Inlägg

Inlägg som Bosendorfer har skrivit i forumet
Av Bosendorfer

Trevligt att de börjar komma ner i pris.

Av Bosendorfer
Skrivet av Laddin:

Dessvärre VA-panel enligt deras hemsida:

https://www.lg.com/hk_en/monitor/lg-32gn600-b

Snyggt letat. Har redigerat prisjakt.

Av Bosendorfer

Såg att det har kommit en ny skärm som uppfyller alla kriterier i trådstarten (32" IPS QHD 144Hz). Och den är riktigt billig. Under 4000 kr.
LG 32GN600

Kanske kan vara intressant för någon.

Av Bosendorfer
Skrivet av IceKey:

Kommer in i lager 2021-03-30... trist, när det är bra pris. 😊

Ja det är ju lite jobbigt
Jag fick iväg min beställning ganska tidigt och har beräknad leverans till 5 mars.

Av Bosendorfer
Skrivet av Laddin:

Egentligen är jag också 16:10 by heart men det lär ju aldrig mer hända haha.

Jag har insett samma sak. Det är ju bara att acceptera verkligheten tyvärr, så jag lider med dig.

Det jag saknar på denna skärmen är faktiskt en VGA-ingång. Kalla mig galen, men jag skulle gärna vilja ha ett sätt att koppla in tex en retroburk utan att behöva bry mig om adaptrar och sånt. Jag har inte gjort några som helst efterforskningar, men jag har en känsla av att en adapter kommer att både försämra bilden och kiva med fps osv. Tyvärr har jag inte plats för en old skool-skärm på skrivbordet.

Av Bosendorfer

Elgiganten har nedsatt pris just nu på Asus ROG Swift PG329Q.
5990 kr istället för 8490 kr.

Fick bli en sån. Tips till andra som är intresserad av liknande skärm.

Av Bosendorfer

Tanken har slagit mig också, att jag kommer sitta för nära en 32"-skärm. Jag har ett bord som är 80 djupt. Hur sitter ni andra?

Av Bosendorfer

Hjälp med 32" QHD IPS 144Hz

Är på jakt efter ny skärm för att byta upp mig från min Eizo FlexScan S2431WSH.

Tänkte mig en ny IPS då jag gillar det, och större (32") och snabbare (144Hz).
Upplösning tänkte jag QHD blir lagom.

Jag hittar bara en skärm som matchar de kriterierna. Stämmer det eller missar jag något?
Prisjakt filtrering.
Acer Predator XB323UGP
Acer klingar inte kvalitet för mig, men det kanske det är?

Tar tacksamt emot förslag på andra skärmar och idéer.

Av Bosendorfer
Skrivet av HawkEye:

Tack för tipset! Jag har ett litet USB-ljudkort (liknande detta) som jag köpte med modmic:en (XM-26 C-media) där det inte blir någon skillnad mellan det och det inbyggda (SupremeFX på ett Asus-moderkort) Jag har faktiskt också ett Zoom U24, med XLR-ingång, som jag kör när jag spelar in musik på iPaden. Kanske ska testa denna och XLR-kontakten du tipsade om @Bosendorfer

Den ser nice ut Zoomen, lätt värt ett försök tycker jag. Den lär ha rätt mycket bättre strömförsörjning än det där lilla ljudkortet du hade
Spännande, väntar med spänning på fortsättning!

Av Bosendorfer
Skrivet av HawkEye:

Har en liten kondensator-mikrofon (Modmic) som brummar som rackarns när jag har den kopplat till min PC. Datorn sitter i ett ojordat uttag, och brummet blir betydligt lägre om jag t ex tar i chassit. Så jag misstänker att detta är lite klassisk jordbrum - eller "brist på jord"-brum El är inte min starka sida, som ni hör.

Hur tror ni jag kan lösa detta? Är det en sån här (avstörningsfilter) som kan avhjälpa problemet?

Jag har i princip alltid haft problem med brum i både mic och högtalare. För mig var lösningen att flytta ut ljudkortet ur chassit, dvs USB-ljudkort.
Jag kör med
Steinberg UR22 MK2
Modmic + XLR-adapter

UR22: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=3390021
XLR-adapter: https://www.inet.se/produkt/6600910/antlion-modmic-xlr-power-...

