Inlägg

Inlägg som Lappa har skrivit i forumet
Av Lappa

Räkna ut okänt motstånd i parallellkoppling.

http://www.bilddump.se/bilder/20191018121139-2a00:801:3f2:752:48...

Det totala motståndet i kretsen är 2k ohm. För att räkna ut det okända kan man ju räkna 2000-460 = 1540^-1 - 4000^-1 = 2504^-1. 2504-1000 = 1504

X = 1504

Skulle man kunna hitta på ett värde för att få fram ett svar? Tex 24 volt ingående eller 2 ampere ingående? Jag får inte ihop det med påhittade värden och antar att det är seriekopplingen i parallellkopplingen som ställer till det? För annars kan man ju hitta på ett värde för volten och använda sig av ohms lag.

Det jag söker är alltså en annan uträkning för att hitta x istället för ^-1 uträkningen.

Av Lappa
Skrivet av SimpanDirr:

Kan vara fel på ASC enheten? Att höjdregleringen krånglar på en såpass gamla bil är väl inte orimligt.

Har du alltid kunnat stänga av ljuset? För de flesta bilar jag haft och den jag har nu så är halvlyset på även fast ljudet står på 0 eller av. Tills man slår av bilen.

OFT är det helt galet med alla sensorer i bilar idag, kommer aldrig gå köpa en 10 år gammal bil inom en snar framtid. Min Bmw jag har nu är strax över två år och har en trasig sensor i ett hjul för däcktryck och regnsensorn gnäller om att den är paj ibland även fast den fungerar.. Tur man byter bil var tredje år.

Japp, jag har kunnat stänga av ljuset på bilen. Bilen har gått bra i tio år, synd den ska börja krångla nu, kanske dags att byta den.

Av Lappa

Elfel på bilen? abs/antisladd ur funktion och kan inte stänga av ljuset.

I höstas så fick jag punktering på bilen och i ren ilska så körde jag på 0,6 bar till macken för att fylla på. spiken satt kvar och höll någorlunda tätt så jag kom mig hem och fick bytt till vinterdäck.

Ett tag efter detta började antisladd/ABS lägga av och detta höll på till och från med längre intervaller emellan. Nu är det av hela tiden med konstant varningslampa på ABS och ACS off. (asc är antisladdfunktionen / stabilitetskontroll). Har i dagsläget bara vanliga bromsar som låser sig helt så helt trafikfarlig är jag inte iaf. Varje gång larmet försvann från instrumentpanelen så funkade både ABS och antisladd/antispinn. Eftersom jag körde på lågt lufttryck så har ju ett framhjul fått snurra mer än de övriga hjulen så ASC kanske har fått sig en knäpp på grund av det?

Även ljuset varnar för att höjdjustering inte fungerar och även där är "service required" precis som med ABS.

Det som får mig att tänka att det bara kan vara elfel är att jag inte kan stänga av ljuset när bilen är igång. Inte heller sätta på helljus när reglaget står i auto. I vanliga fall så ska ju ljuset slockna om jag vrider det till läge "off" men det lyser lika fint ändå. Jag har kollat de säkringar som verkar vara till ljuset men ingen verkar trasig. Som tur är så stängs iaf ljuset av när jag stänger av bilen.

Ska lämna in bilen men kan ju alltid vara skoj att forska tills det att verkstaden har tid att ta in bilen på en koll.

Bilen är en Mitsubishi Lancer '08

Någon som har någon ide om något av detta?

Av Lappa

svarta streck kommer och går. Sapphire rx 480 nitro+

Har upptäckt att jag får små svarta streck på skärmen ibland. som ni kan se på filmerna jag lagt till så finns de bara i "pause menyn" på gta 5 tex. Startar jag 3dmark så kommer de direkt, alltid på samma plats. Även sett det i windows utan att något krävande görs. Ibland blinkar de lite, ibland så är det solida små streck.

Kortet är ett rx 480 nitro+ från sapphire. Tror ni på trasig gpu eller drivrutinerna? Har läst att det funnits lite problem med rx480 och drivrutiner men jag har inte upplevt något av det förutom detta fel, som jag i övrigt verkar vara ensam om.

laddat två filmer så ni kan se. Filmat med mobilen för tar jag printscreen eller filmar med tex fraps så synns det inget.

