Inlägg

Inlägg som Pellemanify har skrivit i forumet
Av Pellemanify
Skrivet av fredrik433:

Optional water cooling system (radiator in mm)Front: 120/140, Rear: 120, Top: 120/140/240/280
källa http://www.bequiet.com/en/case/546

Du måste göra något fel

Du det märkte jag nu, man ska inte hålla på att bygga dator för länge alltså, tappar fan hjärnkontakt direkt haha!

Tack i alla fall och ursäktar för den onödigt startade tråden.

Av Pellemanify

Vattenkylaren får inte plats!

Tjena SweC!

Tillbaka ännu en gång för rådgivning och denna gången gäller det ett inköp av ett Be quiet silent base 800 samt NZXT Kraken x61 men som jag till min förfäran märkte inte passade ihop. Enligt Jonas recension av chassit så säger han att en 280mm radiator får plats i toppen vilket radiatorn till kraken är men det fick ju absolut inte plats ihop med två silent wings fläktar. Är det på grund av moderkortet då? Eller menar Jonas 280 radiator inkl fläktar?

Det är första gången som jag ger mig på vattenkylning över huvud taget så överväger för tillfället att byta chassit så kylaren får plats helt enkelt.

Vad tycker ni jag bör göra? Bör kylaren få plats? Ska jag använda radiatorn utan fläktar och ha 3 fläktar som insug i fronten istället? Står stilla i huvudet på mig och är trött efter datorbyggandet så upplys mig är ni snälla!

Tack på förhand!

Av Pellemanify

Har tyvärr ingen bild att visa men vet inte heller var jag ska skapa tråd för detta så hoppas ni förstår.

Till frågan. Har inte råd med egen 3-d printer för tillfället så kan man få det utskrivet någonstans eller finns det kanske till och med en villig själ här på sweclockers som skulle kunna printa ut det och skicka mot betalning självklart?

Av Pellemanify

2 Rocket League spelare till ikväll! One time turnering.

Tjenare Swec!

Letar efter två hyffsat erfarna, gärna rank 20+ i rocket league som är sugna på att vara med i publiclir turnering ikväll. Turneringen börjar vid 18.00 men upprop börjar 17.15 och de som inte är där är helt enkelt inte med så ni måste kunna vara där då!

Alla matcher spelas bo3 förutom finalen som spelas bo5.

Det är först till kvarn som gäller!

Av Pellemanify
Skrivet av Fatmajk:

Allt det där är i utvecklingstadiet. Det kommer, lugna dig!

Saker är att man vill ha någon slags "helhetspryl", där man både kan styra sina händer/fingrar fritt och samtidigt få känslan av att hålla exempelvis ett vapen i handen.

Näääääj! JAG VILL HA NU NU NU NU!

Av Pellemanify

Förstår inte heller varför det här med handskar osv inte blivit en större grej, ett +++ skulle det vara för mig i alla fall. Kan inte komma på ett annat sätt att spela VR än med "hela" kitet och inte några jeffla handkontroller :/

Kanske över gränsen för vissa men varför inte något liknande över hela kroppen: https://www.youtube.com/watch?v=lBgmmuEe9HQ

Känns självklart för mig --> https://www.youtube.com/watch?v=fbu8OUq1CUE

Och en kombination av dessa:
https://www.youtube.com/watch?v=LPszKhewSec
https://www.youtube.com/watch?v=TPW5OKoc7dQ

Av Pellemanify
Skrivet av LeVvE:

Det är bara en knapp till som kommer gå sönder.

Av egen erfarenhet är det bara iPhones som gör det xD Eller om man tappar mobilen en massa klart.

Av Pellemanify
Skrivet av Dallebull:

Haft både G35, G930 och G430.
Väldigt hög byggkvalitet i G35 och G930, ljudkavaliten lämnar dock lite att önska för prisnivån.
Dock är det exakt samma element i G430 fast lite billigare tyg/skum och plasten känns inte lika högkvalitativ, man tappar snabbknapparna (som jag aldrig använde) Jämfört med G35 och Trådlöst mot G930, men i övrigt är det samma hörlurar alla 3.

Sedan jag gått upp en prisklass till musikgrejjer och inte gamingrejjer lär jag dock inte gå tillbaka till Logitech igen.

Kul att du säger att de är väldigt lika då testet på G35 som gjordes blev många förvånade över när han sa att micken var dålig och att basen tog över mycket, vet en som sa att det är mer bas i G930, vet inte om det är sant dock. Nu ser det i alla fall annorlunda ut, micken är helt plötslig bra och ljudet välbalanserat. Visst det är inte samma lurar men som du säger väldigt lika.

Av Pellemanify

@TheFlyingFin:

Jävlar du det var inte illa!

Det kan klart vara bra med yrkesskolor, även om det finns liknande i Sverige fast då är det väl snarare själva linjen man går eller en del av skolan som har kontakter med företag. Så jag tänker så skulle man läsa exakt det man vill (då många inte är alls säkra på vad de egentligen vill jobba med) och sedan kunna se vad som finns att erbjuda på arbetsmarknaden och alternativt läsa in något extra för det jobb man sen strävar efter. Självklart en svår uppgift men det är vad jag ser som det ideala.

