Inlägg

Inlägg som Remmer har skrivit i forumet
Av Remmer
Skrivet av anon25463:

Har faktiskt lyckats leka lite med min Redmi 4X och den känns trevlig på alla fronter. Nu väntar jag bara på att få Roota den. Knepigt system MIUI kör med och låter folk få vänta för att kunna roota.

RedMi4x verkar vara riktigt bra. För liten för min smak dock. Kanske blir en RMN5 till jul.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Hokulv:

Umi Super är juste kina-smartis. En nackdel är att den väger mycket.

Nej, Umi gör inte vidare bra telefoner och Super är inget undantag.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Baxtex:

Ja, nä jag har inte tänkt byta, är fullt nöjd med min OPO. Angående minne skulle jag nog inte köpa något med mindre än 3gb idag. Har en Moto G med bara 1 gb, den är så jobbig för den kan inte spara någonting i minnet, så alla appar måste konstant startas om. Och med en slö processor tar det ett bra tag. 2gb fungerar säkert bra idag, men antagligen inte om ett år. Min OPO använder ca 2.1gb minne vid normal användning.

Det beror väl på vilken typ av användare du är. Använder du telefonen relativt sparsamt (<= 2h SOT / dag) samt har den i skyddsfodral i skinn så blir det en annan fråga. Hade jag köpt till min flickvän hade jag definitivt köpt 3GB eftersom hon är som den beskrivna användaren ovan och har en livslängd på sina mobiler på 3-4 år.

Använder du däremot telefonen mycket (5+ h SOT / dag) samt har den oskyddad i fickan så blir livslängden ca 1 år och det blir inte så meningsfullt att framtidssäkra. Bättre att spara pengarna till nästa mobilköp.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Sweex:

Jag har en Xiaomi Redmi note 3 Pro Prime (3gb/32gb) och ät verkligen supernöjd! Kostar typ 1600kr. Vill du få den snabbt finns det en säljare på AliExpress som erbjuder DHL frakt för 200kr och garanterar tullfritt då den mellanlandar i UK. Funkade asbra för mig.
Säljaren heter Shenzhen Top-One Trading

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har 16Gb / 2GB versionen. Löjligt skön telefon. Kostar bara 1200 nu.

TS borde välja Note 3 Pro över OP3 om han vill ha bra batteritid.

Av Remmer

För er som letar bästa priser så är Kimovil en bra sida. Som prisjakt fast för mobiltelefoner internationellt.

http://www.kimovil.com/en/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Baxtex:

Sambon fick hem Elephone P9000 nu i dagarna. Lite dyr för att vara kinatelefon, ca 2000kr Men känns riktigt gedigen och bra, batteritiden är sådär tyvärr. Men täckningen är superb, mycket bättre än min OnePlus One.

Den nya generationens kinamobiler är riktigt gedigna byggen. Det är stor skillnad i kvalitetskänsla bara om man jämför med kinamobiler för 8-9 månader sen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer

Felpost

Av Remmer
Skrivet av Baxtex:

Damn, det var inte illa! Tur att jag avbeställde, köpte den för två veckor sedan men ångrade mitt köp sen. xD Hade blivit lack om jag såg detta nu. Nu kliar det ordentligt i köptarmen.

Edit: Det är ju dock 2gb modellen. Det är nästan för snålt imo.

Nja, ingen noterbar skillnad för normalanvändaren skulle jag vilja påstå. Har även gjorts tester som visat att de är lika snabba.

Annars får du väl lägga på 250:- och ta 3GB.
http://m.aliexpress.com/item/32545521422.html

Skickades från m.sweclockers.com

Fast om nu din oneplus One fungerar fint så är det ju dumt att byta.

Av Remmer
Skrivet av Baxtex:

Var hittar du den för det priset? Det mesta jag hittar är runt 180 dollar, ca 1500kr.

Priset har gått ner ytterligare i veckan. Går nu att få alla färger för 143$.

http://m.aliexpress.com/item/32641719341.html?tracelog=stored...

En efterföljare är på gång vad jag förstår. Så säkert därför priset går ner. Bara att passa på och fynda. Efterföljaren lär knappast kosta under 2000:-.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av THB:

Fars gamla huawei håller på att braka ihop så tänkte överraska honom med en ny lur, Redmi Note 3 verkar vara en vettig telefon.

Är som enkla att roota och installera CM13 på? Så han får svenska på den samt Google play.

Skickades från m.sweclockers.com

RM Note 3 pro är den bästa telefonen på marknaden under 2500:-. Så det är ett bra val.

Kostar bara 1200:- dessutom.

Av Remmer
Skrivet av Friterad:

Då ska man få ny om man skickar tillbaka dock. Men kinalurar har ju högre risk för defekta enheter då dom säkert sparar in pengar på kontroller.

Det beror på tillverkare. Reklamation tar ju sin tid och garantitiden går ju ut efter ett tag. Så man underlättar för sig själv om man handlar från de tillverkare med gott rykte: Huawei, Xiaomi etc.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Lastviking:

Hur är det med batteri tiderna på dessa kina telefoner hur länge räcker de? 1 vecka eller bara någon dag?

Beror på vad du köper men generellt är batterierna rejälare faktiskt på kinamobilerna och sen håller de nere upplösningarna vilketgynnar batteritiden. RedMi Note 3 pro har mycket bra batteritid; håller ex i 9h wifi surf eller 20 timmars videovisning. Går att förbättra resultatet med roms och ändrade inställningar.
http://images.fonearena.com/blog/wp-content/uploads/2016/04/X...

http://images.fonearena.com/blog/wp-content/uploads/2016/04/X...

