Inlägg

Inlägg som Lappa har skrivit i forumet
Av Lappa

Vart i Amsterdam så blev lite därifrån och lite sprit vid bordershopen innan färjan till Danmark på hemvägen.
Från Höger till vänster.
Cuba-Corona cigarrer och en cigarrtång. Knockando 18 årig whisky. Malibu Black. Vallhalla mjød. Cuba pineapple. Havana Club Seleccion. Havana Club 7 Años. Golden pirate. Captain Morgan x2. Mintu.

http://ladda-upp.se/files/2012/b27018.jpg

Skor tillverkade av Hampa och gamla bildäck.

http://ladda-upp.se/files/2012/b27020.jpg

T-shirt med GG Allin

http://ladda-upp.se/files/2012/b27024.jpg

Senaste köpen hemma i sverige.

Självgående dammsugare, två - tre månader sedans jag köpte den.

http://ladda-upp.se/files/2012/b27025.jpg

Material för att snickra ihop en vägghylla. Gängade stänger, muttrar, hyll-plan och bets resulterar i detta.

http://ladda-upp.se/files/2012/b27026.jpg

Resident Evil 6.

http://ladda-upp.se/files/2012/b27027.jpg

Sen blev det även fem Heineken magnetkapsyler och fem vykort från Heineken. Glömde ta kort på dom dock.

Av Lappa

Flera LED-lister till en vägkontakt?

Tänkte sätta upp led-lister under vardera hyllplan i vägghyllan. Det är totalt tre hyllplan som kommer ha en led-list klistrad på undersidan. Kan man koppla ihop flera lister så att det går att använda en väggkontakt / stickkontakt. Vill inte ha en jättelång list som jag kan dra runt allt för vill ju inte att det lyser från väggen. Går det att skarva varje list med någon typ av kabel som man kan dra mellan hyllplanen?

Alltså, tre led-lister i hopkopplade med sladd mellan för att sedan kopplas till en väggkontakt.

Har kollat lite och man kan ju klippa led-lister efter önskemål men då får jag ändå köpa tre st med var sin kontakt, om jag fattat rätt och så vill jag ju inte ha det.

Av Lappa

Här är dom jag har, mer ska det bli.

Denna är färsk, gjordes i onsdags.

http://oi50.tinypic.com/2eaiatx.jpg

Min demon, nej, han har inte bockskägg det är flammorna från skallen under. Pågående arbete så kommer komma mer flammor runt om.

http://oi50.tinypic.com/34xs7xc.jpg

Mina rosor. Minne till bror och far.

http://oi49.tinypic.com/2jcvkmd.jpg

Min första gadd. Inspiration från gitarristen i inflames. han har tiger ränder fast tjockare och tvärs över armen istället för längs med. Vissa säger även zebra om den

http://oi49.tinypic.com/jjsawh.jpg

Sen har vi denna vackra skapelse. En kompis behövde öva lite så lånade ut mitt ben. Ska väl låta han pilla klart någon gång men har nog gått över två år nu.

http://oi46.tinypic.com/qxv4wm.jpg

Har även ring i underläppen (mitten) och töjda öron (10 mm) men orkar inte ta bild.

Av Lappa

När en kompis bjöd på Sill till maten för två veckorsen. Tyckte det var fruktansvärt gott och insåg då att jag har nog mot mitt motstånd gott och blivit vuxen. Är 27. Egen lya, bil och arbete är _inte_ saker som gjort att jag mentalt känt mig vuxen.

Av Lappa

Jag har gjort det en gång. Gick till närmaste pizzeria. frågade om jag fick åka med om jag la till 30kr för hemkörningen. Inga problem så det var billig taxi till kompisen på andra sidan stan. var dock strax innan tio och jag var nog sistaq kunden, men ändå. Riktigt bra tyckte jag det var.

