Inlägg

Inlägg som wargreymon har skrivit i forumet
Av wargreymon

Enligt ny lag måste de visa det lägsta priset senaste 30 dagarna. Elgiganten har hela tiden tagit 22990:- och har således rätt att använda detta pris på sin sida.

Av wargreymon
Skrivet av jOnÄTÄn:

Det kortet är inte värt i närheten av 4000kr.
4060 är ju inte ens snabbare än 3060 i vissa fall.

Det halkar ju endast efter om grafikminnet tar slut till betydande mängd, i övriga fall är det nästan 20% snabbare. Men ja, kör man trasiga spel eller hög upplösning kan det vara sämre.

Till det har priset också gått ner.
2060: $349
3060: $329
4060: $299

Tänk vad härligt om kronan legat bättre till.

Av wargreymon

Avstängd gissar jag räknas som mindre än en timme?

Av wargreymon

Älskar att spela på Switch OLED och har en vanlig Steam Deck, men den är så mycket tyngre och större, små händer Hade velat se en mindre och lättare enhet för att kunna spela bekvämare.

Av wargreymon
Skrivet av TeamRocket:

Det vore kul om svenska kraftnät kunde slå på folks datorer & köra folding vid låg efterfrågan för att möta överproduktionen under blåsiga nätter.

Nu kanske inte alla hade gått med på det men det hade varit kul om det fanns som en opt-in app.

Borde gå att fixa med någon Home Assistant plugin, IFTTT eller något sådant.

Av wargreymon
Skrivet av photek2k:

Lika lätt som det är att få dessa, lika lätt är det för den "nya staten" att ta dessa ifrån dig. Släng aldrig era gamla pass/id-handlingar ifall det blir 1984!

Varje seriös funktion som använder pass/ID-kort skannar det på något sätt och verifierar att det är korrekt. Var kan jag läsa om att dessa blir "tagna av staten"?

Men visst, du kanske kan komma in på krogen med ett fysiskt kort där de bara kollar din ålder efter att staten blockerat din identitet.

Av wargreymon

Köper den gärna för nypris!
Skämt åsido lycka till!

#tryckfelsnisse

Av wargreymon
Skrivet av användare-234:

Låtsaspixlar.

Alla pixlar är på låtsas.

Av wargreymon
Skrivet av Alexraptor:

Som någon som varit på event och spelat in så kan jag säga att det försämrar upplevelsen. Man blir distraherad av mobilen, av att försöka hålla fokus och går därmed miste om en dev av upplevelsen i nuet. Och kvaliten på mobilinspelningar är oundvikligen jävligt usla.

Går inte på event så ofta, men när jag väl gör det så stannar mobilen i fickan nu.

Jag har också varit på event och om jag spelar in ligger fokus på eventet och minimalt på mobilen. Man kommer ju aldrig få bästa upplevelsen och bästa inspelningen, men med rätt fokus kan man få en riktigt bra upplevelse och okej inspelning. Sedan är det ju en fråga om "kommer jag kolla på detta i framtiden?".

Fyrverkerier på nyår? Antagligen inte om det inte är på bra plats och något speciellt. Så oftast är mobilen nere i fickan. Fyrverkeriavslutning på Disney World i Florida? Japp, den har jag kollat på i efterhand, blev inte perfekt, men bra nog och jag kunde fokusera till 95% på live eventet.

Av wargreymon
Skrivet av Mono:

Japp, och på alla konserter numera står folk och glor in i sina mobiler istället för att uppleva liveframträdandet som man betalat dyra pengar för. Man kan ju inte vara utan sin telefon för ens två timmar.

https://ca-times.brightspotcdn.com/dims4/default/dd77f6f/2147483647/strip/true/crop/3000x1997+0+0/resize/1200x799!/quality/75/?url=https%3A%2F%2Fcalifornia-times-brightspot.s3.amazonaws.com%2F83%2F39%2F993dc8cc4f85a898b034c7ee1c15%2Fla-ca-cell-phones-concert-0035.JPG

Den där bilden känns ju inte så representativ eftersom folk håller upp mobilen och lyser med lampan (och eventuellt filmar), lite svårt att kolla på mobilen då. Nu har jag inte varit på någon sådan concert, men hade man inte typ ljus i liknande situationer förut? Då är ju en mobil bra mycket mer brandsäkert, om ingen kör med Samsung Note 7.

Visst kan man dra alla över en kam och säga att håller man i en mobil är man korkad. Men man kan ju även spela in, fokusera på showen och sedan ha fina minnen, låta tekniken förstärka det hela.

Av wargreymon
Skrivet av GuessWho:

I tidigare inlägg lät det som att din sambo hade behov av stor arbetsyta (med andra ord, hög total upplösning).
I så fall kanske hon inte vill bli nergraderad ?

