Inlägg

Inlägg som Rickard11 har skrivit i forumet
Av Rickard11
Skrivet av Hawx:

Vill satsa på en dundermaskin när jag äntligen köper ny, men man måste ju ha något tak...
Dubbla skärmar underlättar vid bildredigering.
Men om man höjer taket till 22k vad ska jag göra för vettiga ändringar?

Fractal R3 fungerar inte med 2 st GTX 480, det kommer bli alldeles för varmt. Köp ett obsidian 600t eller liknande istället.

Av Rickard11

Går inte då spelet inte använder sig av Steamworks, alltså inte Steam exklusivt

Av Rickard11

660 har integrerad grafik, lägre L3-cache, 2 kärnor ...Hastigheten är inte allt. Kör på 760 således, som har 4 kärnor, ingen integrerad grafik och 8 MB L3-cache förövrigt tycker jag att du ska köra på detta moderkortet MSI P55A-G55 KAMPANJ! - Inet.se

Av Rickard11
Skrivet av Printscreen:

Ser klockrent ut! (Eller för att det ska bli klockrent skulle jag rekommendera en Noctuakylare, alt. en H50.)

Haha, där fick du allt till den. Bra paket förövrigt TS

Av Rickard11

fungerar andra spel bra?

Av Rickard11
Skrivet av Tommie_l:

Kanske för att det vann i 5/7 tester i sweclockers egna test, och äger sönder ett 6870 när det gäller tesselering, PhysX stöd, man kan köra mer än 2-way, m.m.

sen JA, det drar mer ström, och ja det kostar nån hundring mer, men vem fan bryr sig egentligen? hundra spänn, ett par paket röka, en pizza + 2L cola, eller nåt annat sliskigt som man trycker i sig. en löjlig liten papperslapp i sammanhanget. och ström, det har man massor av i väggen för dom som vill anmärka på det.

Jag vet inte riktigt om 1-2 fps mer är att vinna. Att säga annat än att de presterar lika är att ljuga. Det var vad jag ville säga. Sen får man väl överväga höga temperaturer och strömförbrukning mot PhysX och tesselering. Men det är ju en annan femma. Sen att GTX 470 bara är 50-100 kr dyrare är ju inte riktigt sant. Att köpa grafikkort är ju inte enbart en engångskostnad. Visst, vi har ju oändligt med ström i väggen, men den är för den delen inte gratis. 130 mer W blir mycket i slutändan.

Skrivet av pecill:

kan ju vara så att du drabbats av AMD febern också.

För att jag försöker rätta er fanboys som höjer Nvidiakorten till skyarna? Se verkligheten istället. GTX 460/470 är inte längre det självklara valet i den prisklassen. Kanske återtar Nvidia den platsen snart med nya kort, vem vet.

Av Rickard11
Skrivet av Tyreiz:

Detta priskrig har gynnat mig något fruktansvärt mycket som konsument.... när nvidia sänkte priserna på 460 och 470 med nästan 700kr så slog jag till på ett 470.
Det är billigare än nya 6870, och presterar bättre, så valet stod väldigt klart vilket jag valde.
Mycket intressant och se vad detta 580 kommer prestera, troligtvis är det ett riktigt monster!

Hur du får GTX 470 till billigare och bättre presterande än 6870 är för mig en gåta. Kanske har du drabbats av Nvidia febern :S

Av Rickard11
Skrivet av darrenj:

Laddat och klart
F1 2010 fungera vansinnigt bättre med 10.10 !!!
Och hittat ett .txt mod för att låsa upp MLAA i 58XX kort.

Var, hur?

Av Rickard11
Skrivet av madhob:

@Rickard11
Ursäkta om jag pratar som en idiot just nu men,
En av dom datorerna jag lade upp hade ju 2gb Dedikerat grafik minne, och 8gb mot dina 4 gb ram.
Vill bara veta vad problemet är med Märkes datorerna?

