Inlägg

Inlägg som Mstandar har skrivit i forumet
Av Mstandar

Jag tror det finns ett par personer här som inte riktigt förstår skillnaden på ett gtx 480 och ett Tesla kort. Det är helt olika grafikkort, det ena är gjort för spel. och det andra är ett brutalt beräknings kort som inte hade gjort ett smack för grafiken i ett modernt pc spel. På Spel marknaden presterar Nvidias kort kanske lite sämre, men när det kommer till Super computing (Beräkning, 3D rendering mm) så ligger nvidias kort lite i framkant prestanda mässigt. men det är inga större prestanda skillnader, det som troligen avgjorde var deras möjligheter och resurser att utveckla och driva ett sånt här stort projekt framåt.

Av Mstandar

Jag hittar inte Z24RW någonstans någon som kan länka till nån som säljer den?

** Edit inga problem, lyckades hitta den under namnet ZR24w bara en liten felstavning.
men tackar för hjälpen grabbar det verkar vara en fin skärm med bra recensioner

Av Mstandar

Ja då var det dags för en ny skärm, då den gamla börjar få lite ålderssjukdomar med döda pixlar och sånt.

Jag hade tänkt mig nått som passar det nedan.

* Användningsområden = Bildbehandling/3D Design. men även surf och spelande
* Önskad storlek = 22-24 tum
* Din budget = det övre taket går runt 5000

Särskilda önskemål (om du har några sådana)
* Önskad upplösning = 1920x1080
* Önskat format = 16:10 eller 16:9
* Önskad Panel =
* Önskad Hz =
* Butik =
* Märke =

Av Mstandar

Men kom igen. Det finns alltid saker som en cpu är bättre på än en gpu och tvärt om, men i det här fallet handlar det om just ren beräknings förmåga, vilket är någonting som både gpu och cpu klarar av att göra.

Så nej ni behöver inte komma med några skämt om att köpa ett gtx280 och sätta i en 1366 sockel.
Och det intel ville göra var att slå hål på myten att gpu skulle vara över 100 gånger snabbare än en cpu på just ren beräkningsprestanda..

Av Mstandar
Skrivet av RazerBlader:

Och de verkar lyckas få okunniga konsumenter med sig :/

För övrigt slog det mig en tanke, Är Nvidia;s Tesla samma arkitektur och kan vara värre beräkningschip ändå eller är de baserade på samma arkitektur som GTX 280 och har således samma antal kärnor med? =P Tänkte om det gick o få mera värre, eller om ATI;s nuvarande arkitektur är värre

Tesla är väl i grunden baserade på samma arkitetkur som geforce korten, fast väldigt optimerade för det dom ska göra, Tex så är kärnan i Quadro FX 5800 benämd (D10U-30 (GT200GL) Vilket antyder att den är baserad på GT200.

Håller för övrigt med #Datanusse
Man kan inte stå och skylla på en tillverkare, jag trodde att det var rätt självklart att man åtminstone försöker kolla upp vad man köper..

Och till RazerBlader, Ja det är väl klart dom försöker vilseleda konsumenterna med olika säljknep, det handlar ju först och främst att tjäna pengar, sen hur man tjänar dom pengarna är en annan sak. men att sen efteråt kasta skit på tillverkaren, för att man inte har gjort sin research är helt och hållet bara fel.

Av Mstandar

Det verkar ju gå uppåt för dom igen ifall, men som andra har sagt, det är inte i grafikkorten dom får sina stora pengar det är tesla lösningarna som är stor efterfrågan på.

Nvidia VS Amd, intäkter.
AMD NVIDIA - Wolfram|Alpha

Av Mstandar

Färg matchning gillas skarp

sjukt snyggt

10p

Av Mstandar

Kan folk sluta med skitsnack...
Företaget som gör dom heter Quanta precis som Jokke nämde tidigare, och dom måste ju vara ena jäkla skurkar eftersom dom gör gör kloner på macbook =/,
Fast grejen är det att det är dom som tillverkar Macbook, (alla modeller) Ipod touch och jag tror även att dom gör iphone. Dom tillverkar även HP Envy, och denna Dell också i unibody design http://www.adamobydell.com/.

så kolla upp saker och ting innan ni börjar klaga på allt och alla.

Av Mstandar

Jag förstår ditt argument, till varför du valt en så hög prislapp,
men jag kan inte komma ifrån att det känns svårt att uppnå, Du vill ha en kraftfull dator som är tyst, det får bli kompromisser där.

Personligen skulle jag inte lagt över 15k för en dator, med tanke på vad du ska ha den till. dyrare prislapp är inte alltid ett bevis på att det är bättre.
Chassi kan jag hålla med om att man kan lägga lite mer på för många har väldigt svaga konstruktioner. Men just datorkomponenterna skiljer sig det inte mycket i kvalite sålänge du köper komponenter från välkända företag.

Av Mstandar

Kom igen nu, Trodde ni skulle kunna detta.
Varför ska du ha en dator för 25-35k, Du får en riktigt j*vla bra dator för runt 15k och eftersom den ska vara tyst också. så får du köra en kompromiss man kan inte ha det bästa, och samtidigt förvänta sig att det ska vara tyst.

