Inlägg

Inlägg som qhrizz har skrivit i forumet
Av qhrizz
Skrivet av theboxen21:

VLANet lär vara detsamma som föreningsnumret. Så om du fått en bekräftelse och kan se ditt kundnummer (8-siffrigt) så är de 4 första siffrorna föreningsnumret. Så anledningen till att @qhrizz har 1854 är för att hans förening har det numret internt på Ownit, så prova ditt så bör det lira!

Ja det har du ju helt rätt i! Det är dom första fyra på mitt kundnr

Av qhrizz
Skrivet av MrPasty:

Tack, jag tror att jag förstår! Jag uppfattar det som att du har gjort på samma sätt som jag fast med nummer 1854 på Internet i stället för mitt 1000. Är det något nummer som du har hittat på eller är det nödvändigt för att funka?

Jag kommer också att ha två IP men till olika enheter. Jag har tänkt mig att det kommer att gå automatiskt om båda enheterna är kopplade på samma VLAN men det är ett senare problem annars!

Skickades från m.sweclockers.com

Det är det VLANet som Ownit berättat att dom släpper åt mitt håll. Det bästa är nog om du ringer och frågar exakt vilka VLAN dom har för din förbindelse

Av qhrizz
Skrivet av MrPasty:

Hallå där!

Jag är ingen hejare på nätverk men jag gör så gott jag kan. Jag har precis aktiverat min fiber från Ownit här hemma och behöver lite hjälp med att lösa mina problem. Eftersom jag inte gillar att ha utrustning som jag inte äger på mitt nätverk och för att det är så kul att pilla med och lära mig har jag bestämt mig för att koppla fibern direkt in i min Ubiquiti UniFi US-8-150W. Innan jag drog igång med mina experiment testade jag i alla fall med Ownits tjänstefördelare att allt funkade.

Jag har sedan flyttat SFP-modulen till switchen och kopplat in fibern i den på port 10 och ethernet från port 9 till WAN på min USG. Port 9 och 10 har fått ett eget nätverk som är VLAN-Only och VLAN 1000. De andra portarna har nätverket LAN och port 1 är kopplad mot LAN-porten på USG. Jag hoppades att det skulle göra switchen till omvandlare och att USG skulle få en IP från Ownit men så blev det inte. När jag tittar på min nätverkskarta så ser jag en massa enheter som är kopplade mot switchen på port 10 och USG har IP 0.0.0.0. Jag har avaktiverat port 10 nu tillsvidare men undrar vad jag har gjort för fel.

Jag separerar mina vlan innan edgeroutern men VLAN för min förbindelse är:
IPTV: VLAN501, Taggad. Måste släppas taggat mot IPTV box.
Internet: 1854,otaggat.

Mao

INK -> Switch med taggad port 501, otaggad 1854 -> Edgerouter för vlan1854(ETH0/WAN)
-------------------------------------------------------------------> Taggad port 501 till IPTV boxen

Lite flummit förklarat men tror du förstår.

Sen har jag två IP adresser från Ownit via deras DHCP, så man fick skapa ett pseudointerface på eth0 för att plocka ut sekundära adresen, ingen skillnad på VLAN där för respektive IP på WAN sidan.

Av qhrizz
Skrivet av Tommy66:

Man har väl inte råd att satsa på (riktig) support på MS kanske...

OK, tack för tipset.
Sökning på Skärmtid på Technet gav tyvärr ingenting (vettigt - och bara tre träffar).

Skulle det inte duga att tvinga det med lokal policy per dator att köra windowsupdate varje dag? (antar att dom inte är domänanslutna)

Av qhrizz
Skrivet av Rospigg:

Med tanke på att jag behöver en skärm också så är budgeten ansträngd. Jag hoppas kunna hitta något på Black Friday för 4000:-
Hmm, har glömt vad det är för MOBO i hans dator. Måste såklart kolla det.

Fortnite, Minecraft, Overwatch, även Starcraft och WoW ska det börjas med.

fortnite på low borde väl 1060 kunna pusha till 144hz i 1080p. Osäker på overwatch/starcraft och wow

Hur många fps får han ut nu?

Av qhrizz
Skrivet av Rospigg:

Som sagt sonen vill uppgradera lite.
Just nu så har han följande;
i5 8400
1060 3gb
8gb RAM

Han vill kunna spela i 1080 144hz samtidigt som han har en skärm igång för Discord och annat, alltså ingen streaming.
Att uppgradera RAM är ju givet, men vilket "så billigt som möjligt" grafikkort fixar det han vill göra.

