Inlägg

Inlägg som Tekoppar har skrivit i forumet
Av Tekoppar
Av Tekoppar

Jag gjorde min egen när jag prövade att förbättra en arbetsuppgift på gamla jobbet. Dem flest dagar har enkla regler vilket gör det otroligt lätt och snabbt att fixa. Sen beroende på vilket språk kan det redan finnas funktioner för dem flesta dagarna. Exempelvis PHP har ju för nästan alla.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekoppar

Du kan ju alltid använda googles egna spreadsheets istället för Excel och länka form datan dit. https://support.google.com/docs/answer/2917686?hl=en

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekoppar
Skrivet av den nordiska vikingen:

Vet ni något mer jag kan göra som är medelsvårt typ eller som har en längre kod än det jag skrev?
Det är bara bra om det är svårt så jag får klura lite men inte för svårt bara..
Tack för all hjälp

Du kan ju göra en riktig miniräknare som följer PEMDAS https://en.m.wikipedia.org/wiki/Order_of_operations
Hur långt du följer är ju upp till dig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekoppar

Troligtvis är det väl någon som har fått tag i någon databas med lösenord och mejl adresser för att sedan skicka ut samma meddelanden till alla i databasen och hoppas att någon är dum nog att betala. Visst är det väl en otroligt liten procent som betalar, men de blir ändå ganska stora summor i slutändan även om enbart ett par personer betalar.

Av Tekoppar

Don't know C#, but why not create two arrays. One where you store visited points and before you store them you check if the exist in the array. If they do, store them in the second array.

Av Tekoppar

@inquam: Självklart har du djupare förståelse, men nu kan vem som helst få källkoden till motorn och editorn så dem kan ändra, ta bort eller lägga till exakt vad tusan dem vill. Det enda jag vet man inte får göra är att länka kod från editorn till sitt spel. Dessutom så tar EPIC oftast sina modifikationer till motorn från sina egna spel till den generella motorn. Fortnite är ju den största spel kontribution, ett exempel är ju deras nerlagda MOBA där dem insåg att deras system för att hantera rörelser var för dyrt så dem gjorde ett enklare system som kunde användas för mindre viktiga saker. Så att påstå att PUBGA inte är gjort för just UE4 är lite skratt retande då det just är de den är byggt för tack vare att EPIC gör Fortnite.

Dessutom ditt inlägg nedanför angående att du kunde se en byrå miltals bort är ju ingenting som är fel på motorn då EPIC har dynamic occlusion culling, detta är på automatiskt och arbetar hela tiden. Dem använder bounding boxen för att beräkna om något ska renderas eller inte. Så antagligen har dem bakom PUBGA gjort om den, avaktiverat den, gjort fel när det kommer till bounding boxen eller så visade dom allting i wireframe vilket inte ska göras eftersom då visas just allting. Sen finns det ju andra funktioner som kan användas för att culla object, exempelvis avståndet. Som du kan se i bilden nedan. Andra bilder visar det automatiska system, bilden ovan visar en fryst bild som är flyttad så att du ska kunna se huset, men du ser inte huset för väggen var i vägen innan jag frös renderingen, andra bilden är inte frusen och visar således huset.

Draw distance
Dynamic occlusion

Att skylla på motorn när man inte har en aning är bara tragiskt.

Av Tekoppar

@Neon: Jag förstår absolut inte varför Nintendo inte släppt DLC/expansioner till Odyssey med tanke på spelets upplägg att man åker runt och besöker olika platser. Det är ju perfekt för just DLC/expansioner och jag hade lätt betalat 5$ för en till plats med samma kvalité som New Donk City.

Av Tekoppar
Skrivet av inquam:

UE och de har heller inte möjligheten att enkellt och på ett effektivt sätt modifiera motorn.

Nu får du gärna förklara dig då alla kan få tillgång till source koden både för motorn och editorn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekoppar

Gratis i marknaden är ju mer eller mindre det bästa som finns, kommer fram så otroligt mycket man kan fynda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekoppar

Kör med loopia och är nöjd, visst är deras hemsida knappast den snabbaste. Men använder den så sällan så vem bryr sig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekoppar
Av Tekoppar

Väldigt intressant test då man själv sitter på en 8350 som det nog är dags att pensionera, tror jag fick betala runt 3500 för modekort, cpu och 16Gb minnen. Men tyvärr så är minnena ruskigt dyra och då jag arbetar i allt tyngre program så skulle 32Gb varit perfekt, men tyvärr så kostar detta mer än jag är villig att lägga så väntar nog in AMDs nästa steg. Men mer artiklar som dessa tack.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekoppar

Lite väl skrämmande att alla företag ska tvingas söka igenom allt material en användare laddar upp till deras webbtjänst. Detta skulle ju betyda att Sweclockers som ett exempel skulle tvinga söka igenom användares profilbilder eftersom dem kan innehålla något som bryter mot upphovsrättslagen.

Jag antar om detta röstas igenom så kommer EU själva tillhandahålla denna tjänst samt databas över upphovsrättsskyddade material gratis till alla företag som påtvingas detta? För annars måste ju denna tjänst först skapas vilket betyder att flera sidor, företag kommer bryta mot lagen alternativt tvingas stoppa deras tjänst tills det existerar.

Av Tekoppar

@evirob: Ah, får be om ursäkt. Trodde du pratade om meta taggar.

Av Tekoppar

Tycker det är ganska skrämmande hur företag beter sig och tycker det är okej att installera spyware utan användares tillåtelse. Tyvärr är det väl som vanligt att dessa företag kommer komma undan med detta.

Av Tekoppar
Skrivet av evirob:

@Dunde: SEO = Search Engine Optimization? Innefattar väl korrekta taggar och innehåll?

Alla söksidor skiter fullständigt i vad du har för meta nyckelord för att ranka en sida. Innehållet och vilka som länkar till sidan är viktigare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekoppar
Skrivet av btr:

Utan ”A sus outlet”. Som är engelska för En Swish. Swish är en ny sorts betalmedel i Sverige.
Skickades från m.sweclockers.com

Googlade och kunde inte hitta någonstans att "A sus outlet" betyder en swish, däremot hittade jag detta på Oxford vilket passar in perfekt.

Citat:

1 Suspicion of having committed a crime.

‘he was picked up on sus’
1 .1historical as modifier Relating to or denoting a law under which a person could be arrested on suspicion of having committed an offence.
‘the sus law’

Av Tekoppar

Hade aldrig handlat från en hemsida som inte ens kan få bilder att skala korrekt för mobilen, skamligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tekoppar

Varför inte skriva en prototyp själv i Python eller PHP & Javascript och fejka Bank-ID skrivningen om du ändå bara ska visa upp den? Borde ta en helg och lite googling så har du nog något. Alternativt kan du ju alltid hitta någon student eller någon som försöker lära sig själv och be dem göra en prototyp, och betala nån tusenlapp när det är klart.

Skickades från m.sweclockers.com