Inlägg

Inlägg som UnkeN har skrivit i forumet
Av UnkeN

Hej
Vill inte fråga, för jag tror inte det är orsaken, men är skärmen kopplad till moderkortet och inte grafikkortet?

Ursäkta för frågan.

Av UnkeN

Trackmania, Terraria, Minecraft, Golf With your Friends, The Crew 2, Fortnite, Guild wars 2 är några spel som min son provat på under senaste året.

Av UnkeN
Skrivet av Timmy Fox:

Även om tanken är god så finns det tyvärr många problem med Samhall i min erfarenhet.

Första gången jag blev satt att arbeta där, sommaren efter jag tagit studenten, så gick det bra. Lönen var OK (inget att hänga i granen, men det dög) och arbetsuppgifterna tillräckligt rimliga för mina specifika behov.

Ett år senare hade jag precis kickad från ett "vanligt" jobb efter 3 månaders praktik genom arbetsförmedlingen och 2 månaders anställning (chefen tyckte tydligen att det blev för dyrt att börja betala en full lön till mig). AF kom då på en briljanta idén att sätta mig på en 6 månaders "arbetsträning" hos Samhall. Till skillnad från min första erfarenhet så var denna långt mycket mer problematisk:

Först och främst så innebär min funktionsnedsättning att jag har svårt att sitta still, min kropp behöver en viss mängd mental och fysisk stimulans för att fungera. Vart sätter de mig? De skickar mig till ett hörn i ett lager där jag i princip förväntas sitta och klistra små lappar på kartonger hela dagen. Jag behöver inte tänka ö.h.t. och får inte heller någon direkt fysisk stimulans. Det blir snabbt extremt långtråkigt och konstant får jag försöka mitt bästa för att hålla mig vaken. Jag ifrågasatte snabbt detta men fick bara som svar att jag skulle försöka mitt bästa och se vart det går.

Kan tillägga att jag inte heller fick någon lön för detta, det räknades som en sorts praktik så jag fick alltså endast ~8000 i månaden före skatt för ett heltidsjobb som jag i princip tvingades till.

Efter någon månad så hade vi ett uppföljningssamtal och jag får bara klagomål på hur dåligt tempo jag , hur ointresserad jag verkar, och ifrågasätts om jag får ordentligt med sömn på natten då jag haft svårt att hålla mig vaken. Jag försöker förklara för dem hur detta är p.g.a. min funktionsnedsättning och påminde att jag redan från början hade ifrågasatt denna placering av just detta skäl. De verkar inte bry sig och föreslår att jag fortsätter som innan, dock med tillägget att de skulle se om det gick att göra några anpassningar för mina behov.

Om några anpassningar gjordes har jag ingen aning, då inget förändrades vad jag kunnat märka av. Det pågick i ytterligare en månad eller 2 innan det sket sig och min mentala hälsa var så långt i botten att det tog ett år av regelbundna möten med psykolog tills jag återhämtat mig. Till slut gav Samhall och AF med och flyttade mig till en annan position. Detta passade mig mycket bättre, även om min viljestyrka och mentala kapacitet var extremt låg vid detta laget.

Efter mina 6 månader var över beslöt Samhall att jag var "oanställbar" och vägrade ta någon hänsyn eller ansvar för hur deras beteende påverkat mig mentalt eller hur mycket bättre jag fungerade på den nya arbetsplatsen trots alla förutsättningar som lett upp till det. T.o.m. tjejen på arbetsförmedlingen höll med om att Samhall gjort fel.

---
Så visst, Samhall är säkert jättebra för många, så länge de handläggs korrekt och får rätt förutsättningar. Men i min erfarenhet så finns det många problem och mycket att kritisera kring hur de handlägger folk och hur de tar hänsyn till deras funktionshinder och nedsättningar.

