Inlägg

Inlägg som Guestah har skrivit i forumet
Av Guestah

Fick info om att jag skulle få utbetalt inom en vecka, kom igår eftermiddag.

Av Guestah

Jag är så sjukt kluven på om jag ska spela det eller inte. Det är inte det att jag inte vill, det är snarare så att jag inte har tiden. Vi pratar nån timme i veckan om ens det vissa veckor, att ta maxlvl kommer att ta 1.5 år eller något liknande det kanske går att njuta av långsam progress ändå, vad vet jag.

Av Guestah
Skrivet av micke7406:

Sitter någonstans till höger på läktaren 😃
Ett större musik geni än Freddie är svårt att hitta.

Avundsjuka deluxe... För ung för att ha haft chansen att uppleva ett framträdande

Av Guestah

Utan att vara allt för insatt så hade jag backat, det hade varit/känts för stort för mig personligen. Allt beror ju på vad huset i övrigt är värt för er. Vi köpte hus i juni förra året, det hade inga fel i protokollet av den digniteten riktigt.

Sorry om jag inte bidrar till att besvara din fråga på det vis som du ville. Samtidigt tror jag att det är svårt för någon att svara på vad det kan tänkas kosta utan mer information som du får vid en grundligare undersökning.

Av Guestah

+1 på Plejd, passar mina behov/önskemål utmärkt.

Av Guestah

Sitter och försöker läsa på inför ett köp.. Kan jag Köpa Ubiquiti mesh AP x 2 och köra mesh med min befintliga asus router RTAC68U. Eller behöver jag ha något mer för att det ska lira?

Det är antingen det spåret jag kommer gå på om möjligt eller köra google wifi, vill ha så lite strul som möjligt och så lite extra utrustning som möjligt.

Av Guestah

Det gäller att mysa ner sig och värma varandra när matte och husse kollar på TV och det är ruggigt ute. Deras vänskap verkar bara bli bättre och bättre, tänk att det började så dåligt men blev så bra till slut. Det värmer en att se att dom trivs ihop

https://i.imgur.com/ieftNSy.jpg?1

Av Guestah
Skrivet av oqvist:

Mjau rekommenderas inte kattknark.... Serenad i 2 minuter när hon fick mjau igen och dubbelt så mycket energi.

Jo tack. Vi serverar visserligen inte mjau här hemma, dock är effekten densamma. Full galopp mellan väggar och tak

Av Guestah
Skrivet av olq:

Min flickvän letar efter en vattenkokare till sin mamma i julklapp. Det har all tagit all vaken tid i två dagar. Hjälp mig.

Haha, ursäkta att jag skrattar men det låter så bisarrt. Kollar hon benchmarks på dom eller varför tar det så lång tid?

Av Guestah
Av Guestah
Skrivet av anon257891:

Tyvärr får jag ingen provision (men kanske ska jag kontakta razer och se om de vill sponsra mig, de gillar ju att påstå att det finns "gaming" fördelar med diverse standardprodukter))

Jag ger bara uttryck för min egna personliga preferens, och för att försöka vara tydlig: det finns inga tangenbord som ger ett bättre resultat än något annat (t-bord)! Alla tangentbord (som fungerar) funkar lika bra som något annat: oavsett om det kostar 19SEK eller 1900 SEK...

Det är lite som knivar: en dyr kockkniv gör inte att maten smakar bättre... men det blir roligare att tillreda maten!

Kort(are) sagt:
Varmilo är inte "bättre" än t.ex. ditt steelseries: det bästa tangentbordet är den brädan som DU gillar bäst (personlig preferens rullar kutting!), däremot kan jag se att vanligtvis är ett billig ihåligt plastchassi inte lika uppskattat som ett massivt metaliskt dito. (om man nu inte gillar ljudet av ett ihåligt chassi med massor av resonanslåda: då ska man såklart köpa ett sådant!)

Jag har bara testat ett 100-tal olika brytare/tangentbord och äger ett 50-tal tangentbord, så självklart är min (personliga) åsikt inget "facit": enligt min åsikt är varmilo (och leopold) ett av de få bolagen som faktisiskt levererar ett serietillverkat "färdigt" tangentbord (VA 69M), men det är min åsikt, som självklart är färgad av personliga preferenser!

Vanligtvis hittar jag INGA serietillverkade tangentbord som är "färdiga" (i.e. som inte kräver någon form av åtgärd/insats vad gäller t.ex. dämpning eller keycaps.)... varmilo(leopold) är de som kommer närmast: i.e. som "nästan" är färdiga.

Det finns alltså inga serietillverkade tangentbord som är "bättre" än några andra serietillverkad brädor, men min _åsikt_ är att om man vill ha det "bästa" (utan att löda själv) så är i dagsläget varmilo(/Leopold) det som ger mest för pengarna.

...men om man är nöjd med sitt 19 kronors budget-tangentbord så är det självklart också lika "bra" som något mer påkostat (och det finns ingen, funktionell, anledning att "Uppgradera" till något annat!