Av Lappa
Skrivet av Nikkop:

Jag älskar själv Specialutgåvor/Collectors edition då jag tycker det är skoj med artowork books och andra grejer >: )

Äger änsålänge 3st:

Assassins Creed 2:
Staty
http://img17.imageshack.us/img17/6158/img1986s.jpg

Crysis 2:
Staty
Laptop-ryggsäck
Artwork book
Ingame grejer
http://img854.imageshack.us/img854/3632/img1979sn.jpg

Bioshock 2:
Sexig låda
Artwork book
LP-skiva med soundtrack
CD med soundtrack
3st affischer
http://img194.imageshack.us/img194/8580/img1988qw.jpg

Fullt fungerande LP skiva? det är ju riktigt coolt i så fall

Av Lappa

Specialutgåvor på spel. Bilder på era utgåvor här. (gäller alla plattformar, även PC)

Vad tycker ni om specialutgåvor på spel och äger ni några? Äger bara en specialutgåva i spelsegmentet och det är duke nukem forever balls of steel edition. Passade på nu när webhallen hade rea och köpte tre utgåvor där, killzone 3, resistance 3 och batman- arkham city. Alla tre som specialutgåvor med statyer och andra tillbehör. Har lite på filmsidan och tänkte att varför inte ha mer på spelsidan, alltid kul med statyer och annat

Tänkte att man här kunde visa upp sina utgåvor om man har något roligt. specialutgåvor där saker som en extra map eller liknande är det ända som tillkommer är inte tillåtet här utan det ska vara fysiska saker, speciell förpakning (lite roligare än steel editions) eller liknande för att passa här.

Här är min balls of steel iaf. bilder på de tre jag beställt kommer när det blir levererat.

http://oi39.tinypic.com/919jm0.jpg

Är förövrigt 27 och tycker sådant här fortfarande är roligt.

Av Lappa

Inget jobb, ingen flickvän, inget sex, inget liv. I övrigt behövde jag inte köpa några klappar heller så ska väl inte klaga. Win win så att säga...

Av Lappa

Tungt kriminella med långa fängelsestraff kan skickas tillbaka direkt. Ser ingen mening med att hålla dom inlåsta här under strafftiden för att sedans skickas tillbaka. Bort direkt bara. Även folk med små men upprepade brott kan skickas tillbaka. Folk som inte försöker anpassa sig i samhället utan lever med sin samhällssätt utanför gillar jag inte mycket heller. man tar seden dit man kommer, inte tvärt om. Hur man uppför sig hemma, på större tillställningar, ej kristet bröllop osv är en annan sak.

Av Lappa
Skrivet av RetarDeD:

Det ska fan inte vara kul att vara arbetslös iallafall, det är min åsikt.
Annars kommer hela Sverige bli vänsterpartister, varför ska jag jobba när andra kan göra det?

Precis, sådana parasiter ska sättas dit. Själv är jag arbetslös men blev det ofrivilligt och har varit det i tre veckor nu men det är svårt på marknaden idag så det är bara att bita ihop och söka det man kan. Kan tänka mig att flytta för jobb om jag är arbetslös länge nog. Inget jag vill men man har inget val alltid. Sen förstår jag inte det där med 7% ni babblar om. Menar ni att om det är mindre än 7% som är arbetslösa så går finanserna åt helvete?

Av Lappa
Skrivet av Crippa90:

7 timmars spelande om dagen är jävligt mycket skulle jag säga.

Beror väl lite på vad du gör. är du arbetslös eller sjukskriven så kan man utan problem nöta 7 timmar om dagen. Jag lirar säkert en tolv timmar om dagen nu när jag är arbetslös. Sitter inne mestadels också på veckorna så snart är jag väl en samhällsfara, har faktiskt en yxa av plast i kläkammaren, fantiserar jag riktigt mycket så kanske den snart blir av vasst skinande stål.

Även om du jobbar så kan du komma undan med sju timmar om dagen. är du hemma vid fem halvsnåret så kan du lira fram till 12 på kvällen så har du gjort dina sju timmar. Men visst, finns väl lite annat man ska hinna med på dagarna också, men ser inget konstigt i det. Spelar dock väldigt lite själv när jag jobbar.

Av Lappa
Skrivet av BeRetta:

Får man fråga varför du skaffar en två generationer gammal iPhone?

Var trött på min gamla operatör och så hade jag en gammal telefon som var haltrasig. Telia hade en bra kampanj där 3gs ingick så tänkte att jag skulle prova.

