Inlägg

Inlägg som bigvanilla har skrivit i forumet
Av bigvanilla

Dom två bästa internet security applikationerna är Kaspersky och Bitdefender. Det brukar finnas att köpa en licens som har 1, 3 eller 5 användare som passar dig.

Av bigvanilla

Agent Ransack har jag använd på jobbet för detta ändamål:
https://www.mythicsoft.com/agentransack/

Av bigvanilla

Stor Monitor, vilken upplösning (mest programmering/surf)

Är ute efter en ny monitor och vill ha något riktigt stor skärm. Och jag har just nu en 30" med 2560x1600px, men funderar på dessa alternativ med +40" storlek:
1) 3840x1600
2) 5120x1440

Huvudsyfte:
Programmering och surfande (har oftast många tabbar öppna).
I andra hand film tittande och spelande (inte så ofta med det händer)

Finns det någon som har testat att använda en monitor i dessa två upplösningar och kan säga något om vad dom tyckte var bra/dåligt med resp?

Tack, mvh Patrik

Av bigvanilla

Kolla fläktlösa chassit Akasa Euler 120 W/Akasa Galileo 120W med Thin Mini-ITX Asus Q170T/CSM (2 st NIC).
http://www.akasa.com.tw/update.php?tpl=product/product.detail...
https://akasa.co.uk/update.php?tpl=product/product.detail.tpl...
https://www.asus.com/us/Motherboards/Q170T-CSM/

Inga riktiga server hårdvara, men kan ju funka ändå?

Funderar själv på att en egen med dessa ovan snart.

Av bigvanilla

Legacy option finns inte i BIOS. Skall ha full disk encrypt Veracrypt.

Brukar fixa en hel del datorer och jag har aldrig varit med om en BIOS innan som saknar LEGACY inställning. Jag har lyckats att göra om partitionen till MBR, men då vägrar ju datorn att starta upp på den så klart.
Det är en ASUS VivoBook E402NA med Windows 10 Home 64bit.

Någon som har någon idé om en bra lösning?

// Patrik

Av bigvanilla

Tack, det blir nog så att jag kör med Hitfilm och köper Lightroom.

Tack för alla råd

Av bigvanilla

Jag har innan gått en högskolekurs som behandlade photoshop så jag kan photoshop hyfsat, inte nybörjare och har använt det länge. Läste att moderskeppet rekommenderade inte att man skulle köpa photoshop elements längre om man är fotograf utan det räckte med lightroom.

Gimp har jag testat innan och det var kraftfullt, men jag har ju som sagt lite photoshop kunskap redan.

Och Hitfilm verkar onekligen ett mycket bra program för video editing. Såg dock att det inte har 4K stöd Och Hitfilm pro kostar +3000 kr. Lite för dyrt för mig.

Lightroom verkar väldigt bra och alla gillar det. Men jag tar inte så jätte många bilder just nu, men det blir säkert med tiden. Men samtidigt så verkar lightroom ha en del bild editing funktioner också, så man kanske inte behöver en ny photoshop.

Har kollat på paketet Adobe elements premiere och photoshop som är relativt billiga. Den har 4K stöd och premiere verkar ha fått bra betyg i alla fall. Dock så skall den tyderligen inte kunna exportera till H.265/HEVC.
Så jag undrar är detta ett stort hinder för video utvecklingen att man inte kan exportera video till H.265/HEVC?

Skall man bara köpa Premiere elements så kostar den typ 900 kr. Men såg ett annat populärt program som har fått bra betyg är Cyberlink Director 15 ultra kostar bara 675 kr. Och cyberlink har stöd för H.265 vad jag kan se.

Hur viktig ät H.265 egentligen?

Av bigvanilla

Program för redigering av photo och video(4K).

Har nyligen köpt en Panasonic G80 som klarar video i 4K och tänkte det är dags att lära sig mer om photo och video redigering. Har använt bara en gammal version av photoshop C3 innan för bilder. Och tänkte höra med er så att jag väljer rätt program från start.