Med det ljudkortet finns även möjligheten att köra med valfritt power supply (för ännu mindre brus) om man vill. Detta var dock inte nödvändigt för min del. Jag matar ljudkortet genom USB från datorn och 95% av bruset är borta. Jag tycker också det är perfekt att ha volymreglagen lätt tillgängliga på ljudkortet så man kan sköta nivåer för mic och output direkt, istället för att gå in i inställningarna på datorn.

Lite dyrare lösning kanske, men det var så jag gjorde i alla fall.

Av Bosendorfer

Något jag funderade på med min teve när jag köpte den, men aldrig riktigt tog reda på, är om det går att stänga av smartfunktionen helt i teven.

Jag köpte nämligen en Shield TV och den tycker jag är helt klockren. Jag använder inte tevens inbyggda smartfunktionalitet alls, utan kör med shieldens "smart-interface". Nvidia underhåller dessutom mjukvaran i shielden regelbundet. Det hade varit trevlig att slippa tevens långa starttid osv. Inte för att det spelar jättestor roll, men ändå.

Av Bosendorfer
Skrivet av paperboy:

Efter frakt, skatt och tullavgift blir priset närmare 3000 kr och det är för mycket pengar (för mig), 1800 kr var redan saftigt.

Bra info där. Priset för den vanliga boxen borde landa på strax över 1000 kr inkl frakt+moms eller? Som jag förstår så betalar man inte tull på varor under 1700 (inköpspris+frakt). Jag tror aldrig jag har köpt något utanför EU's gränser, så nån som vet bättre får gärna rätta mig.

Väldigt stort spann på leveranstiden också. 2-4 månader efter att pre-order stängs den 10 april. Så man kan få leverans nån gång mellan 10 juni - 10 augusti. Alltå mer än 2 månader efter release om man har otur.

Av Bosendorfer

Jag har en USB sticka på jobbet som råkade ut för samma sak. En dag så var den bara skrivskyddad. Jag läste på lite då och det verkade som att det inte gick att få det ogjort. Mycket märkligt. Följer tråden.

Av Bosendorfer

Och för den delen de till v1?

Av Bosendorfer

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, sägs det ju

Av Bosendorfer

@dalmannen:
Tack för tipset!

Av Bosendorfer

@dalmannen:
Mycket trevlig uppgradering, speciellt skärmen. Du verkar ha koll på dina thinkpads. Vet du var man får tag på uppgraderingskomponenter till gamla thinkpads? Jag fick alldeles för sent reda på att man kunde göra om X201 (9 år gammal nu) till X210 med hjälp av nytt moderkort inkl 8e generationen i7, NVME, IPS osv osv. Är det för sent att beställa sånt nu?

Ber om ursäkt att detta är irrelevant för din annons specifikt.

Av Bosendorfer

@AplAy:

Att basporten sitter på baksidan gör inte så mycket. Låt den andas med typ 5 cm till väggen bara så funkar det kanon.

Trevligt med digitalpiano! Håller med, riktiga högtalare är ju att föredra. Ja högtalaren i hörnet kan få lite basförstärkning pga placeringen där. Jag har samma setup och placering hos mig. Mina högtalare har reglage för low/mid/high. Om du också har det så kan du bara skruva ner Low lite på hörnhögtalaren om du tycker att det mullrar lite. Om du inte har några reglage så stoppa bara en socka eller liknande i basporten för att bli av med mullret. Man behöver inte så mycket lågregister till piano har jag märkt, det blir bara jobbigt att spela i längden. Alltså, inga problem med att ha högtalaren i hörnet!

Vad är det för piano du har? Själv har jag ett riktigt gammalt Roland RD600 utan inbyggda högtalare.

Jo förresten, man ska inte underskatta lurar till piano heller. Om du har möjlighet så testa ett par heltäckande lurar med öppen design. Det var wowkänsla första gången jag provade till elpiano. Jag fick ta av mig lurarna för att vara säker på att det var lurarna jag lyssnade på. Om man frågar på typ hifibutiken eller liknande butiker så kan man få låna hem ibland.

Av Bosendorfer
Skrivet av Deerhall:

Nu blev det kanske ett lite sent svar men beställde ett 10 pack från england och bytte ut den defekta regulatorn, allt har nu funkat felfritt i strax ett halvår!

Skickades från m.sweclockers.com

Gött att höra! Gratulerar till lyckad reparation

Av Bosendorfer

Har en Nexus 5 16GB. Originalkartong med alla tillbehör.