Inlägg

Inlägg som ElKungo har skrivit i forumet
Av ElKungo

3420:- har idag trillat in på kontot efter lunch. Har Nordea som bank.

Av ElKungo

Fruktansvärt tråkigt att höra men sluta aldrig tänka positivt!

Skriv även några vanliga brev på papper och förvara dem i t.ex. ett bankfack. Vem vet om det digitala mediet fungerar om 20 år och då har dina barn dessa brev att läsa istället. Så spela in filmer och skriv brev och förvara dem på ett lämpligt ställe.

Jag förlorade själv min mor vid ung ålder och hade älskat att ha ett brev från henne, som jag kunde plocka fram på speciella dagar och läsa.

Av ElKungo

Det är rätt skrämmande vilken attityd ett flertal av er har i denna tråd. Här har vi en person som har sålt en felaktig vara och ni tycker att han kan behålla pengarna???

Han har indirekt blåst en köpare på en del pengar. Det finns en massa trådar här på forumet där det klagas på butiker, Blocket, Tradera m.m. när någon har gjort minsta lilla fel eller begär ockerpriser på deras varor. Och nu har vi en säljare som har ”lurat” en köpare och ni kommer dragandes med en massa lagar hit och dit och tycker det är okej att han skall kunna behålla pengarna?

Det är mycket diskussioner om Sweclockers egna marknad och bedragare som utnyttjar den. Skall vi kunna klaga på dessa personer, så måste Sweclockers egna medlemmar förgå med gott exempel. Detta har endast med moral och etik att göra, inget annat.

Har man lurat någon person, omedvetet eller ej, så ser man till att göra rätt för sig! Svårare än så är det inte.

Av ElKungo

Vad händer med hifiklubben? Har nu haft 1391 för mig i kön i över en halvtimma. Tror jag skippar detta och går och lägger mig istället.

Av ElKungo

Det här råkar vi utför lite då och då på jobbet. Det kan räcka med att ansluta plattan till iTunes och bara göra en synkronisering. Kan hjälpa om du har tur.

Det som annars brukar lösa problemet är att göra en säkerhetskopia av den, nollställ sedan plattan och återläs kopian. Därefter borde du ha en massa utrymme igen.

Av ElKungo

Det går även bra att använda denna sida för att få en gratis uppgradering. Jag använde den själv i början av augusti.

https://www.microsoft.com/sv-se/accessibility/windows10upgrad...

Av ElKungo
Skrivet av moonblase:

Vid ett vanligt återköp för garantifel under avbetalningsperiod så avbryts ju avbetalningen, klarna stryker fakturan och klarna får tillbaks det de lagt ut. Köparen får tillbaks det den lagt ut från klarna DVS. Klarna får tillbaks hela summan för att sedan betala ut till köparen.

Men det kanske är jag som tänker fel, Avbetalningen finns kvar och köparen får ut alla pengar?

Du missar att den ursprungliga köparen har fått 8500:- av TS. Om han sedan inte har valt att betala tillbaks dessa pengar till Klarna, så är det han som får fullfölja sin avbetalningsplan. När han sålde skärmen till TS så visste han att han förlorar ca 3000:- samtidigt som han har kvar sin avbetalningsplan med Klarna. Om han fortsätter att avbetala sin skuld till Klarna, så kommer Klarna att få tillbaks alla sina pengar plus ev. avgifter. Väljer han att inte följa avbetalningsplanen så får Klarna ta det via Kronofogden.

Det är så här ett Blancolån fungerar. Det är skillnad mot t.ex. ett bilköp där bilen är en säkerhet för lånet.

Av ElKungo

Testa att högerklicka på mappen där filen låg och välj "Återställ tidigare versioner". Där borde hon kunna välja ett flertal olika versioner av filen.

Edit: Det skall gå att högerklicka direkt på filen och välj "Återställ tidigare versioner".

Av ElKungo

Jag var på jakt efter en satfinder och lite högtalarkabel. Hittade Cableworld via google. Chansade på att lägga en beställning i fredags 18/12 eftersom totalpriset inklusive frakt slutade på 323:-. Fick grejorna i tisdags 22/12. Betalde med kort och det står att betalningen har skett till DERKETEK APS UDENLANDS GRENAA.

Jag kan inte säga något annat än att de är seriösa.

Av ElKungo
Skrivet av JSvanberg:

@gaminggirl: men släpp detta nu, du/ni läste inte hela avtalet, inget att klaga över, bara att bita i det sura äpplet

Juridiskt sett så kanske butiken har rätt, men moraliskt har de fel. De gör ju en fuling genom att "gömma" infon om att de går att få en fraktsedel.

Så frågan är hur mycket er tid är värd? Är det lönt att fortsätta att bråka med dem eller skall ni gå vidare och aldrig mer handla ifrån dem? Ni har lyckats sprida kunskapen om att detta företag är bara skräp och därmed kommer troligen många personer att inte handla av dem. De har med andra ord ställt till det för sig själva.

