Inlägg

Inlägg som Laggzor har skrivit i forumet
Av Laggzor
Skrivet av Aka_The_Barf:

nu ligger biosen som släpptes igår inlagt samt testade jag köra repair grejerna också. inte helt oväntat fanns det en del korrupta filer som de olika kommandona verkade klara av att fixa, så nu är det väl bara hålla tummarna fixar nya biosen dessa pci problem så kanske det går finfint nu.

hittade ingenstans i bios var man fixar med pci inställningar, förmodligen inkompetent, sen någon gång skall man klura ut det här med ram timings och sånt, ryzen mår ju bra av 3600mhz och tajta timings.

ska bli lite testande nu men tack så länge alla

Av Laggzor
Skrivet av Aka_The_Barf:

kanske ställa in bios på att bara köra pcie 2 eller 3 och se om det ändrar något? ladda in nytt bios om du inte redan gjort det då tidiga är buggiga.
stäng av all autoklock av cpun och se om det ändrar något?
testa köra ett grafikkort, testa båda var för sig. på tiden när jag körde sli så förstörde det ena kortet som var defekt för det andra. dessvärre var det svårt att få fram problemet när det var ensamt men sedan blev det så pass dåligt att det dog.

testa i cmd: sfc /scannow. hittas fel vilket det borde så kan dom repareras med DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

funkar inte kommandona googla på det, kan ha skrivit fel, eller ännu bättre att du redan kan det.

tack, ska testa de där när jag får tid, har kommit fram till nu att det är ca 50% chans att datorn bluesceenar när jag försöker starta playerunknown battlegrounds, efter det får jag verifiera filerna för spelet i steam.

såg också nu att det kommit nytt bios idag som jag ska testa sen, förhoppningsvis blir det bättre
"Update AGESA 1.0.0.3 Patch ABB to improve compatibility"

"kernel security check failure" på bsod btw

Av Laggzor

https://i.imgur.com/3HMI3Gt.png

någon vettig information som går att hämta härifrån? verkar vara en väldig massa "DistrubutedCOM" samt ganska många WHEA-Logger när jag tittar i listorna, Whea grejerna verkar PCIE relaterade

Av Laggzor

happ, då krashade den igen, helt utan belastning den här gången, nåt internetfönster uppe bara. program började hosta till lite och få errormedelanden ett par sec sen frös allt till sist

ibland när den krashar måste jag dra ut DP kontakterna från gpu i sätta in igen för att få tredje skärmen att kännas igen (innan är den 640x480 och grumlig) några idér?

allt i systemet är nytt förutom grafikkort som är beg men ska funka

Av Laggzor

Spenderat eftermiddagen med att köra alla möjliga benchmarks och stresstester, det verkar inte vara några problem alls under full belastning, ingen som har några tips?

tycker att om nätagget var för klent skulle det sagt ifrån när både cpu + bägge grafikkorten gick på 100% power under stresstesten

Av Laggzor

https://i.imgur.com/wKzbhpD.png

ser det här rätt ut föresten? har ingen direkt koll på hur man ställer in minnen som de skall, eller var alla inställningar för det är i bios, minnena i fråga är dessa https://www.inet.se/produkt/5301820/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3...

Av Laggzor

korta frysningar / totala krasher

Tjenare, har nyligen fått ihop nya datorn här och det är riktigt bra tryck i den oftast då, däremot har jag problem med att det i spel ibland fryseer till lite ( 2-3 sec som bilden i spelet fryser och alla internetfönster på andra skärmarna blir svarta innan det släpper och allt blir normalt igen) drivrutinkrash?

värre problemet är att datorn ibland krashar rakt av, den bara stänger av sig, detta har hännt oftast när jag startar ett spel faktiskt, men även ibland när det stått igång.

Datorn har alltså krashat när jag varit Afk och det enda som varit igång var starcraft brood war, den krashade igår t.ex när jag tröck "play pubg" lite orolig över att Psu inte räcker men då borde det väl inte krasha medans belastningen är så låg?

testat satt mina 3600 ram stickor i stock 3200 hastighet utan framgång.

första gången jag använder nvidia kort också men de ska ha drivisarna de vill ha vad jag förstår, ibland efter den krashar också så blir en av skärmarna 640x480 och extremt luddig / sprakig? hittas inte vid namn i nvidias kontrollpanel utan det jag får göra är att plugga ur samt i displayport kabeln igen så funkar det igen?