Har funderat på adobe elements photoshop/premiere, men läste att den inte riktigt hanterade RAW filer korrekt i vissa fall? Är detta tillräckligt bra program eller?
Sedan har jag läst mycket om Lightroom, och det verkar som om man kan redigera bilder där också. Lite förvirrad blir man och undrar vad man skall med photoshop till i så fall?

Vad använder ni för program, för och nackdelar?

Av bigvanilla

Finns ju en hel del nätaggregat, men dom är alla semi modulära, precis som dom som du gav exempel på:
https://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=436#rparams=m=s3212454...

Av bigvanilla

Någon som har ett GTX1080ti som inte har coolwine? I så fall vilket märke/modell?

Någon som har ett GTX1080ti som inte har coilwhine? I så fall vilket märke/modell?

Av bigvanilla
Skrivet av str8forthakill:

Har pillat lite i MSI afterburner med mitt MSI 1080Ti Gaming X och pillat på chassifläktarna, insåg en sak dock, halva chassit, fronten, var iskall, baksidan varm. Jag har inte tillräckligt med utblås!

Tog av sidopanelen och kortet kör nu i 1999Mhz med +125Mhz / 117% power limit. +300MHz på minnet (gillar inte att överklocka minnen). Med sidopanelen på sjunker det till 1911Mhz. Behöver ett par tysta 140mm fläktar till taket i chassit definitivt.

Vad har du för chassi och fläktlösning nu?

Av bigvanilla

Klarar en i3 detta system så är det ju lika bra att köra på Pentium G4560 som är mycket billigare och typ bara 10% skillnad från en i3. Pentium G4560 är ju minst 50% billgare än en i3 om du vill komma undan billigt.
Men frågan är ju om det klara detta system? Kan man köra flera virtuella OS med en i3/pentium G4560?

Av bigvanilla

Anledningen för mitt valda moderkort är att det stödjer HDMI 2.0(4k 60Hz) . Hittade bara 2 andra som stödjer HDMI 2.0 fast då var det z170 modeller, inte z270.
Men jag kanske har tolkat det fel med 4K, det kanske räcker med HDMI 1.4 för att kolla på filmer på TV'n?

Sedan valet av processorn är ju i3 kabylake för att den klarar netflix 4K. Tror inte att pentium klarar netflix 4K, men har jag fel så vill jag gärna veta om det.

Av bigvanilla

HTPC bygge

Skall klara av att spela upp film i 4K samt vanlig surf och sånt på TVn. Inget spel eller tyngre saker. Duger denna lista?
Planerad köp lista (har redan en Samsung 240GB SSD)
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10306615/

Fråga 1: Klarar jag mig med en i3 7100T (35W) processor eller behöver jag en i5 7500 (65W)? Skall köra Windows 10 som OS.

Fråga 2: Har en Streacom Nano PSU på 160W, men jag klarar jag mig på den billigare på 120W med detta bygge?

Av bigvanilla
Av bigvanilla

Ser att detta är en distanskurs. Och då undrar jag varför skall man köra en grafik/designkurs på en laptop när man kan få en billigare dator men kostnaden för bildskärm tillkommer ju så klart. Men det viktigaste måste ju vara att ha en bra skärm och gärna storskärm. Finns säker någon som vill sälja sin gamla speldator här på sweclockers som kommer att fungera jätte bra speciellt om datorn har ett geforce grafikkort. Och till det en bra stor skärm.

Av bigvanilla

Själv lärd i Basic på min VIC-20 och lärde mig precis som i videon genom att skriva av basic kod från tidningar. Till slut gjorde jag spelet masken. Men sedan så tog ju minnet slut och då var det inget skoj längre när man ville avancera.

Av bigvanilla

Också dämpande material i fronten på mitt Fractal Define C chassi.

Av bigvanilla

Jag har ett Corsair RM750x 750w i mitt Fractal define C som skall vara 180mm långt och passar precis.

Finns bilder i mitt galleri:
http://www.sweclockers.com/galleri/14086-nytt-galleri

Av bigvanilla

Jag har Fractal define C chassi och om du skall använda HD buren så kan du använda 3 st 120 mm fläktar i fronten som då också fläktar över hårddiskarna längst ned.