Inlägg

Inlägg som Ryssfemma har skrivit i forumet
Av Ryssfemma
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Prestanda är iPhones minsta problem. Batteriförbrukning vid tung last är något folk märker av, undra hur denna har förändras med 3nm?

Det stora problemet med iPhone nu tycker jag är priset. En iPhone 15 Pro Max 256GB kostar 18000kr. 3000kr extra för 512GB..
För min del känns det som om jag ska ha råd med en iPhone så får jag vänta in iPhone 16 och köpa iPhone15 då. Fast iPhones brukar ej sjunka i pris så mycket.

De pratade väldigt lite batteri så de röd flagga där.

Av Ryssfemma

Älskar att det finns en skara som bara följer Apple’s keynotes för att hitta fel och citerar techbloggare som ska såga bara för att få ut content. Ni gör exakt det Apple vill och det är att lägga dagar efter att bara prata Apple.

Av Ryssfemma
Skrivet av Findecanor:

Hur menar du?

Apple har som konvention att låta basmodellen av iPhone använda SoC:en från föregående generationen av den dyrare iPhone Pro.

Dom började väl med det bara förra året?

Iallafall tycker jag det bra att dom tryckte på lite med pro modellen, men de måste dom väl då det krävs lite mer uspar när folk blir ekonomiskt medvetna med stigande räntor, inflation m.m.

Av Ryssfemma

De snackade inte mycket batteritid vilket är lite röd flagga, kan bli lite som 12'an.
Jobbiga här är att jag kommer behöva reservera en kabel för airpodsen och apple tv'n, får se vad priset blir med vår potatisvaluta.

Av Ryssfemma
Skrivet av _genki:

Snarare tvärtom, arbetar som spelutvecklare/systemutvecklare, har bra koll på teknik, teknisk utveckling... är samtidigt engagerad i volontärarbete kring teknikreparation och hållbar framtid. Har tidigare arbetat nära marknadsförings- och produktutvecklingsavdelningar och har på så sätt väldigt erfarenhet och insyn i retoriska strategier för skapa köpkraft hos konsumenter. Ser man väl igenom dessa strategier finns det väldigt lite kvar.

Apple utmärker sig själva som innovatörer, men i många fall använder de teknik som redan existerar. Det är samma sak som deras Apple Vision Pro, de låtsas som att ingen annan har arbetat med "Augemented Reality" under 10års tid redan, sedan tar de många av dess innovationer, kopierar, döper om det till "Spatial Computing" och låtsas vara innovatörer...

Apple är duktiga på att paketering, retorik och därigenom konsument-exploatering. Det är iaf min syn på det hela. Men missförstå mig inte, det finns fantastiska ingenjörer hos Apple. framförallt nu när de faktiskt tillverkar sina egna kretsar. Men har man bra koll på teknikmarknaden så ser man också bakom Apples fasad.

Viss skillnad på när Apple implementerar något mot andra.
Inte på allt, men det mesta. Vi som är gamla nog vet vilket skräp av biometrisk upplåsning resten av tillverkarna implementerade innan Apple kom in i matchen.

Av Ryssfemma
Skrivet av medbor:

Tror inte det handlade om det i det här fallet faktiskt, men ha du din foliehatt på dig. Våldtäkt är ganska allvarliga anklagelser, hade han kommit hit så kanske utredningen lagts ner på en vecka? Tycker hans agerande var allt annat än rimligt om han nu inte hade gjort något

”Följande person håller inte med mig måste vara en del folie på”. Varför har det varit tal om att Sverige skulle lämna ut honom till USA om våldtäkten ägde rum i Sverige? Om man inte är så insatt i fallet så kanske man ska hålla sig undan ämnet.

Finns inget whataboutism i det hela om man nämer att ditt privatliv är åt skogen i händerna på regimer oavsett vem tillverkaren till nallen är.

