Inlägg

Inlägg som qscwdzeax har skrivit i forumet
Av qscwdzeax
Skrivet av talonmas:

Men då har man ju bara massa siffror igen.
Tycker det vore bättre att ha ett ord för "klassen" följt av en siffra.

T.ex Snapdragon Red 1

Med nackdelen att man då blir tvungen att lära sig vilka kodord som ärr bättre än vilka.

Menar inte att Intel har ett perfekt namnschema, men även mina otekniska vänner vet om att en i7'a är bättre än en i3'a eller i5'a.

Av qscwdzeax

Vissa lösenord på listan förvånade mig. Är "webhompass" och "okthandha" standardlösenord i någon tjänst? Eller varför är det över 8000 konton med de lösenorden? Eller missar jag något annat uppenbart?

Av qscwdzeax

Haft läsplatta senaste tio åren, och älskar det verkligen. Smidigt att läsa i sängen, på stranden eller på spårvagnen. Väger nästan inget och man kan fort hoppa över till nästa bok när man är klar.

Av qscwdzeax
Skrivet av SectionX2:

och varför är onedrive dåligt?

Jag använder själv Onedrive och det är väldigt smidigt.

Men ikonen ligger ute till vänster i filutforskaren i alla nyinstallationer (iaf på de Windows 10 Pro vi kör på jobbet), även innan du ens lagt till ett konto. Den borde inte finnas där innan man har något konto tillagt.

Av qscwdzeax

Känns som att det problemet redan är här. Beställde datorer på jobbet i början av januari som kom först för ett par veckor sedan, tre månader senare. Och då pratar jag inte Chromebooks utan CAD-stationer.

Thunderbolt-dockningsstationer, touchpaneler för videokonferenssystem, större TV-apparater för mötesrum, nätverksswitchar...

...i princip alla inköp som görs i stora mängder blir problem. Sen om det är komponentbrist eller logistikproblem som ligger bakom de problemen jag stött på, vågar jag inte svära på.

Av qscwdzeax

Nekades att installera 20H2 på en kollegas laptop igår, just av denna anledningen.
Uppdateringsassistenten som var extra försiktig eller kan det här gälla interna diskar med?
Eller har HP någon udda koppling på sina ZBook G4?

Av qscwdzeax
Skrivet av corb06:

Kostar verkligen 5G mottagaren i dagens telefoner något extra jämfört med 4G?

I nuläget kostar det i sämre batteritid på din mobiltelefon.

Skrivet av corb06:

Känns som att alla stora tillverkare monterar in en 5G antenn, vare sig man behöver den eller inte.

Senaste Snapdragon hade väl krav på 5G-modul, vilket gjorde att alla som ville ha flaggskeppet var tvungna att ha 5G.

Av qscwdzeax
Skrivet av ramlösa:

Hur är mjukvaran på xiaomis telefoner?

Jag kör en Xiaomi Mi Mix 3 och var tvungen att lägga in en custom ROM, då jag inte kunde leva med den alldeles för strikta batterisparningen och de dåliga notifieringarna på låsskärmen. Även om jag markerade appar att deras notifieringar skulle dyka upp på låsskärmen och att de aldrig skulle stängas av för spara batteriet så hade jag stora problem med detta.

Hände extremt ofta att mitt alarm inte ringde på morgonen för att min tredjepartsapp för alarmet hade stängts av.

Hade problem med att vissa notifieringar aldrig dök upp på låsskärmen. Och om jag väckte mobilen för att se på låsskärmen, så döljer den de notifieringarna som syntes då om jag väljer att stänga av skärmen igen. Så nästa gång jag väcker skärmen ser jag inte att jag har några notifieringar. Kanske ett bra arbetssätt för vissa, men det är inte så jag jobbar eller vill jobba.

Av qscwdzeax
Skrivet av kelthar:
Skrivet av qscwdzeax:

Crap. Den kör samma inställning som Chrome, Vivaldi och de övriga Chromium-webbläsarna, och tillåter inte länkar till filutforskarmappar. Kommer förstöra flera funktioner på jobbets intranät. Hoppas man kan lösa det med någon enkel inställning.

Har nog aldrig varit vettigt att man kunnat göra så...

Att man kunnat lägga till ett undantag för intranätssidor, som man själv kontrollerar, tycker jag inte är någon större säkerhetsrisk.

När man har tusentals projekt så är en söksida på intranätet ett enkelt sätt att snabbt hitta till projektets nätverksmapp.

Av qscwdzeax

Crap. Den kör samma inställning som Chrome, Vivaldi och de övriga Chromium-webbläsarna, och tillåter inte länkar till filutforskarmappar. Kommer förstöra flera funktioner på jobbets intranät. Hoppas man kan lösa det med någon enkel inställning.

