Inlägg

Inlägg som Bosendorfer har skrivit i forumet
Av Bosendorfer

Kan på något sätt koppla Compute Stick till nätverket via kabel istället för trådlöst? USB3-nätverkskort? Finns det en ens? Kommer det fungera tillfredsställande?

Funderade på detta vid lanseringen av förra generationen. Av erfarenhet vet jag att det blir problem att strömma trådlöst. Tycker det är en intressant produkt för folk som mig som sitter på en gammal o-smart TV.

Av Bosendorfer

Får du inte sålt den så kan du ju alltid köra Synology på hårdvaran du har, så slipper du köpa nya grejer, samt förlora pengar på värdeminskningen. Eftersom du har så mycket minne så kan du kan till och med virtualisera Synology servern, köra ditt raidkort i passthrough och få full hot swap funktionalitet + ha minne över att köra andra servrar om du vill.

Finns bra och enkla guider till hur man gör:
http://www.sweclockers.com/forum/trad/1240029-tips-kor-synolo...
http://xpenology.com/forum/viewforum.php?f=15

Jag har precis köpt liknande setup som du har och håller på att sätta upp en synology server. Hade du varit lite tidigare ute så hade jag nog köpt dina grejer rakt av

Av Bosendorfer
Skrivet av Icte:

Hoppas de släpper en 12.5" version också som en värdig uppgradering + Xeon-ifiering av X220 (d.v.s. med ett ordentligt tangentbord). De' vore mums!

Kan bara hålla med om det. En sån modell, med 7-radigt non-chiclet keyboard, hade varit en vinnare i mina ögon.
Det enda jag skulle sakna då är 16:10 som i X201, men det lär vi aldrig få se igen verkar det som.

Av Bosendorfer

Har du tur så är det bara en GND-eller matnings-pinne som har lossnat. Isåfall är chansen stor att det kommer att fungera utan den pinnen.

På sidan 112 i följande dokument finns pinout för 1150:
http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/d...

Och längre ner finns alla pinnarna listade med funktion.

Det snabba sättet att testa är ju såklart att prova bara.

Återkom med relevant pinne här om du vill.

Av Bosendorfer

Kommer det vara möjligt att gå tillbaka till sin gamla version av windows efter uppgraderingen, om man ångrar sig?

Dvs, kommer nyckeln vara giltig för både Windows 10 och ursprungsversionen, tex Win7?

Av Bosendorfer

Hatten av, otroligt kul att se! Snyggt intro också för den delen. Det var nästan så hjärtat stannade för en sekund när jag såg de gamla POST:erna och minnesuppräknarna. Underbart att du tog dig tiden att göra detta!

Av Bosendorfer

Det hade varit väldigt roligt att se denna på marknaden!
Jag har kvar min X201 just pga att den har 16:10 och 7 raders tangentbord utan chiclet.

Av Bosendorfer

750 + frakt.

Av Bosendorfer

Jag har köpt nya batterier till mina laptops ett flertal gånger.

Kolla på ditt nuvarande batteri vad det har för modellbeteckning, och utgå från det. När du hittar ett batteri med rätt modellnummer och det finns en lista med kompatibla datormodeller, och din laptop inte skulle finnas med där så betyder det inte så mycket egentligen. De där listorna skiljer sig hela tiden är ofta inte inte up to date.

Jag har köpt kopior på ebay tre gånger för ca halva priset. Kvaliten kan variera. Första gången var det 100%. Andra gången funkade det inte alls och jag fick pengarna tillbaka. Tredje gången var det ett halvtaskigt batteri, så senast köpte jag ett originalbatteri hos dustin.

Min erfarenhet med kopior på ebay är att man ska hålla sig till säljare som är Top Rated Sellers, då brukar de alltid lösa klagomål direkt. De är väldigt måna om sin rating.

Av Bosendorfer

Hör av dig i PM om du vill gå vidare.

Av Bosendorfer

Jag kan ta det andra 670.

Av Bosendorfer

Antar att 198/250W Psu-delen är såld då?

Av Bosendorfer

Lättaste är nog om du provar själv och kollar om det fungerar.

Av Bosendorfer

Är det "Scatter Diagram" du är ute efter?

Av Bosendorfer
Skrivet av andreas.ringstad:

Övrigt? Egna erfarenheter?

