Inlägg

Inlägg som Aktsu har skrivit i forumet
Av Aktsu
Skrivet av Extal:

Tack, jag ringer min handläggare på måndag helt enkelt. Har vart sjukskriven sen november.

Om du inte klarar av att arbeta låter det som en dum idé utan då bör du snarare lägga ned streaming tills du är frisk. För ringer du dem och säger att du streamar i den utsträckningen så kan de börja bråka om att du kanske kan utföra något arbete hos din arbetsgivare efter 90 dagars sjukskrivning, efter 180 dagar kan de neka dig ersättning om de tycker du kan utföra något arbete på arbetsmarknaden. Och kan du streama lär de bedöma att du kan utföra kontorsarbete och kan skicka dig till arbetsförmedlingen.

Av Aktsu
Skrivet av MP-Jan:

Och lojala Tesla-ägare står säkert redan beredda att beställa nästa igen. Detta trots att man gång efter gång dom två senaste åren fått restvärdet på bilarna sänkta med tiotusentals kronor. Men som alla andra gånger: kul för förstagångsköparna. Det är VÄLDIGT mycket bil för pengarna.

Trots Teslas sänkningar så har väl Model 3 och Y stått sig ganska bra på värde? Procentuellt hade jag t.ex. tappat mindre om jag köpt Model 3 Performance istället för min i4 M50 som jag sålde i höstas trots att Tesla sänkte priset på Model 3 och BMW höjde priset på i4. Och det intressanta är väl hur mycket de tappar i relation till andra elbilar?

Av Aktsu
Skrivet av The Colorful One:

Det där lät ganska intressant, är bägge från samma märke eller hur har du det upsat?

Tusen tack för alla svar hittills! Sitter dock fortfarande och funderar på om jag ska skicka tillbaka luftrenaren... Är fortfarande ett frågetecken när det kommer till vart dammet kan komma ifrån. Städade i fredags och det är redan ett lager över hela skrivbordet och allt på det. Kanske en överreaktion, men det är t.om ett lager som håller på att bildas på telefonen efter bara 3 timmar...

Har 3 olika typer egentligen, två av dem som är i vardagsrum och sovrum styr jag via Home Assistant och det är de som går upp på max när dammsugarna går. Den i vår garderob körs alltid på ett relativt högt läge (skulle uppleva den som störande om jag hade den i samma rum som jag var i) men det är också den som samlar in mest damm.

Jag har iaf fått ned dammnivån i två olika lägenheter med luftrenare, sen hjälper det mot pollen också så jag slipper vara allergisk på sommaren. I den lägenhet vi bor i nu kommer nog mycket damm dels från garderoben med heltäckningsmatta med mera och att vi har torktumlare i badrummet.

Av Aktsu

Luftrenare hjälper mot damm, men det räcker inte att bara ha en i ett rum och tro att det gör under. Jag har 4 st i min lägenhet men den som gör mest är den som står i garderoben, sedan den installerades har mängden damm som yr runt i garderoben minskat rejält och man får dammsuga bort mycket damm varje vecka från filtret. Det krävs såklart städning för att bli av med dammet på golv mm men att städa ofta i kombination med luftrenare som fångar upp dammet i luften fungerar bra tycker jag.

En luftrenare som körs på auto kommer inte heller fånga upp speciellt mycket då det är för lite luft som passerar, när robotdammsugarna går så går mina luftrenare automatiskt på 100% för att fånga upp så mycket som möjligt som yr upp.

Av Aktsu
Skrivet av T4kti:

Vad ligger folk på för ränta just nu? Har 85 % belåningsgrad och har allt rörligt med 4,97 % i ränta. Dags att förhandla?

Har 4,66%, svårt att säga vad belåningsgraden är just nu men runt 65-70% är väl best guess, jämfört med vad vi köpte för så är väl belåningsgraden typ 80%. Skulle kunna få bättre ränta om jag verkligen försökte men det är good enough och krävs inga stora förhandlingar för att förlänga varje år. 4,97% låter rätt högt om du har ordnat ekonomi och lånet inte är väldigt litet.

Av Aktsu
Skrivet av pine-orange:

5-10 år är ju inga långa tidsperioder, du får nog titta på en längre tidshorisont egentligen.

Teknikfonderna var superpopulära kring 2021, när de gick som bäst. Nu när de går sämre så rekommenderas de inte lika ofta Du kan kolla i den här tråden, det var samma sak här.