Vi får väl fråga ...

@LeVvE

Vad kommer wargreymon's sambo tycka om att ha mindre att jobba med ?

Hon tycker det hade varit ruskigt trevligt med en skärm. Som sagt fattar vi bägge att det blir mindre total yta, men blir trevligare upplevelse. Sedan är det inte att hon inte kan leva utan den ytan.

Av wargreymon
Skrivet av GuessWho:

Varför vill du/ni ha så lite upplösning i höjd? (Alternativt i bredd om du/ni ska köra i porträttläge).

5120x1440 ger mindre användbar yta än vanliga 4K UHD 3840x2160
Om inte skärmen används till något där man behöver 'bara bredd', typ panoramabilder.

3440x2=6880
Så nuvarande lösning blir typ ~ 7K i bredd och du vill att hon ska gå ner till 5K ?

Sett till arbetsyta per krona så är troligtvis en 4K UHD TV med HDMI ingång som man kan koppla datorn till mest arbetsyta per krona.

Sen kan det ju finnas andra aspekter, så som färgkalibrering eller uppdateringsfrekvenser och sånt som kan göra en datorskärm till ett bättre köp än att använda en TV som datorskärm.

För att det i mitt tycke är grymt jobbigt med en för hög skärm. Har använt en 4K 42" tidigare, men inget vidare att arbeta med. Sitta med flera fönster på bredare yta är trevligare än fönster på höjden. Sedan fattar jag väl att det blir mindre yta att gå från 2x34" till 49", men vad jag vet finns det ingen 42:9 skärm som motsvarar 2x 34" Ultrawide. Så det blir som en lagom kompromiss.

Av wargreymon

Då sambon behöver mycket skärm när hon arbetar hemma så vill jag ersätta 2x 34" 21:9 3440x1440 skärmar med en 49" 32:9 5120x1440. Så det är ju trevligt att se att det kommer mer och mer OLED-skärmar för det.

Av wargreymon

Nämen oj, det rörde sig inte om dåligt optimerat, utan bara grymt bra grafik. Blir nog att vänta tills nästa generation grafikkort innan man lirar. Control var liknande där 2080Ti i vissa fall gick på knäna, men med 3080 flöt det på som smör, någon liten artifakt med DLSS 1.9/2.0.

Kan vi på litet test med DLSS 2/3 och FSR?

Av wargreymon
Skrivet av Iskra:

Att man måste ta bort tryckkänsligheten för att få plats med ett USB-C uttag verkar helt obegripligt. Dessa sensorer är ju oerhört små. Man borde ha kunnat göra pennan en tiondels millimeter längre om det verkligen var platsbrist.

Lovar att det kommer en Pro-variant senare, exakt lika stor och 2490:-.

Skrivet av medbor:

Priset känns ju lite galet, men det är verkligen ett användbart verktyg

Hoppas bara de släpper en mus man kan ladda och använda samtidigt…

De vill inte att det ska vara smidigt, de vill att du köper en till mus så att du har en extra medan du laddar den döda.

Av wargreymon
Skrivet av medbor:

Finns en ’skicka rättelse’ funktion

Jag vet

Av wargreymon

Endast på Sweclockers är 16+12=24 trådar

Av wargreymon
Skrivet av Lanhead:

Fast citatet blir inte mindre sant för det. Sen när du är fast och har inget av värde kan de göra precis vad de vill med priset och du kommer gladeligen att betala.

Fast du har ju alltid möjlighet att köpa egen hårdvara i så fall. Säg att du lägger 25 tusen på en motsvarande dator idag, det är runt 8-12 år med GeForce Now Ultimate. Efter så lång tid är det nog inte mycket värde i den datorn, så det går på ett ut.

Det finns ju fördelar och nackdelar i bägge fallen, men det viktigaste äger du, spelen.

Av wargreymon
Skrivet av Aka_The_Barf:

Får se när reklam pauserna kommer, kanske vore nått? Spela 20 min och sen reklam 5 min eller vid vissa "checkpoints" i spelet

De har ju redan idag en helt gratis tier, vore väl att den försvann i så fall eller får reklam på något sätt.

Skrivet av Lanhead:

You will own nothing and be happy.

Fast jämfört med Stadia är det ju ditt egna spelbobliotek du använder, du hyr bara kraft att köra dem.

Av wargreymon

Nu säger jag varken bu eller bä om detta utan mer info, men vi snackar en kontakt som brunnit efter 1 år? Finns ju massvis med inlägg världen över om 6/8-pin som brunnit också. Moderkortskontakter 20/24-pin brinner ju också lite titt som tätt. Frågan är ju om detta är ett större problem än normalt eller bara otur?