Inlägg

Inlägg som Zyzlite har skrivit i forumet
Av Zyzlite
Skrivet av Midvintersorg:

Ett par timmar per dag borde man ju kunna lägga efter jobbet. 😊

Skall du köra PC eller Xbox?

Kul! Blir nog 2-3 kvällar i veckan för mig efter jobb iallafall!

Jag tänkte nog köra lite av båda, vet du om det kommer bli crossplay?

Av Zyzlite
Skrivet av Halldin:

Brukar inte appliceras på tillfälliga reor, bara ordinarie pris.

Brukar gälla på andra reor men inte om det har speciella krav (typ gäller endast nyöppnade varuhuset i Stockholm) eller om det är slut i lager hos företaget som har rean.

Av Zyzlite
Skrivet av Midvintersorg:

Så jäkla gött med Diablo 4 på Gamepass. Hade tänkt köpa det, men nu slipper man ju det. Någon som vill lira ihop?

Hur mycket tid kommer du lägga i veckan?

Av Zyzlite
Skrivet av Minzert:

Kan nån tagga mig om ni hittar en Sonos beam gen 2 eller likvärdig soundbar till bra pris? Tack mina vänner.

kanske ett tips: Du har 15% rabatt om du har en gammal sonosprodukt på Sonos hemsida

Av Zyzlite

Jag köpte en 14" windows dator för studier med påstådda 11 timmar batteritid (Huawei). Ångrade 1-2 år in att jag inte köpt en Macbook. (Har aldrig ägt en Mac)
Batteritiden höll så mycket bättre för klasskamraterna. I många salar fanns det inte heller eluttag för laddning vilket gjorde att ibland blev det papper och penna efter en heldag.

Så min rekommendation är köp en billig Macbook Air, eller en riktig strömsnål windowslaptop.

Av Zyzlite
Nytt bud: 27 000 kr För endast dator
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Zyzlite

När är allt inköpt?

Av Zyzlite
Skrivet av pv2b:

Jag har idag ett mATX-chassi och jag upplevde när jag behövde välja moderkort att utbudet var ganska begränsande jämfört med fullstor ATX. Men det var i och för sig i relativa bristtider, så läget kanske är annorlunda nu, beroende på vilken plattform du kör.

Men jag upplever inte själva mATX-plattformen som begränsande i sig, jag har ändå inga instickskort i datorn annat än ett grafikkort, och portutbudet är ju typ det samma. Det skulle väl vara om du inte kan köra 4 RAM-moduler, men det är väl bara att köpa 2 större istället.

Sedan kanske man inte ska bygga värsta möjliga datorn i en kompakt formfaktor, även om du får den kyld så kanske den låter en hel del. Ska du ha det bästa av det bästa i alla kategorier är det nog ändå bättre att köpa en större plattform för kylningens skull.

Det beror väl lite på vad du tänkt dig?

Tack för input! Tanken är att spela nyare spel i 1440p så tänker ändå att det inte blir bäst i alla kategorier men ändå någonting som duger i flera år framåt

Av Zyzlite
Skrivet av [SmR]BMF:

Japp, recensioner, Hardware Unboxed brukar vara bra på moderkortsrecensioner. Menade energieffektiva vrm Kör man en AMD cpu behöver man kanske inte gå bonkers men det är ju kvalitetsskillnad på olika vrm lösningar.

Tack! Såg att han lagt upp en video om just detta! Perfekt ju

Av Zyzlite
Skrivet av [SmR]BMF:

Har sett byggen med RTX 4080 i Terra chassit men vet inte om de har undervoltat eller inte. Men ett bygge med en 7800x3d och ett 4080 borde ju ge riktigt bra prestanda. Kan ju optimera så gott det går med ett moderkort med "sval" vrm samt undervolta cpu och gpu, många bäckar små. Max längd gpu i Terra är enligt Fractal 322mm.

Glhf!

Tack! Vart kan jag se i specifikationerna att de har en "sval" vrm? Eller är det youtube reviews som gäller?

