Inlägg

Inlägg som LJN har skrivit i forumet
Av LJN
Skrivet av njanja:

Hejsan

Köpte två stycken Toshiba N300 NAS 8TB 256MB. Köpte dom på netonnet (dom har inte så mycket HDD på lager).
Just nu fungerar men inte testat helt ut.
Använder mest dom för ProxMox Server för VM-s.
Frågan är om man ska inte lägga 500:- extra och köpa WD eller Irons?

mvh
Njanja

Har dom följande beteckningen? "The failing Toshiba's with 256Mb cache are: HDWG180UZSVA" Dvs. dom är tillverkade sommaren 2020. Ska du ha dom till att streama film över ditt LAN så testa extra noga med film som har hög bitrate.

Av LJN

Är inte WD Gold en bra NAS-disk? Jag har haft otur med Toshiba N300, se denna tråd:

Toshiba N300 8TB kass batch?

Av LJN

Jag reklamerade en N300 8TB i början av december då disken inte kunde streama film utan att det blev "drops-outs" då och då. Tog mig ett bra tag att lokalisera detta till disken och den gav också felmeddelande när jag körde WD Diagnose. Fick vänta nu tills i förra veckan då en ny Toshiba N300 anlände från Dustin. Förväntansfull så monterades disken i min server med formatering etc. Kopierade över film och provade i går kväll och fick åter igen "drops-outs" Serverns övriga 6 diskar av fabrikat WD och HGST Deskstar i olika storlekar har inte detta problem. Skummade webben efter om fler haft detta problem och fann denna text på ett forum: "The failing Toshiba's with 256Mb cache are: HDWG180UZSVA" och mycket riktigt så har min senaste disk denna beteckning. Tillverkad 20200805.

Någon som mer information om denna "batch" så att man har hållbara argument för en ny reklamation?

Av LJN

Tack för Era synpunkter och förklaringar. Disken används endast till att streama 4K filer i full format över lokalt LAN därav min fråga.

Av LJN

Skapa två partioner på 8TB disk för bättre filprestanda?

Har läst någonstans på webben att två partioner på större lagringsdiskar ökar/bibehåller läsprestanda bättre än en full dito.
Stämmer detta eller är skillnaden marginell? Vill minnas att det ska finnas ett benchmarktest som mäter prestanda var på partionen disken läser. Några erfarenheter?

Av LJN
Skrivet av LJN:

Hej Dustin, reklamerade 5/12 2020 en hårddisk Toshiba NAS300 8 TB ( inköpt sommaren 2020 ) som ni fick per post den 8/12 med ärendenummer CAS-331033-K1J3. Hur länge ska man vänta på en ersättningsprodukt eller få pengarna tillbaka? Hårddiskar är inget man reparerar vad jag vet?

Edit: 18/1 Kreditering av köpesumma är på gång nu

Av LJN

Många bra tips här, får sätta igång och prova mm. Tack för Era råd och erfarenheter:)

Av LJN

Kanalval mm. för två trådlösa nät i samma hus?

Hej, har en ASUS RT-AX88U på övervåningen och en TP-link EAP-245 V3 Accesspunkt på nedervåningen. Båda har aktiva 2,4 och 5 Mhz nät igång. Alla har olika SSID. Jag får då och då avbrott på min Ipad Pro och jag får för mig att det kan vara min nya ASUS router som stör TP-link enheten? Har ni några tips på kanalval att välja på respektive enhet eller andra åtgärder?

Av LJN

Hej Dustin, reklamerade 5/12 2020 en hårddisk Toshiba NAS300 8 TB ( inköpt sommaren 2020 ) som ni fick per post den 8/12 med ärendenummer CAS-331033-K1J3. Hur länge ska man vänta på en ersättningsprodukt eller få pengarna tillbaka? Hårddiskar är inget man reparerar vad jag vet?

Av LJN

Välja S/PDIF till Pi4?