Av Pellemanify

@Alexander7938:

Tycker jag med, men enligt farsan är det så när jag frågade om vad det var han skulle betala för skatt. Jo det skulle definitivt krävas något sådant, hade ju varit något om man kunde få ihop över minst 100.000 att sluta betala t ex skatt som du säger på samma datum, är väldigt mycket som behöver ändring på. Värsta är väl att det är svårt att göra andra förändringar än att skrapa lite på ytan, där av behöver hela systemet byggas upp på nytt istället som du säger.

Av Pellemanify
Skrivet av Alexander7938:

Fly inte, stanna kvar tillsammans kan vi organisera oss! Sluta betala skatt, sluta använda banker och sluta rösta, tillsammans kan vi skapa förändring!

Vi har medel för att leva i harmoni med naturen och rädda vår planet, men inte om vi fortsätter använda dagens politik eller ekonomiska system.

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med dig till fullo förutom skatten, känns som den kan behövas. Bland det dummaste jag hört nu på senaste (är ganska ung så betalar inte själv skatt) är att man betalar skatt för huset beroende på t ex hur många toaletter man har för att det är mer lyx... vad i helvete!? Jag kan sätta in sängar i varje rum men inte behöver jag betala mer skatt för det trots att det är lyxigare.

Fast å andra sidan är nog banker dummare, det är en enda ond cirkel med att normalstora hus har inte en jävel som får medellön råd med utan att ta lån och måste betala av det lånet i princip hel sitt liv medans bankerna simmar runt i sina många onödiga miljoner.

Av Pellemanify
Skrivet av TheFlyingFin:

Samma sak. Första året avklarar, mwn inte gjort läxor e n gång. Borträknat en 2veckors semester på Gran Canaria då jag kunde inhämta mer kunskap i matte på egen hand än på 5 veckoe i skolan annars. Men så jäkla skoltrött. Funderar starkt på att hoppa av och jobba istället, för jag får inte ut något av skolan känner jag. Orkar inte koncentrera mig och sitter bara där och dår dåliga betyg. Men sen kan jag koncentrera mig på datorn timtal i sträck, och på mitt jobb ännu längre. 8-10h om dagen varenda dag hela sommarlovet är i get problem. För det är intressant! Skolan är det trögaste som finns.

Skickades från m.sweclockers.com

Förstår dig precis, får man fråga vad du jobbar med? För problemet de flesta känner är väl att man inte får något jobb (i alla fall inget mer välbetalt) om man inte gått gymnasiet och därför tvingar sig eleverna igenom det. Tänk om det faktiskt varit så att jobben anpassats efter skolan istället för tvärt om så vi skulle kunna välja exakt de ämnen vi är intresserade av.

Av Pellemanify

Har precis gått första året i gymnasiet och blev ungefär efter första terminen så enormt skoltrött, fan va skolan är dum! Alla mina vänner i samma ålder till två år äldre är också skoltrötta. Betygsystemet är ett helvete, man är inte ett dugg sugen på att göra några arbeten eller läxor m.m.

Främst reagerar jag bara på hur det inte blir någon bra förändring "Aaah ehm, Sveriges ungdomars kunskaper har försämrats under de senaste 10 åren (eller vad det nu är)". Ja det är sant, vi har som land åkt från av vara en av de bästa i världen i skolan till att vara bland de sämre och då kommer "lösningen"... "höj kraven, byt till ett orättvist betygssystem" och därav öka stressen hos elever. *Clap clap clap* som om ni hade kunnat komma på något sämre.

Vad är det för skit överhuvud taget att gamlingar som inte gått i skolan på 20-40+ år ska styra den!? Varför skulle inte de som faktiskt går i skolan och de som lär ut på skolorna veta bättre?

Hade kunnat skriva så oändligt mycket mer men om både lösningar och problem men blir lite bra mycket text, tack för mig...

Av Pellemanify

Det var på tiden....

Av Pellemanify

http://i.imgur.com/bqztLQF.jpg

The Witch king, en odödlig krigare fruktad av alla! Om någon ens skulle våga försöka läsa tankarna på honom så lär aluminiumet göra susen i vilket fall.

100% Aluminium för de som undrar och inga "mallar" av något slag att bygga runt.

Av Pellemanify

Exakt vad jag suktat efter :3

Förutom att den inte har freesync vilket jag nu märkte på resten av kommentarerna

Av Pellemanify

2-3 år med CX500 och säkert 4h+ alla dagar. Spoltjut men inget jag direkt stör mig på när jag sitter med lurarna. Annars, utmärkt.

Av Pellemanify

Är det bara jag som har sett en artikel om felet på 970 där de säger att Nvidia jobbar på en ny drivrutin som kommer lösa detta problem eller är det ett hårdvarufel vilket betyder att den som skrivit artikeln hade fel?

Av Pellemanify

Om du har tålamod för R9 3xx så kan det vara något men som det ser ut nu är 970 det bättre alternativet med tanke på Nvidias fokus på lägre strömförbrukning.

Av Pellemanify

Planetside 2 måste jag säga kan vara riktigt roligt att spela med kompisar om man gillar sånna spel