Inlägg

Inlägg som tobbe32 har skrivit i forumet
Av tobbe32

Ålder: 21 år
Plattform: PC, Steam Link (används aldrig)
Spelar mest nu: CS:GO, H1Z1
Förhoppningsvis blir det lite No Man's Sky med handkontroll på TVn via Steam Link om det spelet inte floppar.. skönt med något chill spel utan press, jag blir lätt väldigt tävlingsinriktad

Av tobbe32
Skrivet av Christley:

http://www.sweclockers.com/forum/trad/1317604 eller så låter vi det diskuteras i samlingstråden

såg inte den! haha ses där istället!

Av tobbe32

No Man's Sky

Tjena gott folk,
vi har ni för tankar om No Man's Sky? Har ni hört om några speciella features mer än det uppenbara angående universumet och dess äventyrsaspekter? Hört att det inte finns någon riktig story utan mer att man själv får hitta på saker som går att göra.

Vad har ni tänkt köra på för plattform? Någon som vet systemkrav för PC? Mycket frågor, låt det diskuteras här!

Av tobbe32

Jag skulle lagt pengarna på ett 1070 och sedan haft pengar over till annat skoj.. finns alltid annat man vill ha och prisskillnaden i 1070 -> 1080 är för stor för att jag ska känna att det är värt det.. sitter själv på ett 970 hemma och det klarar att jag utsatt den för utan problem..

Av tobbe32

@anon259415: Stod ingenting om att han ville klocka processorn.. Men förstår vad du menar, tänkte mest att man får lite bättre temperaturer, snyggare montering och lägre ljudnivå.

Av tobbe32

Skulle väl tipsa om att kanske dra ner till 500gb på SSD lagringen och sen om du inte absolut behöver så känns 4TB HDD lite overkill också. Annars tanker jag att du kan spara in på moderkortet och kanske köpa följade:
https://www.inet.se/produkt/1902959/msi-b150-gaming-m3/#specs

Och därmed ha lite pengar over att lägga på att köpa vattenkylning:
https://www.inet.se/produkt/5320011/corsair-hydro-h100i-v2/#s...

Alltså, spara lite pengar på moderkortet och lagringen och lägg det på vattenkylning. Du kommer då också få lite pengar över! Bara ett tips på hur jag skulle gjort!

Av tobbe32

15" MacBook Pro med Retina-skärm

Hej, jag köpte min MacBook för nästan 1,5 år sedan och har nu börjat fundera på att byta till en mindre windows-baserad dator. Den är köpt på Apple store på nätet.
"Beställningsdatum 27/01/2015"

Vill bara höra om det finns någon som är intresserad utav min MacBook och då se vad jag kan få för den. Är inte intresserad utav att sälja ifall jag känner att jag går med för stor förlust.

Sammanfattning:
15-tums MacBook Pro med Retina-skärm
2,2 GHz Quad-Core Intel Core i7, Turbo Boost upp till 3,4 GHz
16 GB 1600 MHz DDR3L SDRAM
256 GB PCIe-baserad flashlagring
Intel Iris Pro Graphics
Force Touch-styrplatta
Bakgrundsbelyst tangentbord (svenskt) och användarhandbok (svensk)
Tillbehörssats

NYPRIS: 21 995 kr
För mer information följ denna lank:
http://www.apple.com/se/macbook-pro/specs-retina/

Det är inga skador eller liknande på datorn, inget som är trasigt eller liknande. Alltid haft den i skyddsfodral när den flyttats runt.

Ge bud och stall frågorna i tråden ifall ni undrar något!

Bor i Luleå men finns möjlighet att träffas upp i Stockholm i augusti då jag ska ner och träffa familj där i mitten/slutet på augusti.

Läs hela annonsen här

Av tobbe32

Jag skulle rekommendera AVG Free. Har använt det på manga olika system och aldrig råkat ut för något allvarligt. Lite sunt förnuft är bästa antiviruset! höhö

Av tobbe32

Heltidsstudent. Dataingenjör.. Gaming är också mitt jobb, drömjobb om man ska vara exakt men varför haka upp sig på detaljer?
Jobbar på nya csgo-taktiker! Extra fokus med NOCCO Focus!
http://imgur.com/omrCnSG

Av tobbe32

codesign'a SDL2 frameworks i OSX - HJÄLP!

