Inlägg

Inlägg som Elakekocken har skrivit i forumet
Av Elakekocken
Skrivet av pine-orange:

En vis man sa en gång "If nobody hates you, you're doing something wrong."

Så är det.

Av Elakekocken
Skrivet av Sysop:

Nu är du bara långsint, move on.

Skulle jag inte kalla det, öppna ögonen.

Av Elakekocken
Skrivet av Sunix:

Vad har hänt med swec, det kunde vara en nyhet.
Det var fredagspaneler, träffar på olika ställen och jäkla hålligång från swecs sida.
Men nu, ingenting. Nyhet om vad som händer på swec!

Näe, men med tanke på hur man bemöter sina medlemmar så skiter man nog i det mesta nuförtiden.

Med tanke på Enviros nonchalanta svar tidigare som det inte heller kommit någon ursäkt för - när allt man tar upp anses vara påhitt och blasphemy enligt honom så är det tydligt vart riktningen är, att han sen laddar de svaren med härskarteknik och nedsättande ton gör ju inte saken bättre, mest sorglig.

Av Elakekocken
Skrivet av Pepsin:

Uppdateringar är väl en sak men batteriet är ändå kasst efter 3-5 år så utan lätt utbytbart batteri spelar det ingen roll om telefonen får uppdateringar.

Kan ju vara lösningen;

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_1...

Av Elakekocken
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Samtidigt, är det inte något som redan påbörjades innan och vi i princip redan är där innan lagen har trätt i kraft?
Det jag själv ogillar med lagen är att den är väldigt lätt att kringgå om man ej krånglar till lagen.
För vad betyder uppdateringar i 5år? Det är superlätt att ha uppdateringar som endast uppdaterar versionsnumret med 1 för varje uppdatering. På många tekniska prylar är det just detta man får. Eller i extremfallet en pytteliten uppdateringen knappt märkbar, men om du vill använda denna uppdatering, så behöver du köpa en ny licens.

Ska rota fram den faktiska lagen men tror inte den är så korkat skriven att det i praktiken skulle gå men vem vet - ska se vad jag hittar.

Edit; Ja det är bara att tanka filerna och sätta sig med förstoringsglaset;

https://single-market-economy.ec.europa.eu/publications/commi...

Edit 2; kan detta leda till att billigare telefoner blir dyrare?
Kan det leda till att vissa tillverkare ger upp inom EU?

Av Elakekocken

Tacka EU för det. Annars hade det nog inte hänt särskilt mycket.

https://indianexpress.com/article/technology/mobile-tabs/eu-w...

https://repair.eu/news/new-eu-rules-smartphones-and-tablets-w...

Går tillverkarna över dessa regler är det bara att tacka och ta emot men det är inte deras förtjänst att det sker initialt.

Av Elakekocken
Skrivet av Mr.Borka:

Man har medvetet missförstått vad standardiseringsvurmen handlade om. EU har gått in med en standardiseringsambition som lätt lockar till retsamma pikar, helt enkelt för att det inte går att ha en intern marknad om det finns över tjugo olika nationella standarder. Det man gjorde from EU-håll var alltså att harmoniera medlemsländernas standarder till ett gemensamt.

Bananregleringarna brukar EU-kritiska oftast ta upp. Där olika egenskaper hos bananer ger olika klassificering. Precis som före interventionen från Bryssel, men där medlemsländernas olika bananreglerare hade olika bananregler. Men det är väl roligare att tänka sig torra byråkrater från Bryssel mäta bananer, än att tänka sig tjänstemän från redan knäppa England göra samma sak.

Då låg det kanske någon sanning i det (jag har inte lagt någon vikt själv i det då argumenten och hur man talade om EU lät som Aftonbladets click-baits)
Hursomhaver tycker jag att EU går åt rätt håll i de frågor jag är intresserad av.

De frågor som intresserar mig minst (typ hur stor en jordgubbe ska vara för att få kallas jordgubbe och väldigt mycket mer) lämnar jag över till de som är intresserade i sk standardiseringsvurmer och annat.

