Inlägg

Inlägg som mortifer666 har skrivit i forumet
Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jOnÄTÄn
Tänk också på att kanske 80% (min egen uppfattning) av de som köper konsoller har egentligen ingen aning om vad dom köper.
Dom ser 2 konsoller med typ samma spel och xboxen är billigare än ps3. Vet man inget om dom så blir ju valet ganska enkelt

Eller som i mitt fall, den medföljde ett annat större köp.
Gratis Xbox360 är ju inte fy skam fast jag hade hellre velat ha PS3:an.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kroolz
Ber om ursäkt. Självklart så gnäller inte socialister 24/7, men det är en ganska stor grupp socialister som gör det, och det är DEM är jag trött på, och det skrev jag i inlägget.
Var ganska extrem i mitt inlägg, det vet jag om. Självklart är inte alla socialister lågutbildade heller för den delen.
Men hela grejen att dem klagar på arbetsgivarens klippa i lön jämfört med arbetaren är problemet i dagens samhälle är ganska löjligt. Större ansvar kräver större kompetens och kompetens = lön.

I andra drag tycker jag självklart att allt mer borde privatiseras. Ska en av världens mest skickliga kirurger inom prostatacancer (ett riktigt exempel) som har ett lönetak på cirka 70,000 inte kunna tjäna 200-300k i månaden bara på grund utav att sjukvården är statlig?

Hoppas du förstår mina åsikter.

Å andra sidan så bör en VD bestämma mer och ha bättre överblick än vad många har idag. Likaså så ska deras ansvar inte vara att få en fallskärm på xx antal miljoner ifall de klantat sig så mycket så styrelsen ryter till.
En VD kan förtjäna sin höga lön ifall han när som helst kan åka ut på sin ända ifall han gör ett allvarligt fel. Fast det gör de inte.
Samma sak med politiker. Varför ska riksdagspolitiker och särskilt regeringspolitiker ha så höga löner? (Vi ska inte ens börja snacka om EU.)

Av mortifer666
Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Får instämma med övriga..

Dock så ska man väl inte skrapa bakrutor på bilar?

Det beror på var värmeslingan sitter. I regel så sitter värmeslingan på insidan av bilen så då går det bra att skrapa utsidan.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pato
Var som tusan, när har dem ändra det här?
Fast visst, man kan sätta 0 kr frakt och säga att frakt tillkommer.

Jo, det är det bästa. Att skriva frakt 1 000 000kr ihop med att bud är bindande avtal känns inte så bra.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hultent3
Antingen är argumentet så bra att ingen vågar sig in och motargumentera (mindre troligt).. Eller så är argumentet så pass invecklade och/eller meningslösa att ingen orkar svara på dem (mer troligt)..

Alternativet är att allt redan har diskuterats ;P

Antagligen är det så att dem som tycker att de är threadkillers skirver i så många trådar hela tiden att de hänger upp sig på de gångerna som de agerar bödel.

Jag tror det är en kombination av de sakerna som du nämner.
För att se hur mycket jag har postat och om min känsla kan bero på många postningar så sökte jag på mig själv. Över 9000 inlägg har jag gjort. Då vore det inte konstigt ifall ett antal av de helt har dött efter att jag har skrivit i dem.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shrudder
När jag köpte min Xbox 360 så hann jag spela i 3-4 dagar innan detta hände.

Hade aldrig hört talas om detta felet innan. Alla har bara pratat om RROD. Det här är ju nästan lika illa. Att deras antipiratskydd är så ömtåligt att det går sönder av sig självt eller pga uppdateringar.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alotiat
har nu skaffat en skärm och undrar om man behöver nåt speciellt kort eller om det är grafikkortet som sköter det? Är det bara att koppla in och köra?

God Jul på dig också

Ehm. Va?
Speciellt kort? Till skärmen?
Allt som krävs är att du har samma utgång som din skärm har som ingång...
Jag kanske missförstår din fråga?

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Swedish Berserk
Problemet är att X360 har dålig kvalitet så har det alltid varit... Dock är supporten bland det bästa som finns. Min maskin pajar garanterat snart det brummar i den som tusan! Och min garanti går ut vid årskiftet.

Ibland så önskar man att man hade tagit ett PS3 istället. Visst Sony kan vara riktiga muppar när det kommer till support men så brukar de bygga kvalité från början istället.
Jag undrar hur mycket Microsoft har förlorat på att snäva in på tillverkningskostnaden när de samtidigt har varit tvungna att öka supportkostnaden.
Iofs, det är möjligt att supporten är avdragsgill inför skatten vilket gör att de tjänar på det ändå.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flancen
jag har jobbat inne på SAAB och jag har hört tjatet om att vi ska bygga bilar i Premium klass, när man siktar så högt blir även priset högre=färre som har råd när de kan få en, Opel görs ju med många liknande delar som SAAB men billigare, sen var det först mot slutet av min tid där, innan de gick över till dagskift som de började "anpassa kostymen" dvs minska personalen på avdelningarna.