Grafikminnet spelar egentligen ingen roll. Vad det handlar om är själva korten. Ett 6870 är väldigt mycket bättre än GT 330 eller HD5450, kanske 5-6 gånger bättre, och klarar alla spel idag på de högsta inställningarna. Det gör inte korten i märkesdatorer. Angående RAM-minnet så behöver ingen dator idag 8 GB. 4 GB räcker och du kommer aldrig upp i den användningen i windows ändå. Vad företagen vill göra genom att sätta i mycket minne är att lura folk att tro hur bra datorn är, vilket den egentligen inte är. Det är bara ett säljtrick. Lägg större fokus på processorn och grafikkortet, det är där alla märkesdatorer brister.

Av Rickard11
Skrivet av AMD_PERA:

8gb ram och ett HD5450??

Mina datorer i sign kostar ca R2 13000:-, Obsidian 14000:- R3 ca 10000:- när den är klar.
Lite pill med att hitta bra priser men roligt och dom är fulla mar extrasaker som man inte hittar i köpedatorer.
Men för ca 8000:- kan man få en bra speldator.

Med 6870 som kom precis får man en grym för 7000 till och med. Jag tycker du TS, för ditt eget bästa, ska ha i åtanke vad vi säger, för det är sanningen. Att köpa en sådan märkesdator är att slänga otaligt med tusenlappar i sjön. Om du nu är osäker på delar och byggnation, välj då att inet bygger din dator. Vi kan här på forumet ge förslag först, och om vi nu på något sätt skulle ge dig fel saker, så kommer inet lösa detta när de bygger ihop den. Jag föreslår detta för din budget:

http://i54.tinypic.com/29gdfzn.png

Du kan också välja 1333 mhz minnen om du vill få ned kostnaden lite.

Av Rickard11
Skrivet av Mordarosten:

Jasså, så enkelt va det, bug och bock. Btw vad menas med "hårdvaruacceleration"?

Innebär i princip att grafikkortet avlastar processorn vid uppspelning av flash...

Av Rickard11

8/10 i ÖÄ, bland övriga delar av Sweclockers skulle du nog få väldigt lågt då jag knappt sett dig annat än här

Av Rickard11
Skrivet av Mordarosten:

Amen va fan, nu vart youtube klippen gröna, ok från att gillat AMD så kan dom slänga sig i väggen, vilken jävla miss. Hur får man det nu då?

Högerklicka på youtube videon > inställningar > bocka ur aktivera hårdvaruacceleration.

Av Rickard11
Skrivet av anders190:

Någon som provat att köra MLAA på HD5000 serien ännu? Vissa verkar ha fått fart på det: ATI/AMD's new Morphological Anti-aliasing - Guru3D.com Forums

Verkar ju nästan för bra för att vara sant. Hoppas 5xxx korten får stöd för detta i nästa drivrutin

Av Rickard11

För att fixa rosa färger gå till options i CCC > preferences > restore factory defaults

Av Rickard11
Skrivet av chrono:

Hur pass mycket smäller cruise missile? Jag spelar främst HC och har aldrig lyckats samla ihop till en. Friendly fire gör ju att så fort man lägger en strafing run, barrage eller airstrike blir man kickad för TK eftersom nån hjälte i egna laget alltid lyckas infinna sig precis vid stället man lagt den ...

Du tar ju hela laget i princip om de är någorlunda samlade. Men det går ju nästan egentligen bara att få cruise missile på Combat Mission, eftersom de matcherna är så långa.

Av Rickard11

Herregud, vad hände med färgerna efter att installerat 10.10? Det är typ rosa i Chrome

Av Rickard11
Skrivet av Braveheart:

En fråga, hur många banor vinner du? Men den kd så lär du aldrig vinna en match. Skillen har inte att göra med kd, utan hur man spelar i lag.

Absolut. Det vet jag och jag brukar köra rätt blandat. Tycker dock det känns rimligt att KD-ration spelar in på något sätt, men tydligen inte. Men just i detta fallet kände jag för att få en cruise missile, som man annars omöjligt kan få. Och då gäller det att sitta bakom en sten

Av Rickard11

KD-ration spelar uppenbarligen knappt någon roll alls för skillpoängen.

http://i53.tinypic.com/2rhwdfn.png

Av Rickard11

Är ganska säker på ifall korten hade hetat 6750 och 6770 hade det varit ännu större uppståndelse kring prestandan. Namnbytet gör att reaktionen svalnar lite.