Inlägg

Inlägg som Kega har skrivit i forumet
Av Kega

Jag bor också ute på landet.

Vi skaffade mobilt bredband från Tre och de funkar väldigt bra. Jag kör med extern riktantenn på taket och har runt 80% signalstyrka. Får 22MBit ner, ibland mindre under dagtid. Jag spelar väldigt mycket och upplever väldigt sällan problem med ping eller liknande. Har disconnects ibland och får starta om modemet, det händer kanske en gång i månaden och det har nog med Tres kassa modem att göra.

Dock är ju en stor nackdel databegränsningen. Vi är 2 vuxna och 2 barn som alla använder nätet en hel del så 100GB / månad räcker inte. Jag fick helt enkelt skaffa ADSL också som barnen och frun använder.

Kostar mig nästan 800kr/månad 😫

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega

2 ethernet kablar till varje rum, minst. Vanliga väggdosor och 20/25mm slang. HDMI är lite knepigt att dra i flexslang, har själv gjort det. Det finns annars HDMI -> Ethernet convertrar men dom klarar nog bara 1080p.

Men bygg ett Cat7 nät! Så kan du köra 10Gbit utan problem. Lite dyrare och grövre kabel men lätt värt det.

Jag kör med denna kabel hemma:
http://alcadon.se/Produkter/Kopparkabel/Kat-6A-Installationsk...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega

Antar att det är 2st uttag brevid varandra i rummet? Prova flytta kabeln till andra uttaget? Annars prova flytta runt kabeln i centralen. Är inte alls ovanligt att uttagen märks fel vid bygget nämligen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega
Skrivet av Aldervall:

Återigen tack!

Jag tänkte snåla lite med kablage till kamerorna för att dra ner en extra till ett kontor som han sitter o jobbar ifrån. Men han kan lika gärna ansluta via WiFi. Han sitter på 4G anslutning nu.
Då kablagen var väldigt tjocka och otympliga att jobba med så drog jag bara 4 stycken.

Upplägget ser ut såhär

Kabel 1: POE Kamera
Kabel 2: POE Kamera
Kabel 3: POE Wifi
Kabel 4: Tv-box/vardagsrum

Sen har jag även en 5:e kabel som går till ett hus till grannen. Så alla portar i routern är upptagna.

Men som sagt får nog köra 2 kablar till kamerorna för att minska på problem!

Jag hade valt att köra med en separat PoE switch till Wifi och kameror så man har lediga portar för framtida expansion
Det finns riktigt trevliga slimmade Cat 6 kablar från AMP, är mycket trevligare än skärmat. Känns lite overkill med skärmad kabel i hemmet.

Av Kega
Skrivet av beyondthemind:

@Aldervall: Njaa, inte helt. Den har 8 ledare som vi redan kommit fram till, men det är förmodligen så att 2 par, alltså 4 ledare, används för data. Så skulle man t.ex ha två datorer via en kabel så skulle det fungera med en splitter.

Om det däremot skulle skickas ström över t.ex ledare 5 och 6, då går det inte längre att splittra. Det du behöver till två kameror totalt är 8 ledare för data men 2 för ström eftersom strömmen kan delas direkt vid slutet av kabeln. Data säger sig själv att man inte kan splitta, man kan t.ex inte koppla in två usb-minnen till samma usb-port.

Om man däremot på något sätt kan länka vidare data mellan kamerorna, så som man gör med en sån där speciell kabel man kopplar mellan två enheter direkt utan router, då kanske det går. Men det får någon mer kunnig svara på.

Precis! 2 par används till data så det funkar inte att splitta om man ska använda PoE. Satsa på extern strömförsörjning eller dra en extra kabel.

Av Kega

Skärmad kabel och PoE är absolut inga problem. Som det skrevs ovan så använder PoE ett par i kabeln så jag är osäker på hur det funkar med en splitter. Varför inte dra en extra kabel?

Av Kega

fstab och Samba

Hej!

Kör en Ubuntu server 15.04
Jag vill lägga till en NTFS disk i fstab som skall delas ut med Samba, får dock inte rättigheterna att stämma. Raden i fstab ser ut såhär:

#NTFS UUID=721AFDBD1AFD7E83 /srv/samba/freeagent ntfs rw,auto,users,exec,nls=utf8,umask=003,gid=46,uid=1000 0 0

Jag vet inte riktigt vilken parameter jag ska ändra på i fstab. Jag hittar mina Samba delningar i Windows men får bara "Permission denied"
Jag kör med Guest ok på alla Samba shares då det bara är jag som använder dom

Av Kega
Skrivet av Waxinator:

Om man får en massa uppdateringar efter ett långt uppehåll (eller nyinstallerat äldre OS), så kan misslyckade uppdateringar bero på att de är ersatta av nyare versioner. Jag brukar lösa dessa problem enligt sättet jag förklarade tidigare. Efteråt så kontrolleras åter igen Windows status (p.g.a. saknad historik) och endast saknade uppdateringar hämtas.

Tack för tipset. Ska testa det ikväll.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega

Jag har samma problem. Nyinstallerat Windows 7 men uppdateringarna misslyckas hela tiden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega

Köp spackel som heter One strike Filler. Funkar kanon, skippa tandkrämen

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega
Skrivet av e@s:

Tjenare !!