Av Ryssfemma
Skrivet av Zargoz:

Ja. men svenska staten går inte och fängslar/försvinner sina medborgare som öppet kritiserar styret. Sen att du lyckades lägga in både straw-man och whataboutism i en och samma mening så måste jag bara säga "Bra Jobbat!".

Nej vi attackerar bara journalister som gör sitt jobb, se Jullian Assange.

Av Ryssfemma
Skrivet av SiRai:

Hmm, läser man på olika forum verkar det flesta tycka att mobiler är för stora idag och att alla föredrar mindre. Försäljningssiffrorna verkar dock tyda på att det är en högljudd minoritet.

Ja allra flesta på sc använder ju större format så som en stationär dator idag men det är inte majoriteten till skillnad från 10 år sedan. Vet många som strömmar sina serier dag in dag ut på telefonen och spelar och ja, då har storleken sin betydelse

Av Ryssfemma

Problemet med mini'n var inte storleken utan batteriet som var fruktansvärt dålig.
Man vill inte leta efter laddaren 3 gånger per dag.

Av Ryssfemma
Skrivet av Trigger:

Asså dom där rubrikerna…

Måste alla rubriksättare verkligen jaga samma typ av personer som går igång på och måste klicka för att se vad som döljer sig bakom.

Sensationsrubriker tycker jag redan har gott om platser på nätet. Sweclockers MÅSTE inte tillhöra den skaran! Iaf för mig så luktar rätt illa..

Aftonclockers.

Av Ryssfemma

Värsta av allt är när man vill slå av datainsamlingsfunktioner så hotar de med att bilen kanske inte kommer fungera perfekt, men förklarar inte exakt vad.

Av Ryssfemma
Skrivet av Kilroy:

Jag kommer aldrig att förstå mig på folk som försvarar megamiljardföretag som aktivt väljer att ge deras användare en sämre upplevelse.

Hoppas du gillar smaken av läder...

Jag har en bra upplevelse när jag skickar medddelanden, hur blir det sämre för mig?

Av Ryssfemma
Skrivet av Kilroy:

Kanske det.

Poängen är att Apple medvetet gör upplevelsen sämre för Android och trots att dom hur enkelt som helst hade kunnat implementera saker så att Android kan delta i imessage konversationer på samma sätt så väljer dom att inte göra det för att dom vill gärna att folk ska tro att Android är dålig kvalitet.

Dom gör upplevelsen medvetet sämre.

Varför ska Apple bjuda in androidtillverkare till något dom jobbat på? De var inte liksom gratis att utveckla tjänsten.

Av Ryssfemma
Skrivet av sunefred:

JAg som inte hängt med, vad är det Asus och Razer har som inte Logitechs nya KB hard?

De siktar sin in på custom keyboard scenen.
Levererar en bra upplevelse ”out of the box” men stora möjligheter och byta ut grejer själv.

Av Ryssfemma

Inet byggde ihop min dator med delar jag valde och det tog 4 dagar. Fick dessutom en bättre psu då den jag hade valt var slut på lager.

Fantastisk kabeldragning dessutom.

Av Ryssfemma

Apple vet vad dom gör så folk ska prata om det, även de som ogillar Apple lyfter deras aktie lite omedvetet

Av Ryssfemma

Med tanke på vad Razer och Asus släppt på tangentbordsfronten så trodde jag att Logitech var på väg att göra liknande. För mig blir det en Azoth eller Blackwidow v4 75.

Av Ryssfemma

Fick sn850 4 tb för så lågt som 3000:- från senaste prime day tack vare sc fyndtråd. Kommer nog slå till på 4 tb extra om återförsäljarna planerar nåt stort inför black friday 8 tb ssd så blir det ingen gnäll från min sida i förhoppningsvis 4-5 år fram

Av Ryssfemma

Har inte spelat men tycker det ser bra ut när jag kollar på streams. Många som recenserar har blivit väldigt toxic då, känns som de caterar till att folk vill se stora titlar misslyckas, det kanske ger fler klicks?

Av Ryssfemma

Betyder ju att de kommer trycka på med reklam som bara den, lite som när youtube premium kom.