Inlägg

Inlägg som Thinasy har skrivit i forumet
Av Thinasy

Moonlight / Sunshine är den bästa anledningen att äga en Steam Deck OLED IMO om man har ett någorlunda modernt wifi och en decent till riktigt bra dator.

Av Thinasy
Skrivet av BrottOchStraff:

Använder fortfarande HTPC - finns inget som slår det fortfarande till 100% när det kommer till flexibilitet att kunna surfa runt på nätet, spela spel och titta på media allt med samma maskin. Har även Android TV i TV:n och PS5:an inkopplad, men känner inte att någon av dessa två kan ersätta HTPC helt och hållet. PS5:an kommer närmast, men tråkigt att inte kunna komma åt alla indie-titlar som jag har på Steam t.ex. för lite lättare gaming. Även om många av dessa finns på PSN-store så är det oftast helt andra priser plus att man genom åren har samlat på sig en stor samling.

Nackdelen med HTPC är väl Windows som fortfarande inte sköter HDR speciellt bra, eller kan dynamiskt justera Hz baserat på videons bildfrekvens - Likt Apple TV kan göra.

Den här nya Plex HTPC klienten sköter HDR lika väl som min Nvidia Shield gör nu iallafall så vitt jag kan se och har också fungerande refresh rate switching.

Resolution switchen verkar väldigt buggad däremot och fungerar inte alls på min ände

Av Thinasy
Skrivet av LudvigLindell:

Som många nämnt: true hd

Om jag inte missminner mig är även stödet för Dolby Vision ganska begränsat till profile 5.
I alla fall enl. produktsidan, folk på reddit verkar dock påstå att även profile 7 fungerar om man spelar upp en fil med med kompatibelt ljudformat.

Ja du kan trigga Dolby Vision med Profile 7 på Shielden, men även om du får DV loggan så visar den inte korrekta färger, bara söka på Red Push för se problemet, så det är bara Profile 5 som finns på streamingtjänsterna som den spelar rätt.

Och dem som jämför Apple TV med Nvidia Shield gör som vanligt väldigt dåliga jämförelser, Apple TV är absolut ingen dålig produkt, men dem allra flesta som väljer Shielden över är såklart pga TrueHD men även gissningsvis DTS HD/DTS:X och för min egen del: PGS subs

Av Thinasy
Skrivet av Nettzor:

Vad har du för orderdatum och tid?

6 Oktober 23:59

Av Thinasy

Fick spårningsnummer på mitt Zotac 3080 från Webhallen idag, helt orimligt pepp!

Av Thinasy
Skrivet av FZL:

Vilken butik och tid?

Webhallen, 10-06 23:59

Av Thinasy

Har fått uppdatering på mitt Zotac Trinity att förväntad leveranstid är på måndag 12 oktober, hype!

Av Thinasy

@renhanxue:

Visste inte att rtings gjorde monitortester också, har koll på deras TV tester en del. Stort tack för rekommendationen!

Av Thinasy
Skrivet av Laxpudding:

@Thinasy: Ska man köpa en datorskärm med syfte att visa HDR måste man förmodligen avvakta – eller betala rejält. 10 bitars paneler finns inte för enkla summor, utan så gott som allting där ute är 8-bitarspaneler med FRC för approximering av 10 bitars precision.

350 nit är per definition inte HDR, utan det handlar om i dessa fall att signalen och kvaliteten i HDR-signal på något sätt kan tas tillvara. Tyvärr är påfallande många datorskärmar rakt igenom kassa på även detta – de gör fel. Och du måste läsa ett test där man tydligt går igenom HDR-bilden för att avgöra vilka som är funktionella för HDR.

Specificerat färgomfång säger inte mycket. Ifall det är mer än 100% sRGB är det förutsättningen för att man använder en modernare form av lysdioder än traditionella vita lysdioder. Men det säger ingenting om precisionen i färgerna. Bara att det finns ett påstått större färgomfång. Vilket inte är fel, men man kan inte sätta någon kvalitetsaspekt på det hela.