Det finns inga branscher som överavkastar över tid, så småningom är det regression mot medelvärdet som gäller. Vad är fördelen med en vanlig indexfond då? En vanlig indexfond skiter i vilka branscher som går bra, de största bolagen väger tyngst så du får en övervikt mot det som är populärast/bäst just nu ändå. Utan att du behöver förutspå framtiden. Samma resonemang gäller dock för börsen som helhet, över tid kommer den inte överavkasta. Det är därför det finns portföljer som kombinerar olika tillgångsslag.

edit:
Om du letar efter "ny teknik" i den här tråden hittar du många inlägg från 2021. Bland annat det här inlägget som jag skrev till någon som hade 50% av sin portfölj i ny teknik.

Det är klart att olika branscher kan generera olika mycket avkastning över tid i nominella termer, ett index är bara ett slags genomsnitt av bolagen som verkar där och inte något som alla branscher skall röra sig mot över tid. Däremot kan såklart risken vara högre ifall man bara investerar i en specifik bransch istället för i flera olika branscher.

För att det kan antas gå mot medelvärdet av börsen måste du förutsätta att utfallen för alla teknikföretag är utfall av samma stokastiska variabel som t.ex. den för stålindustrin (och alla andra branscher på marknaden) vilket inte följer naturligt och du hade fått svårt att bevisa.

Av Aktsu
Skrivet av SwedZi:

Har provat både och, idag laddade jag utan förvärmning och fick endast 34kw i en supercharge laddare. Förståeligt. Har som max tidigare navigerat ca 40 minuter innan laddning, och var väl då jag fick 130kw ungefär. Verkar vara väldigt svårt att uppnå 200+kw?

Inte säkert att 40 minuter räcker för att få det helt varmt men över 130 kW borde du nog få. Men det är många andra aspekter som spelar in för att få mer än 130 kW t.ex. vad för laddare det är, hur många laddar på stationen, delas laddaren med någon, vad bilen har för batterinivå när laddningen startar osv.

EDIT: såg att du skrev Teslas äldre laddare, är det V2 (som har två kablar) så får du inte mer.

Av Aktsu
Skrivet av SwedZi:

Tesla model 3 performance 2019. Har provat flertal olika tesla laddare och andra laddare som ska ge upp till 250kw laddning. Men har som max sett bilen ladda drygt 140kw. Hur uppnår man dessa extrema farter för att ladda 10-80% på 25-30 min?

Hade du förvärmt batteriet genom att navigera till laddaren innan? Har den stått ute kring nollan kan det krävas rätt lång förvärmning innan du får fullt ös då batteriet måste upp kring 45-50 grader för att få full effekt.

Av Aktsu
Skrivet av SwedZi:

Har faktiskt bara kollat på tappat räckvidd och inte batteri. Ska kolla imorgon på själva batteriprocenten, då är det nog inte 10%. Såg faktiskt att procenten gick upp litegrann under dagen. Varför gör den så? Är det när batteriet blir varmare som man får tillbaka energin som den räknade med att förlora pga kylan? Kan verkligen inget om Tesla eller energi.

När batteriet är kallt kan du inte ”komma åt” all tillgänglig energi så den räknas bort i siffran du ser, när batteriet blir varmare ”kommer den tillbaka”. Rent generellt är det inget att oroa sig över så länge det inte går ned mycket varje dag utan att bilen eller appen används.

Av Aktsu
Skrivet av SwedZi:

Hej,

Har en Tesla model 3 performance 2019 som drar mycket ström över natten. Igår kväll när jag ställde bilen hade den 290km räckvidd och nu på morgonen hade den 260km. Plusgrader inatt samt att jag inte använt uppvärmning. Sentry mode är även det avaktiverat.

Är detta verkligen rimligt? Låter sjukt att bilen drar 10% varje natt istället för 1% som Tesla nämner.

Vad kan man göra?

Tappar den mer varje natt om du låter den stå längre utan att användas (och inte öppnar appen)? Har du någon begränsning som syns med blått i bilen? Även om det är plusgrader så kan batteriet bli kallt nog för att bli begränsat men det är inte förlorad energi.

Av Aktsu

Stora frågan är om skolan sköts eller inte? Att man “somnar i bänken” är väl normalt i grundskolan då tempot är så långsamt men om han hamnar efter och får dåligt på prov osv så är det inget som bör accepteras. Mina föräldrar klargjorde alltid att all vår frihet berodde på att man sköter saker som skola mm.

För om han kan någorlunda mycket om datorer kan han gå runt det mesta som inte är rätt drastiska förslag så då bör det vara rätt viktigt att det görs.

