Inlägg

Inlägg som wargreymon har skrivit i forumet
Av wargreymon

65C9 tuggar på fint här hemma, nästa uppgradering blir minst 83" då det känns för pluttig uppgradering att hoppa till 77". Om man nu inte skulle komma över en ruskigt bra deal då.

Av wargreymon
Skrivet av Lussarn:

Uppenbarligen fungerar ju någon form av frame generation på alla RTX kort. Hoppas detta kan sätta lite eld i röven på Nvidia och faktiskt implementera något som fungerar på 2000+ kort. Även om det inte är samma kvalisort.

Om inte annat kan dom ju stoppa in FSR-FG i DLSS precis som den här modden gör.

Att FSR FG fungerar på RTX är ju bevisat och att DLSS 3 FG inte fungerar på 2000/3000-serien är ju också bevisat. Frågan är ju om inte bara man kan göra i spelen så man väljer separat vilken Frame Generation och uppskalningsmetod man vill köra med. Tror ju Nvidia är föga intresserade av att utveckla en mellanmjölkteknik som bara är till för att fungera på 2 generationer.

Av wargreymon

Enligt EOn appen ligger våran el på 1214kWh/1936,81kr efter halva december. Förra året hade vi ingen luftvärmepump utan bara el-element och fakturan landade på 9534:- (inklusive 1750:- nykund bonus). Detta är bara el och inte nätavtal etc som Vattenfall tar ut. Luftvärmepumpen drog runt 2-4kW när ett var kallt och är väl en 75-80% av hela alltet. Tvätt etc kan man ju köra när det är billigt för den kan man ju planera bättre. I det stora hela så vill vi spela så spelar vi.

En betydligt dyrare grej är löpbandet som drar flera kW (kommer inte ihåg exakt på rak arm nu), men är det dyr el blir det några kronor på en löptur. Dyrt jämfört med sommarpriser? Ja. Värt att få träna? Också ja.

Av wargreymon
Skrivet av GizmoTheGreen:

Du kan också dela den till en tredje person som kanske ska hämta paketet till dig, den funkar då som ditt ID men ombudet ska också upge sitt eget, även vid QR, men kan nog bli lätt att missa.

Det står ju i appen "Bla bla. Om någon hjälper dig att hämta paketet identifiera dig med BankID eller se till att de visar upp både ditt och deras foto-ID."

Jag kan inte tolka detta som något annat än att har man använt BankID och gett ut QR-koden så är det allt som krävs och har själv aldrig varit med om något annat på flertalet av paket hos vare sig PostMord, DHL eller Schenker.

På grund av diskuterat problem har jag varit varsam och väntat in i det sista med att legitimera mig ifall någon "hacker" kan fejka en QR-kod på något vänster.

Av wargreymon

Super-korten till 2000-serien ökade prestandan men höll priserna nere och ökade prestanda/krona ganska bra. Nu ligger ju 4080 galet till i pris (USD MSRP), så där finns nog ingen räddning, men resten kanske kan få en vettig skjuts.

Av wargreymon
Skrivet av Nikodemous:

Hur menar du nu? Ett RTX-kort klarar ju fortfarande av spel utan raytracing?!

Men GTX-kort klarar inte av spel som kräver RT

Av wargreymon

Tager det för köp nu, skickar PM.

Av wargreymon

Ge dem en saftig böter och gör exempel av butikerna att det inte är tillåtet. De har haft ett år på sig att fixa det på något sätt.

Av wargreymon

Fast om de nu hållit på i 5 år så har ju någon sett till att de haft pengar i dessa år. Om de använt sina egna pengar så förtjänar de att förlora dem och om de blivit finansierade av någon hoppas jag de blir stämda. Bara hoppas att det går smidigt för alla som köpt att få tillbaka sina pengar.

Av wargreymon
Skrivet av Mizccc:

Wow, detta hade ju kunnat vara extremt effektivt vid krigsföring. Hade skapat rejäl oreda med en samlad sån här attack.

