Inlägg

Inlägg som Viina har skrivit i forumet
Av Viina

Jag har alltid uppskattat böcker, så jag har en hel del såna i bokhyllorna här hemma.
På sistone har jag också, något ofrivilligt, börjat samla på mig avslag på mina jobbansökningar ^^

Av Viina

Jag pluggar till kravanalytiker inom IT på YH för närvarande.
Så det är ju inte ren IT men kravanalytikern jobbar tvärfunktionellt med de flesta IT-rollerna som finns när man tar fram system och liknande.

Av Viina
Skrivet av Genx031:

Haha, shit vad kaoz! Skönt det löste sig!! Tänkte så du inte är sån som köper för att se hur den klockar, och därefter säljer den för du hittat bättre ex. Inte för de hade spelat större roll i smmnhanget men, lycka till med försäljning! (A)

Ah, nejdå =D. Jag är, som vi alla nog förstår efter min berättelse, inte kapabel till sådana avancerade manövrar haha!
Tack!

Av Viina
Skrivet av Genx031:

Får man fråga varför du säljer?

Absolut!
Det är en hyfsat lång histora, men det hela började med att jag satte ihop en dator förra året.
Jag köpte ett gtx 980, en i7 6700k, z170-A osv och satte ihop allt.
Allting fungerade fint tills jag en dag av någon anledning var inne och skrotade i BIOS och såg att det fanns en snabbinställning för gamingprestanda.
Jag kunde inte låta bli utan petade i att det skulle jag självklart ha.
Efter det gick min 6700k upp till 4,6GHz och allting blev skit. Så efter att ha försökt återställa allting "to default settings" osv utan resultat så lämnade jag in datorn till Inet och bad dessa it-genier att lösa problemet.

Det gjorde dem, nästan. Processorn var inte överklockad längre, men den låg å andra sidan på 800MHz oavsett vad jag än gjorde med datorn.
Inet ville inte ta ansvar utan menade på att datorn funkade perfekt hos dem så det var mitt fel om det var några problem nu.
Så jag levde med datorn i det läget i ett par månader, sen snackade jag med en kille på IT på jobbet som sa att det bara var att byta ut processorn så skulle det lösa sig.

Och jag i min härliga naivitet samt med återbäringen på kontot tänkte att jag lika gärna kunde köpa en 7700k och ha "det senaste" i burken köpte den, satte i den, insåg att problemet kvarstod (då det var mina C-states som var problemet och inte min förra processor i sig) och nu inte fick lämna tillbaks den till webhallen då jag köpt den i butik och ångerrätten inte gällde längre så ptja.

Nu har alltså problemet löst sig då en bekant som faktiskt vet vad han gör tagit hand om min dator och fixat problemet, så nu funkar allt perfekt igen. Dock påpekade min bekanta att processorn jag köpt (dvs 7700k:n) inte var optimal för mitt mobo.

Så nu sitter jag med en fullt fungerande processor jag inte "kan" använda och inte kan lämna tillbaks till inköpsstället =P.
Så då tänkte jag att jag kan försöka sälja den och täcka upp en del av den ekonomiska förlusten i alla fall.

Och jag inser hur korkad jag varit nu när jag faktiskt skrivit ned allt, haha!
Men där har du anledningen till varför jag säljer en helt ny processor som bara testats i min dator i 5-6 timmar ^^

Av Viina

Intel I7 7700k säljes

Jag tänkte sälja mitt mer eller mindre oanvända 7700k, det har enbart varit i bruk i 5-6 timmar i en testrigg, och det fungerar givetvis felfritt och utan problem.
Jag tänkte begära 3200 för det (nypris var 3790), och kastar in kylpasta på köpet.
Kvitto finns givetvis och processorn finns att hämta i Hässelby.

Läs hela annonsen här

Av Viina
Skrivet av Buio:

@Viina
Är du osäker vänta till de kommer på rea så småningom. Raserna är väldigt dyra, det är många som klagat på det. Jag förstår att de kanske måste kosta lite mer än tidigare enklare DLC, men jag tycker de tog i för mycket. Eller så köper du en som du verkligen vill spela och väntar på de andra.