Av Lappa

Vad är det som gör ihpone så bra enligt vissa (alla)?

Har nu haft min iphone 3gs i en två månader eller så men förstår inte alls folk som säger "kommer aldrig gå ifrån iphone", "iphone är så jävla bra" och allt vad det nu säger.

Skärmen är bra, kan jag hålla med om men det är den på många andra mobiler också. Pekskärmen är inte bättre än andra mobiler jag provat. Till skillnad från android så känner jag mig ganska instängd i vad jag kan göra med telefonen. ingen av dess standardfunktioner så som samtal, mail, sms och internet funkar bättre än motsvarande telefoner på androidsidan. Sen itunestvånget är bara löjligt!

Så ni som aldrig tänker byta telefon till något annat märke får gärna förklara för mig varför

Hoppas inte det blir en hattråd nu bara Kan säga att jag gillar apple och de flesta av dess övrig produkter, speciellt OsX

Av Lappa
Skrivet av MacEnkronan:

CV eller inte, men upp med lite bilder nu Lappa.:):D

Har inga bilder gick piss idag. Trött och jävlig och orkade verkligen inget. Fick betsat en dörr för att se hur det blev. Själva jobbet blev jävligt bra men blev inte snyggt med vit bets så målar i vanlig vit istället. Började sätta lite lister i sovrummet då gick bygglampan sönder så jag såg inget. Sen upptäckte jag att dörrhandtagen jag köpt var bruna och inte svarta. Såg svarta ut genom plasten. Dom luras dom jävlarna för vem fan vill köpa bruna handtag?

Kommer bli mer bilder nästa vecka, ska vila i morgon och fredag och på lördag blir det att åka till Stockholm och titta på en polare som spelar och dricka ett par öl

Av Lappa
Skrivet av rhesus:

Snyggt jobbat Ett tips innan du går på köket är att radiatorer (element) nästan alltid går att plocka ned relativt enkelt. Inloppet stängs genom att vrida termostaten i botten och utlopp stängs genom att lossa täckmuttern på rörkopplingen och stänga ventilen därunder med en stor flatmejsel. På så vis kan man måla båda sidor av radiatorn samt att det går att tapetsera/måla bakom. Kom bara ihåg att skruva på täcklock på rören när elementet är av så att du inte råkar komma åt termostaten och skickar en fontän svavelluktande, brunsvart vatten upp i taket...

Tack för tipset men låter dom nog sitta kvar och målar bara ena sidan Finns bara ett element i köket och det är under fönstret så där blir det vitmålat runt om som det så oftast är.

Av Lappa

Räknade fel på hur många lister jag behövde till dörrarna så för att inte köra fast så satte jag dit spill bitar som mall så jag ändå kunde sätta golvlister och ha nått att mäta mot.

http://forumbilder.se/images/5362011101204a85c.jpg

Blev förjävla bra med denna utsågningen. Inga kanter som sticker ut.

http://forumbilder.se/images/da620111013208b71.jpg

Jag tänkte på det när jag ställde burken bakom mig när jag gick ner på knä för att sätta fast listen. Men ändå tog jag inte bort den.

http://forumbilder.se/images/db620111014163c13.jpg

Alla golvlister på plats i hallen.

http://forumbilder.se/images/7c62011101528c707.jpg

Passade även på att sätta fast Com Hem kabeln i kabelkanal. bara suttit med klämmor innan.

http://forumbilder.se/images/07620111016341b60.jpg

Så mycket snyggare, ska måla kanalen i samma färg som väggen.

http://forumbilder.se/images/68620111017544582.jpg

Nu återstår inte så mycket i hall och vardagsrum. Lite fler dörrlister i hallen sen en liten tunn list runt hela fönsterinfattningen i vardagsrummet. Sen ska bara dörrarna betsas och monteras med nya dörrhandtag så är de båda rummen klara. Byte av fönsterbrädor, måla element och så vidare kan man utan problem göra även när man flyttat in. Ska försöka hinna få ordning på väggarna i sovrummet också innan inflytt så det bara är att måla. Jobbigt att slipa och greja när det är möbler i lägenheten. Slipdammet lägger sig ju verkligen överallt.