Finns det inte andra bättre sätt att slå ut mobilnätet än detta som är beroende av 5G? Men ja, ett stort terroristattentat till exempel. Krig skulle säkert också fungera, men då ska man ju redan ha kontroll av området. Samt för militär använder man väl inte vanliga mobiler?

Av wargreymon
Skrivet av medbor:

Varför ens kalla det en ny generation när det är samma som senaste? Detta känns som intels 14-serie allover

Alla företag gör det, men så fort något företag gör det så blir de chokerade.

Av wargreymon

Den röda texten är viktig, knäckte mig ett 256GB kort när jag uppgraderade min tidigare i år

Av wargreymon
Skrivet av Pamudas:

Fick ett erbjudande från ett försäkringsbolag för snart ett år sedan. Skillnaden var att om du inte meddelande att du tackar nej (skriftligt via den blankett som följde med i brevet), så kommer du bli tecknad som kund och få en faktura.

Valde du sen att inte betala fakturan så togs du bort som kund...

Väldigt märkligt sätt att försöka få in nya kunder tycker jag

Det kan jag nog garantera är olagligt Visst att de ändrar ett befintligt abonnemang, men nytt erbjudande eller inte ens kund så borde de slängas i finkan.

Av wargreymon

Att skicka fakturor/inbetalningsblankett med nya erbjudanden som reklam borde vara olagligt. Detta är helt psykologiskt att man ser detta papper och man instinktivt måste betala. Nu är jag ju mer uppväxt med autogiro, men känner fortfarande "tvånget" när man ser ett sånt här papper och när man läser det "Om du vill ta del av detta erbjudande". USCH!

Av wargreymon

Uppgraderade i slutet på 2020, så den får ticka på. Var lite sugen på 4TB SSD under BF, men jag kan prioritera lite bättre med mina 2x1TB så länge.

Av wargreymon
Skrivet av gbgjocke:

det är pcie 4.0

Ja, men läs mitt svar. Kopplar du in en nvme-disk kommer den köra på minsta gemensamma PCI-Express-version som disken och moderkortet klarar tillsammans. Detta är ett universellt svar att så länge du har en plats kvar och PCI-Express banor kvar att utnyttja så kommer det fungera.

Av wargreymon
Skrivet av Fremmann:

Crucial P3 Plus 2 TB... plusversionen är väl inte 3 utan PCIe 4? kan man köra den i MSI Gaming Pro Carbon Z390?

Nvme kommer fungera med minsta gemensamma version som tillåts.

Av wargreymon
Skrivet av rwkk:

haha du blir verkligen lurad om du tänker att det hela är en rea. De flesta produktet har varit lika eller hilligare tidigare, och restan av prylarna utan rabbat har de fått sin prisökning också. Visst finns det kanske 1 produkt av 100 med bättre pris nu, men det hittar man varje månad. Resten är saker som blivit gammalt och nya versionerna väntas snart (inom teknik)

Men lägg ner, finns massvis med saker som är nedsatta till lägre priser än tidigare, speciellt om de lanserats i 2023. Men ja, man bör kolla Prisjakt och veta vad de haft för pris tidigare om det är ett kap eller inte. Att påstå att reor bara är lurendrejeri är lika korkat som att tro att reor är lika bra som butikerna vill få det till. Sedan är det väl givet att produkter är som billigast när de vill bli av med dem, vatten är vått också.

Av wargreymon
Skrivet av Gurrrra:

Har ni lust att tipsa om hur man slipper det här Black Friday-spammet? Har vi inte redan tillräckligt med konsumptionshets?

Kan inte folk sluta gnälla över en rea som är varje år nu för tiden och som folk speciellt i år har väntat på på grund av det ekonomiska läget? I år har det varit 4 nyheter om Black Friday på en månad, konstigt påstående att det är spam.

Det är ju inte helt otippat att det teknikforum tipsar om teknikprylar till bra priser.

Av wargreymon

Grafikkort brukar ha 2 år långa generationer (6900XT 2020, 7900XTX 2022), men det verkar som att denna generation kan bli upp till 3 år, dvs sent H2 2025. Nvidia verkar komma med en refresh av 4000-serien till början av nästa år, men inget som påverkar dig om du ska ha AMD.