Skrivet av sifri:

Uppgradera grafikkort är nog nummer 1 sen undrar jag vad de är för moderkort är det ett b360 eller z370? För har du b360 är de begränsat vilken hastighet du kan köra med ram minnen

Så rent spontant ram minne till 16gb och ett grafikkort exempelvis rx 5700/5700 xt eller 2060/2060 super.

Vad har du för budget?

Skickades från m.sweclockers.com

Frågan är väl vilka spel han spelar?

CSGO borde inte vara några problem.
Fortnite?
Pubg?
Minecraft?

Att ha sekundära skärmen igång med discord eller något annat är i stort sett försumbart. Såvida det inte är något med flash. flash suger.

Av qhrizz

Boende: Lägenhet, bostadsrätt stockholm
Uppkopplingstyp: Fiber
ISP/Leverantör: Ownit
Hastighet: 1000/1000
Kostnad: 199kr/mån
Avtal sedan: 2016(?) ett par år i alla fall

Av qhrizz

Plockade upp en Apple Watch series 5 förra fredagen, GPS, 44mm,alu,spacegrey som får ersätta min gamla trötta series 2. So far so good

https://www.bildtagg.se/file/isy6sn5e5382nxus6xv2wzj

Av qhrizz

Ownit 1000/1000
Edgerouter 4

Undrar hur bra sajten är, väldigt varierande resultat.... men några av dom bättre resultaten nedan
Så svar ja, det går att få A och A+

http://www.dslreports.com/speedtest/54542853.png

http://www.dslreports.com/speedtest/54542500.png

Av qhrizz
Skrivet av Chichin:

Ok, tack för svar, ska test lite till samt kika på automatisering. Kör inte Docker utan en ubuntu kärra under ESXi

Docker körs inne i OS. Inte som ett eget OS.

mao apt-get install docker-ce

Av qhrizz
Skrivet av evil penguin:

Njae, lät på TS som att de skulle ha wildcard-cert, då kan man inte använda http-01, enbart dns-01.

Docker eller ej så håller jag iaf med om att automatisering är vägen framåt.

Specifikt den dockerimagen har inbyggt att om du har en DNS provider,t.ex cloudflare så kan du ange api nyckel dit och så sköter den uppdateringen av det DNS record som krävs för att få ut wildcardcertet

Men den klarar också såklart vanligt http validering, men då får du ju skriva in respektive subdomän du ska ha cert för (ej wildcard)

Av qhrizz
Skrivet av Chichin:

Hej, har lite problem med att få till certifikat från letsencrypt på min nginx maskin som jag vill ska agera reverse proxy för ett par maskiner.

Jag tänker att jag ska använda ett wildcard cert från LE och kommer så långt att LE vill att jag ska lägga in ett txt record i DNS på domänen. Jag gör det men det händer inget då jag kör " dig -t txt exempel.com +short "

Jag har lagt in ett A record med @ som namn och min externa IP som den pekar på. Har även lagt till ett A record med namn * samt extern ip som den pekar mot.

Och så ett CNAME med www som pekar mot @

TXT record som jag lagt till är namn: _acme-challenge pekar mot "koden" jag fick av lets encrypt.

Om jag i TXT record istället lägger in ett @ under namn och bara kör koden som det pekar på så funkar " dig -t txt exempel.com +short " Då får jag fram koden men lets encrypt köper inte det, får istället upp " No TXT record found at _acme-challenge.exempel.com "

Jag gissar att jag gjort fel med A records osv så vill någon som har lust att peka mig i rätt riktning!?:-)

Om du har en DNS provider som https://github.com/linuxserver/docker-letsencrypt stödjer kan du få den att uppdatera recordet automagiskt och förnya. Om inte annat så kanske http validation duger då det är lätt att mata in nya domäner i docker-compose filen.

(Inte riktigt svar på din fråga ovan men måste säga att det är rätt smidigt att köra det i docker om man är lite lat av sig )

Av qhrizz
Skrivet av robber:

Tack för inputen!

Testat ett 10tal gånger får testa ett 20tal till då helt enkelt
/R

Kanske RedSn0w? borde väl gå att restora till en official IPSW via pwned dfu mode?

Av qhrizz

Voicemeeter banana klarar av det annars

Av qhrizz

Tomorrowlands livestream:

Av qhrizz
Skrivet av Blackie:

Hehe, det är samma som jag gått till
Var på mitt första besök där igår, har tidigare gått till Audika på Fridehmsplan.