Men om batteritid är viktigast för dig finns bättre modeller som ex Oukitel k6000 pro. Men i sin helhet är Red Mi Note 3 Pro den klart mest prisvärda mobilen i den priskategorin

Om du använder mobilen måttligt håller den två dagar. Fast mobiler ska laddas varje dag för att hålla i längden.

Här kan du beställa den av Dreami. Kolla även försäljarna Hong Kong Goldway och Top-one.

http://m.aliexpress.com/item/32622877163.html

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Guybrush82:

Där håller jag inte med dig riktigt. Jag tror snarare att "gemene man", eller majoriteten av smartphone-användarna, vill att allt ska fungera "Out of the box" så att säga, utan att behöva "bry sig" så mycket. Sedan har en en lite mindre del av användarna (läs vi), som är lite "mer intresserade" och tycker det är kul/intressant att "experimentera" med Kina-telefoner, försöka hitta den bästa ROM:en, hitta telefonen med mest prestanda för pengarna osv.
Köper du en telefon i Sverige och den går sönder (fabrikationsfel) så går du enkelt in till den butik du köpte den från och får hjälp. Går däremot din Kina-telefon sönder som skickats från Hongkong så är det inte mycket att göra och du får "bita i det sura äpplet" (som jag fattat det).

Detta är iaf vad jag tror, tycker och tänker kring det hela.

Ja, det förstnämnda om att S bara vill undvika strul håller jag med om. Fast vad Svensson gör och vad som är vettigt är inte riktigt samma sak.

Beträffande problem. I regel är felen sprucken skärm och där blir du lika nonchaleras i Sverige som i Kina. Hade en kompis som köpte Iphone 6s. Efter en vecka spräckte skärmen. Bara att betala 2500:- för att få ny skärm. För det hade han fått 2 Red Mi note 3 pro. Om vi dessutom lägger till vad han betalade för mobilen är vi uppe i 8 Red Mi Note 3 pro.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Guybrush82:

Folk som vill ha en telefon som garanterat fungerar utan "krångel" (med olika ROM's, band osv.), och bra garantier som ger en "trygghet".
Med det sagt är jag själv inne på Kina-marknaden nu och är sugen på att beställa en av alla de, i mina ögon, mycket prisvärda modellerna. Skulle det sedan visa sig att det inte var något bra köp så har man ju iaf bara betalat en bråkdel av vad en telefon med liknande prestanda skulle kostat här hemma.

Det där med krångel är ett relevant argument för den rike och extremt upptagne men knappast för gemene man. Det där att vissa uppfattar det som tryggt bygger i många fall på okunskap. Garantier är inte mycket värt i Sverige och du betalar överpris för grejerna. Om prisskillnaden vore 10 procent hade jag sett det annorlunda men prispåslaget är ju snarare 300 procent.

Av Remmer
Skrivet av SteelSeries86:

Kanske är off men.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2661801

jag har 32GB varianten...äckligt prisvärd! MM 6.0

För den som kör VR på sin höjd. Hög upplösning är det enda den har att erbjuda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Peking:

Jag använder mig av en Xiaomi Redmi Note 3 som gick på 1800kr från Gearbest UK-lager. Med frakten hamnade det ganska precis på 2000kr. Är mycket nöjd då det är mycket hårdvara för pengarna och framförallt är det ett stort batteri (4000mAh). Däremot stödjer den vad jag vet inte snabbladdning, vilket gör att det tar en stund att ladda batteriet fullt

RedMi Note 3 Pro kostar 1200 SEK (150$) inkl frakt hos Ali nu. Måste vara rekord i prisvärdhet.

Vad är det för dårar som köper mobiler för 4000 och liknande. Hmmmm!? Fast jag gjorde faktiskt det själv tidigare och måste tyvärr medge att jag var borta innan jag upptäckte kinamarknaden.

Av Remmer

Apple gör bra telefoner men de kostar åtminstone 3 ggr för mycket. Har svårt att se varför man ska ha en iphone om man nu inte är en tonåring som vill ha den mer som statussymbol än mobil.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Crewsom:

Ja med Snapdragonen där, mums! Men jag gillar inte deras OS/UI och har hört av andra reviews att det finns lite buggar osv... Dessutom så tycker jag inte det är snyggt alls utan jag älskar Meizus OS, Flyme OS. Känns som att det flyter på mycket mer men jag kanske har fel?

Då får du väl satsa på Meizu M3 note då. Den ser mer premium ut dessutom.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Crewsom:

Men det är ingen som har koll på vilken telefon som gäller eller vilken av de telefonerna jag länkade som är bäst liksom?

Xiaomi RedMi Note 3 Pro är bäst. Helt sjukt att den telefonen kostar 1500:-.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av hg:

Jag är skeptisk till detta. Ifall att USB type-c ska klara av analog överföring också så krävs det fortfarande en DAC i mobilen så vad vinner man egentligen på det hela då? Man får bort en 3,5mm port för att göra telefonerna ännu plattare? Till priset av att man måste köpa extra adaptrar för att få ihopkopplat med befintlig ljudteknik.

Eller så köper du hörlurar med usb kontakt. Vad låter svårast?

Skickades från m.sweclockers.com