Inlägg

Inlägg som Arrogant har skrivit i forumet
Av Arrogant

Föredömlig trådstart! Något som bör läggas till i guiden är den korrekta stavningen av ordet "väl".

Exempelvis i meningen: "Du spelade väl D3 igår?"

"Väll" är alltså en felstavning. Undantaget vore om det exempelvis används i meningen: "Väll fram soldater!"
Det vill säga som en uppmaning för någonting att välla fram.

Av Arrogant

Hittade ett riktigt episkt item häromdagen! Vad tror ni att det går för på AH? Någon som känner sig sugen på att lägga ett bud måntro?

http://i.imgur.com/irh7e.png

Av Arrogant
Skrivet av Starric:

ja så klart det handlar om pengar. men om man ska ha ett högkvalitativt agg som hale90 är eller förväntas vara, då kostar det. snålar man kommer man inte kunna skylta med samma status från nzxts sida, och man konmmer mer konkurrera med andra fsp-tillverkade agg och liknande

dessutom så var väl hale90 det enda superflower agg som såldes i sverige? synd om de ska försvinna, för de gör onekligen bra grejer

Jo, jag tror precis som du att de i och med bytet också går ner en prisklass med sina Hale90. Vilket säkert är trevligt för många. Personligen så är jag helt ointresserad av budgetnätagg i klasserna runt 1000W. Lägger hellre någon extra hundralapp på att få rejäla grejor som jag litar på.

Super Flower säljs lyckligtvis av både Mindfactory och Hardwareversand i Tyskland till förmånliga priser. Det är dessutom butiker jag handlat av flera gånger och som fungerar bra.

http://www.mindfactory.de/search_result.php/search_query/Supe...

http://www1.hardwareversand.de/articlesearch.jsp?search.prod=...

Av Arrogant
Skrivet av Starric:

nooo, ny oem på hale90 superflower rankar iaf jag högre än fsp... varför ändra på ett vinnande koncept? superflower-byggda hale90 är ju bland de bästa agg du kan hitta, bortsett från att det kommit nyare med 80+ platinum

Jag köpte min Hale90 1000W just för att NZXT använde Super Flower som OEM. Nu när de byter till FSP är deras nätagg inte alls intressanta för mig längre. Inte för att FSP nödvändigtvis gör dåliga nätagg men de har i min mening svårt att mäta sig med Super Flower.

Anledningen till att NZXT byter beror säkerligen på kostnader. Det är garanterat billigare för NZXT att använda FSP som OEM, annars hade de garanterat inte bytt.

Av Arrogant

Prissättningen på det här grafikkortet måste väl vara felaktigt?

http://www.inet.se/produkt/5409492/evga-geforce-gtx-670-super...

Känns knarkigt att Superclocked-varianten (vilken jag antar ni menar med "Super OC", detta då inte existerar något kort med benämningen "Super OC") med 4096 MB är billigare än den med 2048 MB!

http://www.inet.se/produkt/5409483/evga-geforce-gtx-670-2048m...

Särskilt med tanke på vad CDON och Wenbhallen tar för varianten med 4096 MB GDDR5.

http://cdon.se/hemelektronik/evga_geforce_gtx_670_sc_4gb_ddr5...
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/154352-evga_geforce_g...

Av Arrogant
Av Arrogant

Upphöjningarna räknas som distanser. Du behöver dock vanliga distanser på de ställen som inte har sagda upphöjningar.

Av Arrogant
Skrivet av lillen99:

Processor borde vara bra

Mvh: Eric

Moderkortet har integrerad processor!

MVH Eric

Av Arrogant

Tjubba Rasmus/Gigabyte!

Jag har ett 990XA-UD3 utan I/O shield. Går det att beställa en sådan via er på något sätt? Ni har trots allt I/O plåtar på er tillbehörssida! http://www.gigabyte.se/support-downloads/accessory.aspx?cg=2

Av Arrogant
Skrivet av Samev:

Hej, har min dator inne på lagning och har funderat över vilka olika statusar som det finns på en felanmälan.

Just nu står det att datorn är mottagen men innebär det att ni kan ha börjat arbeta med den?

Statusen "mottagen" betyder att Inet tagit emot din dator och packat upp den. När någon tekniker börjat felsöka din dator sätts istället statusen till "påbörjad"!

Av Arrogant
Skrivet av Chosz:

Har mitt bygge inspererat så mycket;) hehe skämt å sido tack så hemskt mycket:D! skönt att fler får upp ögonen för shinobi XL där ett jättebra chassi, även det bästa chassit enligt mig för under 2000 kr:)

Det har det absolut gjort! Gillade speciellt den mycket ambitiösa flätningen!