Av ElKungo
Skrivet av Gtoxed:

jag vågar inte med molnlagring. känns aldelles för öppet.

jag kör 2st Sata hårddiskar, dubbelt kopierade så ja inte behövero oroa mig.

Jag hoppas att du förvara dina externa hårddiskar på två olika fysiska platser! För om det t.ex. börjar brinna eller du får inbrott hemma, så spelar det inte någon roll hur många olika hårddiskar du har med en backup på. Allt kan då försvinna.

Av ElKungo

Det är lite svårt att tyda ut exakt vad som gäller eftersom du inte skickar med en länk.

Jag tror det blir så här att 2415 kan du dela upp i 24 månads betalningar med en hisklig hög ränta (20%). Till detta binder du ett bredbandsabonnemang i 24 månader, där du får en förhöjd månadsavgift på 300 kr. Men här kommer nu en sak du verkar ha missat. Jag tror att du även åker på en månadsavgift i 24 månader för själva bredbandet också. Bredband 4G Large låter som om du minst kommer att få betala 200 kr/månad alltså totalt 500 kr /månad plus kostnaden för datorn.

Edit:
Tror jag hittade datorn på Dustin: Dustin

Den totala månadskostnaden för det mobila bredbandet blir 669 kr * 24 månader. Alltså pröjsar du 16056 kr + kostnaden för datorn (2415 kr + 20 % ränta).

Av ElKungo

Troligen har du drabbats av hemorrojder.

http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Hemorrojder/

Av ElKungo

Är det någon som har testat Volmar på Ikea? Ser vettig ut på bilderna. Har inte själv haft möjligheten ännu att åka till Ikea och testa den.

Av ElKungo

Vi hade en bärbar från HP (kommer ej ihåg vilken modell) för något år sedan där vi aldrig lyckades ta oss in i Bios efter att någon hade satt ett lösenord som ingen kommer ihåg. Vi hade mycket kontakt med HP och hela datorn var isärskruvad, men vi lyckades aldrig ta oss in i BIOS. Vi hade flera tekniker som försökte, men ingen lyckades. Alla hade inställningen att det skall inte vara några problem, men alla gick bet på det efter mycket svärande.

Så visst finns det modeller som det ej går att nollställa BIOS på.

Av ElKungo
Skrivet av ElectroGeeza:

Har ni något tips på hur man får ut gamla 10 mm nylonpluggar ur väggen? Jag har provat en gång att borra, men borret bara snurrar utan att förstöra pluggen så att jag kan ta ut bitarna. Men jag har i och för sig använt betongborr.

Skruva i den franska bulten lite "ytligt" pluggen. Använd alltså endast någon enstaka gänga av bulten. Sedan kan du få ut pluggen genom att dra i bulten med hjälp av något verktyg.

Av ElKungo
Skrivet av Cohacq:

Jag ska beställa internet och IPtelefoni från Bredband2 och digitaltv (IPTV) från CanalDigital via stadsnät. Problemet är att jag bara har ett uttag i väggen. Hur ska jag koppla allt så jag får alla signaler utan kvalitetsförlust? Vi var 2 datorer i nätverket (en stationär som kör kabel och en laptop som kör trådlöst) och ibland är det lan med 1-3 datorer till som kör kabel.

Skrivet av Cohacq:

Just nu har jag telefon och internet från Bredbandsbolaget, och det är inte stadsnätet. Tvn är det vanliga utbudet.

Vet inte om jag tolkar dig fel, men skall du inte ha alla tre tjänster från ditt stadsnät? I så fall borde det bli samma lösning som Halmstads stadsnät använder, nämligen en nätversksswitch som du kopplar in din router, telefonidosa och tv-box i. Du får gärna tala om vilket stadsnät det gäller för atgt lättare kunna hjälpa dig.

Av ElKungo

Hos Halmstads stadsnät så får man köpa till en speciell nätverksswitch som löser dit problem, IP-tv via stadsnätet

Skulle gissa på att det är en liknande lösning i det stadsnät som du befinner dig i.

Av ElKungo

Förra tisdagen (19/7) så lyckades jag att köpa denna navigator på OnOff: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=628662

Fick ge 1049:- för den efter att de hade dragit av 30%. Hade hoppats på att kunna gör något mer fynd, men det var väldigt utplockat. Detta var i deras butik i Helsingborg.

Av ElKungo
Skrivet av MORD:

Vill inte ga miste om nagra skattepengar eller bidrag som jag har ratt till, nagon som har lust att forklara eller hanvisa mig till nagon begriplig information?

Du vill alltså inte betala skatt i England eller Sverige, men du vill ha bidrag från staten? Härlig inställning! Vet du att bidragen kommer från alla andra människor som arbetar och betalar skatt?