Av Lappa

Vart dålig på uppdatering men har inte haft så mycket tid. här kommer en del dock.

Fondväggen klar. Tur jag köpte en extra rulle för gjorde fel på en våd vid mönsterpassningen så fick kasta den. Hade jag inte köpt en extra så hade jag stått där med en halvklar vägg med tapet köpt i efterhand och fått nyansskillnad på färgen.

http://forumbilder.se/images/de52011100316d6e6.jpg

River garderoberna i klädkammaren med tigersåg. Overkill?

http://forumbilder.se/images/475201195450Pe12e.jpg

Nu är skiten nästan väck.

http://forumbilder.se/images/5d5201195826Pb775.jpg

Ingen bild på själva slipningen men det var ett satans slit. fick skrapa bort färg först med hjälp av värmepistol så det släppte lätt. sen slipade jag med tre sorters sandpapper så nu är dom sammetslena. Ska betsa dom vita för att behålla trästrukturen. Alla tre dörrarna i hallen, toalett, klädkammare och sovrum ser lika dana ut och alla blir betsade

http://forumbilder.se/images/cb5201195622P207d.jpg

Smygar och foder nästan på plats. Ett rent helvete då det är svårt att få saker att fästa i putts vilket väggarna består av. Svor en hel del tills jag gav upp. Åkte och köpte riktigt bygglim dagen efter och då gick det lite bättre.

http://forumbilder.se/images/815201195934P5ddf.jpg

Limning påbörjad.

http://forumbilder.se/images/0a5201110013303fa.jpg

Gömmer skruv och spikskallar med lite tippex

http://forumbilder.se/images/18520111002114ad8.jpg

Första golvlisten på plats. Har inga bilder på när alla var på plats men det kommer.

http://forumbilder.se/images/4c52011100522b6e2.jpg

En kompis målar väggarna i klädkammaren.

http://forumbilder.se/images/ba520111006269055.jpg

Fick henne och lägga golv också. Fan, tjejer kan!

http://forumbilder.se/images/5a52011100717eb0f.jpg

Det var allt för denna gången. men nu är det snart klart.

Av Lappa
Skrivet av -=FULLMOON=-:

Ser väldigt bra ut

Rätt simpelt men ack så lång tid sånt kan ta

Ja har man inte tid att stå där från 0700 till 1600 varje dag så tar det tid. men egentligen är det väl torktider som man går och väntar på.

Av Lappa

Röra om lite i färgen, undrar om det verkligen behövs.

http://forumbilder.se/images/24720111208164c28.jpg

Hörn och kanten mot tak klar. ska vara tapet på väggen till vänster så den är inte målad i överkant.

http://forumbilder.se/images/41720111211053770.jpg

Färdigmålat.

http://forumbilder.se/images/4c7201112125227d7.jpg

Av Lappa
Skrivet av darkmoon:

En tanke angående ditt "Tidigare person tog inte mort listerna när denna la golvet i sovrummet. golvet är i övrigt fint så ska försöka dölja det med att köpa kvartsstav och sätta mot i kanten. En list som är halvrund typ, så kan man nog fuska bort det ganska bra."

Om du ska ha det längs med golvet så tänk på att det blir rövbökigt när du ska städa. Om du inte är en sån som 1. inte städar särskilt ofta eller 2. inte bryr dig för att du ändå går över allting med en tandborste och putsduk.

Najs som fan annars! Är själv inte förtjust i mönstertapet förutom som fondväggar (har dessutom hört att fondväggar är ute nuförtiden, vilket jag säger "fuck you!" till och öser på!), men det blir ju snyggt där så

Ser fram emot eventuell badrumsrenovering

Jobbigt att städa? tänker du på att skiten lätt lägger sig uppe på den listen? Jaså, är det ute med fond? Det var ju tråkigt, jag är ju en riktig trendmänniska Visste inte ens att det varit inne att ha det.

Badrummet ryker om två år eller så. Jobbar som plattsättare men precis börjat så är bara lärling och har inte så stor koll på tätskikt. Vet hur det funkar i teorin och så men att få till det i praktiken vill jag inte ge mig på ännu.