Inlägg

Inlägg som Jocke86 har skrivit i forumet
Av Jocke86

Vore jag du skulle jag ladda ner Windows 10 på usb och köpa licensen från typ kinguin. Du sparar 700:- där. Välj deras 'garanti'. Du gör inget olagligt. Möjligen bryter du mot deras användarvillkor men det är allt.

Kinguin

Med det sagt skulle jag köra både cpu-fläkten och fractal chassit. Om du ska överklocka vill säga, annars kan du såklart köra stock.

Av Jocke86
Skrivet av Enigma:

https://translate.google.com/translate?hl=sv&sl=auto&tl=en&u=...

@Jocke86 Produktionen blir bara bättre och bättre så klockpotentialen kommer öka, men det tar tid Det är en enorm övergång AMD gjort med en ny mikroarkitektur på en ny tillverkningsprocess. En av dom svåraste ting att bemästra, och därav tom Intel är rädda för att göra det varav man körde tick-tock modellen.

Jag tycker 1700 känns rätt imponerande oc mässigt redan nu med tanke på priset. Kul att AMD återinför 'entusiast-rabatten'

Av Jocke86

Senaste Nytt: Nvidia är livrädda och paniksänker sina gtx 1080. Gå in på prisjakt om ni inte tror mig.

Av Jocke86

@Enigma: Det där ser grymt bra ut! Vad tror du om risken för sämre binnade 1700 processorer i framtida batchar? Är det så vanligt att det blir så och finns det något som tyder på det vad ni har Sett?

Av Jocke86

Det här är en intressant fråga. Om tillverkningsprocessen regelmässigt ger processorer som går att klocka till 4 ghz kommer 1700 förmodligen bli en enorm storsäljare. Hoppas inte det med tiden kommer att bli så att de 1700 som levereras är måndagsexemplar som inte klockar 3,8-3,9 på alla kärnor.

Av Jocke86

Svaret på frågan "i5 eller i7?" är ett rungande "Ryzen".

Välja paketet ovanför. Helt klockrent!

Av Jocke86

Cs go 144Hz 1080p är ryzen 1700 mycket bättre än Intels dito eftersom du får en workstation på köpet.

Edit: Men du klarar dig på en i5a

Av Jocke86

Nu får @anon38900 åka till alla butiker och köpa olika moderkort, sen sätter ni igång och överclockar 1700. Glöm inte att överclocka minnet ordentligt!

Av Jocke86

I vanliga fall är konsensus typ att i7 3770k duger till det mesta i spelväg, "köp ny gpu istället etc etc". Nu när ryzen släppts som visar sig förnedra Intel i produktivitet och samtidigt driver alla spel på moderna inställningar, då ska plötsligt fan och hans moster uppgradera till kaby lake. Jag tror att folk som bara spelar har lika liten anledning att uppgradera nu som förut. Jag fattar att många skriver så för att trolla lite och det kan vara underhållande. Tråkigt om det knäcker den här lunchen dock. Då kanske vi får leva med tick tick tick i tio år till.

Att 1700 har sjukt bra värde är helt uppenbart för mig. Är mer orolig för de följande modeller av Ryzen. Om de med färre kärnor inte kan överclockas mer och blir motsvarande typ 3770k, 3570k och 2600k i prestanda måste man lägga sig riktigt lågt i pris för att kunna konkurrera.

Av Jocke86
Skrivet av wowsers:

AMD binnar "baklänges" dvs de CPU'er som drar minst ström får hamna i 1700 korgen där strömsnålhet är viktigt för att hålla TDP lågt?

Hmm ja kanske. Mycket tveksam dock

Av Jocke86
Skrivet av Enigma:

Ryzen imponerar stort. Verkar som att många applikationer mäter latens på RAM/cache fel, dock så är det bekräftat att det kommer fler bios och drivers som ska förbättra både kompatibilitet och prestanda. Inte minst om det kommer en patch som löser problem med core parking, Zen's SMT implementation samt korrekt stöd för strömsparfunktionerna i OS. Många spel behöver optimeras för Ryzen också och redan nu finns det inget spel som den inte fixar galant.

En Ryzen 7 1700 med lite överklockning är nästan en stöld av en deal, och man slipper byta moderkort när Zen+ är redo med förmodligen stora förbättringar som Mike Clark gått ut med.

Zen skulle egentligen behövt lite mer tid på sig då man uppnått det man gjort på väldigt kort tid.

