Inlägg

Inlägg som karlzon har skrivit i forumet
Av karlzon

Vad kul!

Kan det kanske komma lite spännande koncept ur detta projekt? Som når längre än färglada standardchassin, lådor som ser ut som transformers, kopior på Apples designideer, eller varför inte Apples egna design, som för mig är tilltalande men i längden mättsamt och tråkigt.
Håller verkligen tummarna! Lycka till!

För min del ser jag gärna ett chassi i vardagsrummet, utan vattenkylning, flänsar, heatpipes, led´s, fläktar och annat krimskrams. Jag behöver inte heller 14 diskar och plats för akvarium. Alla de grejerna har jag gömt i en server, i klädskrubben. Nu vill jag ha något som passar i vardagsrummet. Varför inte ett mjukt chassi? I textil? En stålram i spännande design, klädd med tyg, galon. Eller kanske en låda i glas? Kanske bli en tung pjäs, men spännande att kika på. Allt behöver inte vara optimerat för alla här i världen, men givetvis ska det ha en funktion samt fungera. Men ha i åtanke att de flesta är vanliga hemanvändare, vi supernördar kommer nog aldrig få vårt drömchassi.

I övrigt så är det tråkigt att några totalstämplar hela projektet som ett fiasko, detta redan innan man sett den färdiga produkten(!). Dessutom drar man samtliga från Konstfack över en kam, med en helt extremt stereotypisk uppfattning om konstnärer och designer, som närmst skulle kunna komma från karaktären Homer Simpson i serien med samma namn som efternamnet.

Mina 5ören, hoppas det mynnar ut i något kul, nytt och spännande!

Av karlzon

Jag drar fastighetsnät i mitt dagliga arbete. När man börjar närma sig 90meter börjar det bli rätt kraftig överhörning. Då får man verkligen passa sig för att dra kablaget för nära högspäningskablar och liknande. Korsa brukar funka bra, men inte dra det längs med.

200m kan jag inte tänka mig att det fungerar på. Nätverkskabel på rulle är inte så svårt att få tag på. Hör med Solar eller annan elfirma. En lokal elekrikter kan säkert köpa ut en 500meter rulle till dig.

Jag har själv kört en Wlan brygga över ca 180meter. Vi körde 108Mbit, vilket ger en teoretisk hastighet runt 60-65, vid mätning kom vi upp i cirka 40-45, vilket är bra för en trådlös länk (byggt med budget produkter så som dlink AP´s och antenner från Ebay).

Se till att ha så korta antennsladdar som möjligt då du har en hög förlust i dessa. Sätt såfall AP´n på vinden och dra ström/nätverk till denna.

Vi skrotade wlan-länken för ca 1 månad sedan, vi hade rätt ofta problem med att AP´na låste sig, antennen blåste snett i storm, och när det snöade fick vi rätt höga pingtider mellanåt.

Vi har ersatt länken med två VDSL injectors på en tvåtrådsledning. Bröt upp ett Teleskåp och snodde förbindelsen mellan husen till detta plus grävde ner en ny 10-par till plinten. Hehe..

Den nya VDSL länken ger vid mötning mellan 52-55Mbit. Den är betydligt stabilare än Wlan länken. Modem´en kostade ca 1000-1500kr/st och har passtrough för vanlig analog telelinje (har dock märt att pingen rör sig upp ca 5-10ms när det ringer. Antar att det blir störningar på kabeln.

Är du lekman är det klart lättast att sätta upp en Wlan länk. Läste längre upp att någon uttalat sig om att träd inte är ett problem. Jag hävdar motsatsen. När vi satte upp länken första gången gjorde jag detta på plan två. När kastangen slog ut på sommaren och fick ett fint lövverk blev länken oanvändbar. Så jag fick flytta upp den på skorstenen med ett antennfäste. Fri sikt är alltid något du ska leta efter. Tänk också på att grannen mellan kan sätta upp ett staket, backa in en husvagn eller liknande. Så få upp länken på lite höjd.

Lycka till.

Av karlzon
Citat:

Men det säkrar inte framtiden för SSD. Men att dömma ut SSD redan nu pga pris eller liknande är historiskt sätt är korkat.Det finns ett talesätt som säger att något vi har lärt oss ifrån historien är att vi aldrig har lärt oss något ifrån den.

Väntade på den poängen, bra skrivet.

Av karlzon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sk8dude
Jag undrar också vad skillnaden är mot ett litet minneskort med 4Gb. När den här lilla rackaren är på 500Gb och billig så kanske det är en nyhet, men nu känns det mest som att de uppfunnit flashminnet en gång till? [/B]

Skillnaden mot ett flashkort är hastigheten i överföring, samt att flashkort inte har så, relativt, många läs/lagra cykler som en SSD disk har.

Tex Sandisk´s Extreme 3 serie CF minnen ligger under 20MB/sec i överföring. Kommer inte ihåg läs/skriv cyklerna, men det är inte tillräckligt för att arbeta med en maskin (dator) under längre tid.

Frågan är däremot vad som är så spännande med just den här SSD disken förutom storleken. Tycker alla tjatar om SSD diskar men det kommer ju aldrig något till mig som konsument.