Inlägg

Inlägg som UnkeN har skrivit i forumet
Av UnkeN
Skrivet av fallan:

jag gjorde samma sak med mitt 4870. kan ju säga att det var guld värt då original kylaren både kyler extrem dåligt och låter hemskt mycket men att det inte blev kallare minns att mitt bara blev runt 45-50 grader i max loade med den kylaren och utan nån fläkt på den. har du ett trångt chassie? för om du har det så kan en fläkt göra mer o nytta än nytta då den pumpar ner varmluften i boten av chassiet?

Jag har ett Chieftec chassie, men inte så mycket fläktar som flyttar runt luft i det. Körde igång chassifläkten bak (80mm) nu på morgonen.. En av skillnaderna mellan original och denna är ju att på originalkylaren blåstes varmluften ut ur chassiet direkt. Det gjorde i mitt fall att processorn blev varmare. Ska köra ett test nu igen med chassiefläkten igång.

Jag får önska mig ett nytt chassie i julklapp!

Av UnkeN

Kylarbyte HD 4870 512mb

Efter att ha haft standardkylare på grafikkortet sedan det var nytt och samtidigt haft ett Accelero S1 rev.2 liggandes på hyllan så tog jag äntligen tag i saken och monterade den. Då jag köpte kylaren köpte jag även extra heatsinks till Vram bl.a samt en extra Noctua NF-S12 1200. (En har jag på processorkylaren)

Jag tog tid på mig och tyckte att det gick smidigt, eftersom jag inte använde de medföljande kylflänsarna till VRAM så hade jag inga problem med att kylaren tog i någonstans.

Körde ett litet gpu test i OCCT före bytet och då hade jag en maxtemp på 89 grader då fläkten styrdes av CCC och efter bytet hade jag en maxtemp på 66 grader.
Dock är datorn mycket tystare nu.

Jag är väldigt nöjd!
/Jakob

Kylarbyte HD 4870 512mb

Av UnkeN
Skrivet av Fraaanke:

Jag har kommit till ett ställe där gubben jag pratar med inte öppnar dörren och därmed kommer jag inte vidare, vilket är jäkligt retligt. Det verkar som fler har haft det här problemet. Jätte tacksam för hjälp!

Får jag gissa? Du är på ett party hos en high-elf kvinna?

Tricket är att få alla att kolla åt andra hållet så öppnar han dörren åt dig.
Hoppas det är det questet du är på i alla fall...

Av UnkeN

Första uppdateringen gjord för mig, synd bara att den inte sparade pågående spel före den stängde spelet och började med uppdateringen...

Av UnkeN
Skrivet av lanbonden:

Visst hade det varit trevligt, precis som det hade varit trevligt med en ny uppgraderad dator generellt.
Var Riktigt nära på att göra en uppgradering för ungefär en månad sen, det slutade med att jag köpte 4GB RAM begagnat för en spottstyver. Var inne på att köpa ett begagnat grafikkort förra veckan också, men hejdade mig i sista stund då mitt 4870 fungerar utmärkt till att surfa, titta på film mm, jag behöver helt enkelt inget bättre.

sitter på en c2d e8400, 8 gb ram och ett 4870.
ps, en c2q hade faktiskt varit nice, men kostar mer än den smakar.

Jag har faktiskt väldigt lika system som du har. Är väldigt nöjd men samtidigt vet jag att jag inte kommer kunna spela de nyaste spelen på min native upplösning (om jag inte har allt på low).

Men till CZ, WoT, Terraria, Magicka, GRID, och liknande spel som jag spelar funkar min setup utmärkt!

Av UnkeN
Skrivet av Josuroli:

Jo dom glömde bort att lägga med förbättringen i 10.5 men det finns en hotfix hos amd att hämta som fixar det. ATICatalystHotfix

Suveränt! Tack så mycket för svar och länk.

Av UnkeN

Hej

Jag använde 10.4 preview drivisar till mitt 4780 och hade fina snabba laddningstider mellan banor, häromdagen bytte jag till 10.5 och har märkt en försämring av laddningstiderna trots att den drivisen skulle hjälpa till att göra dem snabba. Fler med samma problem?

Av UnkeN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av twit
Tja utan fläkt torde den inte fungera särskilt bra.

Heh, jag kyler min E8400 passivt med en Thermalright SI-128 SE utan problem, tricket är att ha en fin genomströmning i chassiet.
Ska sätta dit en fläkt för att få lite luft på moderkort och minne också, det är det jag tycker är synd med alla dessa "tower" kylarna.

Av UnkeN

Jag tror du ska försöka trycka ner den i den blåa porten, det är den primära Pci-e porten vad jag vet.

Lycka till!