Spelprestanda här mot en 7700K i 5GHz visar att det finns kraft så det räcker, och ofantligt mycket mer prestanda i fletrådat:

http://i.imgur.com/3xbHpTL.jpg

Blir nog att plocka en 1800X och en eller 2 1700 för att se vilken som klockar bäst. Överklockningspotentialen var under förväntan och tillverkningsprocessen behöver verkligen mogna här, vilket den sannolikt gör med tanke på hur kort tid det gått sedan QS/FS chipen började produceras.

1700 låter onekligen som en riktigt bra deal. Kommer nog att slå till. Vill bara ha lite fler vittnesmål om oc potential. Något som är underligt dock är att just den recensionen du pekar på där har fått mycket bättre resultat än övriga: kanske har man hittat rätt inställningar eller nått...

Av Jocke86

Flera recensioner vittnar om att 1700 skulle vara signifikant svalare än sina storasystrar vid oc på alla kärnor. Hur i hela friden kan det komma sig. Det låter helt bakvänt. Någon som har några teorier om varför?

Av Jocke86

@GilbertG: Det är helt klart ett slagfärdigt argument - att man borde betala tillbaka för det som samhället bidragit med så långt. Samtidigt har ungdomen knappast haft en möjlighet att tacka nej till samhällets försorg. Det blir lite som om barn skulle vara skyldiga att försörja sina föräldrar pga alla uppoffringar som de gjort under barnets uppväxt. Det finns helt klart något sorts fordransförhållande i båda fallen - som god medborgare/avkomma borde man kanske hjälpa staten eller föräldrarna. Men jag är tveksam till om det är moraliskt att tvinga ungdomen.

Sen undrar jag rent allmänt vad 'könsneutral' värnplikt betyder. Innebär det att man kallar en kull till mönstring utan att ta hänsyn till kön varpå man väljer de individer som är bäst lämpade? Eller innebär det att man försöker uppnå hälften män och hälften kvinnor bland dom som gör värnplikten?

Av Jocke86
Skrivet av Dockland:

Jo, det lutar väl åt en 6900k för egen del. Ändå.

Ska du köpa en 6900k menar du?

Av Jocke86
Skrivet av Yoshman:

Fast är verkligen IPC på Haswell/Broadwell nivå?

Med tanke på hur en modern high-end x86 är konstruerad får man nog dela in IPC i tre klasser

  1. skalära heltal

  2. skalära flyttal

  3. vektoriserade heltal/flyttal

Av dessa är det endast 2. där IPC matchar Haswell/Broadwell. Rent teoretiskt har också Zen klart högre kapacitet här, så rätt väntat att detta skulle vara den starkaste punkten. Zen kan köra upp till två skalära flyttalsadditioner OCH två flyttalsmultiplikationer per cykel.

Haswell/Brodwell kan maximalt köra två skalära flyttalsoperationer per cykel, varav max en kan vara en addition. Skylake förbättrar detta till två skalära flyttalsoperationer per cykel och det kan vara vilken kombination av addition/multiplikation som helst.

Att Zen skulle ligga efter i 3. har varit självklart sedan i höstas, teoretiskt har Haswell och senare dubbla kapacitet per cykel (32 SP / 16 DP per cykel mot 16 SP / 8 DP för Zen). Skylake kan nå över 90 % av detta teoretiska max i verkliga applikationer.

Det stora frågetecknet just nu är exakt hur bra/dåligt 1. är då det är den överlägset viktigaste parametern i praktiken. Det både för desktop och framförallt för servers. T.ex. så är all kod som kör i OS-kärnor uteslutande 1., är inte tillåtet att köra flyttal eller SSE/AVX-kod i Window, Linux eller OSX kärnorna.

Intressant. Vilka benchmarks mäter punkt 1?

Av Jocke86

En fullfjädrad 1700 review med överclockning skulle sitta fint ingen som hittat nån?

Av Jocke86

Helvete! AMDs aktie har tankat närmare 6%, jag som lånade en liten summa på huset. Nåväl räntan är bra just nu.

Av Jocke86
Skrivet av Flopper:

1.3v för 1700 3.9ghz
1.35v 1800x 4ghz eller så
Joker.

En tanke jag fick var att x modellerna åtminstone måste vara testade för de nivår de är speccade för. Sen kanske amd var lite 'selektiva' när de skickade ut 1700 modellen till testare?

Av Jocke86

Någon som kollat på en review där man överclockar r7 1700? Kan den komma upp i 3,9-4 på rimliga voltar har vi en vinnare.

När vi har tre cpu:er som är upplåsta blir frågan ÄR dom binnade stenhårt?

Av Jocke86

Jag vill se ett test där ni har livestreamat eller spelat in gameplay i ett cpu-krävande spel!