Inlägg

Inlägg som LekandeSanden har skrivit i forumet
Av LekandeSanden

Bjussar 500:- med upphämtning för 660 kortet. Hur gammalt och klockat är kortet?

//Micke

Av LekandeSanden

1000 för båda, bosatt i Stockholm.

Skickades från m.sweclockers.com

Av LekandeSanden
Skrivet av pirpen:

Du skrev att du tänkte klara dig 5-6 år på det du köper nu och då hade jag absolut köpt en 6-kärnig cpu. Är helt säker på att om nått år är det flera spel som stödjer det!

Nja, det funkar inte riktigt så. Båda korten kommer gå i x8 läge, men dom säger att det inte är så stor förlust i prestanda ändå. Ska ge ungefär 80% mer än ett kort...

PowerColors PCS+ kort har en väldigt effektiv och tyst fläkt. Ska vara mycket tystare än dom andra grafikkorten. Visst kan man köpa 3e parts kylare till dom andra och få dom väldigt tysta också, men då kostar det!

Fast jag kommer väl om en ca 3 kanske skaffa ett extra grafikkort och sen passa på med kanske då en sexkärnig processor när stödet har ökat... Det var min plan. Resten får va lika i datorn!

Av LekandeSanden
Skrivet av cyberkyckling:

Idag har du inte mycket nytta av en 6-kärnig CPU men om ett par år har det säkert ändrats! Om du inte har planerat att uppgradera på 5-6 år kan det vara klokt att köpa en CPU med 6 kärnor. Sen så ser jag att du har valt mx-2 pasta, kanske inte bästa valet då mx-3 finns på marknaden.

Fast ifall jag känner att jag verkligen behöver en 6-kärnig down the road så kan man ju skaffa det tack vare AMDs fina lösningar, och det är väl så jag tänkt! Är väl en bit ifrån alla spel som är optimerade till 4-kärniga i dagens läge?

Skrivet av pirpen:

Ett förslag...

http://img155.imageshack.us/img155/2361/988806668.jpg

Angående moderkortet, så läs längre ner på Gigabytes hemsida. Där står att ena PCIe x16 platsen körs i 8x vid crossfire. Vill du att båda ska köras i 16x, får du gå upp i pris. Detta moderkort Asus Crosshair IV Formula - Inet.se vore bäst och då får man ett kanonbra inbyggt ljudkort också!

Det var ett väldans fint moderkort, men tror jag nöjer mig med att hålla den lite billigare! Förlusten är väl som sagt inte mer är några procent... ena går iallafall i x16! Vattenkylningen tror jag går bort då jag inte kommer klocka några extrema hastigheter! Men tror jag tar nätagget du föreslog, hälften så dyrt Är det några stora skillnader mer powercolor och XFX? någon utav dom som är bättre?

Tack för era svar och ni får gärna fortsätta föreslå

Av LekandeSanden

Nybygge! Tips och förslag uppskattas!

Hej!

Då är det även dags för mig att uppgradera systemet och lägga den 7 år gamla trotjänarn bakom sig. Blivit en vana att ändra alla inställningar till low när man testar ett nytt spel och det börjar bli rätt så ledsamt Det jag ska använda datorn till är främst spel, men håller även på med musikproduktion av det mindre slaget. Kommer även ge mig på att klocka det, men inga extrema saker e planerade.
Jag har följt med massvis av andra trådar här på swec och andra sidor, jämfört tester osv. Här är hursomhelst mitt ihopplock. Håller tummarna att det blir en fröjd för ögonen!

http://i688.photobucket.com/albums/vv242/Lekandesanden/Kundvagn....

Jag är inte sådär jättehajj på byggen, men har bytt grafikkort och annat smått genom åren. Har dessutom vänner som byggt mer än vad jag har så det löser jag med pistolhot om inte annat
Kommer antagligen inte uppgradera förrän om kanske 5-6 år så vill ha usb3 och sata6 tex.

Min fråga är såklart, ser det bra ut? Kommer allt att passa och hur är kr/prestanda? Försökt anpassa bygget så man får bäst bang for the buck, valde bland annat därför AMD. Sen med AMD kan man uppgradera prollen hyffsat lätt utan att behöva köpa nytt MOBO, stödet för Crossfire som jag nästan säkert kommer ha i framtiden bidrog också! Undrar om MOBOT är ett av dom bättre valen? För 400kr mer får man ett kort med 2 st x16 istället för 1x16 och 1x8 som jag har nu, men är dom där 5%(som jag uppfattat det) värt de? då går man även miste om usb3 och sata6 som det antagligen kommer komma mer av. Sen en av dom större frågorna är nätagget, det är lite overkill men det är medvetet. 7 årsgarantin lockar. Ett 650w borde väl annars räcka att driva framtida 2xHD5850 och det övriga? Man kan kanske spara en 500-lapp där?

Jag har inget behov av att alltid maxa spel så därför kommer denna dator hänga med länge. Min första tanke var att ha en i5-750 med 5770 och sen kanske crossfire på det senare, men det kändes mer värt att för 2000kr mer få en mycket bättre GPU och likvärdig processor OCH att det är mycket större uppgraderingsmöjligheter(AMD, Xfire). Eller har ni någon åsikt om det?

Väldigt tacksam om ni delar med er av kunskapen och har orkat läsa igenom allt mitt rabbel!

P.s valde en QUAD över en 6-kärnig för att det inte ska finnas så bra kompabilitet för spel i dagen läge.

EDIT: Gick till GIGABYTES hemsida och där står att MOBOT ska ha 2x16 PCIE utgångar.. Står det fel på Inet eller läser jag galet? GA-790XTA-UD4 (rev. 1.0) - GIGABYTE - Product - Motherboard - Specification

Av LekandeSanden

Om inte jag är helt ute och cyklar så är moderkortet du valt anpassad för "mini tower" eller vad dom heter. Den har standarden mATX medans den man har i vanliga datorer är helt enkelt ATX. Någon annan får ju gärna bekräfta detta