Du kanske kan ordna så VA69M kommer till reapris lagom tills black friday? Är sugen på att slå till men prislappen är i häftigaste laget

Av Guestah

@Petterk: Så ser visionen ut hos hos den bank jobbar på i alla fall, man har förstått att framgent kommer man inte längre kunna ta betalt per transaktion på samma vis som tidigare.

Av Guestah

Bankerna går ju ifrån att ta betalt per transaktion av sina företagskunder, och så kommer det i stället andra aktörer/mellanhänder som vill ta en del av den kakan såklart

Av Guestah

Zaga har växt till sig och hämtat sig väl trots problematisk kastrering, snart ett år gammal och nu 4kg tung. En riktig kelgris är hon dessutom, allra helst när man sover som bäst på natten

https://i.imgur.com/JTM8bV1.jpg

Av Guestah

Blir tokkg,nu har Ztella börjat äta allt hon kommer åt i köket. Säväl färska saker som inplastade. Detta sker oftast på natten och har resulterat i att vi får gömma allt, senaste måltiderna har bestått utav jäsande bullar och tortillabröd. Gränsen flyttas liksom hela tiden för vad man tror att hon äter. Hur ska vi tackla detta så hon inte vågar /vill hoppa upp i köket och äta? Är ju rädd att hon ska bli sjuk framförallt.

Av Guestah

Har det på luren sen 2 v tillbaka, väntar på det till min home mini.. dock så lär det dröja lite till

Av Guestah

Väntar på svenska för min Google home, annars använder jag den inte.

Av Guestah
Skrivet av foxzox7:

Skönt. Sweclockers är ett teknikforum. Diskutera skatt o dylikt kan man göra på annat håll.

Jag håller med, man får höra nog om skiten när det är valår as is. Kan inte politik få lämnas utanför ibland.

Av Guestah

Det är inte mycket saker man "måste" göra här i livet. Det du snarare bör tänka på är att du kanske som du säger inte blir "en i gänget" på samma vis. Det i sin tur kan nog påverka saker och ting, om inte direkt så kanske indirekt.

Av Guestah
Skrivet av Bascule666:

Du kan ju alltid testa lite feromoner om du inte redan gjort det. Feliway Friends kör jag själv med när en ny katt ska installeras. Just nu har jag två stycken inkopplade i lägenheten då Spock är hyfsat ny kisse. Om det verkligen fungerar kan jag inte svara på då det är omöjligt att göra en blindtest.

Feliway Friends

Skrivet av dovienya:

För oss började det strula med att vår bengaltonåringsgrabb på 1 år lekte för hårt/attackarade vår andra hankatt Nisse, 5 år. Båda kastrerade. Min uppfattning var att bengalskrället bara ville leka, men att Nisse däremot kände sig anfallen av en 150% så stor katt som bara är okontrollerade muskler; och därför lade Nisse benen på ryggen vid första anblick... varpå jaktinstinkten kickade in för den leksugne och det blev bråk på riktigt.
Feliway friends gjorde att de faktiskt kunde vara i samma rum samtidigt, men bara om båda var där "under kontroll". Om bengalen däremot kom in "med fart" till rummet där Nisse var, vilket hände rätt ofta, så var läggabenenpåryggen-instinkten för inlärd för att kunna undvikas och så var jakten i full gång igen.

I förlängningen så sålde vi bengalen till en ny ägare där han får det kanonbra. Nisse mår nu redan efter några veckor väldigt mycket bättre och är inte alls nervös längre.

Med detta så tycker jag att det absolut är värt att testa Feliway friends - och ju förr desto bättre - för i alla fall jag märkte skillnad; dock för liten skillnad för att det skulle lösa det hela för oss.

edit: detta var till @Guestah , nåja
edit igen: bengalen kom in som 1-åring till huset, och blev alltså aldrig kattungesintroducerad hos oss, utan han var direkt störst och starkast..

Skrivet av Bascule666:

Det är klar skillnad på "vanliga" Feliway och Feliway Friends, helt olika doftämnen. Tycker du ska testa, värt 259:-.

Feliway Friends på Zooplus

Skrivet av Tiamat:

Har själv en bengalhane samt en bondkatt som är hona. Bengalen kom hit som kattunge efter 6 månader styrde han och han leker väldigt hårdhänt. Måste vara vakt när detta sker. Med Feliway Friends blir det lite bättre har ett flertal oöppnade flaskor samt ett nytt startpaket som bara ligger här. Så för mig funkade det inte jättebra men ge det en chans.

Det måste vara Feliway Friends, classic fungerar inte på katter som inte gillar varandra.

Update: Det har löst sig rätt så bra nu så här 3 veckor senare. Om det är tack vare feliway friends eller för att deras liv har stabiliserat sig i det nya huset låter jag vara osagt. Nu leker dom tillsammans, tvättar varandra och bråkar inte alls. Känns väldigt skönt