Inlägg

Inlägg som Blargmode har skrivit i forumet
Av Blargmode
Skrivet av Thunderbolt:

Jag som installera det just idag! Synd för annars var det trevligt med ett mörkt sweclockers.

Om du installerade det idag så installerade du det nog med Stylus, inte Stylish. Jag bytte nämligen ut den sista länken till Stylish (den till Firefox) igår.

Stylus är en open source klon av Stylish, som kom till just för att Stylish började med underligt beteende.

Här är länkar till Stylus ( Chrome | Firefox | Opera )

Installation av temat är exakt samma som innan, utom om du har Firefox, som nu fungerar lika dant som Chrome och Opera.

Av Blargmode

@ågren Nej det är inte möjligt att använda temat på mobilen, tyvärr.

@backspaze Tackar för att du uppmärksammade mig på detta. Stylus har uppdaterats och är nu i linje med den versionen som finns i Chrome och Opera. Jag har uppdaterat instruktionerna, som nu är samma för alla webbläsare.

Faktum är att style.css och ffox.css är identiska, förutom att Firefox krävde att den där "URL's on the domain"-grejejn var del av koden. Nu kan alla använda samma fil.

Och som @Biberu säger, Stylish har börjat med fuffens. Ni bör avinstallera det om ni fortfarande använder det. Det finns två alternativ såvitt jag vet. Stylus, en klon av Stylish som sägs vara utan fuffens. ( Chrome | Firefox | Opera ). Eller Better Sweclockers, skapat av @Alling, som även låter dig ställa in tider när du vill att det ska vara på/av.

Av Blargmode

@pålis: Det verkar vara möjligt ja. Har bara testat snabbt men det såg bra ut.

Här följer en förklaring för alla med Firefox som vill slippa plugin:

  1. Navigera till mappen

    C:\Users\<användarnamn>\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\<id>.default\chrome\

    Lättaste sättet att hitta den är att skriva %appdata% och trycka enter i startmenyn, kör-rutan, eller URL-fältet i utforskaren, då hamnar du i Roaming.

  2. Öppna eller skapa userContent.css.

  3. Klistra in

  4. Spara och starta om Firefox.

Av Blargmode

Jag tycker du ser ut att vara på god väg.

Det jag funderar över är det första som händer i loop() (förutom ett saknat = tecken). Du kollar om knappen är intryckt, och sätter dörren till att öppna. Men koden för att öppna körs inte för än knappen inte längre trycks in.
Som jag förstod det skulle det vara en tryckplatta man ställer sig på? Som det ser ut nu måste man gå av den för att något ska hända.

Jag hade nog separerat knappen från din switch case.

Du kan också kolla om knappen är intryckt innan du går från läget pausing till closing. Så att den stängs om man står kvar på knappen.

Av Blargmode

Jag tror du är på rätt väg men det är svårt att säga för koden du postade är inte komplett.

Först en liten sidokommentar: Det är underligt att du tar in number via din readInt() metod, istället för att skicka med den när du kallar metoden. Såhär: removeParticipant(int number){//resten av koden}

Sen har du inga slutklamrar på någon av dina for-loopar, så jag vet inte om den andra är i eller efter den första. Just nu ser den ut att vara inuti. Dessutom loopar du igenom samma lista i båda.
Jag skulle vilja se dina Participant klass. För som jag förstår det är resultatet en del av den, vilket skulle betyda att det också försvinner i första loopen och gör den andra onödig.

Och slutligen, vad är result? Det är aldrig definierat.

Av Blargmode
Skrivet av KeVVa:

MY EYES!!!

Sweclockers ha börjat köra med HTTPS per default.
@Blargmode, har du lust att slänga en LetsEncrypt cert på din site så du kan fortsätta serveras oss den skönhet fast över HTTPS? :3
Eller slänga upp en gratis CloudFlare framför din site

Ojdå, här tittar man bort en stund och pang också faller allt i bitar. Sorry att det tog så lång tid för mig att upptäcka det

Jag kör nu https på blargmode.se. För att få det att funka måste alla gå in i Stylish/Stylus, redigera temat och lägga till ett S i adressen.