Skrivet av DennisOlof:

Det kan vara bättre med ett HTCP ATX chassi om det går, jag köpte ett SilverStone GD09 för ett bra tag sedan. Lådan är ganska liten men man får plats med ett ATX kort, du kan inte ha så stor kylare i den men en som passade bra var Noctua NH-U9S och har du ingen optisk enhet i den kan du köra med två fäktar monterade på den för bättre kylning om det behövs. Om jag inte minns fel får man inte plats med full-längds grafikkort men små och medelstora får plats utan några större problem, dock måste man kolla så att strömkontakterna sitter monterade på rätt plats, annars går det inte att stänga locket till lådan. Eller använda vinklade adaptrar för strömkontakterna.

Det finns såklart andra HTCP lådor. Lätta att placera i en bokhylla av större mått, eller TV möbel osv. Kan vara ett sätt att ha en stilren låda som det inte blir klagomål på.

Tack för tipset!

Av Zyzlite

Hur mycket förlorar jag på ITX?

Hej!
Sambon har utryckt att mitt NZXT H440 tar för mycket plats, jag går även i tankarna på att uppgradera så kan väl gå med på något mindre denna gång!

Jag är väldigt såld på designen för Fractal Design Terra men även kikat på Asus AP201. Hur mycket förlorar jag i prestanda/potentiell prestanda pga alla komponenter på marknaden inte får plats i Terra och värme? Är det mer värt att gå på ett mATX chassi eller ett mindre ATX chassi?

Tanken är att spela nyare spel i 1440p.

Tack på förhand!

Av Zyzlite

Mcare är officiella samsung-support, ligger på Sveavägen!

Av Zyzlite

Nu är det två veckor kvar till D4 släpps på Game Pass, då kan jag äntligen testa spelet! Har kört D1-D3 (och Immortal) tidigare och alltid kört Barbar men tyckte att det blev för låg damage i sista säsongerna av D3 (därav jag tröttnade).

Vad ska man köra för klass när man får tillträde till D4? Sorcerer, Necro? Vilken klass har roligast spells/build och hög DPS?

Av Zyzlite
Skrivet av henkrik92:

Ja det gjorde det för mig också först.Jag är lite fundersam över fläkten... Kommer den överrösta min noctuapimpade dator tro?

Jag är inte så rädd för fläkten, denna modell ska ha tystare fläkt än föregångaren. Däremot är jag rädd för den matta ytan som enligt recensioner ska vara VÄLDIGT matt och göra bilden nästan grumlig!

Av Zyzlite

Funnits sen 2021/2022 iallafall som jag kan minnas! Dock har de inte en cockpit view för varje förare, utan du kan välja cockpit-view "kanalen" så byter den mellan de olika förarna!

Ja väldigt dyrt om man inte kollar på annan sport!

Av Zyzlite
Skrivet av eFoppa:

Som ovan nämnt är det nog mest fördelaktigt att köpa ett års-abonnemang. Du får också en hel del extra lull-lull med F1TV jämfört med Viaplay, i form av olika inslag som weekend warmup, pre/after quali och race show. Du kan välja kommentatorspår (Sky eller F1). Plus att har du flera skärmar (vilket man såklart ska ha) kan du välja att ha huvudsändningen på en skärm, följa en förares cockpit view på en annan och leaderboards på en tredje
Väl värt imo.

Du får se pre/after quali och raceshow på Viaplay också! Dock har du endast svenska kommentatorer (SKYs är absolut bäst), men får istället UHD upplösning! Finns även cockpit view och leaderbords på extra skärmar med Viaplay

Av Zyzlite
Skrivet av henkrik92:

Måste ju vara årets fynd? GS är ju nyare WOLED varianten av 27GR som Elgiganten säljer för 7500kr som jag förstått det?

Av Zyzlite

Älskar tyngden i Xbox Elite! Sedan är det ju hur seriös du är med spelandet, möjligheten att kunna spänna eller lätta resistansen i sparkarna är väldigt trevligt.

Av Zyzlite
Skrivet av tonii:

Då automatiserat man såklart att larmet slås av tiderna som roboten åker runt. Ser inga brister med det förfarandet ^_^

Automatiserar du för att stänga av larmet har du ju inte glömt att rörelsesensorer finns?

och

Skrivet av herbamare:

förutom att kontoret potenciellt står olarmat flera timmar om nätterna......

Av Zyzlite

Glöm inte heller att tänka på rörelsesensorer för larm osv