Inlägg

Inlägg som Gunner357 har skrivit i forumet
Av Gunner357

Testa att avinstallera Asus gpu tweak om det blir samma då. Använd MSI afterburner om du ska klocka.

När du får no singnal testa att trycka igång skärmen igen för och se om du får singnal igen.

Av Gunner357

Jag skulle ta detta chassit istället dyrare men bättre.
http://www.inet.se/produkt/6911429/corsair-carbide-air-540-cu...

Av Gunner357

Kan vara så att det bara finns universal block.

Av Gunner357
Skrivet av blackeagle:

Om du inte använder antivirus-program, hur kan du då veta att du aldrig haft virus?

De där antivirus programen hittar aldrig nå virus när man söker igenom datorn. Så jag kör bara med windows inbyggda + Malewarebytes nu för tiden.

Av Gunner357

Köp valfritt Evga 980ti kort du blir inte besviken. Jag har inge coilwhine heller på mina + de går svalt och sköna med vattenblock ligger på max 40 grader på de under spel idle ca 26 grader.

Av Gunner357
Skrivet av Dinoman:

Låt oss använda uteslutningsmetoden här. Om det kortet han har normalt sett ligger runt 70 grader så är ett delta på 20 grader lite väl mastigt för dåligt applicerad kylpasta. Tycker du inte?

Det är ett tight chassi vilket såklart driver temperaturer uppåt men det förklarar inte att det blir så varmt som det blir så snarare undrar jag om TS har råkat ställa in fläktkurvan på något sätt som gör att fläktarna inte går som dom ska på kortet.

Vilket program använder du för att kolla temperaturen samt vilken volt går kortet i?

Säg så här då tänk om han byter pasta på kortet får ner det typ 10grader eller mer. + att han får mer fart på fläktar i chassit så vips kanske han är på en behaglig temp på ca 70 grader på kortet. Och ett Evga kort är det ingen fara att göra detta på. Men det är upp till TS att bestämma jag vet hur jag skulle göra iallafall och skulle inte behöva ta upp en massa tid på detta forum om detta ämne tack o hej.

Av Gunner357

50spänn+frakt på moderkort 2

Av Gunner357
Skrivet av Oggs:

Att byta kylpastan på ett helt nytt grafikkort som vissa har föreslaget är en jättedålig idé på ett helt nytt grafikkort. Om det inte är där felet ligger så står du där med ett eventuellt defekt grafikkort utan garanti eller reklamationsrätt.

Det kan hända att EVGA erbjuder garanti trots ingrepp, men du borde inte behöva byta kylpasta på kortet oavsett.

Visst är det så att man inte ska behöva det men ibland så är det lite si och så med pastan. Och det är upp till var och en hur de vill lösa det. Fattar inte att alla är så rädda för att ha sönder saker så säger det igen det är inte raket vetenskap fan hålla i en skruvmejsel kan alla.

Av Gunner357
Skrivet av Dinoman:

Det är ett väldigt riskabelt ingrepp som innebär stora risker. Det är inte alls garanterat att EVGA kommer godkänna en retur om TS har krossat kärnan eller på något annat sätt skadat grafikkortet. Vi har ju inte en aning om vilken teknisk nivå TS är på. Dessutom så är sannolikheten att det är kylpastan som är det reella problemet noll och ingen alls. Som redan har bekräftats.

Ha krossa kärnan ska han används hammare och slå av kylaren. Nä man använder skruvmejsel till det risker lika med noll. Tror du verkligen TS är så dum det var inte snällt av dig.

Man skruvar bort x antal skruvar lossar på fläktkabel lyfter kylaren. Gör rent kärnan på med ny pasta på med kylaren skruvar i skruvarna klart. Du verkar tro att alla är dum i huvudet eller snacka om uppkäftighet ska du säga.

Byta pasta ger oftast bättre temp på kortet om man gör det rätt

Av Gunner357

Klocka cpu från typ 4.0 till 4.2/4.3 ger inte mycket men går man upp i typ 4.7/4.8 eller mer då händer det grejor.

Av Gunner357
Skrivet av Dinoman:

Hmm, ok det visste jag inte om. Oavsett är det ett väldigt dåligt råd att komma med det första man gör, dessutom är det knappast så att man ska "behöva" ta till en sådan här åtgärd. 90 grader låter väldigt varmt och troligtvis finns det bättre åtgärder.

Du tycker kanske att avråda trådskaparen från att ge sig in i att ta av kylare på grafikkort och kladda med egen kylpasta är ett dåligt råd så får ju det stå för dig sen att garantin kvarstår det är ju under förutsättning att han inte klantar till det.