Det var Audionomen som informerade mig om kampanjen och att den precis dragit igång du borde ju fått samma information men alla kanske inte hunnit bli informerade om kampanjen, vem var det du träffade?
Som jag uppfattade det så var priserna följande.. BAS: 3000:-/st, Advance: 6000:/st och Premium: 12000:-/st och sen 50% avdrag på det. Har försökt googlat lite efter kampanjen utan resultat.

Jag kommer också att välja den laddningsbara varianten men har inte bestämt vilken modell jag kommer att välja ännu och nu när det är kampanj dvs halva priset och man kan få den del bekostat av landstinget (Fritt val), så kanske det är lika bra att passa på när det är kampanj där av frågan över premium valet.

Har läst på lite om skillnaderna mellan BAS, Advance och Premuim och Premium har en Feature som jag kanske känner skulle underlätta för mig som är "tal i bil", vet inte om det kommer att ge något mervärde eller göra någon skillnad men vore grymt om det funkar, jag kan tycka det är svårt att hänga med i samtal med personer som sitter bakom mig i bilen är det något du upplevt problem med och känner att Phonak Marvel kunnat underlätta detta?

Här kan du se skillnaderna mellan modellerna:
https://www.phonakpro.com/se/sv/produkter/horapparater/audeo-...
Som du kan se så är det löjligt lite som skiljer mellan Advance och Premium, de hade ju kunnat skippat Premium och bara ha Bas och Advcance.

Då måste jag fråga henne när jag har återbesöket i Augusti! 50% på 12000(egentligen 15000-3040/2) tackar man ju inte nej till Min audionom gick på semester för 2v sen så kampanjen kanske inte var igång då?

Ja precis, du får ju 3040 per öra av landstinget om man är berättigad. Dock redan avdraget i priset på 12000 då dom egentligen går lös för 15000 i deras prislistor. Advance är nog kanske mer rimlig i prisbild men har man budgeten och är lite prylkåt så kan man ju gå all in

Har tyvärr inte åkt med folk i baksätet, men om funktionen fungerar likt "superzoomen" dvs 1:1 samtal i bullrig miljö så kan det nog underlätta. Slår jag på (valde att flytta ut det programmet från autosense) Speech in loud noise så känns det verkligen hur mikrofonerna stryper allt ljud som kommer från sidan, surrealistisk känsla men fungerar bra. Klart mycket effektivare än det jag hade på mina Exelia Art.

Har väl vanligtvis inte några jätteproblem i bilen men tycker nog att det är svårare att höra om man själv sitter bak och personen i framsätet pratar framåt. I det läget kan det nog vara trevligt att ha lyft ut ett par program till manuellt val och testa vad som fungerar bäst.
Lite bök men du kan ju tillsammans med audionomen justera programmen också, t.ex hur snäv eller öppen mikrofonkonen ska vara osv. På så sätt kanske ni kan ordna ett program som fungerar bra för dig i bilen?

Dyker upp såhär i appen:

http://forumbilder.se/I60AH/2019-07-13-13-17-23.jpg

Mamma pratade med Phonak under Almedalsveckan och det är tydligen en ny app påväg med lite fler funktioner, dock oklart vilka funktioner men den skulle lanseras under hösten.

Nu är jag inne på vecka 3 med dom, blev en rätt stor omställning i ljudbild och hur ofta autosense faktiskt byter program och justerar, lite ovant men tror det blir vardag om ett tag. Hade tidigare också stora insatser i örat, helgjuten propp och dessa är ju bara en högtalare i hörselgången. Känns lite weird men vant mig rätt snabbt.
Högtalarna kommer även i olika storlekar samt olika "gummipluppar", första jag fick prova var "lilla" men då lät ljudet jättetunt så vi testa någon storlek upp och då blev det bra. Men det har dom koll på om du tycker att det låter åt helvete.

Du kommer också att få med TV Connectorn, ingår tydligen som ett del av tillbehörsbidraget landstinget har. Fungerar men 3.5mm sprakar dock när man drar upp volymen(analogt såklart så finns ju en del som påverkar...). Ska testa optiska senare i helgen och se om det löser det.

Av qhrizz
Skrivet av Blackie:

Kul! hoppas du blir nöjd, de verkar grymt nice, jag får mina på test nästa fredag men jag kommer nog att välja Advance mest troligtvis. Jag har haft mina nuvarande apparater i 6 år så nu är det äntligen dags för nytt, det lär ju ha hänt något sedan dess kan man tycka

Får jag fråga vad det var som fick dig att välja Premium modellen framför Advance modellen?
Som jag förstår det så skiljer det inte så mycket mellan dessa två inget som verkar vara värt prisskillnaden mellan dessa.