Så att det ser ur såhär:

Eller om du kör Firefox:

Av Blargmode

Jag har en DxRacer Iron om jag inte minns fel. Mycket nöjd med den. Jag har tilläggshjulen också. Med dem rullar den iväg när man reser sig, och kan fortsätta rulla flera kilometer. Enda klagomålet jag har är att om man kör utan nackdynan så har man en hård plastbit i bakhuvet istället.

Apropå Kinnarpsstolarna så bör du ha erfarenhet av en först. Jag klarar inte av att sitta i dem. Jag tycker om att sitta en bit fram på stolen, utan att ens röra ryggstödet. Detta är inte möjligt med Kinnarps då de lutar framåt hur man än gör.
Resultatet är att tygsisten greppar tag i byxorna, drar upp dem och skär in i ben och dylikt medan du kasar ner för stolen.

Av Blargmode

@theailer Tampermonkey är huvudsakligen till för att köra Javascript. Jag skulle i princip behöva göra en miniversion av Stylish som körs av Tampermonkey, vilket känns overkill.

Men det finns ett sätta att köra temat med Tampermonkey. @Alling har gjort ett skript som heter Better SweClockers, det lägger till en hel del smidiga funktioner, varav en är en knapp som sätter igång och stänger av mitt tema. Helt utan Stylish.

Av Blargmode

@KnapptEnHammock Jo jag vet, samma sak händer om du går in i profil/inställningar. Vet inte varför den vägrar där.

Av Blargmode
Skrivet av Mimematis:

Ändrades något precis? Firefox verkar inte gilla det hur som, minimera, maximera, kryss ändras nämligen när jag har temat aktiverat i Stylish. (händer efter omstart av webbläsaren)
Flikarna flyttas ner också och gör det svårare att klicka på.

Låter jättekonstigt. Senaste ändringen var över en månad sedan. Firefox och temat beter sig som det ska för mig.

Skrivet av MuffinManxD:

Det funkar inte för mig, testade att lägga till det precis som det står, ingen skillnad.. Det funkade innan men sen jag återställde min dator funkar det inte längre. Några tips på vad man kan göra?
Såhär ser det ut i Stylish
http://i.imgur.com/vYVDMtz.png

I "Gäller för" fältet har du valt "URL:er som börjar på", det ska vara vad "URLs on the domain" motsvarar. Gissningsvis "URL:er inom domänen" eller något sånt.

data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAUwAAABwCAIAAAD6w9...

Av Blargmode

Jag har ett, det är ett skitnajs chassi. Förstår inte varför det ens finns chassin med plexiglas. Riktigt glas kan man ju torka av utan att det blir repigt!

Det enda jag är missnöjd med är att fläktfiltret fram sitter som berget. Vilket betyder att när man sliter loss det flyger allt damm, som tidigare satt på det, all världen väg.

Av Blargmode

Utslängd från kommentarsskrivandet när kommentaren man svarar på raderas under tiden

Jag satt nyss och svarade på två inlägg i min tema-tråd. När jag tryckte på Förhandsgranska kom jag till en sida med ett meddelande om att jag inte hade behörighet till att se sidan. När jag sedan gick tillbaka till tråden var ett av de citerade inläggen borta.

Jag antar att borttagningen av inlägget är anledningen till att jag inte kunde förhandsgranska. Problemet är att jag blev av med allt jag hade skrivit som svar på det andra citerade inlägget. Inte hela världen i detta fallet, men hade det varit ett rejälare inlägg så hade det varit väldigt störigt.

PS: jag började med att använda mallen för buggrapporter, men stora delar av inlägget blev extremt redundanta.

Av Blargmode
Skrivet av Selmalagerlöf:

chrome v. 55.0.2883.87 m

testat på nytt idag igen, samma problem :/

Hmm... Det borde ju funka eftersom det fungerar för mig med samma version.
Okej så först och främst, klicka på stylish-ikonen och välj Manage styles, sen Edit på Sweclockers-temat. Då bör det se ut såhär:

http://blargmode.se/files/sweclockers_dark_theme/forum-images/Sw...