[I]No, putting a 3rd party cooling solution on the video card will not void your warranty. However, please take extra precaution when doing so as to make sure you do not damage the card removing the original cooling solution or the card itself installing the new 3rd party heatsink.

Due to our warranty terms cards that do not arrive in original factory condition will be declined warranty support and the product returned at the customer’s expense.

We strongly urge all of our customers to retain the original heat sink/fan.

Finns faktiskt gpuer som kommer ut på marknaden som har för lite pasta eller snudd på ingen pasta eller till och med förmycket på chipet. Så ta reda på mer innan du börjar babbla. Det är inte raket vetenskap att montera av och på en kylare det skulle min morsa klara med.

Kan säga att jag hade 3st R9 290 som jag satte vatten block på. Och på den ena var det så mycket pasta på så jag fattar inte att det gick att använda överhuvud taget. Det kortet var köpt nytt på Inet..

Av Gunner357
Skrivet av Robiban:

Kör med nVidias "optimala settings" fast med lägre shadow och view distance tror jag. ska testa med vSync.

inte CPU'n som blir varm, den är sval och bra.

Ja det är logiskt, jag tänkte mer om flänsarna på CPU "steker" bakplåten på GPU eftersom det är så väldigt tajt. nedanför GPU är det gott om plats för luft och jag har 2 noctua fläktar som intag i fronten samt fläktarna på CPU blåser luften bakåt mot en fläkt som blåser ut den luften så det borde inte vara skyhöga temperaturer.

Skulle en AIO monterad som push i toppen vara bättre?

Jag menade på grafikkortet.

Av Gunner357

Montera om kylaren byt pasta det är lätt.

Av Gunner357

Mina 980ti ligger på 1445Mhz när jag spelar Fallout 4 finns nog inte nå AMD kort som springer före dom. Och jag kan gasa på dom mer om jag vill det.

Av Gunner357

Så fort jag har GFE installerat så kraschar spel helt oväntat oftast.
Tar jag bort det så kan jag spela helt utan krascher så nä bort med skiten.

Av Gunner357
Skrivet av DunderHoken:

Nope. Det kraschar random. Just i denna stund sitter kortet i datorn.

Bios då har du uppdaterat det.

Av Gunner357

Hur är det om du går in i bios/uefi ser det lika ut då med på skärmen. Har du senaste bios på moderkortet.

Av Gunner357

Jag har nagellack på transistorerna och CLU på chipet. Kör också utan ihs så vinner man 1-2 grader till på att delida.

Av Gunner357
Skrivet av anon114264:

Ja om du är tvungen att ha den bästa grafikprestanda idag så finns det inget annat val än 980Ti/Titan X eller Fury X. Men vi som har lite tålamod och kan hålla lite i sedlarna väntar tills nästa generation. Nästa generation kommer bli ett ganska stort hopp för toppkorten. Det var tänkt att Nvidia och AMD skulle producera kort i 20nm men istället hoppade de över den noden och går på 14nm istället. 980Ti och kompani kommer bli gammal skåpmat nästa år.

Kul graf! Vad visar den för något?

Om det skulle vara som du säger så borde 780ti korten idag vara gratis då men det är de inte på beg marknaden.

Av Gunner357
Skrivet av anon114264:

Jag överdrev men folk borde hålla i plånboken än att slänga iväg pengar på 980Ti för 6K idag. Toppkorten för Pascal kommer prestera minst 60-75% bättre men förmodligen mer kanske 80%. Teoretiskt sett borde de bli dubbelt så snabba då de får plats dubbelt så mycket transistorer. Vi har inte gjort ett generationsskifte sedan GTX680 vars kisel var det Nvidias första med 28nm och sedan dess har det bara handlat om förfiningar. AMD lanserade redan i slutet av 2011 HD7970 i 28nm och de har förfinat tekniken främst CGN och introducerat HBM som ger prestandalyft men i.o.m. den kommande krympningen ner till 14nm borde det teoretiskt vara möjligt att göra ett dubbelt så snabbt kort med bibehållen TDP. De som köpte ett HD7970 redan då har gjort ett riktigt kap om de överlevt till idag.

Jag kan sätta mitt lillfinger på att ett 980Ti kommer gå loss på en sisådär 2K runt slutet av sommaren 2016 om nya grafikkort släpps då.

Aldrig har det varit sämre att bränna pengar på ett toppresterande kort som idag.

Helsike heller 2k efter sommaren 16 då har de sjunkit jävligt fort för 980ti då borde furyx också sjunka lika mycket eller mer typ 1500 då eller. Om jag skulle sälja mina kort så får köpare vara beredd på att betala för dom.