Jo det är så här att jag har byggt ett 1.5 plans hus ute på landet och dom har grävt in fiber, och nu nästa vecka kommer
dom och installerar det...

Jag har dragit in fiber till tvättstugan där jag har inbyggda centraler i vägen, tänkte de kunde varit smidigt o ha de där så ser man inte har dosan synlig..

Men nu till min fråga !!

Efter dom har installerat fibern o satt in sin box så måste ja skaffa en router !
Jag kommer bara köra genom wifi, hur mycket kommer de påverka om jag har en router inne i de skåpet, hur blir de med täckning i hela huset ? Eller ska jag sätta routern ute i hallen ?

Har ni tips på en bra router som har som ger bra täckning ? Huset är 185kvm o jag kommer ha 100/10

Mvh Andreas

Du har inte dragit ut några uttag för data i samband med bygget? Du kommer att behöva ett par acesspunkter om det ska fungera bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kega

Jag är gamal D2 HC veteran men jag kör endast softcore i Diablo 3. Funderar starkt på att ta upp HC nötandet igen i Season 4. Spelar endast kvällar då familjen tar sin tid men det är bara adda mig den som vill: kega#2490

Av Kega

Har sagt upp min idag, känner inte för att betala just nu.

Kört min main, en Jedi Shadow tank till 42 och min alt en Scoundrel till 28.
Har inte gett upp spelet dock, kanske kommer tillbaka om en månad eller 2 och kollar läget.

Mina +/-:

+ Star Wars såklart, växt upp med filmerna och älskar dom.
+ Storyn och questandet känns väl genomfört, känns inte som en grind mot max lvl.
+ Companion systemet gillar jag.

- Alla planeter jag varit på känns så otroligt instängda så man blir klaustrofobisk, man följer bara vägarna på kartan i princip
- Craftingen. Mjeh... Saknar crafting systemet från Galaxies
- Buggar/Animations buggar etc. etc. Har dock hopp om att detta åtgärdas i framtiden.
- PvP känns laggigt och segt. Blir fort tråkigt tyvärr.
- Största minuset för mig är helt enkelt att jag tröttnade innan jag ens kom till 50 trots att questandet ändå är genomarbetat.

Jag har multiboxat väldigt mycket i WoW och funderar på leka lite dualboxing i SWTOR när dom väl fixar follow buggen. Det får framtiden utvisa.

På tal om Galaxies så spenderade jag flera månader på att bara söka material och forska fram bra weapon blueprints och bygga vapen i mina fabriker. Sjukt kul. Min alt var en master doctor som satt och buffade folk i stan.

Av Kega

Det känns lite märkligt att lägga focus på en content patch i detta läge när det finns massor med buggfixar och balanseringar att göra. Men det kanske kommer det också.

Av Kega

Jag tycker spelet har enorm potential. Jag har spelat en hel del MMO's, bland annat SWG och WOW.

WOW har jag spelat sedan betan, kört endgame på den tiden Molten Core var det enda som fans, då min Mage skulle fixa vatten till en 40-manna raid och man gjorde 2 flaskor per gång. Det var ju väldigt oslipat på den tiden även det.

SWTOR har ju en del buggar och konstigheter för sig, men det kommer att ordna sig i kommande patchar.

Personligen tycker jag grafiken är sådär i SWTOR, inte direkt så man dregglar över den men det funkar. Samma med animationerna.
Men sånt kommer i andra hand tycker jag, det är ju trots allt ett MMO.

Av Kega

Hej igen!

Var ett tag sen men det blir en snabb update.
Jag gav dom kalla handen och sa att jag inte skrivit under nånting, dom bestred det ett tag men gav upp tillslut.

Dom skrotade enheten så vitt jag vet efter våra samtal och jag har inte haft med dom att göra längre, kan säga att det var sista gången jag satte min fot i den butiken...

Av Kega

Positivt överaskad! Riktigt riktigt lovande måste jag säga.

Men jag har lite funderingar angående questande i grupp. Jag och en polare startade samma klass samtidigt och gruppade.
Dock när vi kom till vissa class spec. quests så funkade det inte... om jag joinade hans instans så fick jag inte completed o.s.v.... ?

Av Kega

12 bärs, nyrastade hundar och en sambo som jobbar natt. All set!

Av Kega

Jobbar med fiberoptik och har skarvat sjökabel.
Kan säga att dom är robust konstruerade med 2 olika lager armering i form av rejäl ståltråd med tjära mellan.
I mitten är det oftast ett kopparrör som innehåller fibern, beror lite på kabeltillverkare. De väger bra många kg/m

Av Kega
Skrivet av Vargaas:

Tycker det är bra att folk får undgå ett så monotont jobb. Dåligt dock att det är överbefolkat i Asien = Mindre kvalitativa Jobb.

Enligt nån teoretiker så borde mänskligheten sluta tänka på pengar, slå ihop sig till en världsstad och ge alla de dom vill ha(Jag vet lite kommunist-varning).
För då kan människan som ras utvecklas till ett annat plan eftersom vi får tid att filosofera mer och tänka på annat än matriella problem.

Då kanske man kan utvecklas till en mer uppfinningsrik och välutvecklad ras som i sin framtid kan utforska annan del av ett universum som ligger inte allt för långt bort.

Men Jaja, Det är en Teori.

Intressant tanke. Har du någon källa? Vill läsa mer.