Inlägg

Inlägg som Pellemanify har skrivit i forumet
Av Pellemanify

@gabriel15: Polisen får inte låtsas att vara köpare.

Av Pellemanify
Skrivet av Kakann:

Har sett att det har dykt upp en del trådar med funderingar kring bolån och tänkte att jag kunde svara på funderingar som ni kan ha. Kanske bara för att stämma av läget innan ni går till banken eller vad som helst. Fråga på

Väldigt schysst av dig att ställa upp!

Jag är väldigt ung och har noll kolla på dessa grejer. Vet att banken kräver säkerhet/trygghet i att låna ut pengar men om jag vill genom mitt företag vill ta lån för att köpa tomt/bygga en byggnad som totalt skulle gå på säkert minst 5-6mkr, vad har jag att komma med? Är det helt enkelt investerare jag får leta efter istället?

Av Pellemanify

Tänkte bara skriva varför jag tror att system med hög skatt (skatt överhuvud taget) fungerar men så många klagar ändå.

Du betalar skatt som går till en drös olika ändamål.
Du blir sur för att du måste betala för ändamål du inte utnyttjar.
Det du inte gör är att uppskatta pengarna du sluppit eftersom andra också betalar in skatt.

Sammanfattningsvis så kommer det alltid finnas någon som vars skatt går till något denne inte utnyttjar men som du själv utnyttjar och vice versa. På så sätt hjälper vi varandra och samhället i helhet. I slutändan så innebär det färre hemlösa, högre levnadsstandard osv.

Skattesystemet fungerar så långt väldigt effektivt i längden för ett friskt samhälle. Men det finns alltid rum för förbättring. Kritik uppskattas alltså, men inte kritik som kör landet i grunden. Personligen tror jag t ex skattepengarna inte är så effektiva som de skulle kunna vara. Känns som att staten tänker typ "Hm vi behöver pengar till detta, höj skatten på detta eller inför denna nya skatten" istället för att se var de kan spara in på utgifter.

Av Pellemanify
Skrivet av oouhdawg:

Socialdemokraterna är sossar, SD är också sossar. Hela politiken i detta landet är socialdemokratisk. USA, land of the free säger jag bara. Där tar man hand om sig själv och ingen annan.

Om nu Sverige är Såååååå Solidariska så kommer alla utan försäkring osv få så mycket pengar ändå, amiriiite?

Tvinga folk att hjälpa andra människor är inte demokrati, det är diktatur eller kommunism

Att "tvinga" människor hjälpa landet man bor i vinner alla på i längden. Efter kommentarerna jag sett från dig så tycker jag lika gärna du kan flytta till USA eller vart du nu behagar.

Du får gärna beskriva utförligt för mig hur ett samhälle blir bättre av att alla endast ser efter sig själva och inte hjälper varann. Tvivlar på att du ens kommer i närheten av att övertyga mig.

Av Pellemanify
Skrivet av Ozzed:

Må så vara, men det beror ju också på vilka krav man har.

Med ljud är det så enkelt att de material som krävs för att få till ett kanonljud kostar mycket pengar helt enkelt. Jag försöker inte racka ner på produkten "för vad den är" men ljud som är bra nog för mina musikeröron får man inte för 1000Kr kan jag garantera.

Nu kan jag inte påstå att jag är någon ljudfantast men klart bättre på det än mina vänner. Letade efter ett par lurar att kombinera med modmic för bästa ljud/kr. Superlux hd 668b slutade det på sen. Bytte bara till ett par skönare muffar och moddade till ett helt huvudband så nu sitter de som en smäck! De är brutalt osköna i original utförande men ljudet är bra.

Av Pellemanify
Skrivet av anon78208:

Det som gör den här typen av diskussioner så löjliga är att folk inte verkar inse att det är en jäkla skillnad på spel och spel. Det du säger är sant, men det är bara relevant för en extremt liten skara gamers, i väldigt specifika spel som exempelvis CS:GO. Det som är ännu mer ironiskt är att den typen av spel ofta är väldigt lättdrivna, och inte kräver speciellt kraftfulla maskiner för att uppnå bildfrekvenser långt över 144hz. Ska du spela exempelvis The Witcher 3, GTAV eller DE:MD? Ja men skruva upp grafiken då och njut av den häftiga grafiken i fullt tillräckliga 60fps. Skulle jag nöja mig med 60fps i CS:GO? Aldrig. Det är i princip ospelbart då. Hursomhelst... Min poäng är att man behöver inte ett 1080ti bara för att man sitter på en 144hz-skärm, och särskilt då om man har Freesync/G-sync. Många verkar tro motsatsen, men det är ju bara löjligt.

Hela grejen var ju att jag skulle vara besserwisser. Det är som sagt extremt lite skillnad, ville bara påpeka att det faktiskt finns syfte med så hög fps som möjligt. Men jag håller med dig, speltitlar (och hur kräsen man är) gör stor skillnad.

Av Pellemanify

Där har han dock en pösig ärm, men helt klart är det bättre i armvecket än handen eller öppet.

Av Pellemanify

@Bascule666: Länkat fel? :/

EDIT: Nvm, det knasade bara för mig.

Av Pellemanify
Skrivet av Aeig:

@Garderoben: Finns inget syfte med att ha högre än 144 fps på en 144Hz skärm med Freesync eller Gsync, då blir det screen tearing.

Jag spelade dom flesta spel, DOOM, Deus Ex, Overwatch, Prey, The division, osv på höga inställningar.