Jo, jag har hört det flera gånger. SAAB är en lyxbil i klass med BMW fast till priset av en volvo.
Fast vill folk ha en lyxbil så vill de betala för det och tyvärr med SAAB så har de ett andrahandsvärde av skit. Köper man en ny SAAB eller en 2 år gammal SAAB?
När den "äldre" kostar en tredjedel så mycket?
Jag vet vad jag hade köpt iallafall.

SAAB har inte lyckats få ut sin önskan om att vara premium till den breda massan. Så Svensson ser fortsättningen på SAAB 92 medans ledningen ser utmanaren till BMW 630 fast till halva priset...
http://sv.wikipedia.org/wiki/SAAB_92

Svensson tycker 300 000 - 400 000 är mycket för en ny bil som de känner är "Svensson". Lyxåkskillarna tycker att 400 000 är lite för lite för en riktig lyxbil. De vill helst lägga 800 000 på en "riktig" lyxbil.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murpie
Ja precis!

Men det står ju faktiskt "Fläkten kan flytta 35 gånger mer luft än andra fläktar i samma storlek" och man borde väl kunna göra den större?

Tänk dig en fläkt som är 1,5 cm x 1,5 cm.
En 40mm fläkt är 4 cm gånger 4 cm. Därav min liknelse.
Den kan förflytta bort 25W värme från en yta.
Klart du kan göra den större men den kommer dra mer ström isåfall och frågan är ifall det inte är enklare men en fläkt av något slag.

Särskilt som företaget som tog fram fläkten utan rörliga delar har en hemsida som ser ut såhär: http://www.thorrn.com/ och inte verkar ha gjort några fler uttalanden sen mars 2008.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iXam
Det är skillnad att göra de uträkningarna som gjordes i denna rendering mot att göra något som ser lika bra ut i realtid.
Med dagens mer kraftfulla grafikkort tillsammans med kreativa genvägar kan man säkert replikera allt i filmen i realtid (~30fps).
Men att låta ett spel försöka sig på de riktiga kalkuleringarna som är bakom filmen i realtid ligger nog några år frammåt i tiden.

Precis vad jag vill ha sagt. Det är skillnad att vilja ha ett spel som ser ut som "verklighet" och att vilja ha ett spel som renderar allt i realtid. När man renderar en miljö så påverkas allt av ljuset även om man inte ser det. I ett spel så används förenklade algoritmer för saker som inte anses lika viktiga medans glas, lack och speglar som är "viktiga" renderas med högre kvalité.
Ett spel kan få en hel del fel på vissa saker. Ett moln blir halvdassigt i en spegelbild i spelet medans en rendering kräver sjuttielva olika pass för att få allt perfekt. Även om inte en jäkel kommer titta på vattenpölen som bilen kör över.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murpie
Att supraflytande vätskor så som helium inte var humbug det visste jag redan

Det mesta (i anti-gravitationsvideon) är alltså humbug? Det var väl lite tråkigt att höra. Flygande tefat hade vart ganska så ballt...

Det krävs alltså flera tusen volt för att få en sådan luftström att uppkomma eller? Skulle man kunna driva en liten modellbåt med det?

Jag såg (här på SweC) att det fanns ett par prototyper på ett par elektriska icke mekaniska fläktar som man ville börja använda i laptops. Skulle man kunna använda en sådan på en modellbåt?

Sist måste jag säga att jag älskar detta forumet. Det tog knappt en dag och jag fick en massa intressanta svar.

OT: Cred till din signatur MBY, tycker alla konspirationsteorier om vaccin är både dumma och direkt oansvariga.

http://www.youtube.com/watch?v=Jk2GGoMJ7NU

En av få gånger man har verklig nytta av mythbusters
Det krävs några 20 000-30 000 volt för att få den där att sväva. Sätter du den på sidan och lyckas få spänningen till båten så kan den säkert röra sig otroligt, otroligt långsamt.

http://www.sweclockers.com/nyhet/7477-flakt_utan_rorliga_dela...

Du syftar på denna typen av "fläkt"?

Samma sak där, det är för lite kraft för att kunna påverka någonting. Det motsvarar en liten 40 mm fläkt.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Ja,

hon kommer tillbaka till rummet nerblodad (efter att ha dödat pojkvännen på nedervåningen) och sätter sig vid sängkanten där hon sitter till kvällen dagen efter. Under tiden kommer hennes kompis dit och ser pojkvännen död, springer därifrån och ringer polisen. Polisen kommer och ser henne sitta vid sängen, vartefter hon förvirrad börjar gå mot dem med kniven i handen, och de skjuter henne.

Dold text

Hittade slutet du (och alla andra som såg den på bio, antar jag) såg på youtube, och tycker att det jag såg var betydligt bättre.

(

Så löjligt på "bioslutet" att hon/den skulle skalla eller äta upp kameran... Löjligt.

