Inlägg

Inlägg som mellanslag har skrivit i forumet
Av mellanslag

Har försökt att hålla mig borta från OLED som monitor till datorn, men det faktum att den inte använder sig av WRGB fick mig att slå till ändå. Beräknad leveransdag är den 2a augusti, men får hålla tummarna för att det går snabbare än så.

Av mellanslag

Alan Wake var ett underbart spel, och alla referenser till Alan Wake i Control var även dom helt fantastiska. Riktigt hypad inför detta.

Av mellanslag
Av mellanslag
Skrivet av Pentav:

Får hoppas det andra priset går igenom ändå.

Är ju några år gammal, modell som brukar byta namn på märke ibland och hade en stor röd flagg för "Se priset" så verkar inte som ett orimligt pris.

Fick precis ett tråkigt mail:

"Tyvärr måste vi meddela att på grund av ett tekniskt fel så har ett ej marknadsrealistiskt pris genererats. Vi beklagar det inträffade och kommer därför dessvärre att makulera din beställning. Har du gjort köpet med kort eller direktbanksbetalning kommer vi automatiskt att återföra pengarna till det konto som användes vid köpet. Återbetalningen tar 1-3 bankdagar."

Av mellanslag

Har spelat detta frustrerande spel i ca 3 veckor, känner att det skulle vara kul att hitta någon eller några likasinnade personer som har lust att samarbeta lite på kvällarna. Om du känner dig ensam eller har en plats över i gänget får ni gärna skicka pm.

Tycker också det verkar svårt att få riktigt bra med FPS i EFT, har följt lite guider för att få upp flytet, kör i 1440p med ett 3700x och ett 3080, och har oftast mellan 60 och 90 FPS. Är väl ingen katastrof men tycker ändå det är rätt dåligt med tanke på hur andra spel ser ut.

Av mellanslag
Skrivet av Ber:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=4411938

appropå ni som funderar på 2 TB stickor, varför inte denna?

Sata-gränssnitt via M.2, riktigt sunkigt jämfört med NVME.

Av mellanslag
Skrivet av Saddl3r:

Söker ny SSD på 2TB, vilken av dessa är bäst köp?

970 EVO Plus - 3 150 kr
ADATA XPG Gammix S50 Lite - 2 900 kr
Sabrent Rocket(?) - 3 050 kr

Jag tog en Sabrent, har fått riktigt bra betyg och känns meningslöst att köpa en pcie3 ssd när man kan få en pcie4 för samma pris. Sällan jag köper lagring för så mycket pengar, vill gärna vara i framkant när jag väl kostar på.

Av mellanslag

Idag plingade det till från postnord att jag hade ett paket att hämta ut. Då det är "black friday vecka" tänkte jag att det var väl något annat paket i mängden, men när jag nu loggar in på Elgiganten står det att mitt Asus TUF 3080 icke-OC är skickat och finns för uthämtning. Lite oväntat då de varit rätt tydliga med att det är 2021 som gäller enligt de senaste smsen.

Får se om det faktiskt är ett 3080 som ska hämtas ut eller inte, men det kanske finns hopp för er andra som väntar på en leverans.
För kännedom så fick jag min orderbekräftelse klockan 16:27 på releasedagen.

Av mellanslag
Skrivet av anon322047:

7990:- för ett kort med 16gb ram som presterar över 3090 utan RT ,,, enkelt val ?

Du får nog sätta på dig glasögonen när du läser testerna framöver

Av mellanslag

Under senaste veckorna har jag känt mig tveksam till hur nöjd jag ska vara med mitt 3080 som jag köpte för lanseringspriset 7825:-, och denna artikel fick mig genast att känna att det ändå var ett riktigt bra köp.

Av mellanslag

Hade S20 FE haft Snapdragon och en skärm/digitizer som inte ballade ur titt som tätt hade jag köpt en sådan, då jag tycker den erbjuder väldigt mycket för pengarna. På grund av dessa två brister är dock Oneplus 8T ett bättre val tycker jag. Ja, 5G varianten har Snapdragon men vill inte betala ca 1300 kr extra för att få den SoC som jag tycker borde suttit i från början.

Av mellanslag

"Vidare bestyckas kortet med två par HDMI-portar och två par Displayport"

Holy crap! Stämmer detta? Hade en 5-skärms setup som mest men med detta kort kan man dra till med något ännu värre i så fall.

Av mellanslag

Om man räknar på att 3070 vid launch kostar ca 5700 kr och 3080 vid launch kostar ca 7900 kr så matchar prisökningen prestandaökningen i 4K väldigt bra (prisökning 38,5% och prestandaökning 37,5%), vilket jag tycker är förvånansvärt positivt. För 1440p är prestandaökningen lite sämre, 29,6% vilket ändå är helt okej när man sedan jämför 3080 med toppmodellen 3090.

Av mellanslag
Skrivet av tjofritz:

Debattklimat, du tar det här väldigt seriöst du.