Kan också tillägga att min mor jobbade tidigare i en byggnad där Samhall fått städkontrakt hos. Hon såg väldigt mycket där som hon själv ifrågasatte. Bl.a. så konkurrerade dem ut andra städfirmor genom att erbjuda lägre priser som övriga företag inte kan konkurrera med, många av städarna fick inte full lön från Samhall utan fick i stället, likt mig själv, bidragsbaserad inkomst från Försäkringskassan, samt så hade de enorm rotation på städare och bytte ut dem mot nytt folk med jämna mellanrum som ibland var helt fel personer för jobbet med 0 erfarenhet av ett städjobb. Oavsett erfarenhet eller förhinder så hade de alltid till syntes samma förväntningar som vilken person som helst och vissa av städarna fick ibland skäll från arbetsledaren om de inte hängde med och arbetade för långsamt.

Hej
Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Använd tiden till att studera något istället för att försöka smutskasta ett företag som faktiskt gör nytta åt väldigt många.

Av UnkeN

En tanke jag har haft gällande senaste kortgenerationen, både från nVidia och AMD, är ifall korttillverkarna gör fler modeller än vanligt, för att kunna komma undan att sälja de där billigare modellerna som såldes slut vid lansering.
Så de gör en ny version av kortet och säljer det för några tusen mer istället. Och hoppas på att de som beställde den billigare modellen ska tröttna på att vänta och avboka för att köpa ett dyrare istället.

TL:DR, är det onormalt många versioner av samma kort från partnertillverkarna? Jämför kanske med GTX1080 och RX-480 som båda var väldigt populära och såldes i mängder.

Av UnkeN
Skrivet av mrqaffe:

Surround brukar kunna konfas som fullregister i alla vettiga dekodrar men jag har aldrig sett att de kan konfas att återge lfe eller fungera för bas vid stereouppspelning.
Tycker också att det generellt är en dålig ide att parallellkoppla en bas med ett par toppar om de inte är anpassade för varandra, det blir ju kopplingsmässigt nått man brukar kalla basstöd men varken delningsfrekvens eller verkningsgrad är ju anpassade så att bas och top ska funka bra tillsammans, ljud blir det om förstärkaren klarar lasten men det låter troligen inte så bra, basnivån kan faktisk även minska vid vissa frekvenser pga utfasningar.
Kan vara roligt som ett experiment men inget man gör om man vill uppnå bra ljudkvalitet.

Nej såklart, vid stereoljud så blir det ju inget bra alls. Enklast är att hitta en aktiv subbas såklart, betydligt enklare att koppla in och få rätt.

Av UnkeN
Skrivet av Roger W:

Men kan man mappa om den kanalen så man faktiskt får ut baskanalen?
För Surroundkanalen lär väl inte säkert innehålla all basinformation?
Sen är det väl inte ovanligt att det bara är frontarna som kan konfigureras som fullregister? (Åtminstone var det nog så förr 🙂)

Ja, det är ju något man får undersöka lite. Om jag kommer ihåg rätt så kan jag välja storlek på mina högtalare både fram och bak på förstärkaren, men osäker på sidosurround.
Enligt manualen för VXS-923 så kan han välja Large på alla de olika surround, både sido och surround back.
Så det är då möjligt att få hela registret genom dom utgångarna.

Av UnkeN

Efter att ha försökt hitta mer information om basen och förstärkaren så verkar det som att SB-90 har en impedans på 8 Ohm. Seriekopplade ger 16 och parallell 4 enligt manual. (Så då har basen 8, rätta mig gärna om jag har fel, ett tag sedan jag byggde ljud)
Han borde kunna använda sina extra två utgångar på förstärkaren, de som är till sidosurround till exempel enbart till basen, eftersom förstärkaren vill ha 6-16Ohms impedans.
Man borde även kunna ställa in så att den kanal han använder är fullregister. Basen har ett inbyggt delningsfilter så bara de lägre frekvenserna kommer spela genom den ändå.

Av UnkeN
Skrivet av Falcon:

Jo, men hur kommer det låta? Vi pratar om en VSX här...

Jag beskrev bara hur han kopplade in subben till sin förstärkare för att få ut ljud. Inget om ljudkvalitet eller tryck. Dock är den passiv, och borde vara rätt så lättdriven. Men jag vet inte säkert.

Det går ju att testa som någon annan sagt. Det skadar väl inte.

Av UnkeN

Din subwoofer har bara högnivå kontakter, så det du gör är att koppla högtalarkabel från förstärkaren till sub, vänster och höger. Och sedan från subben vidare till dina högtalare. Så till exempel:
Vänster framhögtalare utgång från förstärkare till ingång vänster på sub, sen ut från sub till högtalare vänster fram.
Och likadant för höger sidan.

