Inlägg

Inlägg som tobbe32 har skrivit i forumet
Av tobbe32

Multiadapter och hdmi adapter till Mac

Adapter till mac, ena är multiport och andra är endast hdmi adapter

500kr för båda

Läs hela annonsen här

Av tobbe32

IT / Gruvindustri
Mjukvaruutvecklare

Tips: Att jobba i gruva är oftast väldigt tråkigt.. man ska vara tacksam över sin arbetsplats och alltid vara hungrig på att lära sig nya och se nya saker! Knegare som jobbar skift på dessa platser kan ha relativt bra lön men ambitioner suddas ut och det leder ofta ingenstans.

(Ursäkta om det låter lite "hårt")

Av tobbe32

Beställt en Evolve GT All Terrain! Får återkomma med review när jag fått hem den och använt den lite

Av tobbe32

Är väldigt sugen på Evolve GT! Dom verkar vara någorlunda etablerade och har en bra community vilket känns viktigt ifall någonting skulle hända. Tänker att jag ska köpa deras GT All Terrain med stora däck istället för street versionen.. verkar vara konsensus att det är bättre om man ska pendla med, skönt att åka längre och slipper tänka så mycket på alla sprickor i vägen och liknande underlag..

Av tobbe32

@Ohem: Men om man tittar på tex Evolve One och Evolve GT Street..

Om man vill använda för att åka till jobbet, gymmet och hem. Är det stor skillnad på att åka sånna sträckor på en longboard jämfört med en sån där lite kortare som Evolve One?

Edit: Oj, såg nu att det endast är 1cm skillnad på dem.. haha

Men om man säger en Boosted Board Plus och deras nya Mini S?

Av tobbe32

Är sugen på att byta ut bilen mot en elektrisk skateboard nu i sommar, frågan är om det är värt att lägga pengar på någon dyrare bräda eller om man ska leta efter en bra budget-modell?

Ska man satsa på bräda med sån där exponerad drivrem som jag hört att man får underhålla eller dom där slutna systemen som många verkar börja satsa på?

Hur gör man om saker går sönder? Som jag förstått får man laga saker ensam och förlita sig på tredjepartsdelar om man köper en bräda från indiegogo eller från annan konstig hemsida där dom inte har någon riktig service-avdelning? Är det värt att köpa en Evolve eller Boosted Board för att hoppas på att man får bättre support och kanske lättare att hitta delar ifall den går sönder eller ska man köpa något ekonomiskt som Backfire G2?

Dessa har jag haft ögonen på nu.. även någon Boosted Board som kostar runt 15k :/

https://www.gearbest.com/kick-scooter/pp_729715.html?wid=21
https://www.pomelopro.com/
http://www.evolveskateboards.de/index.php/en/electric-skatebo...
https://www.indiegogo.com/projects/backfire-g2-best-electric-...

Av tobbe32

Slängde in en 1700X i min senaste build och är riktigt nöjd! Finns inte mycket att klaga på och priset var bra så är väl inte mycket mer man kan begära!

Av tobbe32

@Nivity: Oj, såg det nu! haha jamen det kanske är dags att byta ut den han köpte då! haha

Av tobbe32

Jag hade en Rival300 förut och efter den gav upp efter väldigt mycket användning gick jag och köpte en likadan ny! Älskar att den inte har för få eller för många knappar på och den ligger så skönt i handen!

Elgiganten har kampanj på Rival300 för 300kr, skynda o fynda!

Av tobbe32
Skrivet av Goldbeard:

Jag hoppas på nån form av last stand när man är downad. Att man kan använda sin handgun (nerfad) för att köpa sig lite tid. Vad tror ni om det?

Jo, har också funderat på det där! Finns dock både för- och nackdelar.. Om du tex springer på någon 1v1 och down'ar den andre men att du själv har lite HP kvar kan han down'a dig direkt då.. du kommer troligen ändå vinna den fighten men då måste ens kompisar komma och hjälpa en upp igen även fast man vann fighten..

Sen är ju faktumet att man blir helt ute ur fighten lite av det roliga när man möts typ 4v4 och skjuter mot varandra, jobbigt om alla skulle kunna fortsätta skjuta. Men ja, får väl se vad dom hittar på.. jag är dock skeptisk till att detta skulle göra spelet roligare på något sätt eller så

Av tobbe32

Beror väl på vad för behov du har.. har själv på senare tid dragits mer mot mindre formfaktor och mitt senaste bygge var av typ mATX. Såg en cool lösning förut med en kille som satt ett VESA-fäste på chassi-sidan så man kunde montera så och få allt mer portabelt. Det skulle jag vilja testa någon gång

Av tobbe32
Skrivet av Cenorida:

Viktigt att särskilja kylarna åt. Fractal Design Celsius S24 240mm fungerar samtidigt som Corsair Hydro H110i gör det inte. Detta på grund av att ytan begränsas till 2st 120mm.

Jaha, men det som det verkade falla på när jag såg sweclockers review och vad Inet Kundtjänst sade i chatten var att det är för smalt att få in en radiator i toppen för den kommer gå i moderkortet. Tänkte att jag ska dra in en Corsair h60 i bakdelen istället! Tror det blir smidigare.. eller är vet du från erfarenhet att en Celsius S24 skulle gå in både på längd, bredd och höjd med fläktarna på?

Av tobbe32
Skrivet av Cenorida:

Ser överlag mycket bra ut. Dock passar varken PSU eller CPU-kylare i ditt valda chassi, också något man måste ta hänsyn till när man bygger M-ATX

Skrivet av eduenlamer:

@tobbe32
Jag skulle byta till ett moderkort som har pcie 16x sloten längst upp (närmast cpu) för att få så mycket utrymme som möjligt mellan gpu och radiator/fläktar.