Du råkar inte ha koll på när sidan med fönster till Shinobi XL kommer? Jag läste något om att de skulle släppa en sådan inom den närmaste framtiden, men jag har inte hört något exakt datum! Kanske något du väntar på också?

Av Arrogant

Älskar det! Perfekt bygge! Det skall garanterat inhandlas ett Shinobi XL snarast!

Av Arrogant

Tjubba MSI/Meantek!

Jag har ett 870A-G54 som jag lyckats slarva bort backplaten till. Går det att få tag på en ny genom er på något sätt?

Av Arrogant

Hej!

Tyvärr så finns det moderkort ute på marknaden av just denna modellen (760GM-E51 FX) som trots sitt namn och alla fräsiga loggor (exempelvis den som säger "AM3+ CPU READY") på lådan inte stöder FX processorerna out of the box. Du är en av dem som haft otur och fått ett tidigt exemplar med gammalt BIOS flashat från fabrik utan stöd för FX.
Vilket i min mening gör allt nonsens på MSIs hemsida och på moderkortslådan om just stöd för denna typ av processorer till falsk marknadsföring.

Jag har personlig erfarenhet av just det här problemet och mitt råd vore att antingen höra av sig till MSI och förklara som det är. Då får du (nästan) garanterat ett nytt moderkort på garantin. De skall trots allt vara flashade med BIOS med stöd för FX från fabrik.
Så var i alla fall fallet med de ASUS Crosshair V Formulas som led av exakt samma problem. ASUS skickade ut nya på garantin med korrekta BIOS. Jag tror inte att MSI är sämre i detta fallet.

Alternativt får du höra av dig till Inet för komponenttest. De kommer dock nästan garanterat att testa det med en Phenom 2 eller Athlon 2 processor. Därför bör du skriva till att du misstänker BIOS problem i felbeskrivningen och att de således bör testa med en FX processor.

Du kan ju givetvis också skicka den till Inets serviceavdelning för att lösa problemet. Du får ju dock betala en felsökningsavgift på 499 kr. Problemet skulle ju dock givetvis kunna bero på att du fått en DOA också. Skickar du in datorn på en felsökning får du ju reda på om så här skulle vara fallet.

Slutligen, och kanske den bästa lösningen är att hitta någon i närheten med en AM3 processor (exempelvis Athlon 2 eller Phenom 2) som du kan låna för att få datorn till att POSTa och sedan kunna flasha om BIOS.

Av Arrogant

- Senaste ryktena om Kepler som faktiskt känns trovärdiga kommer från Chiphell. Översatt med Google Translate.

Om påstådda modellen GTX 680:

"May be seen as early as in February (not paper launch but retail), as Mr Huang doesn't like the HD7970 to shine most in the 28nm era.

The performance would be around the same as the HD7970, depending on the drivers.

So far the core clock is at 780MHz, with 2GB vram.

Source is from an AIC manufacturer, saying that even the retail packages are being printed now."

http://www.chiphell.com/thread-346223-1-1.html

- Även Matose (medlem på Xtremesystems) bekräftar att lanseringen ligger riktigt nära i tiden:

"GTX680 / GTX670 will be based on Kepler and will be launched in February, at least that's the plan now

P.S: Don't ask me the source of this, cannot say :)"

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?277763-%E2...

- Finns även lite påstådda prestandasiffror för GTX 680 i tråden på Chiphell:

http://img585.imageshack.us/img585/6271/0645522fawh9zjhd4id8a...

Inga direkt lysande resultat, men det återstår att se.

- Fudzilla postade idag även en artikel om att lanseringsschemat för Kepler är avslöjat och att GTX 680 enligt detta skall lanseras i April.

"A quarter behind AMD

We are still missing a lot of details, but according to the current schedule it looks like GK110, Nvidia’s Kepler high end card, which should up with the Geforce GT 680 brand comes in April.

A chip called GK107, a much slower version of the same 28nm core, will show up in May, while the sexy performance market sweet spot part codenamed GK106 is planned for June. We still have no info when the most affordable part of this gang, codenamed GK108, comes to market.

Mobile parts should follow a different launch dynamic and we expect more than just one card in April. It looks like Nvidia wants to make a name in desktop with high-end parts and that mobile GPUs will have a much wider spectrum, simply because Nvidia has some 300+ design wins in the mobile segment and that they can make nice money off it."

http://www.fudzilla.com/graphics/item/25576-nvidia-kepler-sch...