Gta: https://youtu.be/u7DTCYjQC38
3dmark: https://youtu.be/a0Sl3hG_Gh8

Amd fx 8320
sapphire rx 480 nitro+
8 gig ram
ssd 120 gig
msi moderkort
be quiet, 630 watt.

Hade inga problem med mitt gamla Asus r9 280x

Av Lappa

Hur stor är pumpen för det där?

Av Lappa
Skrivet av ToJa92:

http://i.imgur.com/x6aEc4Z.jpg

Ett Cooler Master Quickfire Rapid i ANSI-utförande, med bruna brytare. Har även en ersättningskontroller till det kallad "The Frosty Flake" som en svensk kille gjort. Nu ska jag bara inhandla lite snyggare tangenter till det, typsnittet är lite sådär på de som följer med.
Inköptes via Ebay om någon mer är intresserad, kartongen var öppnad men tangentbordet ser ut att vara nytt. Samtliga tangentbord är den nya modellen utan en massa Cooler Master-loggor på ovansidan.

EDIT: Bjuder även på en bild med den nya kontrollern installerad, den fungerar utmärkt (strax därefter åkte toppen på).

Vad gör den där kontrollern då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lappa

Vi kanske ska fixa en swec grupp för street fighter? Kunde man ju mötas över skype eller något och spela lite ibland, kan ju vara kul nu med 8 spelare i lobby. Är inte superaktiv själv men bara en tanke

Av Lappa

Kopplade ur mitt smartmodem från telia igår och ersatte med min gamla d-link 655 router. Efter det kunde jag joina vilken battle lounge som helst. Har ni techniolor så släng ut skiten.

Av Lappa
Skrivet av Robbandoran:

Jag har haft spelet i över en vecka nu och har 0 matcher. online funkar inte överhuvudtaget. Jag kan logga in hur enkelt som helst men jag tappar anslutningen innan jag ens hittar en match, oftast tar det 2-3 minuter konstant. Jag har "port forward" allt som man ska, testade tom DMZ men det funkar inte heller. Sitter på en dynamisk ip för övrigt, Tacksam för hjälp!

Hur funkar det om du kör training med fight request på, får du möta någon då? jag får mer fighter på det sättet än att försöka spela via battlelounge.

Av Lappa
Skrivet av Björn94:

Tjena, jag löste problemet med de långa köerna. Felet låg hos telias skräp router Technicolor tg 799vn v2 som av någon anledning låste mig ute.
Jag ringde till telia och bad dem att brygga modemet. Så nu fungerar det fel fritt

Skickades från m.sweclockers.com

Hur fungerar battle lounge för dig efter detta? Fortfarande problem med att kunna hoppa in i rummen och/eller bli utkastad?

Av Lappa
Skrivet av Yorgo_:

Har faktiskt ingen aning om varför den kan ha gulnat, skickade efter att jag fått hem konsolen, ett mail till säljaren och påpekade detta.
Han hade ingen aning om varför den har gulnat, och han hade ingen aning om att den ens var missfärgad.
Tror inte att han ljuger, men tänkte på en annan sak också.
På kompisarnas konsoler har det gulnat på vissa ställen, precis som du säger om konsolen i fråga har stått i solljus etc.
Därav har konsolen missfärgats på diverse ställen.

I mitt fall är det ju så att hela underdelen är helt missfärgad och då lika mycket överallt, och inte vissa delar.
Blir nog att kontakta Nintendo och fråga

Har att göra med kemikalierna i plasten. Något flammsäkert material. Tidiga batcher av plasten har detta problemet. Solljus skyndar på processen men är inte enbart anledningen. Eftersom det bara är underdelen som är gul på din enhet så är det inte samma plastmix. Som toppen. Kan tänka att det bara matades ut chassin som sen bara plockades från högen vid montering eller nått sånt eftersom du verkar ha två olika plast varianter i chassit.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lappa

Bänkbelysning med uttag som kopplas in med vanlig stickkontakt?