Det låter rimligt.
Om jag hittar en vän som vill spela Warhammer så blir det nog ett enstaka dyrare dlc-köp innan någon större rea ^^.
Tack för ett bra "yttre perspektiv"!

Av Viina

Jag har ganska nyligen skaffat mig Tw: Warhammer och har efter en initial period av förvirring gällande de olika raserna och deras unika förmågor (jag har aldrig pysslat med warhammer tidigare) och lore insett att jag gillar spelet, men är det värt att skaffa alla dlc's som finns och tycks vara på gång?

Det är ju ganska mycket pengar även om man köper det på de olika reor som dyker upp till och från.
T.ex. verkar ju Wood elves intressanta (och kampanjen som följer med), men är de värda sina 17,50 euro om man gillar spelet men inte är Helsåld på det?

Av Viina

Ålder: 28
Plattform: PC, Nintendo Switch samt PS4
Spelar allt möjligt, på ps4 blir det just nu Horizon: Zero dawn, på Switchen Zelda och Shovel knight och på pc allt mellan himmel och jord.

Av Viina

För mig är det svårt att bli imponerad av spel, men två spel som direkt dyker upp för mig är Red dead redemption samt Bioshock infinite.
Vilka fantastiska spel!
Framförallt Bio:Infinite med sina miljöer, sin samhällskritiska setting, storyn och allt från gameplay till dialogerna.
Det var för mig länge sen jag verkligen sögs in i ett spel såpass mycket som jag gjorde där.

Dock måste jag erkänna att jag aldrig spelat Bioshock 1 och 2 då de inte fungerade på steam som det var tänkt. Men vilket spel Infinite är!

Av Viina

Mitt bästa köp 2016 var helt klart Overwatch. Haft så galet mycket kul med polarna i det spelet ^^
Särskilt som flera av dem lagt av med spelandet mer eller mindre, så det var kul att kunna dra in dem i "träsket" igen

Av Viina
Skrivet av siggealm:

Beställde en Switch + Zelda igår, tänkte avvakta med procontrollern då 800 spänn kändes lite saftigt att lägga extra...

Överlever man utan den?

Man överlever absolut utan den, åtminstone för spel som Zelda, shovelknight och dylikt. Dock kan den nog vara skön att ha om man ska spela Mario kart 8 med vänner därhemma känner jag, så för min del blir det ett inköp relativt snart av en sådan.

Vad jag hört från folk som har en sådan så ska den tydligen vara väldigt angenäm att använda så om man vill ha extra komfort när man spelar så är det kanske särskilt värt en investering.

Av Viina

Tips på ny router

Hej!
Jag kan ju börja med att berätta att jag läste faq:en och fann den intressant, men känner att jag ändå vill ha lite mer synpunkter på vissa saker. Så låt mig förklara lite tydligare:

För ett antal månader sen började min router bråka och krångla, och efter att ha bråkat något enormt med att lösa mina problem har jag nu gett upp. Problemen artar sig som så att den kraschar hela tiden, den hittar inte DNS-servern (vilket ju orsakar krascherna) och därmed startar om sig själv, den byter ip-adress extremt ofta osv.
Eftersom mina problem inte tycks lösas så valde jag att kolla upp min router, och hittade:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=146909

Det är alltså flera andra som haft exakt samma erfarenheter som jag har just nu, och jag har därför valt att byta router. Problemet är bara att jag har Noll koll på det, och behöver därför hjälp ^^.

Så här ser läget ut:
Vi har bredband från bredbandsbolaget på 100/100mbit och det kommer vara 2 datorer som går på lina, och 2 bärbara som sitter på trådlöst. Den datorn jag använder är den som kommer belasta routern tyngst med mycket spelande online och streaming osv via lina.