Hej, jag studerar på universitet och fick som sista laboration att göra ett spel, client och server skrivet i c++. Jag har aldrig använt c++ förr så jag laddade ner xcode och försökte följa en guide jag hittade som verkade iaf gå åt samma håll som jag siktar på. Problemet är att när jag ska använda SDL2 som verkar vara givet för många så måste man fixa frameworks och importera dessa till projeketet.. antar att den som nu verkligen kan hjälpa mig vet vad allt handlar om redan. Problemet är såhär framkom såhär:
Jag laddade ner SDL2 >> signaturen var inte korrekt >> hittade guide hur man signerade denna framework >> allt funkar bra >> guiden säger att ytterligare 2-3 st olika SDL2 frameworks behövs >> börjar med att ladda ned SDL2_image.framework >> denna har också ogiltig signatur >> försöker signera som jag gjorde tidigare:

Tobiass-MBP:sdl2_image.framework tobiasandersson$ codesign -vvv SDL2_image
SDL2_image: invalid signature (code or signature have been modified)
In architecture: x86_64

Tobiass-MBP:sdl2_image.framework tobiasandersson$ codesign -f -v -s - SDL2_image
SDL2_image: replacing existing signature
SDL2_image: code object is not signed at all
In subcomponent: /Users/tobiasandersson/Library/Frameworks/SDL2_image.framework/Versions/A/Frameworks/webp.framework

Tobiass-MBP:sdl2_image.framework tobiasandersson$ codesign -vvv SDL2_image
SDL2_image: invalid signature (code or signature have been modified)
In architecture: x86_64

Jag försökte då gå in till filen i /webp.framework/ och signera denna på samma sätt:

Tobiass-MBP:webp.framework tobiasandersson$ codesign -vvv webp
webp: code object is not signed at all
In architecture: x86_64

Tobiass-MBP:webp.framework tobiasandersson$ codesign -f -v -s - webp
webp: bundle format is ambiguous (could be app or framework)

Detta funkar inte heller, jag har deadlines att hålla och oförstående professorer så behöver verkligen hjälp och gärna snabb sådan. Jag har försökt att ladda ner SDL2_image, SDL2_mixer och SDL2_ttf men ingen verkar gå att signera så som det gick att göra med SDL2. Någon kunnig som kan skina lite ljus på en ovetande om hur man löser detta?

Av tobbe32

Måste rekommendera en gammal klassiker: SteelSeries Sibera v2. Maxfps har en kampanj på "CSGO edition" just nu så de kostar endast 450 kr. Hört en del ljud-entusiaster klaga på ljudet men måste ju själv säga att även om jag haft både sibera v2 och astro A50 så kan jag inte säga att själva ljudet varit någon märkbar skillnad på. Har själv just valt att börja spela igen och därför beställt just ett sådant jag länkat till.

Av tobbe32

Tja, jag har precis köpt Apple TV och har sedan en tag innan en MacBook Pro 15" med retina display. Jag har upplevt samma problem som tidigare användare skrivit här. Har dock lite svårt att förstå varför detta säljs om det inte funkar?! Köpte detta främst för att kunna ha min dator vid skrivbordet men ändå koppla till TVn och lägga mig i soffan och titta film utan att flytta datorn eller använda lång sladd. Ser inte Beamer som en lösning då jag ska streama Twitch till TVn och Beamer verkar inte stödja det. Vad är detta ni pratar om att bara använda AirPlay och inte använda AirPlay Mirroring, hur stänger man av mirroring? Den speglar ju datorns skärm till TVn så fort man sätter på AirPlay? Hur fungerar de olika och hur stänger jag av/på mirroring?

Av tobbe32
Skrivet av iller:

Du har alternativ.

Man kan seriekoppla två stycken Apple thunderbolt display.

Eller köper du en stor skärm som ex. LG34UM95.'

Om det nu är så att du sitter med en Macbook Pro retina så kan du lika gärna ansluta två skärmar i vardera thunderbolt-uttag med mini-displayport då thunderbolt-porten även är kompatibel med just mini-displayport.

Jo, det är ju sant, jag kan fixa två mini displayport till hdmi/dvi adaptrar och en hub för tangentbord och mus men det jag försöker hitta är något som kan sammanföra dessa tre kontakter till en och samma, mindre arbete om man varje dag ska koppla tre istället för en kabel och allmänt mycket smidigare. Men som det ser ut nu får det nog bli två mini displayport adaptrar och en usb hub.

Av tobbe32
Skrivet av iller:

Det låter ju inte så skoj.. så det man kan välja mellan är alltså antingen en dyr dockningsstation + att använda hdmi uttaget som finns på datorn eller att använda hdmi uttaget på datorn och köra en enkel mini displayport till dvi för andra skärmen och sedan en usb hub för tangentbord och mus? Eller har jag glömt något?

Av tobbe32
Skrivet av iller:

Thunderbolt kan seriekopplas.

Väljer du att använda dig av annat format som ex. displayport så gäller en monitor per port.

Kom ihåg att den portreplikatorn du tittar på inaktiverar HDMI-porten om du ansluter en skärm i andra thunderbolt-uttaget.
EDIT: vilket redan nämnts...

På jobb använder jag mig av en Zotac mini-displayport to dual HDMI för att ansluta två skärmar. Inte optimalt då datorn ser det som en enda stor skärm.
http://connecteddigitalworld.com/wp-content/uploads/2011/12/Z...

Så den du länkar kan man alltså inte få till att visa två separata desktop vyer?

Av tobbe32
Skrivet av ToJa92:

Dessvärre kan du bara ha en skärm kopplad till en Thunderbolt-kontakt. Jag misstänker att de dockningslösningar med Thunderbolt "förbrukar" möjligheten att koppla in ännu en skärm till en av de eventuella Thunderbolt-portar som finns på dockningsstationen.

