Inlägg

Inlägg som Ryssfemma har skrivit i forumet
Av Ryssfemma

Vi har Airmee, Budbee och Best att tacka för om man nu uppskattar Postnords lyft senaste åren, innan så var det inte sällan man behövde betala 200:- för en hemleverans som tog upp till 4 dagar.
Men om de företag jag inte skulle bli ledsen över om de konkade är UPS, för nån anledning dock väljer företag som Apple och andra jättar att anlita dom.

Av Ryssfemma
Skrivet av Ozzed:

Ocker inbegriper väldigt mycket mer än vad som är "livsnödvändigt". Kolla upp det.

Sen är det en jävla tråkig inställning att allt som inte är livsnödvändigt gärna får kosta hur mycket som helst. Att företagen tycker det, det begriper man ju. Men att som konsument bara acceptera det är för mig obegripligt.

Inget man accepterar bara för att man hänvisar till vad ocker egentligen är. Priserna vi ser idag är exakt det average consumer vill ha. Vi begär en marknadsekonomi och det som styr priset är efterfrågan. Jag tycker det är helt orimligt att vi bara har 2 spelare på marknaden men kolla bara vad folk säger när det ploppar upp konkurrenter inom streaming och spelplattformar, det blir sånt gnäll för att det dyker upp många alternativ.

Av Ryssfemma
Skrivet av Ozzed:

Glöm inte Apple

Är väl bra om de granskas och straffas särskilt för AI. Känns som att framgångarna där gjort att de blivit in i helvete kaxiga och tror att de kan sätta vilka ockerpriser som helst på grafikkort till oss Gamers. Är det så de vill ha det så låt dem brinna tills de lärt sig.

Det är inte direkt livsnödvändigt att köra Cyberpunk på 100+ i 4K så vet inte om det är ocker.

Av Ryssfemma
Skrivet av sweisdapro:

köps inte android i svensk valuta, eller vad menar du?

Jo. Galaxy S23 släpptes för närmare 11 490 vid lansering. Jag sitter inte och tittar på lanseringspriset av S23 Ultra och säger ”Samsung är dyra”.

Av Ryssfemma
Skrivet av tcntad:

iPhones inte dyra? lol. Nästan 12K från Apples hemsida och nästan 14K från Webhallen = Inte dyrt🤣
Självklart är Pro-modellerna dyrare än bas, vad försöker du med? 😂

Svenska potatisvalutan ska ha skulden för svenska priserna dock. Dock ser man typiska swedroid/reddit kommentarer som gapar alltid använder pro med max lagring som en prisindikation.

Av Ryssfemma
Skrivet av tcntad:

iPhones har alltid varit dyra iofs så det är inget nytt

Fast iPhones är inte dyra. Men kollar man på Pro så ja, då kostar de mer än vad basmodellerna gör.

Av Ryssfemma

Blir nog sista året för mig med 256 gb.
Dock ser jag till att rensa en del i telefonen när jag är på gränsen. Har inte lust att utöka min icloud till 2 tb för den kostnaden.

Av Ryssfemma

Har en wahl cordless detailer som jag trimmar och linar med. Innan så gick jag igenom en massa modeller från Philips och Braun som köptes på ställen som elgiganten men de håller inte länge.
Så mitt tips är att använda grejer som frisörsalonger använder, de hårdvara som ska hålla många timmar varje dag

Kända märken som frisörer använder är ju wahl, andis, panasonic och oster.

Av Ryssfemma

Lite kontrast får vi väl ändå införa i tråden.

Jag började läsa på twitter/X när Elon tog över

Av Ryssfemma

Som vanligt oersättlig kvalité från Jonas.

Av Ryssfemma

”Fria demokratiska västvärlden”.

Av Ryssfemma
Skrivet av headphoneninja:

Literally this. Den här sidan har helt tappat sin identitet. Mobiler, apple produkter, streaming services och konsoller.
Vad fan hände med PC hårdvara och överklockning??

Personligen anser jag att det sett ut som swedroid från 2014 med fanboyismen där, artiklar som baitar till att forumet ska såga Apple.
Uppenbarligen går det bra dock med den strategin, bara kolla aktiviteten i artiklarna.

Av Ryssfemma
Skrivet av Buddaz112:

Det endaste de har nu är A chipet. Resten utav telefonen är delar från Samsung/LG/Sony/Corning glas/Qualcomm modem
Endaste utav delar från följande företag som är som du säger piskar utöver A chipet är periscope lens. Periscope lens kommer även till Android också så fort LG kan producera tillräckligt. Skillnaden ligger I kapital. Samtidigt är det också som sådan att det är win-win på båda sidorna utav myntet. Apple kan inte tillverka på egen hand de mängder som krävs. Till exempel på skärm sidan där är Samsung så stor att det finns ingen annan som tillverkar det som krävs. Lika dant är det när det kommer till kameran ingen annan matchar Sony. Nej Apple hårdvaran på Iphone är inte per automatik bättre. Det är bara att använda Google och söka på de diverse delarna så är det inte direkt något wow.

Det spelar ingen roll om en del kommer från diverse moderbolag, det är hur det appliceras. Bara för att Sony eller Samsung tillverkar en särskild skärm så betyder det inte att de använder samma komponent till sin egen hårdvara. Sen är det mycket samspel med mjukvara också som gör en del med exempelvis kameran. Sony kan inte direkt skryta om att ta bra bilder med sina telefoner och det har varit fallet sedan Xperia Z1.

Av Ryssfemma
Skrivet av twit:

Den kostar $829 (+skatt). $799 gäller enbart vid samtidigt 24-månards bindande till någon operatör.

Skatten kan vara så låg som 6% i USA.
Ser inte vart den är överprisad fortfarande för vad för telefon det är.

Det finns dessutom billigare modeller för den som ”måste” ha en iPhone.

Av Ryssfemma
Skrivet av Mizccc:

Bara en riktigt inbiten fanboy försvarar detta slags beteende. Vad har Apple själva att säga till sitt försvar? Produkterna är ju redan otroligt överprisade.

Definera överprisad.
Iphone 15 kostar 799 dollar och piskar konkurrenterna i prestanda med fjolårets A16.

Av Ryssfemma
Skrivet av Swedishchef_90:

Är väl mest för att det där vpn tricket använts av så många, blir intressant om 2 år

Sånt kan du göra med netflixabonnemamg också, men gemene man orkar inte med sånt.
De bundlade en del ultimate med xbox series x paket.

Av Ryssfemma

Jämförs GP Ultimate mot Ps plus premium så tror jag GP är större.

Av Ryssfemma

Så åf sparar prissänkningarna till bf och kallar det ”sjuka rabatter”.

Av Ryssfemma

Jag lagar lite extra pga att det blir mat över som man kan äta sen men även för att vattnet blir mer stärkelserik och det passar ju bra när man blandar såsen med pastan.

Är man rädd för att överbliven pasta inte är gott så är det förmodligen för att man just inte blandar den med såsen och pastavattnet.

Av Ryssfemma

Efter 30-40 minuter av galoppering så lyckades jag tämja en white arabian horse. Är det den bästa hästen man kan skaffa sig?