Av UnkeN

Hej!

Jag har idag ett järnset, ping i3 o-size. 4-SW. Spelar kring 12-13hcp. Jag spelar inte jättemycket varje år men tänkte ändå att det är dags att gå ifrån mina ärvda klubbor till något nytt som är anpassat till mig. Så jag provslog Titleist nya T200 och T100 igår, och T200 verkar helt klart trevliga klubbor. Stiff stålskaft som minskar höjden enligt killen där. Jag slår högt nog ändå.
Så tanken är då 5-PW + 48. Sen får jag komplettera med en 52 och 56 graders wedge senare. Det skulle innebära det mest kompletta golfset jag någonsin ägt.

Är det någon annan som har testat den nya T200 järnklubban? Vad är era tankar kring den?

Av UnkeN

Luftkylt hemma hos mig.
Noctua NH-D14 med nyare PWM-fläktar, och några noctua chassifläktar i mitt O-11D mini.

Av UnkeN
Skrivet av hakd:

Behöver du 3TB SSD ?

Samt kan rekommendera AIO (på statiskta fläkt varv) över luft på Ryzen iom att Ryzen skalar upp och ner aggressivt så får man njuta av fläktar som så går upp och ner konstant när man surfar mm. Svalare och betydligt behagligare ljud

Hej

Man kan ställa in fläktkurvan även på en luftkylare, inga problem att ha en tyst, luftkyld dator utan plötsliga snabba fläktjusteringar som de nyare Ryzen processorerna verkar skapa.

Mvh, Jakob

Av UnkeN

Hej

Jag har ett O-11 dynamic mini, med luftkylning av cpu. Så jag har proppat chassit nästan fullt. Jag har två fläktar i främre sida som suger in luft, tre stycken i botten som suger in luft, sen en bak som blåser ut och två i toppen ovanför kylaren som blåser ut. Det fungerar hyffsat för mig. Jag har en 5800X så den är lite svårkyld ändå. jag har ställt fläktarna ganska tyst så jag är nöjd.

Av UnkeN

GTA5 är ju väldigt fritt, och jag har inte släppt lös min son i det heller, (10år) utan han får köra några race då jag är med. Eller modda bilar, men inte köra omkring fritt utan mig där.

Är ju lätt att råka svänga fel och köra över fotgängare, och då blir det polisjakt och slutar med att man blir skjuten. Så det känns inte som ett spel att släppa lös vilket barn som helst i.

Mvh, Jakob

Av UnkeN
Skrivet av Puttefnasket:

Lite drygt två veckor har gått och ingen respons från INET... Riktigt dåligt.

Hej!

Jag tror att Inet också har semester under sommaren som vi andra. Så det kan vara så att personen som kollar runt på forum är ledig. Men jag vet ju inte med säkerhet.

Ta det lugnt och ha en trevlig sommar!!

Mvh, Jakob

Av UnkeN

5800X, nyligen installerad, kyls med NH-D14 med PWM fläktar.
Max threads – 8168
16 threads – 8160
8 threads – 5658
4 threads – 3291
2 threads – 1769
1 thread –926

Av UnkeN

Min första 9-håls runda för i år är jag nöjd med, 18p, 43 slag, och 5 par. Spelar 18 imorgon så jag hoppas att jag kan hålla kvar lugnet i spelet och bara slå, inte tänka så mycket.

Kul med golf!

Av UnkeN

Mitt användarnamn började som UnCQuR i cs. Uttalat Unsecure... Fick hoppa in i en clan [SCUT] och då vi spelade ihop så kallade dom mig för Unkur. Så jag bytte till Unken, lite samma mening, men lättare att förstå.

Av UnkeN

"Med på Elden Ring-tåget är även författaren George R. R. Martin, med Sagan om is och eld i bagaget – förlagan till kritikerrosade TV-serien Game of Thrones."
Jag vet inte om bokserien är i bagaget än, då han fortfarande har kvar två böcker att slutföra i bokserien. Men nej, jag är inte bitter.