Inlägg

Inlägg som Tinardirith har skrivit i forumet
Av Tinardirith
Skrivet av Kay Kostner:

Angående moderkorten, så klarar inte den billigare varianten av AMDs nya processortyp "bulldozer" som kommer inom kort. Sen ser det ut att köra Crossfire i 16x & 4x, tror inte det är något vidare, men är ingen expert på det här.

Tycker det ser ut att stå samma på det dyrare kortet? Det billigare saknar USB3, firewire osv. men det är ju inget som känns aktuellt för mig. SATA 6,0 ?

What about det här då?
http://www.inet.se/artikel/1901909/msi-870a-g54-am3

Edit: My bad, läste fel. Men det andra kortet jag länkade ser ut att ha 2* 16x.

Av Tinardirith

Spel- & jobbdator 6-7k, råd?

Nu är det snart dags för löning och man har länge suktat efter en "riktig" dator då jag endast ägt laptops hittills. Användandet kommer vara surf & spel för min del och Illustrator, PS, Cinema4D rätt tunga renderingar osv för tjejen som pluggar grafiskt.

Har kollat andras trådar och hittat lite delar som verkar populära för budgetbyggen just nu. Skärm får tjejen bestämma som har krav på att den ska visa "rätt", så det lämnar vi nu. OS kan också hoppas över så länge. Monteringen kan nog polare eller jag fixa själv. Önskar eventuellt möjlighet att lägga till ett grafikkort i framtiden, därav tog jag till nätagget lite, onödigt? Är inte heller så säker på vilka grejer som passar ihop och inte så hjälp mig att banta ner det här om det går.

Vad jag har just nu: 6772:-
http://www.inet.se/kundvagn/visa/612435/2011-07-12-955

Det jag vet att jag kan få ner är chassie, t.ex:
http://www.inet.se/artikel/6901303/cooler-master-elite-430-sv...
-400:- , halva priset men tyckte det var bra att man får 3 fläktar istället för en. Har inga större krav på utseende bara det inte ser ut som ett tivoli a'la Alien. Lämna gärna förslag.

Moderkort har jag väldigt dålig koll på, såg nån annan som körde det här kortet med liknande grejer på:
http://www.inet.se/artikel/1901881/asrock-m3a770de
för halva priset och det står att det ska klara CF. Hjälp?

Bättre förslag på grafikkort?