Men om det är som Cenorida skriver att det inte får plats med en såndär lång radiator i toppen och jag måste sätta en sådan jag länkade till tidigare så spelar det ju ingen roll vart grafikkortet sitter eftersom då får den ändå fritt spelrum mot toppen eftersom moderkortet ska monteras upp och ner radiatorn jag länkade hamnar mot bakdelen av chassit.

Av tobbe32
Skrivet av Cenorida:

Ser överlag mycket bra ut. Dock passar varken PSU eller CPU-kylare i ditt valda chassi, också något man måste ta hänsyn till när man bygger M-ATX

Blir man tvungen att köra på något i denna stil i bakdelen av chassit?

Av tobbe32
Skrivet av Cenorida:

Ser överlag mycket bra ut. Dock passar varken PSU eller CPU-kylare i ditt valda chassi, också något man måste ta hänsyn till när man bygger M-ATX

Jo tack, såg det också att PSU'n var av längsta typ men orkade inte göra en till edit på nya kundvagnen.. hehe

uppdaterad: https://www.inet.se/kundvagn/visa/10400508/

Hur menade du dock att vattenkylningen inte passar? Kollade just på sweclockers review av chassit med videon där han bygger i det. Han sade att man inte fick ha för tjock vattenkylare så den inte slår i moderkortet men inte hittat exakta mått! Kanske bara jag som inte tittat tillräckligt noga.

Av tobbe32
Skrivet av Flexon:

Enda skillnaden är färre PCI-kortplatser. Det finns ingen anledning att ha fullstort ATX idag om man inte ska köra med mer än ett grafikkort. För de flesta är även mATX onödigt stort så du vill du ha ett system som är litet så är det ITX du ska kolla på.

Jaha okej, tack för svar! Tror jag kör på ett mATX denna gång så kanske man går ännu mindre till bygget efter det! haha

Av tobbe32

Nytt datorbygge, ATX eller mATX?

Tjena,

har byggt en del datorer och har alltid kört på ATX men tänkte att nästa bygge ska vara ett mATX-system. Tycker det är både snyggt och coolt på något sätt att ha ett litet men ändå väldigt kraftfullt system, lättare att ta med på diverse LAN också även om sådant händer nästintill aldrig numera (börjar bli vuxen, vad det nu betyder.. inte lika många LAN i polarnas föräldrars källare antar jag).

Jag har dock inte jättebra koll på skillnader i prestanda från att köra på moderkort av mATX formfaktorn, om det ens är någon skillnad? Tänker att man borde tjäna någonting på att ha ett ATX kort men det kanske inte är så? Har inga extrema krav såsom dubbla grafikkort, en jävla massa hårddiskar eller annat. Kan förstå att det kan bli svårare att hålla bra luftgenomflöde i mindre chassin men det är inget som påverkar mig. Är det dock någonting annat lite mer märkvärdigt jag bör tänka på angående denna formfaktor i relation till ATX? Är det liksom märkbar prestandaskillnad, tänker om det kanske flaskhalsar någon komponent eller så?

Tack på förhand, gott folk!

Har småtittat lite ikväll och lade ihop detta 'utkast' av ungefär vad jag tänkte köpa för er som bryr sig:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10400211/
*Edit: bytte till 1700X istället för 1700

Av tobbe32
Skrivet av hasenfrasen:

Mest sannolikt är det svullna kondensatorer i nätdelen som är boven. Materialet kostar typ 30 spänn om du kan löda själv. https://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_plague

Skrivet av MultiMan:

Det som @hasenfrasen skriver. Fenomenet kallas https://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence

Tillverkarna väljer medvetet sämre kondensatorer trots att det finns varianter som håller 2-3ggr så länge utan att det i sammanhanget hade kostat speciellt mycket extra i slutprodukten.

Tack så mycket! Pluggar datateknik på universitet så man får väl se om det finns någon som är kunnig nog att hjälpa mig med det praktiska också!

Svinigt att göra så för att få återkommande kunder.. xD

Av tobbe32

LG FLATRON IPS277L - BN : Startar inte, bara surrande ljud

Hej,
jag har en LG FLATRON IPS277L - BN som idag inte vill starta längre! Den har några år på nacken så är ändå läge att byta men skulle gärna ha den fungerade tills att jag köpt nytt. När jag startar den nu så börjar den bara surra och sen blinkar bilden till så jag hinner se min bakgrundbild men så fortsätter den bara surra och blinka till lite då och då.

Tänkte höra ifall någon varit med om samma sak och kanske har någon idé på vad som kan lösa detta?

Tack på förhand!

Av tobbe32

Tror lätt att windowsPhone är framtiden om dom bara satsar på det och lyckas få fram något bra! Jag vill verkligen se en re-make av hela skiten!
Dom skulle nog gynnas i längden av att ta en paus och sedan komma in starkt med nya telefoner, samarbeten med de största apptillverkarna så de kan ha en bättre bas av appar att bygga vidare på och fortsätta jobba mot att få in ett riktigt W10 på mobilerna. Min dröm skulle vara att ha en telefon som jag kan gå runt med hela dagen och när jag vill använda en dator eller något dockar jag bara i mobilen i antingen bara en skärm eller liknande så att man inte ens behöver synca datan mellan olika lokala lagringar utan att du bara har allt på telefonen.. skulle göra jobb, plugg och liknande så mycket smidigare.. dom har ju gått lite åt det hållet men gillar inte att det är en windows10-mobilversion..

EDIT: Hoppas iaf att dom kommer så långt att jag kan byta från min iphone inom snar framtid utan att ångra mig..