Av Aktsu

Du bör välja det som du vill göra på dagarna i 30-40 år, ingen bra idé att välja något du inte genuint tycker är roligt att göra.

Av Aktsu
Skrivet av ztenlund:

Det finns 12 V LiFEPo4-batterier i "bilformat", men jag vet inte om några av några dessa faktiskt fungerar ordentligt ihop med bilelektronik och dito laddning, så jag vågar inte ge något utlåtande. Det kan ju dock vara värt att undersöka om man är sugen på att ha något annat än någon typ av blyvariant.

Ja det finns såklart tredjepartslösningar men Teslas egna lösning som de gått över till innebär att de gjort om systemet till högre spänning så vad jag vet så erbjuder inte Tesla en konvertering.

Av Aktsu
Skrivet av Alling:

Vet du om man kan byta till ett sådant i sin Model 3?

Skall tydligen vara en hel del saker som är annorlunda så det finns ingen officiell väg vad jag vet, de har gjort om systemet från 12v till 16v.

Av Aktsu
Skrivet av Alling:

Hade ingen aning om vad detta syftade på, så gjorde ett försök med Google och antar att det är detta. Inkludera gärna en länk eller liknande tydlig hänvisning när det annars inte är uppenbart vad som refereras till, så blir det lättare för läsare som inte redan känner till alla detaljer.

Ja det är det jag syftade på, förutom att det egentligen är ett 16v batteri (eller 15,5v ish). De vanliga batterierna blev dåliga rätt snabbt av att konstant användas så bytet till ett Li-ion batteri gör att man har ett batteri som är mer gjort för dagens last.

Av Aktsu
Skrivet av Bjirn:

Ja 12V batteriet är ett problem på många elbilar, problemet är ju att det är ett gammalt system som inte anpassats för dagens användning. Det var tänkt att bara ha tillräckligt med ström för att dra igång fossilmotorn ett par ggr.
I en elbil har vi ju ett gigantiskt batteri som borde kunna sköta allt i bilen, men av säkerhetsskäl kopplas det batteriet ur när bilen inte är i "drift" så att säga, men vi har fortsatt, kameror, sensorer, appar, datorsystem, modem etc som ändå "måste" vara igång, och kanske särsillt appar som biltillverkaren inte har koll på hur de nyttjas (Tibber mfl).

Branschen måste hitta en lösning här.

Är därför Tesla gått över till ett mindre Li-ion batteri med lägre spänning än högvoltsbatteriet istället för de gamla vanliga, det är mer gjort för dagens användning.

Av Aktsu
Skrivet av pYjamas:

Teslabjörns 1000km test visar en helt annan statistik: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1V6ucyFGKWuSQzvI8lMzvv...

Kia EV6 AWD först på 28:e plats.
Snabb laddning i sig säger inte så mycket. Kanske blir det mer avgörande i framtiden.

Verkligheten blir ju helt annorlunda då man laddar för att ta sig till nästa stopp. Så även om en bil laddar snabbare så kan de ändå bli markant långsammare A till B då lägre förbrukning gör att den bilen inte behöver ladda lika länge eller ha färre laddstopp.

Därför är det bra att använda ABRP för att kolla laddtider på längre sträckor för att bilda sig en uppfattning.

Av Aktsu

Är väl det som är lite synd, hade gärna kör en ultrawide OLED och som RTINGS tester tyder på så verkar det inte fungera att sitta och jobba på den på dagtid och spela i 16:9 på kvällstid i längden.

Av Aktsu

Tror Model 3/Y kommer fortsätta gå bra i sitt segment, redan nu ligger de så pass bra i pris att det är svårslaget faktiskt och de lär sänkas kontinuerligt i takt med att Tesla ökar produktionstakten. Nya uppdateringen av Model 3 verkar dessutom fixa en del nackdelar de haft tidigare.

Av Aktsu
Skrivet av Henrico:

Först anklagar andra för att vara hittepåare och när du får ett väldigt sakligt bemötande med väldigt relevanta tips om något som man som anställd ska titta på (ta inte dyra/dåliga defaultfonder!!!) samt att SAF-LOs avtal med fondbolag är _BRA_ (med låga avgifter) så tycker du personen är konspiratorisk.. Tycker du det var befogat?

Ja det är lite förvånande när någon reagerar sådär på påståenden som utgår från matematik, det är inget tyckande i att förväntat utfall för det ena är högre än förväntat utfall för det andra. Men jag har lärt mig att diskussioner kring fack och kollektivavtal rör upp känslor hos vissa.