Tanken är inte att detta ska bli något enormt monster, gärna så kompakt som möjligt. Men helst vill jag ju göra det så bra som möjligt för att få ut så bra ljudkvalite som möjligt från grejerna jag har!

Jag byggde en bärbar boombox med Alpine KTP-445, samt ett MC-batteri på ca 7Ah och skickar musiken från telefonen via blåtand till en APT-X Bluetooth 4.0 Audio Receiver Board. Batteriet räcker nog 6 timmar skulle jag tro, men mitt slutsteg är klass D med bra verkningsgrad. Det kostar iofs lite pengar med jag tycker det är värt det att batteriet håller länge.

Att räkna effekten mot batterilivslängden ger inte hela sanningen tyvärr. Du kommer mest troligt få bättre batteritid än vad du har räknat på. Har du möjlighet så koppla ihop allt mot ett bilbatteri (låna ström från bilen) och mät hur många ampere allt drar vid den volym du mest troligt kommer att köra med. Sen kan du räkna och avgöra hur stort och tungt batteri du vill ha.

Av Bosendorfer

Förstår jag det rätt så är det de två SO-8 kasplarna längst ner till vänster (M_BIOS och B_BIOS). Det är inga socklar, men de är otroligt tacksamma att löda på. Så är du nybörjare så har du tur i oturen. Som någon förespråkar så krävs det dock lite erfarenhet för att det ska bli bra och snyggt.

Har du vägarna förbi Halmstad eller vill skicka det så kan jag fixa det på labbet på jobbet på 30 min. Dock på lunch eller kvällstid.

Det enklast är att värma loss kretsarna med varmluft. Dock att tänka på är att skydda plastdetaljer som sockets mm då de annars deformeras av värmen.
Efter det så får man städa bort gammalt lödtenn med lödfläta, fluss och lödkolv, och efter det lägga på nytt tenn på en padd för att fästa den nya kretsen. Efter det är det bara att löda resten av paddarna.
Flussmedel av något slag är bra både vid losstagning och montering.

Ett annat alternativ kanske kan vara att erbjuda någon på Kjell att göra det för ett par hundringar. Där brukar alltid finnas någon som är tillräckligt nördig för att kunna löda

Av Bosendorfer

Dåligt flyt i filmer

Jag har nu ersatt min gamla trotjänare Popcornhour A110 med en RPI2+Hifiberry Digi+ och installerat OpenElec. Inte för att det var något fel på min Popcornhour, men de coola och snygga interfacet på kodi lockade och jag tänkte jag får ge det en chans.

Efter lite snabba tester måste jag säga att jag inte är alls nöjd! Bilden flyter inte alls lika fint. Jag har ändrat upplösning och framerate till 1080p respektive 23.98, men det gjorde ingen skillnad. Ljudet är passthrough via I2S och processas inte av RPI2. CPU-belastning är väldigt låg på RPI2. Uppspelning sker från WS2008R2 via NFS-utdelning på trådad gigabitlina. Jag har provat både på min teve och projektor, där sistnämnda klarar att spela upp äkta 23.976.

Nu har jag ju inte testat precis alla inställningar, för jag tänker att det borde funka bra out of the box plus att jag med åren har tappat tålamodet med att sitta och konfa hela kvällarna. Det är ju många som är väldigt nöjda med denna setup som mediaspelare. Jag hoppas att det bara är någon inställning som jag missat?

Så besviken!

Av Bosendorfer

Om jag hade haft en original så skulle jag vara sugen på att beställa en, öppna och jämföra de båda. Även prova att belasta den och se så den kan lämna utgiven effekt. Ja sistnämnda går ju faktiskt att göra utan original.

Av Bosendorfer

En teori kan vara att din mekaniska hårddisk har gått i standby men att den startar upp när du tex högerklickar på papperkorgen. Det tar ca 5 sekunder för en mekanisk hårddisk att starta från standby och det låter lite som du beskriver; "någonting man hör som typ "laddar upp" eller startas om eller något."

Prova att inaktivera att hårddiskar får stängas av i dina energiinställningar.

Av Bosendorfer

Stämmer din signatur? Du borde inte höra att din SSD jobbar.

För lite diskutrymme kombinerat med en fragmenterad TOC på en mekanisk hårddisk kan ge långsamma diskläsningar.