Den dockningsstation du länkar till kan till exempel anslutas med HDMI till en skärm och Thunderbolt till en andra skärm, men om du vill använda en adapter så kommer inte HDMI-porten att fungera.

Jag misstänker att du har en MacBook Pro med Retinaskärmen, och då har du två Thunderbolt/Mini-DisplayPort-portar, så du kan koppla in en dockningsstation (som i sin tur är kopplad till en skärm) till en av portarna och en adapter till den andra porten. Alternativt kan du givetvis använda HDMI-anslutningen direkt på MacBooken och skaffa en dockningsstation med DVI-anslutning, exempelvis Matrox DS1 (det verkar dock som att den kan vara svår att få tag på).

Det skulle inte fungera att ha någon billig lösning som denna för att koppla två st 1920x1080 p skärmar till. Vet inte om den verkligen fungerar så bra men det står att den ska stödja 1080p. Är det bara jag som har detta problem eller hur gör folk med mac egentligen!? Jag tycker det är helt sjukt att det inte finns fler och billigare dockningsstationer som har en samlad lösning. Är man liksom tvungen att ha ena skärmen med thunderbolt hub och den andra med hdmi uttaget? Känns helt onödigt att köpa en dockningsstation med bara en skärm inkopplad... det är väl till större del därför man vill docka in laptopen, just för att få fler skärmar och till en riktig komplett setup?!

EDIT: Alternativt denna lite mer pålitliga: http://www.dx.com/p/cheerlink-full-3d-mini-hdmi-1-4a-splitter...
En sådan lösning skulle eventuellt kunna kopplas in till en usb hub där man också har tangentbord och mus så får man in två skärmar, tangentbord och mus på endast en hdmi och en usb port.

Av tobbe32

Dockningsstation eller seriekoppling av adaptrar?

Hej, jag har kommit till det stadiet i livet då man får göra ett val, allvar eller lek. Jag valde därför att sälja bort min gaming-rig och köpa en laptop. Jag har nu köpt en MacBook Pro 15", tanken var nu att jag ska ha två skärmar, tangentbord och mus när jag är hemma. Jag behöver därför en dockningsstation av något slag, utan att veta något om en sådan lösning så antog jag att det skulle vara billigare och lättare än vad jag förstått nu.

Tanken är att när jag är hemma ska jag kunna docka i min MBP med en(1) sladd som i sin tur är kopplad till två st skärmar(hdmi och dvi, alt. köra hdmi på båda skärmarna), tangentbord och mus. Den dockningsstation jag tittat mest på är: http://goo.gl/AMeYZv
Vad jag förstått av denna så får jag in ena skärmen direkt via hdmi uttaget men att jag måste köpa en mini displayport till dvi adapter för den andra skärmen. Problemet med denna dockningsstation är att den kostar en hel del och jag måste då ändå köpa till en adapter.

Jag har själv funderat på om man skulle kunna köpa ett flertal adaptrar och seriekoppla dessa för att få samma effekt som hos en dockningsstation, vet dock inte hur mycket man kan seriekoppla till en thunderbolt kontakt men då skulle man eventuellt kunna hitta flera billiga adaptrar på www.dx.com eller liknande och få samma effekt som från dockningsstationen fast till ett billigare pris. Vet dock inte om detta skulle funka så berätta gärna om ni vet.

Frågan är om det finns några här i forumet med bättre eller billigare lösningar som ni kan dela med er av eller om ni testat den dockningsstation jag länkade och själva tycker den är värd pengarna. Uppskattar verkligen alla svar!

Av tobbe32

Smidig arbetsdator

Hej, jag går utbildningen Datateknik på universitet och skulle behöva en laptop till att programmera och göra annat på. Jag har en transformer T100 i dagsläget som jag har med till och från universitetet men skulle vilja investera i en riktig laptop som har lite krut i sig men som fortfarande är lätt och smidig och har bra batteritid.
Jag vill ha någon som är liten och smidig då den kommer åka fram och tillbaka från universitetet och sedan på andra skidresor och annat. Jag vill också kunna lagra filmer från GoPro och ha prestanda nog att sitta och redigera filmer och annat på den.
Jag har en ganska stor budget men har väl tänkt mig att 10.000 kr är en vettig summa då jag vill ha något som kan fungera bra och som håller i sig runt 3 år. Jag har tittat en del på Lenovo Yoga 2 pro: http://www.inet.se/produkt/1972447/lenovo-yoga-2-pro-i5-8gb-2...
Jag har hört att den är bra och trevlig att använda till programmering och annat, den verkar också passa mig med relativt liten skärm, smal dator, bakgrundsbelyst tangentbord och annat men jag vill gärna höra råd från någon som är lite duktigare för mig innan jag springer iväg och köper en dator för nästan 12.000 kr! Tack i förhand för all hjälp!

Av tobbe32

Ser riktigt snyggt ut! Själva upplägget i sig är väldigt stilrent och inte lika "huller om buller" som jag anser att den nuvarande layout'en är.