Det finns guider och recensioner osv där du kan läsa själv, det är något jag rekommenderar så att du kan samla på dig kunskap och på så vis skapa dig en mer nyanserad och verklighetstrogen åsikt.

I all välmening.

Mvh

Ska vara lite besserwisser nu och säga att det faktiskt är ytterst lite skillnad med att ha mer fps än skärmens Hz. Helt enkelt för att det ökar chansen för lägre input. Skärmen tar alltid den nyaste framen och har du högre fps kommer det bli en nyare frame än med lägre fps.

Av Pellemanify
Skrivet av Wizbro:

Det kan stämma, men är aldrig trevligt att få ett ansikte fullt av saliv på tunnelbanan.

Helt klart!

Skrivet av Sca:

Menar du att det finns forskning på detta? Det låter ju logiskt att sättet att nysa på är avgörande för partiklarnas spridning? Om jag skakar hand med någon som precis täckt för nysen med handflatan borde jag väl utsättas för mer partiklar än om personen använt armvecket?

Det är så jag minns det i alla fall, finns det glipor (t ex när du nyser i handen) så sprids det ganska mycket ändå. Det krävs att man täcker för lite ordentligt. Självklart utsätts du för mer partiklar om du skakar hand med någon som nyser i händerna istället för armvecket men det sa jag väl aldrig något om?

Av Pellemanify
Skrivet av Wizbro:

Jag hoppas att du håller för med armen när du slänger ur dig alla dessa partiklar

Sant att det är trevligare att nysa i armvecket bland folk men faktum är att det inte gör särskilt stor skillnad gällande just partiklarnas spridning, då får du täppa för med näsduk

Av Pellemanify

Känner igen "chocken". Fast det gällde istället tvesjärtar som jag tycker är bra mycket värre än myror. De var i vart enda skrymsle på altanen förra sommaren. Men som tur är så är de ju bara i skrymslen och bygger inga stora bon med tusentals av dom som myror gör. Dammsög upp säkerligen 200 stycken och var i halvt chock efteråt bara för det stora antalet kryp.

Av Pellemanify
Skrivet av twit:

Notera att i den förra versionen påverkas inte övriga tangentbordstryckningar av shift, men som du vill ha det kommer shift vara nertryckt för samtliga tangenter du trycker på under tiden 'p' spammas.

#SingleInstance force Hotkey, F8, pepe return pepe: KeyWait F8 Hotkey, F8, off Send {Shift down} Loop { Send p Sleep, 50 } until GetKeyState("F8", "P") Send {Shift up} Hotkey, F8, on return

Gudalikt! Är dig evigt tacksam!

Av Pellemanify
Skrivet av twit:

Med F8 som hotkey för av/på:

#SingleInstance force Hotkey, F8, pepe return pepe: KeyWait F8 Hotkey, F8, off Loop { Send +p Sleep, 50 } until GetKeyState("F8", "P") Hotkey, F8, on return

Schysst som f*n! Bara en sak. Som det är nu så körs det som "shift+p, shift+p, shift+p" va? För att det ska funka perfekt så ska det skrivas som "shift+ppppppppppppppp". Hoppas det inte försvårar saken.

Av Pellemanify

Väcker en gammal tråd då jag sökt runt på en lösning nu men alla verkar skriva olika och inget har funkat klockrent.

Jag vill kunna toggla on/off så att "shift" knappen hålls ner samtidigt som "p" spammas sådär 20ggr i sekunden i ett spel.

Tack på förhand.

Av Pellemanify

@FattarNiInte: Fullt medveten om det du säger men jo de klarar sig precis som de ska, det är naturen, naturligt. Om det skulle bli hemskt så är det troligtvis pga att vi människor förstört det. Hur tror du det funkat alla tidigare tusentals år? Det är inte som att människan har hjälpt naturen precis.

Av Pellemanify

@biorrith: Kannibalism låter helt plötsligt lite lockande..

Av Pellemanify
Skrivet av FattarNiInte:

Jag har slaktat fler djur än jag kan räkna. Kor, grisar, får, kaniner, höns osv. Alla har haft ett fint och tryggt liv med säker tillgång till foder. De djuren som det är mest synd om är egentligen de som lever i naturen.

Djuren klarar sig utmärkt i naturen helt utan våran hjälp precis som det var tänkt. Sen kan genmanipulerat etc. ha påverka detta men ändå.

Handlar inte direkt om ett "fint och tryggt liv" som du beskriver det. Djuren är inte i sin naturliga miljö och lever väldigt sällan "fint". Känns det bra för dig om jag skulle sätta dig i en lägenhet på 50 kvadratmeter som du ska dela med 4 andra personer? Klart det gör! Ni kommer få fin mat dag in och dag ut, tv och allt vad lyx heter så länge ni inte går utanför lägenheten (notera att djuren sällan har lyx). Sen om några år blir det slakt.

Ja, jag överdriver. Men det är mer principen av det. Jag är inte vegetarian/vegan men jag förstår till fullo varför folk är det. Hur man än vänder och vrider på det så är kött- och mejeriindustrin i 99% av fallen inhuman, omoralisk, sämre för miljön osv.

Av Pellemanify

Knappt 3% av årlig inkomst... f*n ta kapitalism eller vad man nu ska anklaga.

Av Pellemanify

@henkiii: Testade med en annan mjukvara också men den är bara helt borta vad det ser ut som.