Inlägg

Inlägg som FlippyBoy har skrivit i forumet
Av FlippyBoy
Skrivet av napahlm:

Ni här i tråden som spelar i klubb. Vad har ni för klot?

Alldeles för många...
Jag är dålig på att göra mig av med saker så har 20+ klot liggandes i förrådet. Många av dem är äldre, men är ju alltid kul att fylla på med något nytt ibland

Av FlippyBoy

Jag var lovande som junior, gick bowlinggymnasiet osv. Senaste åren har jag dock inte varit speciellt aktiv. Tog upp bowlandet igen nyligen men sen kom pandemin och ställde till det, har knappt spelat något sen dess. Förhoppningsvis kan seriespelet ta fart till hösten igen, hoppas kunna ta en plats i vårt allsvenska lag då.

Annars tycker jag att teorin kring bowling är minst lika intressant som att spela själv. Det är stundtals ganska frustrerande att veta hur något ska göras utan att kunna genomföra det själv. Har förmånen med en lillasyster som spelar i elitserien så har varit med och coachat dem ibland, det är skoj!

Följde de stora tävlingarna i USA senaste månaden, USBC Masters och US Open. Masters brukar vara den roligaste tävlingen att följa pga formatet. Tycker att det var lite hög resultatnivå på US Open i år, passet på 40' flat blev inte så relevant.

Av FlippyBoy

Avslutar budgivningen ikväll 21:00
Observera att vid annat än face-to-face så gäller förskottsbetalning via Swish.

Av FlippyBoy

Gigabyte GeForce GTX 1060 WindForce OC 6GB

Säljer 1 st Gigabyte GeForce GTX 1060 WindForce OC 6GB pga uppgradering till RTX3080.

Kortet köptes i aug 2017 och är använt flitigt sedan dess, dock inte till speciellt mycket spelande eller annan tung användning. Aldrig använt till mining.

Originalförpackning med skuminlägg och ESD-påse finns kvar. Vid ev. frakt kommer ytterligare emballage användas.

Kortet hämtas med fördel i Växjö, kan även möta upp i närliggande ort. Vid frakt står köparen för fraktkostnad.

Betalning via Swish, budstart 1200kr. Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill. Köpare i närområdet kommer prioriteras.

Läs hela annonsen här

Av FlippyBoy

Bjuder 4500:- och kan hämta

Av FlippyBoy
Skrivet av Red Beaver:

Lånar tråden lite. Min MCE-fjärr har gått sönder och är på jekt efter en ny - men dessa verkar helt ha försvunnit från marknaden? Någon som vet var man kan få tag på en för ett rimligt pris?

Kolla eBay.
Ex: https://www.ebay.com/itm/smk-rc6-fernbedienung-ir-fuer-window...

Av FlippyBoy

Kan tipsa om den här om du kör Windows: http://xbmccustomregis.sourceforge.net/
Använder den själv med min gamla MCE-remote. Fungerar direkt på min NUC utan någon mottagare. Enda nackdelen är att man brukar behöva installera den igen efter Windows 10 uppgraderas.

Av FlippyBoy
Skrivet av heretic16:

Jag tror detta är lösningen. Ser så enkelt ut!

Ja, det är ganska enkelt. Går att ändra om i kolumner precis som du vill och sen kan man även filtrera sitt data vidare. Smidigt om man inte vill ge sig på att skriva SQL-querys för allt.

Av FlippyBoy

Du kan använda PowerQuery i Excel för detta. Är samma som används för att importera data till Power BI.
https://support.office.com/en-us/article/import-data-from-dat...

Av FlippyBoy

2750+frakt

Av FlippyBoy

2600 plus frakt

Av FlippyBoy

Ska inte vara några problem. Om det är en tjänst där du kan logga in med både Microsoft-konto och Azure AD-konto (O365) så kommer du få välja, precis som tidigare skribenter nämnt.
Ska dock tilläggas att Microsoft har börjat blockera så man inte kan göra tvärtom, alltså skapa ett Microsoft-konto för en adress som redan finns i Office 365.

Skickades från m.sweclockers.com

Av FlippyBoy

Du skulle kunna sätta upp en enkel DNS-server med exempelvis BIND. Finns även färdiga containers som du kan använda, typ https://github.com/sameersbn/docker-bind.

Personligen kör jag en Windows-DNS kopplad till AD hemma, men det är antagligen lite overkill för de flesta. Gillar man Windows Server är det dock väldigt enkelt att slänga upp.

Om du sen tar steget att fixa en egen domän så kan jag rekommendera att köra någon form av proxy-lösning för åtkomst av diverse webbservrar. Kör personligen den här: https://hub.docker.com/r/linuxserver/letsencrypt/ med inbyggt stöd för LetsEncrypt, funkar utmärkt!

Av FlippyBoy

I Insider Previews så är BSOD numera GSOD.
https://mspoweruser.com/windows-10s-bsod-is-getting-replaced-...