Tack för förtydligandet där, förstod någonstans att det handlade om medveten överdrift och övertolkning lägg därtill medvetet förlöjligande.

Av Elakekocken
Skrivet av Tauri85:

Heja Elon! Visst, besluten han tar kanske är konstiga eller rent utav korkade ibland men älskar att han ger etablissemanget gråa hår! EU är en sån varböld nu för tiden som lägger sig i precis allt

EU varböld eller inte - EU gör ju nu skillnad mot förr.
Förr var det om en jordgubbe inte håller sig inom måtten 4x6cm så är det ingen jordgubbe. Säkert en skröna måhända men det var så man pratade om EU för 25 år sen.
- Dagens jordgubbe är ju att laddbar småelektronik ska ha USB-C och man ska enkelt kunna byta batterier själv i telefoner (bland annat) eller att uppdateringar ska ske under ett x antal år eller mer - jag tycker det är positivt.
Lägg därtill EU:s engagemang att inte lämna ut sina medborgare platt för t.ex Google och Facebook - utan att Google och Facebook måste följa europeiska regler om de ska befinna sig här - klockrent att man inte viker sig.

Av Elakekocken
Skrivet av Evil Peter:

Gott om spekulationer från den motsatta sidan här också, dock. Det är lätt att bara se vad andra gör.

Skrivet av EndLessMind:

Folk som kommenterar att det "bara" handlar om 132st (på Apples support forum), så finns det punkter som är värda att tänka på:
-Hur många rapporter är där på twitter och reddit?
-Hur många använder faktiskt Apples forum, av alla som köpt enheter (misstänker en ytters liten promille).
-Hur många rapporter kom där på tidigare modeller, eller andra utgåvor av samma generation?
-Hur många rapporter är där kring dom många Android-märkena som använder OLED av någon form?

Personligen har jag inte hört något om inbränningar på andra märken sedan runt Samsung Galaxy S4/S5 tiden.

Men gällande ju Apples skärm, så tror jag det handlar om att dom kanske trycker skärmen lite för hårt för att nå annonserade ljusstyrkan. Om nu flertalet av rapporterna kommer från länder där det just nu är varmt (Vet inte om det framgår var dom drabbade är bosatta), så skulle det kunna vara så att dom har skruvat upp ljusstyrkan till max och kör så under en längre tid.
Det hade inte förvånat mig om Apple "löser det" med en mjukvaruuppdatering och att senare tester visar en lägre max ljusstyrka.

Mm just nu är det spekulationer och det är endast spekulationer som eldar på diskussionen. 132 av flera miljoner är ingenting. Vad som sägs på Reddit/X är det ju ingen som vet.
Detta blir ju intressant om man man till slut skulle få reda på att felmarginalen är 0,1% eller högre, först då tycker jag det hade vart oroväckande.
Denna artikeln är bara värd en notis tycker jag tills lösryckta ”fakta” har fått mer kött på benen.

Jag försvarar ingenting men rykten är rykten tills det finns tillräckligt med fakta, eller hur?

Av Elakekocken
Skrivet av Printscreen:

Helt enig. 132 pers som har tryckt på en knapp. Iphone 14 sålde typ 50 miljoner enheter av 14pro (alltså pro och pro max, inte vanliga) förra året.

Tror vi att Apple säljer flest telefoner runt launch kanske? Ska vi höfta till med 10 miljoner pro-modeller av 15 då? 0,00132% felmarginal på skärmarna enligt den här artikeln.

Förstår ju varför artikeln skrevs; Apple drar ju ögon och klick, men det verkar vara lite höna av en fjäder måste jag säga

Lite så va…
Som jag skrev i posten innan denna; ju mindre man vet och desto mer man spekulerar resulterar i smaskigare artiklar fast med ungefär noll nyhetsvärde. Denna nyheten är värd en notis, inte en artikel…

Av Elakekocken
Skrivet av Zemlan:

Sen finns det ju de som hängivet kommer till Apples försvar hela tiden också, lika förutsägbart som de som vill provocera. Ska ju inte nämna några namn här men en viss person citerades sannolikt av en anledning i detta fall tex 😉

Bara att ignorera. De har sina åsikter och de kommer inte ändras även om de får mothugg av vare sig objektiva personer eller personer som sväljer allt Apple säger och gör med hull och hår.

