Inlägg

Inlägg som qhrizz har skrivit i forumet
Av qhrizz

Funderar på ett köp, testade XM2 i förra veckan och tyckte att de var trevliga

Av qhrizz
Skrivet av Jakoby:

Hej

Tänkte köpa ett par riktigt bra trådlösa hörlurar och har sätt mycket om Bose Quitecomfort 35. Jag har ingen som helst koll på andra tillverkare och vad dom har att erbjuda som ligger inom samma kvalité som dessa. Vad rekommenderar ni om man ska köpa ett par trådlösa hörlurar i den prisklassen som förhoppningsvis ska hålla väldigt väldigt länge?

Hade nog väntat lite, IFA körs väl igång på fredag, jag väntar på Sonys WH1000XM3
http://thewalkmanblog.blogspot.com/2018/07/sony-wh-1000xm3-co...

Om inte annat så borde det släppas annat lull lull och eventuell går väl dom äldre ned i pris(?)

Av qhrizz

Hade personligen siktat på en 1080p skärm iom 1060 kortet. Mer tungdrivna titlar kommer flyta på bättre i 1080p än i 1440p. (har själv ett 1080 och en XL2730z,1440p som får kämpa lite i vissa titlar)

Något i stil med https://www.inet.se/produkt/2212385/zowie-xl2411p-24-144hz-e-... kanske räcker? Grabben är ju bara 10 (om det inte är så att pappa vill lägga massa pengar ). Vill man ha finare skärm om några år så kan man sommarjobba ihop den

*1080p
*~24"
*144hz

Av qhrizz

Host1(2600K, 8GB ram): filserver + plex
Host2(DL380 G7 294GB ram): (virtualiserat)
x2 pfsense (får två ipadresser från ISP så plockar en till respektive brandvägg)
x2 Domain controllers + x1 labb DC
x3 Windows server 2016, labb och RDP utifrån (vpn...)
x1 Exchange server, används dock inte men inte orkat plocka bort den.
x1 Bitwarden
x1 Gitlab
x1 Mailinabox (backupar föreningens mailbox)
x1 MySQL
x1 OpenVPN
x1 piHole
x1 PRTG (övervakning, for fun..)
x1 Ramdiskserver (tilldelat typ 32GB ram som ramdisk. Cachar shadowplay över lanet mot den när jag spelar)
x1 Rocketchat
x1 Teamspeak
x1 Veeam
x1 rtorrent
x1 Vcenter (labbat lite)
x1 Webbserver (+1 avstängd för lite legacy php5 saker, sourcebans/hlstatsx)

(*edit: hostade tidigare mellan 6-10 CSGO servrar men inte längre. Separata VMs)

Av qhrizz

Går skitsnabbt att tanka PUBG patcharna med 1000/1000

Av qhrizz
Skrivet av Shudnawz:

@qhrizz:
Behöver du verkligen konsolerna för de hyllorna? Jag hade för mig att de satt rätt okej om man använder rätt gipsankare i väggen?

Egentligen inte, lackhyllan har ju egen fästanordning, men ville ha möjlighet att dra kablarna bakom hyllan och ned (högtalarna vägen 4kg st)

Av qhrizz

Fixade lite i datorhörnan nu när det är semester

http://forumbilder.se/H7G81/img-1755.JPG

Högtalarna stod på bordet förut, så upp på hyllor.
x2 Ikea Lack hyllor https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50282177/#/701036... och konsoller https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00167472/

Skärmarna åkte upp på VESA stativ, x2 https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/tv-tillbehor/fas...

Samt en Philips Hue lightstrip i taket.

Av qhrizz
Skrivet av Lorault:

Tjena. Snart tar jag semester. Är behov av linser men kommer inte ha på dem under flyget då det kommer bli jobbigt. Får man passera säkerhetskontrollen med mitt handbaggage? Det gäller Optifree Express 355ml. Vad är det för regler?

Annan variant är att du fyller linsburken med ny vätska som du sedan tar med dig i handbaggaget (antar att du plockar ur linserna 1 gång?). Stora flaskan skickar du i incheckade.

Av qhrizz
Skrivet av Vidalism:

Hur tar man en längre bild? Det jag menar är, jag vill ta bild från topp till tå på den här sidan, hur gör man?

sharex har scrolling capture om det är det du menar.

Av qhrizz

Kikat ngt på bitwarden? Finns som dockerimage om man vill

*edit: lite sen till festen...nåja

Av qhrizz
Skrivet av Ohjay:

@fawb & @qhrizz: Har kikat lite på pubgtracker för att se lite mer detaljerade stats, men det lyfter ju en annan intressant fråga. Vilken tredjeparts tracker är bäst/mest trovärdig? Finns ju några olika.
Men för att återgå till min ursprungsfråga så är det väl egentligen att man kan få såpass hög rating trots dålig k/d och inga vinster. Det känns skevt, men spelar kanske ingen som helst roll.