Jag tycker bara man kan bete sig vuxet och respektera andra, men som sagt, alla behöver inte tycka lika.

Av mellanslag
Skrivet av tjofritz:

Ljus ligger på en så otroligt mycket högre nivå redan än geometrin. Fokus är på helt fel sak, varför lägga krut på ray tracing när man har träd och gräs som ser ut som platta pappkulisser?

I de fall träd och gräs ser ut som pappkulisser håller jag med om att utvecklarna borde lägga tid på detta, men min åsikt är att det finns spel som är på pass snygga att det är ray tracing som är den lägst hängande frukten för att få det ännu snyggare. Control och Metro Exodus tycker jag är ett bra exempel på detta, och det jag sett hittills av CP2077 pekar på att det kommer vara ett sjukt snyggt spel där RT faktiskt gör det underbart vackert.

Som tur är måste inte alla tycka lika, men när vissa kallar de personer som uppskattar ray tracing för blinda eller lättlurade bidrar man inte till ett trevligt debattklimat imo. Jag gillar ljus, jag gillar realistiska reflektioner, jag gillar att realistiska skuggor faller där de ska, och jag är inte ensam om detta.

Av mellanslag
Skrivet av tjofritz:

Precis. Det stora grafiska flaskhalsen i 3d-renderade spel är den stora bristen på geometriska detaljer.
Jag förstår mig inte på folk är de blinda eller bara lättlurade? Jag tar mycket hellre ljus och reflektioner från 10 år sen om jag kan få dubblerat polygonantal. Geometrin är själva stommen, ljus och reflektioner är bara lök på laxen och sanningen är att stommen i dem flesta spel ser ut som skit idag (kolla på hur vegetation ser ut).

Ljus är väl minst lika viktigt, testa att rendera något utan ljus så får du se (eller inte se) hur svart det blir.

Av mellanslag

Jag har, som de flesta andra som beställt från fuskmedlagersaldo-giganten, fått ett sms om att det är januari som gäller för leverans. Dessvärre nämner de inte om det är januari 2021 eller 2022, men det får väl tiden utvisa.

Det jag tycker är lite extra trist är att de redan har dragit hela beloppet och tänker behålla det ända fram till leverans sker. Jag kan tycka att de borde kunna släppa tillbaka pengarna eftersom de skjutit upp leveransen med nästan ett halvår, när jag beställt saker från andra butiker som har ett långt senare leveransdatum har de släppt reservationen och dragit pengarna på riktigt vid den riktiga leveransen. Inte så kul att ligga ute med dessa pengar resten av året.

Jag blir extra irriterad när de skriver "Som kommunicerat vid köpet så har den en beräknad leverans i januari". Tyvärr har jag inget screenshot på produktsidan från beställning, men jag är rätt säker på att det stod att leveranstiden kunde vara uppåt två månader i vissa fall. Inte nästa år. Är mycket nära att avbeställa av ren princip om inte felgiganten kan erbjuda någon typ av kompensation för att de vilselett oss alla, men det är nog föga troligt att det kommer ske.

Av mellanslag
Skrivet av neetodesu:

Gapet mellan Apple och Android ökar. Absurda svenska priser dock.

Så illa var det väl inte? Jag tycker nog ändå att gapet minskas marginellt. Apples SoC är ändå rätt coolt, men ja, dom har en bit kvar, även om jag tror att de kan komma ifatt om de börjar lyssna på kunderna.

Av mellanslag

Hade hoppats byta ut min 3700X mot en 5700X (5800X blev tydligen motsvarigheten) för ungefär samma pris med lite bättre spelprestanda, men att priset ökat runt 1000 kr för 8C/16T känns verkligen saftigt, väntar nog till mellandagsrean 2021 och köper ett billigt 5900X.

Av mellanslag
Skrivet av Oneirogen:

Har inte lyckats få min TUF OC att stanna fläktarna under quiet bios. Det var någon sida som recenserat kortet som nämnde att de också hade problem att få quiet bios att slås på, minns inte nu vad det var de gjorde för att få den att switcha bios.

Mina fläktar spinner ner 40%, hörs absolut inte, så det stör mig inte. Ända jag är lite orolig för är att det sliter på fläktarna i längden.

Någon som vet vad man behöver göra för att få igång quiet bios svara gärna i tråden.

Kan du upplysa om detta ? @Asus.David

Intressant. Igår testade jag lite mer och de ville inte stanna trots att alla monitoreringsapplikationer var nedstängda, och GPU tempen var under 40°C. Håller med om att även när alla 3 snurrar i runt 1000 rpm så tycker jag inte att jag hör någon skillnad, men skulle ändå kännas bättre om de var helt passiva när marknadsföringsmaterialet säger att dom ska vara helt idle under 55 grader.

Testade att ladda hem Asus GPU TweakII och slå på 0db fans där men det blev ingen märkbar skillnad tyckte jag. Funderar på om quiet bios verkligen är quiet bios. Har du testat att köra performance bios? Blir det någon skillnad i idle?