När det är nyheter om problem med Android kommer ju ofta det omvända som ett brev på posten dessutom så det hela jämnar ju ut sig kan jag tycka.

Är väl som bäddat för flame war, så är det ju - men håller du inte med om att man borde läsa artikeln?

Edit: sen kan man ju fundera över nyhetsvärdet - men det blir ju smaskigare artiklar ju mindre man vet och desto mer man spekulerar, speciellt när det handlar om iPhone eller Samsung. Hänt i veckan. Se & hör. En ding ding värld.

Av Elakekocken

Ett litet antal användare av Apples nya toppmodell rapporterar om ett tidigare okänt problem på Iphone.

132 personer på samma forum har tryckt på ”jag också”-knappen - hur många av dem har tryckt för att de är små troll?

Men låt oss anta att det bara rör sig om ärliga svar då är det 132st av hur många miljoner sålda enheter? Borde ju gå inom felmarginalen om man även räknar med de som inte hänger på samma ställe.

Det är så uppenbart vilka som bara läser rubriken… ogilla för ogillandets skull eller hatande för hatandets skull.

Av Elakekocken
Skrivet av frong:

Tkr du inte 3 dagar gamla redditposts har nyhetsvärde?

Ska göra en edit om en stund skulle göra ett längre svar men det får vänta lite

Av Elakekocken

Okej

Av Elakekocken
Skrivet av ajn:

Utan medlemmarna hade det inte blivit några intäkter alls, det är vi som är produkten..

Exakt

Av Elakekocken
Skrivet av gwingis:

Skillnaden ær att dina kunder betalar før dina tjænster. Sweclockers besøker du gratis.

Exempel ær væl om en person kommer in i din resturang før att anvænda toaletten och sen klagar på att tvålen ær tom.

Jag tycker att man ska leverera och ta emot klagomål/feedback oavsett hur du tjänar dina pengar. Indirekt så tjänar ju företagen som annonserar på Sweclockers pengar genom att medlemmarna klickar på annonser och emellanåt köper någonting och Sweclockers drar in pengar från annonsörerna istället för sina medlemmar då annonsering inte är gratis - så hur det än är så är det vi kunder/medlemmar som betalar för att Sweclockers fungerar för ingen hade annonserat här om det inte hade genererat pengar.

Av Elakekocken
Skrivet av Hyllbert:

Även om jag håller med en del kritik i tråden så är folk verkligen entitled (kom inte på nåt bra svenskt ord). Det finns ingen anledning till att Sweclockers ska behöva rapportera minsta lilla som händer. Det är ett privat företag som erbjuder en tjänst. Kom gärna med givande kritik men annars är det acceptera eller sluta besöka sidan.

Folk i dagens läge tror dom har en massa rättigheter som dom inte har.

Fel tycker jag.

Exempel: Tycker människor som besöker mina restauranger i enkäter att vissa saker är fel dvs olika kunder som rapporterar om samma fel/brist - då har man gentemot sina gäster/medlemmar/kunder ett ansvar att antingen besvara varför det är som det är och varför man inte vill/kan göra något åt det eller att man ska se över verksamheten vad man kan göra för förbättringar och ändringar i struktur eller rutiner.

Sen om du inte har sett så ligger denna tråden under feedback - så enligt dig så tycker du att om det är något man i regel tycker om som gjort ganska dramatiska förändringar i ditt tycke i negativ riktning (och kanske fler med dig) så ska man inte använda feedback-funktionen utan helt sonika bara lämna utan ett ljud? Då får det helt enkelt stå för dig - men enligt mig så driver man inte företag så.

Sweclockers har tidigare använt sig av survey monkey för att just få in medlemmars åsikter kring hur sidan är, vad man saknar, vad man tycker ska bort. Man fick tycka och det var en del av SweC och det tycker jag fortfarande att det ska vara. Utan medlemmar vad är Sweclockers då?