Om det ser rätt ut och fortfarande inte fungerar; gå in i tema-filen och kolla så att datumet längst ner i filen är 2017-01-13. Är det inte det så ladda om sidan med Ctrl+F5.

Funkar inte det så vet jag inte vad som kan vara fel. Då får du kolla om du har något annat installerat som kan påverka temat. T.ex har jag sett vissa teman som inte specificerar vilken webbsida som gäller och därför påverkar allt.

Av Blargmode
Skrivet av Selmalagerlöf:

hm.. verkar som jag nått har gått fel för mig, alla posts e vita med grå text, reklamen högst upp är vit också. har testat att göra som det står om nått går fel men är samma problem fortfarande :/

Skumt, vilken webbläsare använder du?

Av Blargmode

@peter_lovgren Tackar! Jag håller med om att det svårläst. Har fixat det nu.

Passade även på att lägga in något jag har kuckelurat på ganska länge: Mörka post-huvuden som smälter bättre in med resten av temat.

Av Blargmode
Skrivet av Varg:

Vilket "bästa från båda världarna"? Membran är skit. Punkt. (Min åsikt = alla håller inte med.)

Ja jag trodde det enda "positiva" med membranen var att de är billiga att tillverka. Men detta tangentbordet ser ju ut att ha individuella membran till varje knapp istället för ett stort sladdrigt ark, så om det är billigare att tillverka då vetefan.

Av Blargmode
Skrivet av Iwar:

Du köper nyckeln, dvs cd-key som du skriver in när du installerar. Att skapa en bootbar usb gör man via microsofts hemsida, följer guiden och laddar ner, gratis. https://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10

Något att notera om att skapa bootbar usb via det verktyget: Jag gjorde det förra veckan och det fungerade inte, det blev inte bootbart.

Rekommenderar istället att man väljer att ladda ner ISOn (via samma verktyg) och sen skapar det bootbara usb-minnet med hälp av Rufus.
Se till att välja ISOn i Rufus innan du rör några andra inställningar där. Den ställer nämligen in den del grejer själv efter ISOn. Ändra sen Partition scheme till GPT, resten kan du lämna som det är.

Av Blargmode

Filservern agerar varken lokal DNS eller WINS-sever. Det gick inte heller att ansluta via lokal IP.

Men det fungerar nu! Vad som orsakade problemet vet jag dock inte.

Jag upptäckte att jag hade över 160(!) TAP-win32 nätverksadaptrar i Device Managern. Det kändes orimligt så jag avinstallerade allihop (med hjälp av ett lagom sketchy program (Att göra det manuellt hade tagit flera timmar)).

Sedan efter en omstart fungerade det hela igen.

Får se om de där TAP-adaptrarna börja dyka upp igen nu under dagarna, men egentligen kvittar det för det blir omformatering i veckan ändå.

Av Blargmode

En av datorerna kommer plötsligt inte åt filservern längre

Edit: Löst-ish


Hej, jag har ett underligt problem.

Här om dagen tappade en av mina datorer förmågan att koppla upp mot min filserver. När jag försöker öppna de mappade diskarna får jag ett mycket beskrivande felmeddelande:

http://i.imgur.com/YSvuU8A.png

Och skriver jag in \\fileserver i explorer så ber den mig bara kolla stavningen.

Filservern kör Windows Server 2012 R2 och datorn som inte kan koppla upp längre kör Windows 10.

Men det är jäkligt skumt

  1. Jag kommer åt de delade filerna på servern från alla andra datorer i huset, inklusive via virtuella maskiner på den felande datorn.

  2. Jag kommer åt servern via Remote desktop från den felande datorn.

  3. Jag kommer åt webbservern på servern med //fileserver/ från den felande datorn.

Så det är bara själva fildelningen jag inte kommer åt. Det fungerade felfritt till och med i förrgår.

Någon som vet vad som är vajsing?

Av Blargmode

Om du är lite finurlig så kan du få in allt i en html fil som användaren kan öppna i en webbläsare utan att ha internetuppkoppling.

Bilder kan bäddas in i html eller css med hjälp av data-uri. Här är en websida som kan konvertera bilder åt dig.

Exempel på en sådan bild i html kan du se här: https://jsfiddle.net/hpP45/