Inlägg

Inlägg som Fonus har skrivit i forumet
Av Fonus

Osäker på om det redan har nämnts men SteamVR verkar ha problem med USB 3.0/3.1. Själv fick jag inte ordning på tracking förrän jag bytte från ... blå till svart USB

Av Fonus
Skrivet av CyberVillain:

Nästa steg är att börja med nätkoden, även det ett område jag har noll erfarenhet av förutom när det gäller stora businesssystem

Lite utgångspunkter:

http://www.gamenetworkprogramming.com/articles.html

http://forum.unity3d.com/threads/multiplayer-networking-solut...

https://github.com/lidgren/lidgren-network-gen3 (för oss som har svårt med med unitys "properties-programmering").

Av Fonus

Fick viven igår... fick inte borra i väggarna för frugan (det var något med att barnen sov).

Av Fonus
Skrivet av Granter:

Tycker synd om människor som blir så upp i varv när de ser att något kommer ut och de måste ha grejerna direkt. De har liksom inte varit värt att köpa något som är första generation (någonsin) och hela de här med att köpa på release är också ganska dumt. Minst hälften av gångerna funkar inte produkten.

Väntar nog till generation 2-3 där alla misstag ifrån generation 1rätas ut. Brukar ju blir vid generation 4-5 då dem slutar hitta på nya grejer.

Var tacksam istället. Hade alla väntat på generation 4-5 så hade vi alla suttit och ätit rå fisk och väntat på att grannen skall testa elden ett antal gånger först.

Av Fonus

Bara det inte blir en lång övergångsperiod med högvis med drivarproblem.. :-/

Av Fonus

Efter x-antal supportärenden är nu iaf. pengarna dragna, nu börjar väntans tider.....

Av Fonus
Skrivet av SID 6.7:

Jaha, där kom mitt "Vive Payment Not Processed" mail. Nordea har nekat HTC att dra pengar, så nu börjar jakten på supporten.

Nordea kommer inom kort att förlora en kund...

Glöm Nordea dom kommer at vägra hjälpa dig "det går inte i systemet".

Av Fonus
Skrivet av SID 6.7:

Fått samma info, Funderar starkt på att byta bank. Nordea är ju ett skämt.

Heh, HTC kan inte meddela när dom kommer att försöka dra pengarna igen... och det går inte att byta betalningsmetod (ex: paypal)... verkar inte bli något vr i år

Av Fonus
Skrivet av CyberVillain:

Hela vitsen med det där mailet är ju att folk ska kunna låsa upp för utländsk transaktioner, om de då inte skickar i det namnet så blir mailet lite onödigt

We recommend that you call your bank or credit card company and let them know that you're expecting a charge from DRI*HTC CORPORATION, and that you approve.

Hjälper dock inte om man har Nordea då dom omöjligen kan göra detta....suck.

Av Fonus
Skrivet av Ozzed:

Heja! Älskar när hederligt folk tar sig runt företagens hittepåbegränsningar

Är det inte brist på support av andras produkter snarare än begränsningar?

Av Fonus
Skrivet av Paddanx:

Lite detta tänkte jag. Hf ska de ens kunna driva dem @ 120Hz. Att panelen klarar det spelar ju noll roll om inte hårdvaran kan driva det.

Skulle inte förvåna mig om den lilla lådan dom planerar att skicka med kommer syssla med någon form av morpning för att göra 30fps till... något annat.

Av Fonus
Skrivet av RekiN:

Tja, med tanke på att det inte finns ett enda AAA-spel som kommer till någon plattform känns VR fullkomligt meningslöst. Hur länge håller Job Simulator? En timme? Endast Vive levererar en ordentlig och fullkomlig VR-upplevelse i och med att man kan gå runt med den och har motion controllers, dock saknar även den SPEL som är lika viktigt som inlevelsen.

http://www.vorpx.com/supported-games/

btw: vorpx är fn. Oculus only men Vive support är planerat

// edit: typo

Av Fonus

Svävade mellan rift och vive in i det sista, blev vive pga. handkontrollerna.

