Inlägg

Inlägg som Callezzon har skrivit i forumet
Av Callezzon
Skrivet av napahlm:

Samma här. Förbokade i helgen (jag vet...).
Men jag tänker såhär. Det verkar som, på klippen som släppts, att det tar ganska lång tid att få till en stor stad. Så medans vi spelar runt och provar lite olika kartor innan vi tar spadtaget till den stad vi ska satsa på så hinner dom säkert patcha eller modda spelet.
Så prestanda blir väl mer lidande i en miljonstad än en liten by?

Detta är för övrigt ett spel som skulle kunna få mig att uppgradera.
Om redaktionen läser så skulle jag vilja se ett prestandatest på grafiken, när spelet släppts.
7800xt är mitt sikte nu under stundande Black Friday.

Ja jag kommer nog börja med en alternativt två städer att bygga. Sen hoppas jag att det kommer mer contents i form av mods o assets som gör det bättre med tiden. Men ja, risken är att min bärbara kommer svettas

Skrivet av Pepsin:

CS1 med massa mods är redan väldigt tungdrivet så jag har svårt att tänka mig att omoddat CS2 skulle flyta så enormt mycket sämre. Det borde bli mer optimerat när mycket av funktionaliteten är integrerat direkt i spelet istället för genom mods.
Sedan är det inte direkt den typen av spel där man behöver 200 FPS. Så länge inte själva GUI:t känns segt behöver man knappt mer än 30 FPS om ens det. Det som kan bli lite irriterande är när man når en stor befolkning och simulationen går långsamt fast man "snabbspolar".

Även intressant med det enorma klivet i GPU mellan minimum och rekommenderat. Man undrar vilka tunga GPU-baserade effekter spelet använder... RT? I de videos jag sett verkar själva 3D-motorn rätt snarlik CS1.

Sen ska man komma ihåg att Colossal Order är hopplösa på att optimera. Det finns mods till CS1 som ökar FPS med 25% eller mer bara genom att reducera antalet onödiga draw calls och raycasts för GUI-element, muspekaren o.s.v. Trots att spelet funnits i 8 år orkade CO aldrig fixa detta direkt i spelet, så man kan undra om även CS2 har samma problem. Skulle inte förvåna mig om moddare hittar mycket lågt hängande frukt för att optimera prestandan

Av videoklippen jag sett så har dem byggt in en del ”mods” redan i spelet som man inte kunde vara utan i CS1, så det är ju bra. Men problemet med CS1 var att alla mods och assets käkade upp RAM-minnet. Så jag uppgraderade till 64GB av just den anledningen.

Av Callezzon

Kommer köpa spelet oavsett. Har kollat på många YT-klipp och är så sugen på att själv köra. Detta spelet är en av det mest efterlängtade i år för min del. Sen hoppas jag att mods och assets löser sig, halva spelet bygger ju kring det.

Av Callezzon

Jag är intresserad av att komma!

Av Callezzon

@westinw0w: Hej! Då är nog telefonen låst till 3 trots allt. Skickar du in en iPhone och får den utbytt så förs alla operatörinställningar över från gamla till den nya. Man får helt enkelt be 3 att ta bort låsningen. Det är sällan telefoner är låsta nuförtiden men jag tror 3 är ett undantag.

Av Callezzon

Tack så mycket för igår, roligt att få träffa er alla! Bra uppstyrt @jacob

Skickades från m.sweclockers.com

Av Callezzon

@Jacob: Jag är sugen! Måste passa på när man bor i stan

Av Callezzon
Skrivet av buddaz:

Grado är inget vidare om du vistas med mycket folk runt dig och lurarna är lite för stela mot örat vilket gör att de trycker.

Det många hyllar Sennheiser är att de är raka i ljudet. Däremot själv tycker jag Sennheiser har allt för mycket fokus på enbart mellanregister vilket gör att de blir sjukt tråkiga i längden.

Beyerdynamic har en lite ljusare grund sound vilket medför till att folk inte gillar dess ljushet.

Ingen utav märken är dåliga utan de har olika fokus så man måste prova själv.
Skickades från m.sweclockers.com

Okej förstår. Jag får testa mig fram helt enkelt. Just Sennheiser verkar inte ha något vettigt för under 3000:- vad jag kan se, kanske får göra mig råd för HD650 ändå trots allt. Folk verkar vara nöjda med dessa

Av Callezzon
Skrivet av Mumu55:

Se till att provlyssna med din musik. Annars stor risk för besvikelse. Personligen hade jag nog valt Sennheiser före Beyer med din musiksmak. Beyer och dåliga metallinspelningar går inte ihop i mina öron iallafall.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av raexxlol:

Skulle vilja slå ett slag för Grado där om det är mycket rock som gäller.
Långt ifrån den bästa komforten men de är lättdrivna överlag och har ett riktigt trevligt ljud just för rock/metal och liknande.
Men som Mumu skriver så se till att testa ett antal olika innan du bestämmer dig.

Tack för era inputs! Synd med Beyer då dem ser otroligt sköna ut. Har som sagt varit inne på Sennheiser av just den anledningen att dem i överlag gör bra lurar. Skulle helst vilja testa HD650 men dem är så dyra... Grado såg trevliga ut men jag föredrar hörlurar med bra komfort. Jag spelar även men hörlurarna ska främst vara inriktade för att spela musik bra.