Kan bara ge dig ett tips,, Lyssna på Fragdeath, han är den som har kommit med det i särklass bästa systemet för ditt användnings område, Dom flesta hade inte klagat om man kan få det billigare.
Men det verkar tyvär som ett högt pris är viktigare för dig än en bra, tyst och stabil dator.

gör så att lägga max 15k på datorn och spara resterande 10-20k och lägg på en 14dagars semester eller nått, det är mer värt pengarna

Av Mstandar

Snygg Burk, Stabilt OS, inget krångel med drivers, Bara att plugga in och köra igång. sen personligen så tycker jag att vissa program funkar bättre i mac än pc, men det har nog mer blivit av en vane sak för mig.

Men självklart kan du få en grymt bra pc för samma pris.
precis som kilroy säger, så kan du få en bra 27" IPS panel och en grymt bra dator för det priset.

Så vad har du för version av Photoshop, Windows eller Mac?

Här är en dator, den ser bra ut på pappret ifall
http://www.datorbutiken.com/default.aspx?Product=DBPC-WST01&U...

Ett par förslag på Skärmar, dom är istort sett så bra du kan få dom inom din prisram.
Dell 27" IPS
http://www.dustinhome.se/pd_5010380195.aspx?csref=Prisjamfore...

Dell 30" IPS
http://www.dustinhome.se/pd_5010172670.aspx?csref=Prisjamfore...

Vet inte hur den datorn är, så om nån kan kommentera den setupen så är det bra.

Sen vet jag inte om du kanske ska köra på ett grafikkort mer anpassat för film och 3d rendering, tex nått Nvidia Quadro eller nått sånt.
Men som tidigare, jag låter nån som har mer erfarenhet säga sista ordet.

Av Mstandar

Kan inte annat än att hålla med,
Jag gillar windows datorer mer, men det är mest för spel stödet.
Men för grafiks produktion väljer jag Mac alla dagar i veckan. finns inget annat som jag kan tänka mig när det gäller sånt.

Som Toke sa, iMac27" är fin. själv kör man MacBook Pro 13" lite liten kanske men gött med kraft.

Av Mstandar

Ah sorry såg det precis.
men detta är sweclockers, så det skadar aldrig att säga nått två gånger.

Av Mstandar

Det många verkar glömma av är att Nvidia tillverkar inte bara spel grafikkort, utan även proffs kort för Film, Spel, Cad utveckling mm. Dom har ju bland annat Tesla och Quadro.
sen får man inte glömma att Tesla och Ion är på ingång så en stor det av pengarna kan komma därigenom.

Men Starkt jobbat Nvidia, lycka till med det kommande året

Av Mstandar

Jäklar 9,6 miljarder = 7,5%, Micron har nog hyffsat go omsättning

Men inte bra =/, Vill se konkurrens, pressa priserna lite.

Av Mstandar

Gött att dom äntligen börjar visa lite av dom nya korten,
men hoppas dom fixar bättre lödningar på korten som säljs, Lödningarna på Ström kontakterna ser väldigt dåliga ut, det är en pinne som ser bra ut och det är den översta till höger.

Av Mstandar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WIRN
Lustigt att sweclockers medlemmar verkar tycka sig kunna mer än de på seagate.

Hursomhelst så tycker jag det är kasst att även top-of-the-line-laptops för det mesta har 5400-diskar (som tex min mac book pro)

Tycker inte det är så konstigt att sweclockers medlemar "kan" mer än seagate. Och det grundar jag på att seagate är ett företag som själva är en hårdisk tillverkare, och än så länge har dom ingen egen ssd. Och därför gör dom sådana här marknadsförings siffror, alla företag vill ju sälja sina egna produkter, och just nu är det så att seagate står för den stora delen av 7400 rpm hårdiskar.

Av Mstandar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
"lidelsefull; högstämd; gripande; känslosam"
Betydelsen är inte riktigt samma på svenska och till exempel engelska (även om den senare blir allt vanligare).

Skulle tagit något annat ord då :/
Men du förstog nog vad jag menade ändå.

Av Mstandar

Jag ser inget fel i att visa upp ett dummy kort, det kan mycket väl vara så att dom bara har X antal prototyp kort och då vill man inte ha med sig det dit,

Sen spelar det väl ingen roll om man har ett äkta kort eller ett dummy i handen.
Det är väl samma sak som att mobilerna i dom flesta elektronik affärer bara är tomma skal med knappsats och en lapp bakom skärmen.
Kanske en dum jämförelse.

BTW: tror det är dags att tagga ner snart, syftar på alla ATI/Nvida fanboys som sitter och kastar skit på varandra, finns tyvär bara ett ord för det och det är ordet "Patetiskt" slå upp det i en ordbok om ni inte vet vad det är.

Av Mstandar

Jag ska antagligen köpa en sån här nu i veckan.
Men jag har bara en fråga, hur är känslan när man använder piltangenterna. Inte för att man använder dom speciellt mycket vid vanlig datoranvändning, men det skulle vara intressant att veta, eftersom dom ser ut att ha rätt speciell utformning.