Enligt min Audionom så har Phonak en sommarkampanj just nu som ger 50% rabatt på alla Marvel modeller är det något du också fått information om?

Valde väl egentligen mest bara för att, kunde valt advanced (steget under?) men kände att om man ändå ska lägga dom pengarna så kan man gå all in
Om jag förstod det rätt var det väl ljudprocessorn som var lite annorlunda i den övre modellen jämfört med den undre. _Troligen_ ingen större skillnad. Sen kom väl premium i enbart laddningsbar modell medans advanced körde antingen eller? Valde du uppladdningsbart?

Intressant! Min audionom nämnde inget om det, har varit hos Hörbart vid kungsholmen. Har du någon länk till kampanjen eller är det något Audionomen bör veta om?

Av qhrizz

Har egentligen inte köpt dom än (provperiod fram tills början av Augusti) men kan inte se att jag inte kommer att köpa dom.

http://forumbilder.se/I607A/photo-2019-07-12-10-24-49.jpg

Har efter ~5 år uppgraderat mina tidigare Phonak Exelia Art till ett par Phonak Audeo Marvel
https://www.phonak.com/se/sv/hearing-aids/phonak-audeomarvel..... Har valt "Premium" modellen med uppladdningsbara batterier + bättre ljudprocessing.
På pappret 24h batteritid vilket nog stämmer ganska bra om man inte streamer till dom. Körde häromdagen ~3-4h streaming och från 06:30 till 22:30 drog dom närmare 90% av batteriet. Snabbladdar 80% på 30 min, fullt på 3h.

Bluetooth funktionalitet med headset och streamingfunktionalitet. Helt sjukt skönt att kunna spela upp ljud från filmer/spotify/whatever rakt upp i hörapparaten. Har tidigare haft apparater med FM mottagare + tillbehör som aldrig riktigt fungerat bra. Detta är däremot grymt!
Tror dock bara att det går att koppla mot telefon, verkar inte gå att koppla direkt mot en dator. I det fallet kräver den extra dosa https://www.phonak.com/se/sv/hearing-aids/tillbehor/phonak-tv...

Ljudkvalitén via streaming är klart bättre än alla in-ear lurar jag haft, Supra nitro, Jaybird, Beats X.. men kanske inte riktigt i klass med mina Sony WH1000XM3 men svårt att matcha med dom såklart.

Fråga på om det är något ni undrar över

Av qhrizz
Av qhrizz
Skrivet av Neon:

Visst är inte kvitto helt tydliga alltid men det är samtidigt många kvitto som faktisk är. Oftast brukar det iallafall framgå någon form av artikel nr som går att söka på.

Det optimala hade varit följande :

- Fotografera kvitto
- Gör om till text
- Möjlighet att markera den text som ska vara sökbar
- Möjlighet att lägga till ytterligare meta data
- Kraftfull sökmotor för registrerad metadata

Helt enkelt ett system som förenklar hanteringen av kvitto.

När ett kvitto väl är inskannat finns det ingen anledning att behålla originalet, allt butiken behöver för att verifiera köpet står på kvittot.

Vad jag förstår av de flesta kommentarer här så nöjer man sig med att få in en bild på kvittot och manuellt själv skriva meta data. Visst, det funkar men inte jätte kul med kvitto som har 20 plus artiklar.

Som jag skrev ovan, ge mayan-edms ett försök. Docker-compose filen för enkel setup:
https://gitlab.com/mayan-edms/mayan-edms-docker/blob/master/d...

OCR på all text och sökbart, går att få till metadata och tags om man vill.

https://www.mayan-edms.com/

Upload från telefon till katalog i google -> schemalagda körningar som hämtar ned pdfen till mayan-edms watch katalog som sedan läser in filen

nyttjar rclone för att få ned filerna
Powershellscript:

$files = (rclone ls gdrive:/ScannerPro --max-depth 1 | Select-String -Pattern "\S+\w+.pdf").Matches.Value foreach($file in $files) { rclone copy "gdrive:/ScannerPro/$file" /home/qhrizz/mayan-edms/watch rclone move "gdrive:/ScannerPro/$file" gdrive:/ScannerPro/Archive/ }

Sen finns ju paperless också https://github.com/the-paperless-project/paperless men tror inte att den underhålls längre.