Av FlippyBoy
Skrivet av Duckface21:

@FlippyBoy:
du menar inte då att den listan jag skrev stämmer då? den utgick va alla utgåvor kom i från i grunden = alla dagens utgåvor har NT kärnan ... den där listan han skrev säger ju bara en sak va varje utgåva av windows utgått från men inte grunden...

jag hade bara fel på gamla windows utgåvorna vid 3.1 då jag först trodde de va på gamla NT de byggde på och de rättade jag

server 2016 har samma build de stämmer men jag körde windows server 2016 redan när windows 10 släpptes som beta och då hade dem samma build med ...

De jag menar är att klienten släpps först men servern finns innan klienten hos MS

Rent generellt brukar de, precis som du säger, släppa klientversionen tidigare än serverversionen. Det betyder dock inte att klientversionen "utgår" från föregående version utan snarare att de utvecklas samtidigt men att det tar längre tid innan serverversionen är klar. Vi ser detta ganska tydligt när vi jämför versionsnummer.

Därför är det enligt mig fel att exempelvis jämföra WS2003 med Vista. Den korrekta jämförelsen bör vara WS2008 och Vista SP1 då de motsvarar varandra i versionsnummer, osv...

För att nämna något som är mer on-topic:
Vista måste vara en av de Windows-versioner som har introducerat flest nya funktioner som faktiskt är användbara!
Exemelvis:

  • BitLocker

  • Vettigt image-format i WIM

  • UAC, som antagligen är den viktigaste säkerhetsfunktionen som Windows har

  • Startmenyn som man kan söka ifrån

  • Början till ett vackrare GUI än det som fanns i XP

Jag körde personligen Vista jättelänge och var mycket nöjd med det. Tror tyvärr att problemet med Vista var att det krävde såpass mycket mer resurser än XP, vilket gjorde att få datorer klarade av att driva det ordentligt.
Men kollar man på en del funktionerna som används flitigt i Win7 och Win10 så kom många av dem med Vista. Vista var helt enkelt missförstått och långt före sin tid

Av FlippyBoy

Microsoft kallar funktionen för "mentions" och tyvärr verkar den inte gå att stänga av.
https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/f879...

Av FlippyBoy
Skrivet av Krux:

Näe, listan ovan stämmer inte.

Windows NT 3.xx som var 32bit har inget att göra med Windows 3.xx som var 16bit dos shell.

Windows 2000 (NT 5.0) = Windows XP x86 (modifierad kernel NT 5.1)
Windows 2003 (NT 5.2) = Windows XP x64 (NT 5.2)
Windows 2003R2 (NT 5.2)
Windows 2008 (NT 6.0) = Windows Vista (NT 6.0)
Windows 2008R2 (NT 6.1) = Windows 7 (NT 6.1)
Windows 2012 (NT 6.2) = Windows 8 (NT 6.2)
Windows 2012R2 (NT 6.3) = Windows 8.1 (NT 6.3)
Windows 2016 (NT 10) = Windows 10 (NT 10)

Det är många i tråden som inte har en aning om vad de pratar om, men den här listan är absolut den mest korrekta.

Några intressanta saker som går att påpeka dock är att XP x86 antagligen passar bäst mellan WS2000 och WS2003. Sen är XP x64 (som förövrigt knappt användes pga dåligt drivrutinstöd) motsvarande WS2003.

WS2008 släpptes samtidigt som Vista SP1. Intressant här är att WS2008 släpptes direkt med SP1, det finns alltså ingen RTM-version

WS2016 släpptes inte samtidigt som W10. WS2016 släpptes ungefär samtidigt som W10 Anniversary Update och de båda har build-nummer 14393.

Av FlippyBoy

Det här är som sagt en enda stor soppa!
Som det står i en av dina länkar (http://blog.fosketts.net/2016/10/29/total-nightmare-usb-c-thu...) så är det dessutom en stor utmaning att välja vilken kabel man ska använda till sitt ändamål. Olika kablar beroende på USB-version, Thunderbolt osv...

Av FlippyBoy

Om det ska användas i ett professionellt sammanhang så skulle jag avråda från att göra ett hemmabygge. Då är det en märkesdator som gäller för att kunna ha ordentliga garantier att luta sig mot om något skulle gå fel.

Utan att veta något om vad applikationen så tycker jag inte att förslaget ni fått verkar så tokigt. Ni bör däremot tänka på följande:

Z820 är förra generationens hårdvara. Motsvarande modell idag heter Z840. Om ni vill ha en dator som är något billigare kan du kika på HP Z440.
Länkar:
Z440
Z840
Det går att anpassa modellerna med olika minnesmängder, olika CPUer och olika grafikkort. Under tillbehör finns produkter som passar till respektive modell. Personligen tror jag att ni kommer kunna hitta en lämplig modell som hamnar inom ditt prisspann eller strax däröver. Beror dock på vad applikationen verkligen har för krav av hårdvaran.

Av FlippyBoy
Skrivet av samer:

Kan säljas för 2500:- , först till kvarn.

Jag kan tänka mig att ge 2500:- om du står för frakten.

Skickades från m.sweclockers.com