Spelade även under EA men då struntade jag fullständigt i ranking (men vann å andra sidan lite matcher).

Alla har samma data. Visas bara på olika sätt och har olika uppdateringsfrekvenser.

Ja, du kan uppnå den "ratingen" utan att vara överjävligt bra. Ligger du lite över average så kommer du att klättra, egentligen bara att grinda.

Av qhrizz
Skrivet av Gustenrocks:

@BostonGurkan:

Sjukligt långsamt för mig när det kommer till nedladdningar, oftast. Kör endast över natten. Däremot surf och Netflix har fungerat bra. Dock irriterar jag mig på att det kopplar mig mot USA som närmsta bara för att jag kört Netflix där per automatik. Det kan ju omöjligtvis vara optimalt, det är som om den lurar sig själv.

Skrivet av BostonGurkan:

@qhrizz: Jo jag såg det också. 3 år känns som en väldigt lång tid att binda upp sig dock. (Det är iofs 2 år också men för några kronor extra i månaden tror jag hellre att jag börjar med 2 år.)

Hur fungerar uppkopplingen mot USA för dig?

Via firefox+plugin: New jersey

http://forumbilder.se/H6R8I/firefox-2018-05-03-22-00-12.png

Gäller nog att hamna på rätt server

EDIT
Testade med nordvpnklienten mot svensk server(windows):

http://forumbilder.se/H6R8I/chrome-2018-05-03-22-21-16.png

och mot USA (denna gång hamna jag i denver)

http://forumbilder.se/H6R8I/chrome-2018-05-03-22-25-15.png

Av qhrizz
Skrivet av BostonGurkan:

Startade en tredagars-trial idag för NordVPN då jag är i jakt efter en smidig VPN-tjänst för alldagligt bruk. Hastigheterna från servern i Sverige är helt ok där jag bara förlorar ca 10% av min bandbredd. Servrar till USA är det värre med dock då jag endast får ut ca 2% av bandbredden och skyhöga 50ms svarstid. Är det vanliga siffror, med tanke på att servrarna är så långt bort? (Har testat ett dussintal av servrarna för att se om någon var drastiskt bättre) Hade tänkt streama USA-Netflix men det kommer nog knappt gå med dessa hastigheter, tyvärr.

Abonnemanget på två år verkar vara prisvärt, med ca 30kr i månaden? Tycker ni jag ska slå till eller har ni dåliga erfarenheter av NordVPN? Hur står det sig mot OVPN och PrivateVPN t.ex.?

Har inte testat dom andra men NordVPN går ju att få 3 år för $99. Får ut ca 200Mbps mot svenska servrar så är väl godtyckligt (har gigabit)
https://nordvpn.com/sv/special/deal/?utm_medium=affiliate&utm_term&utm_content&utm_campaign=off51&utm_source=aff826

Pluginsen i chrome/ff fungerar ok, dock inte mot svenska servar - osäker på varför. Klienten för OSX/linux fungerar däremot mot svenska servrar

Av qhrizz
Skrivet av Ohjay:

Vad har ni för åsikt om rating-systemet i Pubg?
Den gånga säsongen har jag spelat 133 matcher i EU solo FPP utan att vinna en enda match. Dock 22 topp 10(16.5%). Min K/D ligger på 0,59.
Med dessa smått mediokra stats så har jag en rating på 1892 vilket placerar mig inom topp 0,85% enligt Pubg(dvs topp 3000 EU).
Kollar man på de som har samma rating som mig så har de allra flesta betydligt bättre stats(främst K/D och vinster), så något känns skumt.

Sen har väl rating-systemet ingen innebörd på själva matchmaking-delen än om jag fattat saken rätt.
Men jag vet inte om jag ska anse att jag bara är kass, eller om jag helt enkelt är kass på att vara bra.

I EA när FPP inte fanns så fungerade ratingsystemet. Vi blev i stort sett alltid matchade med spelare med ungefär samma rating. Visserligen gjorde det ju att det tog längre tid innan matcherna starta (upp till 5 minuter) men det tyckte inte vi var något problem. Nuförtiden verkar det ha slopats för att folk snabbt ska få games (?). Systemet i sig är väl lite småtrasigt, kills kontra placering är lite skevt.

Har man redan låg rating > top 1000 så går man i stort sett alltid plus om du inte dör direkt utan kills. Nedåt top500 bör du ha några kills och komma top 10-15 för att gå plus och mot top200 så bör man ligga på runt top5-10 med några kills för att inte gå back. Mao så länge du placerar dig över alla skolanboys som dör direkt så borde du gå lite plus.