Av Elakekocken
Skrivet av Enviro:

Haha, avveckla och nedmontera låter ju väldigt mycket domedag och det stämmer helt enkelt inte. Vi utvärderar och utvecklar. Jobbar på små och stora förändringar. Sätter nya strukturer och statuter för framtiden. Att saker försvinner eller tar paus är tråkigt, det håller jag med om, samtidigt måste det finnas utrymme för framtida projekt. Och som jag nämnt tidigare: Framtiden ser ljus ut. Saker tar dock tid och i slutändan vill vi att SweClockers fortsatt ska vara en ashärlig plats att vara på för hårdvaruintresserade.

Förstår inte riktigt vad du ”garvar” för. Jag tycker inte det skett någon utveckling - snarare underutveckling.

Istället för att skratta åt dina medlemmar du ska vara mån om att behålla kanske du borde öva lite på hur man tar kritik - men det kommer med erfarenhet.

Denna tråd ligger under feedback men arbeta du med din ögonbindel och skygglappar.

Att saker försvinner eller tar paus kanske man ska förmedla till sina medlemmar; detta har tagit paus, detta har försvunnit.

Jag saknar oberoende tester - varför? Jo för att sponsrade tester av testpiloter, där väljer tillverkaren vad som ska testas inte tvärtom - att bara ta in sponsrade tester. Oberoende tester - Paus eller graven?

Oberoende jämförande tester av produktkategorier t.ex SSD, PSU, MB, RAM - paus eller graven?

Fredagspanelen var mysig. Paus eller graven?

Intervjuer med hårdvarutillverkare eller hårdvara-retailers t.ex Asus, MSI eller Inet, komplett m.fl. Paus eller graven?

Podcast, paus eller graven?

Spontana tester likt robotdammsugaren Kenneth och UndaC testade. Paus eller graven?

Sweclockers discord, paus eller graven?

Läsk-clockers, paus eller graven?

REGELBUNDNA chassirecensioner av chassigurun Jonas i videoformat och text, paus eller graven?

Ovan nämnda saker är några av de jag saknar som för mig gjorde SweC till vad det var och dess nörderier och härliga ironi emellanåt.

Återigen är det något att skratta åt eller ska du kanske se till att kommunicera ut i ett EGENPRODUCERAT material vad det är som gäller?

Off topic: Som krögare för tre restauranger och som restaurangchef för en annan skulle jag aldrig skratta kunder i ansiktet - än mindre inför andra och försöka göra narr av kunden/gästen på dennes bekostnad för att man själv är urbota dålig på att ta eller svara på kritik.

Av Elakekocken
Skrivet av Enviro:

Jovars! Testtempot har ökat ordentligt jämfört med förra året. Arbetet med mer eget material fortgår.

Jämfört med förra året?

Jämfört med vad som helst så känns det för mig som att ni avvecklar och nedmonterar Sweclockers - det utan att bemöta kritiken om vad det är som pågår - eller rättare sagt bemöta kritiken om varför det inte pågår någonting alls och varför man tagit bort så många element (läs gärna tidigare inlägg och besvara det) och enbart sysslar med sponsrad skit som inte ger något utrymme för opartiskhet och alternativa brands att synas, höras, testas.

Jag skriver och undrar för att jag bryr mig och hoppas att SweC kan återgå några procent till hur det var - men ni kör på era copy/paste-nyheter och ja - det är valfritt för mig att lämna detta stället och säga upp mitt medlemskap - men jag gör det inte utan att ha försökt få dig och dina chefer/kollegor att få upp ögonen för det ni sysslar med just nu (eller inte sysslar med) är så långt ifrån vad Sweclockers är för mig och många andra.

@ceEEEEo
@Dimestam

Av Elakekocken
Skrivet av SvenskEnkrona:

Jag föredrar riktad reklam, jag vill inte ha nån random reklam på Viagra eller liknande saker..

Är väl i allra högsta grad riktad uppåt?