Vill montera upp en bänkbelysning i köket. Vill ha en sådan som på bilden. Problemet är att det verkar vara fast installation så fort det sitter uttag i själva armaturen. Vanliga bänkbelysningar utan eluttag, tex LED belysning använder ju vanlig stickkontakt.

En sådan här jag har tänkt mig.

http://images.clasohlson.com/medias/sys_master/9167013773342.jpg

Som jag har fattat det så är det inte ok att använda sig av en stickkontakt till en sådan armatur?

Någon som vet om det finns bänkbelysningar med eluttag som kopplas in med vanlig stickpropp? Att koppla in kabeln bakom vägguttaget är inget jag är så sugen på, även om jag rent tekniskt vet vart kablarna ska gå.

Av Lappa
Skrivet av Jonny Myran:

Trött jag blir på sån här skit. De säger att betan ska börja den 8:e och slänger ur sig diverse tider, men självklart visar det sig att helvetet inte blir upplåst i Thailand fören imorgon. Okej om det hade varit en tidszonsgrej (att det blir upplåst överallt samtidigt och det råkar vara nån timme inpå nästa dag i Thailand), men nu är det ju upplåst för i stort sett alla andra regioner, inklusive Japan och Australien sedan många timmar tillbaka.

Som grädde på moset skriver de i Origin att betan ska låsas upp "October 9 2:00", vilket man givetvis tolkar som klockan två på natten. Ändrade av en händelse språket i Origin-klienten, och då visar det sig dock att det rör sig om klockan 14:00.

Har inte betalat ett skit för den här betan, men blir ändå förbannad som satan när man vilseleder potentiella kunder och till synes gör allt man kan för att folk inte ska ha koll på när saker och ting ska ske. Hur svårt hade det varit att lägga upp exakta tider för alla regioner så att folk kunde haft lite koll och inte behöva sitta och vänta i onödan?

Ett solklart köp har nu blivit ett troligt icke-köp, såvida inte betan (om jag överhuvud taget kommer in i den) visar sig vara helt jävla exceptionell. Jag är så satans trött på felinformation och luddighet när det kommer till spelsläpp.

Du missar inget speciellt....

Av Lappa

Var väl inte det roligaste spelet.... Tveksam till köp på detta.

Var väldigt svårt att flyga iaf tyckte jag, inte alls som i BF.

Av Lappa

Fråga da_bear, han vet!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lappa

Mycket att läsa men ska nog hjälpa en del i valet.

Del 1: www.component.se/docs.php?id=25
Del 2: www.component.se/docs.php?id=26
Del 3: www.component.se/docs.php?id=28
Del 4: www.component.se/docs.php?id=32

Av Lappa

Jag vill ha tillbaka Wake island! Där har vi en riktigt rolig bana tycker jag.

Av Lappa

Någon som lyckas få Rom Collection Browser som genväg på home screen att funka? Händer inget efter man lagt till en genväg på home screen. Går inte att starta det från favoriter heller. Men att starta från program är inga problem. Kodi 14.0.

Av Lappa

Tack ska ni ha, var nog så att jag valde GPU drivrutin av gammal vana när jag byggde ihop den i förra veckan. Skickade länk till han för Omega 14.12 för apu och sa att han ska ladda hem och installera den.

Av Lappa

Grafikdrivrutin till Amd A6 7400K?

Byggde ihop en billigare maskin med en AMD A6 apu till min kompis. Idag när jag var där och hjälpte han lite så upptäckte jag att cpuns grafikdel inte verkar vara installerad.

I enhetshanteraren under bildskärmskort var det "standard kort med drivrutin från microsoft". Under processor så står det iaf rätt, "amd a6 7400k radeon R5"
Catalyst control center visar bara processorn, finns inte minsta grafikinställning att göra. Laddade hem senaste drivrutinen från AMD.

Detta är första APUn jag bygger så är inte bekant med dessa typer av processorer men eftersom det finns en inbyggd grafikdel så borde det väl synas både under bildskärmskort i enhetshanteraren och i CCC?

moderkort: minns inte riktigt namnet nu men am2+ med både hdmi och dvi utgång.
ddr3 8 gig
ssd 120 gig
400w nätdel
windows 7 64bit