Ska bygga en Pi4 musikstreamer och ser att det finns en stor mängd dac hat kort på marknaden. Men vilka är prisvärda alternativ? Behöver få ut S/PDIF via phonokontakt = bitstream och med hög ljudkvalité utan det kostar skjortan helst. Tänker satsa på Picoreplayer som mjukvara.

Låda, är det den stora argon som gäller för att slippa fläkt?

Av LJN

Tack för svar, att jumbo frame lät intressant är att jag streamar 4K-film via nätverket från Server till mediaspelare och bitraten kan bli riktigt hög jämfört med 2K-film.

Av LJN

ASUS RT-AX88U jumbo frame?

Har idag kopplat in min nya ASUS RT-AX88U och under option: Lan switch control finns alternativet att aktivera Jumbo Frame och NAT-control. Är det någon nackdel att aktivera dessa? Har ett internt Gigabit LAN.

Mer, vad är "static" IP-adress som vissa av mina klienter får? Har satt två "fasta" IP-adresser och resten har routern hanterat och då fått 5 st "static" och 5 st "DHCP" ? Detta kunde jag inte se i min g:a R7000.

Sist så kan jag meddela att den trådlösa prestandan på RT-AX88U är utmärkt, ligger rejält högre än TP-link EAP245 ( ca. 40-50% högre bitrate ) på både 2,4 och 5,0 GHz.

Tack på förhand för input och råd!

/Lennart

Av LJN

Tack för input, får låta routern "leta" efter firmwareuppgradering och hoppas på det bästa

Av LJN

Val av firmware för ASUS RT-AX88U?

Får idag min nya router Asus RT-Ax88U och är det någon speciell firmware man ska välja eller undvika? Och är det Ok att ladda ner och använda firmware från ASUS USA sida? Hittar ingen dedikerad EU download?

Av LJN

Finns många inlägg från användare som har problem med Unifi DMC. Jag såg tips om DMC här på Sweclockers och började läsa om denna intressanta produkt men förstår att det är för många en problemprodukt. Kanske är det mjukvaran som inte är färdigutvecklad?

Sen har Unifi på gång en ny wifi6 variant på en "allt-i-ett-burk" Finns att beställa från UK och bör nog finnas att köpa snart i Sverige också.

Av LJN

Filformatet är MKV och M2TS så servern skickar bara dataströmmen, sen är det mediaspelaren som transcodar mm. Kan protokollet SAMBA påverka prestanda? Är inte riktigt säker om SAMBA används eller inte?

Av LJN

Optimerar streaming 4K-video över trådat LAN?

Har en server med Asrock Serverboard och som har W10 Pro som operativ. Är trådat mot en Netgear R7000 och sedan trådat till en mediaspelare typ Dune HD Pro 4K II (RTD1619) Har märkt av lite buffringsproblem ibland och gissar på att när bitraten blir hög så kan detta uppstå. Kan aktivering av QoS i R7000 hjälpa något i detta fall? Eller ska man titta på inställningar för nätverkskortet på servern?
Asrock serverboard

Av LJN

Inga svar så jag tolkar det som att denna "säljesannons" är avslutad/avbruten.

Av LJN

Hej, jag betalar gärna 850.- för din Netgear R7800 inkl. frakt till mig eller kom med ett förslag vad du vill ha?
Hälsningar, Lennart

Av LJN

Tänker ersätta min g:a Netgear R7000 som jag varit nöjd med när det gäller driftsäkerhet och "uptime" Tittar på Netgear R7800 och R8000 samt nya (dyra ) AX12:an. Har skummat webben efter info och R7800 anses av många inkl. R7000 var den bästa router Netgear hat tillverkat? Hur är det med R8000 som fått lite blandade omdömen och den nya AX12:an ? Har egentligen inte behov av Wifi 6 just nu men har en Iphone 11 pro som ska stödja wifi 6? Någon som har lite erfarenhet om dessa produkter?