Alla tips uppskattade, första gången jag kör både win10 och nvidia så jag vet inte riktigt var jag skall börja här faktiskt, utöver problemen presterar den som den skall.

3900x
asus strix x570 F gaming
4x8 3600 corsair LP
m.2 samsung 970
ssd samsung 860
wd hdd
2 x 2080
sasonic 850w prime ultra gold
3x 1080 skärmar, 2x60hz 1x144hz 3xDP kablar

Tack för alla tips, vet inte ens var jag ska börja med det här

Edit, testade just en vända i the witcher 3 med max inställning efter att ha googlat fram att det hade bra sli support, gick upp i 85% use på andra kortet då men verkar inte craska för det, borde ju finnas tillräckligt i psu då?

Edit, Körde precis igenom windows minnestest utan några fel

Av Laggzor
Skrivet av MrBleepBleep:

"Lakrits är en naturprodukt som framställs ur rötterna på växten Glycyrrhiza glabra, lakritsrot, som i sin tur är en ärtväxt som växer vilt i Medelhavsområdet, Ryssland, Kina och Iran."

http://recept.se/artiklar/vad-ar-egentligen-lakrits

Kanske stämmer att det görs av samma ämnen i grunden men att det ska vara "restprodukter från däcktillverkning som inte riktigt passerade kvalitetskraven" är ju inte riktigt rätt.

det skulle väl vara lite sarkastiskt med hint av att de smakar ungefär lika illa

Av Laggzor

jag tycker om idén med pingvinstången, det blir lite spännande men tyvärr har den bara varit ätbar för mig 1 av senaste 10 gångerna tror jag.

De andra 9 gångerna fick jag en stång med lakrits i och som alla vet är lakrits mer eller mindre restprodukter från däcktillverkning som inte riktigt passerade kvalitetskraven :/ /s

Av Laggzor
Skrivet av filbunke:

Låt detta bli en läxa för alla de som ville ha twitch men ansåg att deras röst inte spelade någon roll och istället valde att pilla på navelluddet...

funderade nästan på att göra smurfkonto på swec för o rösta igen, men känns ju lite sådär

Av Laggzor

usch jag som avskyr youtubes stream system, väntar alltid tills den är över och kollar videon efter istället, vet inte vad det är, känns bara fel

Av Laggzor

halv 6, 18 grader redan, ska bli 30 och jag ska jobba ute i solen precis där värmen från en industriugn väller ut (enorm ugn) skoj, blir mycket vatten

Av Laggzor

funkar SSD'n alltid? låter som hårddisken inte mår så bra direkt.

att ha SSD'n som systemdisk är väl att föredra ändå? eller är den väldigt liten? om du skulle komma in i datorn eller installerar om på SSD'n kan du alltid försöka kolla hur dina HDD mår med t.ex crystaldiskinfo

Av Laggzor
Skrivet av Doctor9:

vem bryr sig...
det är billigare så

jag kommer alltid köpa billigaste sketchiest alternativet

vad bra, då kan vi alla andra ta efter dig också så kommer det inte finnas några spelutvecklare längre, eller du kanske vill jobba utan betalt?

tänk lite längre nästa gång

g2a rakt av skadar utvecklarna mer änn om du bara piratat spelet

Av Laggzor

beställde 3900x + ett helt nytt system från inet för några dagar sen, nu står lagerstatus som "Förväntas 2019‑07‑31"

något som har några överlevnadstips fram tills dess? kan jag gå i ide tro?

Av Laggzor

lite mer on topic, faaaan vad najs, 3900x beställd

Av Laggzor
Skrivet av Oliver91:

Youtube... Twitch är bara fyllt med energidryckshöga 12 åringar.

beror väl på i vilka kretsar på twitch man rör sig i, där jag brukar hålla mig är väl medelåldern 30~

Av Laggzor
Skrivet av Defender:

Trevligt. Blir det några ändringar på Maintenance tiden på mornarna ? Den är lite väl lång tycker jag.

kan aldrig kolla swec på morgonen för det är maintenance från att jag går upp tills jag åker till jobbet :/

Av Laggzor

pågår fram tills den 9 juli, bra då vet jag när det är riskfritt för plånboken att starta steam igen

Av Laggzor

trodde jag skulle vara i minoritet med att satsa på 3900x, stolt över er grabbar <3