Dold text

)

Japp, det allra sista var riktigt störande på bio-versionen.
Den tog all spänning från filmen och man insåg att det inte var "verkligt" så att säga. Hade lika gärna kunnat skrika "cut! That's a wrap folks!".

Ditt slut verkar ju mycket läskigare.

Av mortifer666

Fick svar en halvtimme efter jag postade inlägget.
De bad mig registrera min box på sidan och göra en felanmälan.
De ska skicka ut en bekräftelse från UPS och sen är det bara att packa ihop den och ringa UPS och be de komma och hämta den.

Snabbt och enkelt.

Dock undrar jag vafan det är som blivit fel. Har spelat rätt lite med den, ca 40-50 timmar totalt tror jag. Så den kan ju inte precis vara utsliten. Och att problemet uppstod efter att man lagt in uppdateringen också.
Jaja, jag får den reparerad iallafall. Retligt fel dock.

Av mortifer666

Det är ett jävla ofog de har börjat med.
Det sjuka är att om man lägger ett bud så godkänner man en fraktkostnad på den summan.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av s.c.s.i.
Jag gillade den! Såg den med en tjejkompis igår, och hon tyckte att den nästan var för otäck på sina ställen.
Den känns autentisk (vilket ju är A och O i en sådan här rulle) och stämningsfull.
Älskade scenen

där hon blir utdragen från sängen och släpad ut i hallen

Dold text

, önskar faktiskt att den innehöll lite mer sådant.

Tydligen finns det 3 olika slut på den, och jag såg det som jag antar att de flesta här också har sett,

där hon blir skjuten av polisen.

Dold text

Av vad jag har läst mig till så tycker jag att det också verkar vara det bästa.

Woot?

skjuten? i den versionen jag såg på bio så anfaller hon sin pojkvän och sliter honom i stycken i princip för att till sist vända sig mot kameran och visa ett jätteläskigt ansikte i blair witch anda för att sen försvinna. Och i slutet står det att polisen fann kroppen efter killen medans hon fortfarande är borta.

Dold text
Av mortifer666

Så, nu har jag tagit kontakt med supporten och gjort en förfrågan. Får jag inte svar inom en vecka så får jag ringa istället och prata med dem.
Anledningen till att jag låter det ta lite tid är för att jag inte hittar faktura numret som jag fick när jag beställde konsollen. Skulle ju vara bra ifall de vill veta var jag köpt den och när.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Swedish Berserk
Ja min X360 smälte ner min GOW skiva när jag hade den stående. Jag fick köpa ny skiva att ersätta med. Om du inte har RROD vet jag inte om Ms tar imot din konsol.. Funkar inga spela alls men vanliga dvd filmer funkar? X360 är kända för att gå sönder så jag rekommenderar dig att ringa supporten och höra med dem. Det är säkert nått "tekniskt" fel i konsolen.

Skivorna är felfria, inga repor.
Inga spel alls fungerar men vanliga CD-skivor och DVD-filmer fungerar utan problem.
Jag misstänker att något är fel med verifikationen mellan DVD-läsare och hårdvaran i konsolen. Att den kan läsa spelskivan men kan inte skicka vidare nyckeln så den kan låsa upp.

Av mortifer666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hapone
Tack för inlägget dr slizer.

Okej, men då var det väl inte så mycket mer med det. Såg just på det där youtubeklippet som länkades till lite högre upp i tråden. Kände mig oerhört skeptiskt till vad som sas där, trodde historychannel ändå skulle ha lite källor på vad de visar.

Det de säger i det klippet är att jorden och solen kommer att stå i linje med vintergatans centrum, men de säger också att detta händer var 25 000:e år, och så vitt jag vet gick inte jorden under för 25 000 år sedan, så varför skulle det hände nu.

Men om det är som dr slizer, att maya-folket aldrig ens sa att jorden skulle gå under, så antar jag att det enda man kan lära sig här är att man aldrig ska lita på nått man ser på tv.

History channel, källkritik. oh ha ha ha haha... Du är rolig.
History channel är ren underhållning. Som illustrerad vetenskap.
Massa fel men presenteras på ett underhållande sätt.
Det man kan göra är att kolla på history och sen kolla upp det själv via internet.
Oftast är det inte ens hälften så spännande som de försöker få det till.

Här är något som hände för 25 000 år sen. http://www.popularhistoria.se/o.o.i.s?id=52&vid=185

Den förra istiden... Andra saker som kan hända är solstormar som utlöses av ovanliga händelser i vår galax. Jorden behöver ju inte gå under. Bara vår civilisation.
Kom igen, människan har funnits i vår nuvarande form i 250 000 år.
Ändå är det först efter förra istiden som vi lyckats skapa civilisation. och det först för 10 000 år sen.
Vafan gjorde vi innan dess?
Kan vi ha lyckats få ihop städer innan men att de blivit nermalda till sand av inlandisen?
Förresten, är det inte riktigt kallt ute nu? (-10 grader här just nu.)