Lite surt att inte ha ett "kö-nummer"...

Av Fonus
Skrivet av The-Architect:

Jag med. Tyvärr känns det som om verkligheten har sprungit ifrån honom. Eller så kanske han bara ville experiementera med id tech 5, tyvärr resluterade det i, enligt mig, skräp.

Lite hårt att döma ut nån som passe så fort ens produkter inte längre är bäst efter varit outstanding i många år. Personligen tyckte jag att spelet Rage som använde den motorn var helt ok prestandamässigt.

Sen är han väl lite av en generalist och tänker på hans bidrag till multiplayer snarare än VR.
(http://gafferongames.com/networking-for-game-programmers/what...)

Av Fonus

Crap, om Volvo Cars säljer dessa bilar innan lagen hinner ikapp kommer jag kanske begå dråp på väg till jobbet medans jag sover...

Av Fonus
Skrivet av Commander:

Bilbranshen kör Linux så inga blåskärmar inte.

Inte enbart Linux, men trenden verkar gå åt det hållet.

Av Fonus
Skrivet av Rajat:

Finns inget "Vi får se vad som händer", det är fakta att du ÄR och FÖRBLIR ansvarig, du kan aldrig lägga över ansvaret på en maskin, det är lika troligt som att du sätter ett kramdjur vid ratten om du blir stoppad och säger att det var det som körde.

Du har fel. Volco Car Corporation har proklamerat att om en bil orsakar en olycka i Autonomous driving - mode (inte att förväxla med Semi-Autonomous driving) så är ansvaret deras.

Av Fonus
Skrivet av str8forthakill:

@Fonus:
Oculus har visat en kraftig negativitet till alla andra VR headsets och tekniker än sitt egna, deras teknik är korrekt och deras VR headset är den enda på marknaden som alla ska satsa på! För att vara "för" VR är de ironiskt kraftigt emot alla andra VR headsets.

Ungefär som detta:
http://i.imgur.com/ZcolmwF.jpg

Man kan se hur äcklade de är, vill inte ens nämna konkurrenters tekniker även om det är bättre alternativ.

Ja OR är mer stängt än SteamVR, personligen anser jag att det inte behöver betyda att OR är pure evil då det är svårt att vara mer öppet än SteamVR.

Att styrka uppfattningen om hur dåligt OR är genom att visa bilder på nvidia folk är bara märkligt. Med tanke hur myckets som skrivits om OR och exklusivitet borde du lätt kunna hitta något negativt även om OR.

Av Fonus
Skrivet av TrueType:

Det som skrämmer mig är att Oculus med en filosofi som det instängda Apple med exklusiva spel som BARA fungerar med Oculus Rift kommer att dra ner framdriften av VR. Till skillnad från Valve som ser på VR:s bästa och bidrar till utvecklingen. JA TACK! Säger jag och kommer stå i kö för att förboka HTC Vive, nu saknas det bara ett garage för utrymmet som behövs...

Det är inte riktigt hela sanningen. Vissa titlar är helt finansierade av OR och är exklusiva medans andra är till olika nivåer sponsrade av OR där utvecklarna har helt fria händer.

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/3cxitg/discuss...

Av Fonus
Skrivet av Fatmajk:

Är det bara jag som tycker det är sjukt onödigt att bundla CV1 med en xbox one handkontroll? Alla vi som redan har handkontroller (t.ex 360 kontrollen) hemma tvingas betala extra för detta.

Det är nog ett nödvändigt ont, det ger spelutvecklare en gemensam plattform för kontroller att stödja då tangentbordet inte längre är lika lämpligt.

Surt för oss som redan har en men helre det än en röra av mer eller mindre lyckade controll settings undviker jag gärna.

Edit: Såg att sniglom redan tagit upp detta.