Inlägg

Inlägg som Jocke86 har skrivit i forumet
Av Jocke86

G3258 går att överclocka också men det kanske inte behövs, 300:-+ frakt

Av Jocke86
Skrivet av klk:

Det här var ju krav som heter duga, 7700K är för klen

https://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/HP-Windo...

Visserligen är rekommendationerna för utvecklare men det är ju ändå en hint om vad som kommer gälla
Processor
Desktop: Intel Desktop i7 (6+ Core) OR AMD Ryzen 7 1700 (8-Core, 16 threads)

Oj det där var en ganska talande iakttagelse!

Av Jocke86

Ser bra ut. Skulle köra 1700 och överclocka den. Minnena vet jag inte, har hört att det ska vara en viss sort. Någon kan säkert svara. Du skulle lätt kunna köra mATX med dina komponenter och ha gott om plats också om du vill.

Edit: 1700 kommer med bra kylare om jag har förståt det rätt.

Av Jocke86

AMD/intel/nvidia. Vem kommer dominera budget segmentet?

Idag finns g4560 som kan paras med antingen rx 460/470 eller gtx 1050/1050 ti för en riktig konsolmördare. I dagarna lanserade AMD även sin 550x och snart kommer 560x. Intel svarar med en pascal i budget version.

Vad tror ni kommer att hända när AMD släpper sina nya apu:er? Vinner man hela budgetsegmentet eller kommer det fortfarande att finnas en plats för g4560 och grafikkort mellan tusen och femtonhundra kronor?

Av Jocke86

@mrqaffe: Alright! Kan ha klarat mig den här gången. Det visar sig senare ikväll. Om inte reklamerar jag sambon

Av Jocke86

@mrqaffe: Nej det är rätt oklart om det ens kom något som inte bara gick att 'torka bort'. Men man har ju hört skräckhistorier om hur känsliga kontakterna är på minnena. Man ska knappt röra dem om jag förstått rätt.

Av Jocke86

Tack gott folk ska undersöka noga på kontakterna. Bra grej den där flaskan från Kjell! Har använt t-sprit på cpu förut: Det kanske skulle funka det med (samma stuk som tvättsprit)?

Av Jocke86

Rengöring av ram stickor

Jag har hållit på med en stationär dator på min arbetsbänk senaste veckan varpå jag bad min sambo att låta bli prylarna som låg där. Förklarade att jag var väldigt rädd om sakerna och att de var väldigt ömtåliga. Hon frågde förstås varför i hela friden hon skulle röra mina grejer.

Idag när jag kom ut till arbetsrummet ser jag hur hon står och sprutdushar en jockapalm på min arbetsbänk. Problemet var att hon sprutade vatten blandat med diskmedel så att minnena fick sig en liten dusch där dom låg oskyldiga och oskyddade. Det var inte jättemycket och jag tror att det mesta hamande på gummifodralet.

Jag konfronterade såklart min sambo som var helt frågande: Hon hade ju inte rört grejerna - bara besprutat dom med vatten.

Hur som helst vill jag inte stoppa in stickorna i något moderkort innan de är rengjorda. Avlagringar från diskmedel kan knappast vara bra.

Har ni några förslag på åtgärder?

Mvh
Jocke

Av Jocke86

@anon76929: haha jag vet inte. Synd på den andra tråden. Tyckte det var en rätt intressant frågeställning med tanke på hur svårt det är att få fatt i z97 mitx.

Av Jocke86

@Kent: Uppfattat, lovar bot och bättring! Tyckte nog att det rörde sig om olika frågeställningar från början. Men förstår vad du menar. Ha det gött!

Av Jocke86

Överklocka med H81

För ett par år sen pratades det om att man kunde överklocka k-märkta processorer med H-moderkort - modellerna H81 framförallt. Enligt gamla trådar ska flera bios versioner ha tillåtit detta för bland andra Asus och Asrock. Därefter kom artiklar om att Intel tvingat tillverkarna att implementera nya bios där man la till microkod(?) som stoppade överklockning. Någonstans stod det att begränsningen även infördes i koden till Windows 10.

Jag är medveten om att det finns många trådar, men de ger olika svar.

Min fråga är helt enkelt om någon vet mer om det här. Går det att köpa ett h81 moderkort, flasha till ett äldre bios och sen överklocka g3258 t ex? Någon som kör en sådan setup hemma idag?

Tack på förhand!

Av Jocke86

Hittat bägge antennerna till moderkortet. Isf bjuder jag över

Av Jocke86

970 är bättre skulle jag tro. 1050 ti drar mindre ström, tar lite mindre plats och går svalare.

Av Jocke86

@MatteN: Intressant! Tack för tipset. Helt orelaterad fråga: Går det att klocka g3258 med icke z bräda?

Av Jocke86

Jag kör 850 plus hämtning/frakt på moderkortet!

Av Jocke86

700 + frakt moderkortet Kan möjligen hämta också beroende på var i sthlm. Kommer isf från enköpinghållet. Föredrar snabb affär.

Av Jocke86

Intressant tråd och en bra trådstart! Spännande att läsa om människor som har andra perspektiv än en själv. Personligen har jag ökat min och min familjs köttkonsumtion senaste åren. Framförallt äter vi stora mängder nöt och fläsk. Favouriten är nog kalv, även om det brukar bli lite dyrt. Anledningen till att vi börjat äta så mycket kött är dels för att stödja svenskt & danskt jordbruk och dels för det höga näringsinnehållet. Frukost kör vi oftast vegetarisk för att spara miljön lite. Men vid lunch och middag vill vi ha rejält med kött. Man mår så mycket bättre efter en grillstek än när man har suttit och tuggat på någon ledsen sallad. Strongt av er som gör vår livsstil möjlig genom att avstå kött så vi kan frossa ordentligt utan att miljön blir lidande. Kör hårt!

Av Jocke86

Glöm inte att 7700k är 'toppklass', flera procent snabbare än Skylake. Ryzen 1700 blev väl en 'bra produkt' eller liknande eftersom den bara nästan kan mäta sig med en Intel processor för 10000 kr i produktivitet

Av Jocke86

Vad behöver jag för htpc/itx chassi till följande komponenter?

Jag har kommit fram till att jag behöver följande:

Intel Pentium g4560 + standardkylare alternativt annan om jag kommer ner i storlek på chassit.
Gtx 750ti, rx 550, kanske till och med gtx 1050 ti eller motsvarande
8 gp lp ram
Mini-itx h110 moderkort
2.5 tums ssd alternativt en m2 om det gör att jag kommer ner i storlek på chassit.

Ge mig gärna tips på minsta möjliga lådan samt om jag behöver köra ATX psu, SFX psu eller extern psu.

Tack på förhand!

Av Jocke86

Köper fysiskt guld och gräver ned i trädgården!