- I samma veva publicerade bloggen OBR-hardware en artikel som motsäger sig detta och istället påstår:

"You've all probably read (especially on Fudzilla) VGAs with graphics architecture Kepler is postponed to April, May etc. It's all just BS and Camouflage maneuver. Launch is literally in a few weeks/days, all this is just to appease the competitor AMD ... before crushing blow!"

http://www.obr-hardware.com/2012/01/kepler-is-on-track.html

Nu är jag väl medveten om att OBR inte är den mest pålitliga källan direkt, men i just det här fallet så tror jag att det ligger något i det han säger. Kanske inte just delen med "crushing blow" men vad gäller lanseringsdatum i alla fall.

- Här är tråden med diskussioner i ämnet på Xtremesystems förresten:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?277763-%E2...

Av Arrogant
Skrivet av Eltarion:

Har exakt samma fråga, hittar inte heller hur man ska ladda hem dem. Den ena visst, men det är den man ska installera efter den andra.

Bra att du skrev detta då det är något som bör uppmärksammas. Microsoft rekommenderar att man låter bli att installera uppdateringen KB2646060 om man inte redan har KB2645594 installerad. Så här står på sidan till uppdateringen KB2646060:

"Important If you apply this update, you cannot revert the settings by uninstalling this update. This update should only be installed on computers that have KB2645594 installed."

Och det är alltså uppdateringen KB2645594 som ingen av oss lyckats hitta än, så tills den dyker upp så skippa att installera den andra (KB2646060).

Skrivet av Ratatosk:

Intressant, den dyker kanske upp på svensk WU lite senare.
Har du hittat någn test än?

Det gör den säkerligen, det är bara till att vänta. Angående prestandatester så har jag inte hittat något annat än det AMD själva skriver om uppdateringen, det vill säga:

"Our testing shows that not every application realizes a performance boost. In fact, heavily threaded apps (those designed to use all 8 cores), get little or no uplift from this hotfix – they are already maxing out the processor. In other cases, the uplift averages out to a 1-2 percent uplift. But heck, it is free performance, and this is the scheduler model that will be used in Windows 8 (along with some further enhancements), so why not add it to your list of downloads?"

Av Arrogant
Skrivet av erikssonown:

Är intresserad av vad skillnaden blir, den de kallade tillbaka verkade nästan ha gjort det sämre.

Den var dock inte komplett då uppdateringen består av två delar och borde inte enligt Microsoft ha gjort någon skillnad alls.

http://www.brightsideofnews.com/news/2011/12/16/microsoft-rel...

"there are actually two updates needed for AMD Bulldozer CPU architecture. Microsoft posted just the first patch and we do not believe users would benefit in any way from it. The patch was originally scheduled for the first quarter 2012 and then the users will see tangible performance benefits when using Windows 7 and Windows Server 2008 R2 operating systems."

Nu finns dock båda uppdateringarna, men jag har inte riktigt lyckats klura ut hur man laddar ner och installerar den första av de två (http://support.microsoft.com/kb/2645594) än. Sidan hänvisar till Windows Update men där finns den inte än!

Av Arrogant

Nu är uppdateringen äntligen officiell:

http://blogs.amd.com/play/2012/01/11/early-results-achieved-w...

Dock så har jag inte riktigt lyckats lista ut hur man laddar ner och installerar KB2645594, då det verkar som att den skall dyka upp i Windows Update. Det gör den dock inte för mig. Någon som har några förslag?

Av Arrogant

Tyvärr var jag bara en minut snabbare med nyheten än Sweclockers-redaktionen, men här kan vi ju alltid diskutera prestandaskillnader om sådana existerar.

Av Arrogant

Prestandaoptimering för Bulldozer-processorer i Windows 7 och Windows Server 2008 R2

"An update to optimize the performance of AMD Bulldozer CPUs that are used by Windows 7-based or Windows Server 2008 R2-based computers is available

This article introduces an update that optimizes the performance of AMD Bulldozer CPUs that are used by Windows 7-based or Windows Server 2008 R2-based computers. Currently, the performance of AMD Bulldozer CPUs is slower than expected. This behavior occurs because the threading logic in Windows 7 and in Windows Server 2008 R2 is not optimized to use the Simultaneous Multithreading (SMT) scheduling feature. This feature was introduced in the Bulldozer family of AMD CPU

http://support.microsoft.com/kb/2592546/

Direct links: Self extracting archive. Once extracted, run the .msu file
x86 Location: (http://hotfixv4.microsoft.com/Window...l_i386_zip.exe)

x64 Location: (http://hotfixv4.microsoft.com/Window...tl_x64_zip.exe)

This update is also perfectly fine to use on Intel and non Bulldozer AMD cpu's."

Källa: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=355733

Gör den någon skillnad måntro? Upp till bevis! Jag har tyvärr inte tid att testa några benchmarks själv idag, men jag skall försöka återkomma imorgon/till helgen med resultat.