Nu är jag inte superhögt rankad på smurfkontot(på main kontona brukar vi ganska lätt kunna pusha top100-200): https://pubg.op.gg/user/AsianWonderchild?server=eu (växla till säsong 4 ute till vänster) Men du kan ju se hur kills/placering påverkar hur jag gick upp/ned. (några events är med i statistiken också, räknas ju inte mot vanliga ratingen)

Av qhrizz
Skrivet av Xtenzion:

Jag jobbar med dubbla bildskärmar och jag har diverse program på min sekondära bildskärm, ibland blir jag distraherad av dessa fönster, då stänger jag av bildskärmen, men då märker windows att jag har stängt av bildskärmen och alla program flyttas till min primära bildskärm. När jag sätter igång min sekondära bildskärm måste jag manuellt flytta mina fönster tillbaka.

Vet någon ett bra sett att lösa det på?

Se video för demonstration av problemet
https://www.youtube.com/watch?v=-cL2pHflIj0&feature=youtu.be

Displayfusion har fading:

http://forumbilder.se/H69VA/displayfusionsettings-2018-03-26-18-...

Testade att aktivera och då blev skärm 2 "godtycklig färg" (du kan välja färg).

(stödjer även att spara desktop window position. Fungerar antagligen som AHK scriptet men inbyggt i mjukvaran)

Av qhrizz
Skrivet av Tandborste:

Nu vet jag inte om Volvos hybrider är ladd-hybrid, alltså som både har elmotor och bensinmotor som man laddar batteriet i väggen. Men till saken, beroende på hur du bor och hur långt du kör kan en ladd-hybrid vara värt att kika på. Körde en Passat GTE hela förra sommaren och va mycket behändigt med eldrift. Har knappt två mil till jobbet och kunde ladda både hemma, på jobbet och passade på att ladda vid en snabb-station när jag va å handlade I Mall of Scandinavia (ligger runt hörnet typ). Så på nästan tre månader med den bilen så tankade jag två gånger (t/r till landet i Småland), allt eftersom jag tog mig fram med mer eller mindre bara eldriften. Som sagt, beroende på hur du bor (tillgång till laddning etc) och hur långt du kör per trip så kanske en hybrid kan vara nåt?

Menar inte att du ska skaffa en Passat GTE, även om det är en trevlig bil , utan om Själva tekniken i sig.

Lite OT: Men VW har ju glömt att ladda 12V batteriet. Päronen har problem med att den laddar ut för att dom kör för lite på bensin. Laddning av 12V sker alltså inte när man laddar de andra batterierna, vilket hade löst problemet.

Av qhrizz

Gsuite för den egna domänen (pröjsar 5-8 dollar eller vad det nu är, unlimited storage osv..)
Outlook/Hotmail (haft sedan urminnes tider)
icloud (iPhoneanvändare)
vanligt gmailkonto
Jobbmailen (O365)
Bostadsrättföreningens styrelsemail (hostad lösning, typ mailinabox)
Egenhostad mailinabox för imapbackup av styrelsens saker.

(har ngt yahookonto också men använder den inte)

Av qhrizz

10Gbps för 300 kr i månaden...

Av qhrizz
Skrivet av griid:

I FPP finns det inga fuskare!

Inte lika många i alla fall. Men har blivit dödad av en kille med wh+aimbot/assist (uppenbar)

Av qhrizz
Skrivet av blabbs1:

Satt och kollade lite PUBG. Gick in i spelet och såg att min rank är 11,2% i Solo TPP/ EU. Iför sig bara spelat 39 matcher sedan de nollställde statsen. Jag är en ok spelare, men är långt ifrån bra på PUBG och känns inte som jag är topp 20%.

Vet ni vad rankingen baseras på? För min k/d är bara 0,9 och bara kommit topp 10, på 4 matcher och aldrig vunnit.

Sedan undrar jag om ni spelar mest TPP eller FPP, lite sugen på att byta, men känns svårt att gå över till FPP.

Skrivet av fRostmirE:

Tror vinster och topp 10 placeringar väger tyngst när det kommer till rank. Som exempel ligger jag på strax över 1% i rank på Squad FPP utan en vinst fast med 60% topp 10 placering den här säsongen på ca 20 matcher spelade, ingen magnifik K/D men 2.7 och min vänn som har 1.8 i K/D är också runt där, någon marginal större bara.

P.S spelare enbart FPP.

Vinster, top10 och kills är nog det som påverkar ratingen mest. Ni kan ju kika era stats på exempelvis https://pubg.op.gg/.

Ökad killrating kan utan problem väga upp för att man kommer 4-5:a i ett spel så att man i totalen går plus i rating. (iofs nästan enbart i top500 som det börjar spela stor roll med kills/placering om man ska gå plus i rating)

Hela ratingsystemet är lite småskevt, vi har haft games där vi ligger på ungefär samma rating och i spelet haft lika många kills och ungefär lika mycket damage men en har fått mycket mer i rating när spelet är över.

Vi har haft teorier om att det spelar roll vem man dödar (om spelaren har högre rating) men inget vi kunnat styrka.

(För jmf så spelar vi bara FPP. I duo är jag och den jag spelat mest med rankade top50 i EU just nu, qhrizz/haren_ . I Squad var vi rankade top1000 innan juluppehåll)