Dynamisk kontrast är påhittade siffror, helt dragna ur någons röv. Kan ignoreras under alla omständigheter. 100.000.000:1 skulle betyda med nuvarande panelteknik att skärmen lyste starkare än solen. Eller att man mäter den avstängd.

Tack, extremt bra svar så uppskattar det väldigt mycket. Angående HDR så ja det var vad jag förväntade mig också att det ej var något att tänka på. Vet att skärmarna framöver verkar klassificera utefter 400-700-1000 där 1000 nits ligger inom "premium" segmentet för kommande skärmar / dem få som finns i dagsläget.

Men om man ignorerar HDR / Freesync m.m, vad är vettiga aspekter att titta på för att få en hum hur bra bild en av dessa skärmar faktiskt skapar på papper?

Av Thinasy

IPS Skärmar - 4K

Hej, min vän är ute efter en IPS 4K 60Hz 27" skärm för tillfället och båda av oss är osäkra vad exakt vi bör hålla koll på då specifikationerna på dem skärmarna vi tittat på hittils är minst sagt luddiga.

https://www.inet.se/produkt/2214328/acer-27-h277hk-usb-type-c... är en av dem som han tittat på en del.

Den ska klara 100% på sRGB skalan, påstår att den gör HDR men den gör bara 350 nits, den har freesync (detta är lite skitsamma). Men eftersom den har HDR så bör det väl sitta en 10bit panel i den? Den har också ett statiskt 1000:1 kontrast med ett 100M:1 dynamiskt omfång.

https://www.inet.se/produkt/2214025/philips-276e8vjsb-4k-ips är också en annan skärm vi tittade på, den är betydligt billigare.

Den har inte HDR eller Freesync och den har dynamiskt kontrast på 20M:1. Enligt Amazon's specifikation så gör den 132% sRGB och NTSC 114%. Tycker % antalen verkar skumma när det är en skala till 100% men antar att det har något å göra med backlight metoden som används?

Min fråga är iaf: Hur stor skillnad gör dynamiska kontrasten i verkligheten, vad bör man faktiskt titta efter när man är ute efter dessa typer av skärmar och är Acern ett bra köp eller bör man titta vidare efter något helt annat?

Av Thinasy

Jag får nog tyvärr hoppa mig ur budandet isådanafall:)

Av Thinasy

Jag höjer mitt bud till 1800 + frakt

Av Thinasy

Budar 1600 + frakt

Av Thinasy

Nej, hans VRAM usage är max runt 2400 med det där. Det är inte ovanligt att GTX970 har problem för tillfället tydligen, men det är inte pga VRAM så länge GTA5 själv inte ljuger.

Jag har suttit själv och hållit på med detta spelet för att få bort stutters och lite annat skit. Jag har stock clockad 2500k, 8GB och EVGA GTX970 och jag kör på högre inställningar än vad OP gör.

Dem sakerna jag rekommenderar är att testa / kolla: Memory usage för spelet verkar lida av memory leaks, testa höj din paging file avsevärt mycket mer, jag har satt min till 25000 osäker vart gränsen går men jag fick mindre stutters med större paging file iaf, när du startar spelet sätt även processen som hög prioritet i task manager, du kan inte ha mer än 2x MSAA som max, vill du ha v-sync så slå på adapative i nvidias control panel istället för ingame, har även slagit på shader cache on i nvidia control panelen.

Förövrigt så hade jag faktiskt mer stutters med lägre inställningar av någon bisarr anledning. För det som dödar FPS är för tillfället MSAA 4x eller mer, i stort sett allting under advanced graphics tabben och Ultra på Grass.

Edit: TXAA är också helt sämst, jag kör allt på very high förutom FX som är på normal, med 2x MSAA @ 1920x1080

Av Thinasy

"En tredjedel av priset, max."

4 GTX480, Dubbla Xeon 5680 + SR2 är en tredjedel.

Vattenkylning, chassi ska ju räknas in med, SSD's + byggtid etc. Det kostar mycket mindre att sätta ihop själv = Ja, men inte en tredjedel så billigt. Men hälften iaf