Av qscwdzeax

Hoppas man fortfarande har kvar möjligheten att öppna Utforskarmappar direkt från webbläsare. använder det en del på vårt intranät på jobbet och det fungerar inte i Chrome/Vivaldi eller någon av de andra WebKit-webbläsarna jag testat.

I Internet Explorer/Edge har det ju fungerat om sidan ingår i säkerhetszonen Intranät och i Firefox kan man lägga till undantag. Men undantagsgrejen i Firefox är krånglig så alla medarbetare kommer ju få panik om Edge börjar strula där.

Av qscwdzeax

Jobbar på arkitektkontor och på ritningar skrivs allting alltid med versaler för tydlighetens skull.

Händer ju lite då och då att man får ett mail från kollega:
"JAG BEHÖVER HJÄLP MED ..."

Hinner få lite pulsökning varje gång innan jag förstår att någon glömt Caps Lock på och inte orkat skriva om mailet.

Själv har jag avaktiverat Caps Lock via AutoHotkey.

Av qscwdzeax
Skrivet av dagas:

Vad stora de blivit. S7 hade 5,1 respektive 5,5 och nu är 5,8 minsta. Sen fattar jag inte poängen med längre skärm. Snarare bredden som behöver bli bredare för där tangentbordet är och det man behöver plats för.[/size]

Många med mindre händer som tycker stora mobiler är obekväma just pga. bredden. Så genom att öka längden kan de öka skärmstorleken utan ändra komforten i handen.

Anledningen till att skärmen större är ju just längden. Hade de fortfarande kört 5,1/5,5 och 2:1 så hade ju den nya modellen blivit mycket smalare.

Av qscwdzeax
Skrivet av Zotamedu:

Extra illa att man generellt är tvingad att ha skiten också om man samtidigt vill använda andra av deras tjänster som TV och IP-telefoni. Är det bara bredband kan man i alla fall brygga skiten.

Går att brygga om man har de andra tjänsterna med. Kör min Telia-router i bryggat läge där TVn fortfarande är inkopplad i den. Och min egna router sen är inkopplad i en viss LAN-port som då får extern access.

Av qscwdzeax
Skrivet av Vatten:

Alltså Windows 7 Service Pack 1.

Service Pack 1 kom februari 2011.

Av qscwdzeax
Skrivet av BrottOchStraff:

Iof inget större problem om man nu har installerat W7, så har man ju redan en gammal version av IE redo. Men håller med om att det är störande. Har använt mig av update catalog siten i flera år, den är verkligen kass. samma sak med deras Volume Licens sida där man har alla sina nycklar som företag.

De har sagt de ska uppdatera sidan senare i år: Länk

Men jäkligt udda att inte ha uppdateringen av sidan klar innan man börjar publicera filer på den igen.

Av qscwdzeax
Skrivet av Triton242:

Ganska liten marknad detta riktar sig åt? Bärbara datorer med mobilitet i första rum som när man kommer hem kommer skall leverera rejält med gpu prestanda.

Ser att vi skulle ha nytta av en sådan här lösning på jobbet.

Kraftfull grafik när man sitter och CADar på jobbet, men fortfarande en lätt dator när man är ute på möten.

Av qscwdzeax
Skrivet av Ozzed:

Sen har jag svårt att se att man tjänar mer pengar genom att göra sin tjänst mindre attraktiv.

De amerikanska TV-bolagen ger bara Netflix rätt att sända serierna i USA, för att sen kunna sälja sändningsrättigheter till utländska TV-bolag. (TV-bolagen får mer pengar)

Netflix lägger in spärren för att få fortsatt få TV-serier från TV-bolagen, så att de kan ha kvar sitt stora utbud i USA, där deras huvudsakliga marknad är. (Netflix tjänar mer pengar)

Av qscwdzeax
Skrivet av anon267242:

Personligen hoppas jag på en 4k skärm. Jag tror ju mer 4k skärma det finns ju mer 4k content kommer det.

En 4K-skärm drar ju mycket mer ström än "lågupplösta" skärmar. Har idag själv en LG G4 med QHD, och kan tycka att det är onödigt hög upplösning med. 1080p borde räcka gott och väl på mobiler. Iaf så länge vi har kvar så här kassa batteritider.

Av qscwdzeax
Skrivet av sharpless:

Det är MTG, inget gott har någonsin kommit därifrån.

Som fotbollsintresserad är Viasat Sport/Fotboll det bästa som hänt mig. Alla de bästa europeiska ligorna och Champions league i samma kanal.

Allt måste inte bara bli skit för att det drivs i vinstsyfte.