Av Callezzon

Hej på er! Är på jakt efter nya hörlurar, har ett par gamla slitna Siberia V2 idag som jag gärna vill byta ut. Lyssnar mycket på musik, främst metal, hårdrock, klassisk rock. Jag kommer dels använda dem till min dator men även plugga in i min NAD-förstärkare och lyssna på vinylskivor. Jag har kikat på både Sennheiser och Beyerdynamic och jag vill helst inte lägga mer än 2500:- på ett par lurar. Tanken är även att jag ska köpa hörlursförsärkare och DAC till datorn, men det blir senare. Vore tacksam för lite tips!

Av Callezzon

http://forumbilder.se/G8L82/20170609-184641.jpg

Denna fina Gear S3 Frontier inhandlades för ett par dagar sedan. Funkar jättebra tillsammans med min S8:a

Av Callezzon

För mig kan det faktiskt bli en iPhone SE. Hade en 5:a tidigare och jag gillade designen och storleken. Sitter just nu på en iPhone 6 och jag känner att den kan vara lite väl stor emellanåt...

Av Callezzon

Spelar på PC med datorn i sign, fick det på köpet när jag köpte GTX 970. Har inte hunnit så långt men hittills är det jätteroligt och snyggt spel. Kör på High-inställningar plus lite effekter. Får ut mellan 45-60 FPS och det känns inte laggigt för min del. Kör i 1440p med G-sync på, man märker att det inte känns lika laggigt när den är aktiverad. Körde tyvärr inte spelet innan detta men hittills är jag grymt positiv och nöjd, thumbs up!

Av Callezzon
Skrivet av CFSsss:

Koppla in gamla skärmen är intressant, om inte annat bara för att bekräfta att kortet fortfarande funkar. Kolla i bios också att den inte slagit över till onboard graphics eller nått annat löjligt.

Kan ju också haft otur och kortet gått sönder precis nu om du belastat det extra eller om DP blivit använt för första gången. Fast drivrutiner som sagt... clean install.

Okej nu har det hänt något intressant här. Jag kopplade in gamla skärmen först och den hoppade igång. När jag var inne i Windows så startade jag även Swiften och den hoppade också igång. Sedan öppnade jag Nvidias kontrollpanel, avaktiverade gamla skärmen och kör endast på Swiften. Och nu fungerar det igen. Något tips på vad jag kan göra nu för att slippa samma problem igen? Ominstallera drivarna för grafikkortet kanske?

Av Callezzon
Skrivet av CFSsss:

Du måste köra DP för att den ska funka korrekt med g-sync.

Låter som ditt GTX670 inte ger någon signal ut. Kanske testa att starta om datorn, installera om drivrutiner med "clean install" etc. Tror inte det är skärmen.

Nej jag tror inte det är fel på skärmen då jag kan köra med Macbooken. Men varför skulle det inte fungera idag när det fungerade bra igår? Jag skulle givetvis kunna koppla in gamla skärmen och installera om drivrutinerna. Har testat starta om datorn ett flertal gånger men lyckas inte.

Av Callezzon

Problem Asus PG279Q

Hej!

Köpte en Asus PG279Q igår men har lite problem. Igår kväll när jag packade upp den och starta hittade den signal direkt via Display Port. Nu när jag ska använda den idag får den ingen signal. Har testat både DP och HDMI men ingen signal hittas. Jag har testat koppla in min Macbook direkt via HDMI och då funkar den. Kör för övrigt med ett GTX 670 (ska köpa nytt grafikkort snart). Innan jag köpte denna skärm körde jag en gammal BenQ via DVI. Någon som vet vad det hela kan bero på? Tacksam för svar!

/Callezzon

Av Callezzon
Skrivet av Kimpur:

Vilken router?

Använder en Apple Airport Extreme

Av Callezzon

Låg hastighet vid nedladdning (Bahnhof 100/100)

Hej!

I lite drygt en vecka nu har jag märkt att nedladdningshastigheten på mitt internet inte är som det ska. Om jag kör Bredbandskollen eller Speedtest med stationära datorn är hasigheten max 30 Mbit/s medan uppladdningshastigheten ligger på stabila 100+ Mbit/s. Jag har kopplat ur routern, använder Apple Extreme, och kört direkt med kabel från väggen och resultatet blir ungefär detsamma. Har kört nätverkstest med mobilen, PS4:an och Apple TV, blir ungefär samma resultat på dessa enheter.
Någon som spontant kan veta vad detta beror på? Jag utesluter att det är fel på routern då jag får dåliga resultat med bara kabel. Precis som det står i rubriken använder jag Bahnhof 100/100. Kan det vara dem som inte levererar den hastighet som utlovas?

Tacksam för svar!

/Callezzon

Av Callezzon

Får se hur bra det går med mitt GTX 670. Kör endast i 1080p så Medium borde funka. Men det är på tiden att man kanske skulle uppgradera till ett 970 eller dylikt

Av Callezzon

Tjena er alla!
Testade att ladda hem spelet, verkar roligt helt enkelt! Dock så har jag ett problem. När jag var i hamnen och kollade runt lite så fick jag fram ett felmeddelande och spelet krascha. Tänkte väl att det händer ibland så jag testade på nytt men när jag precis hade börjat så hängde sig allt och spelet kraschade. Innan det dör så hackar ljudet och efter försvinner det helt. Någon som vet varför?

Av Callezzon

Jag har sedan drygt två år 100/100 från Bahnhof och det fungerar väldigt bra, får ut den hastighet jag betalar för. Har legat nere ett fåtal gånger men då har det berott på underhållsarbete. Saknar dock att dem inte kör på E-faktura men som någon sa ovan så kan man kö autogiro. Men jag rekommenderar Bahnhof!