Lägenhetens yta är på 97 kvadrat och routern kommer vara i ett av hörnrummen bakom en betongvägg (värdelöst nog), så bra möjlighet att nå de trådlösa uppkopplingarna vore bra om routern har.

Jag skulle också, eftersom jag är helt efterbliven när det gäller sånt här, gärna se att man inte behöver installera massa ny firmware (såsom tomato osv) utan att det bara är att koppla in den, installera den medföljande mjukvaran och sen köra.

Prissumman jag är villig att lägga ligger på 1000 kronor.
Tror ni att man kan få något vettigt för den summan om man har de behov jag har xD?
Jag såg att ni rekommenderade http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=267312 men hur väl fyller den mina behov så att säga?
Jag blev av en vän rekommenderad http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=532380 men utöver priset så, vad är skillnaden?

Eller ska jag sikta på en helt annan router än de 2 föreslagna?

Av Viina

0x80070002 windows 7 pxe-e53 no boot filename recieved

Det är felmeddelandet jag får när jag försöker starta datorn.
För att vara så utförlig som möjligt så står det:
0x80070002 windows 7 pxe-e53 no boot filename recieved
pxe-M0F: exiting PXE rom
Reboot and select proper bootdevice.

När jag startar om datorn så kan jag ibland, inte alltid, välja om jag vill felsöka startprogrammet, vilket jag gjort, men den kan inte lösa problemet säger den efter två timmars sökning. Att starta windows normalt fungerar inte, då hamnar jag med den första texten igen.
Datorn blev så helt plötsligt, hade suttit och nördat Skyrim ett par timmar, följde en kompis till bussen (och då var allt normalt när vi gick) och kom tillbaks till det här.
Är det något hårdvarufel eller vad är det som kan ha hänt? Ska ringa supporten imorgon men tänkte ifall det är något som är hanterbart själv såhär på kvällskvisten.

Mitt operativsystem är windows 7 64 bitar för övrigt ;O. Inte nedladdat eller så på något sätt. Jag försökte googla på felmeddelandet men blev inte alls klok på det.
Så nu vänder jag mig till alla snillen här och hoppas på något mirakel ^^.
Hoppas jag lägger tråden rätt nu också ;O. Tack på förhand!

Av Viina

Tack för snabba och utmärkta svar allihop! Då jag inte vill chansa så blir det nog ett nytt nätaggregat då ^^

Har ni några rekommendationer för såna i prisklassen 1500-2000kr (om det räcker förstås, annars får jag ju skjuta till lite mer pengar xD)?

Av Viina

Silver Power SP-SS620M 620W PSU, räcker det för att köra GTX 570 SLI?

Hej!
Jag har försökt läsa på lite här på forumet om hur nätaggregat och liknande fungerar men jag är tyvärr hopplöst korkad när det gäller sådant, så jag tänkte att jag istället frågar själv här så rakt och kortfattat jag bara kan.
Jag tänkte köpa ett till gtx 570 (Gainward GeForce GTX 570 1280MB PhysX heter det i sin fulla prakt enligt komplett.se) men är inte alls säker på att mitt nätagg klarar det.

Nu vet jag inte alls om det har någon som helst betydelse för att få ett bra svar men jag skriver väl ut resten av burken också ifall det är något av det ni skulle behöva veta (jag har som sagt absolut noll koll på datorer så ni får ursäkta ifall det här är helt onödig information) :
Chassi: Cooler Master HAF X Big Tower
Processor: Intel Core™ i5-2500K Processor
RAM: Crucial DDR3 1333MHz 8GB KIT, CL9
Kylare: Antec Kuhler H2O 620 CPU Kylare

Säg gärna till om det är något mer som ni behöver veta, så ska jag försöka ta reda på det =P.

Kort sagt: Räcker det för att köra SLI eller måste jag köpa ett nytt nätaggregat också?
Tack på förhand!

Tillägg: Då jag bestämt mig för att skaffa ett nytt nätaggregat så tänkte jag passa på att fråga efter rekommendationer på sådana i prisklassen 1500-2000kr (om det räcker förstås ^_^).