Inlägg

Inlägg som Celeritax har skrivit i forumet
Av Celeritax

Ehm, konstigt att hon totalvägrar konsoll. Det är ju till Wii de flesta halvcrappy casualspelen finns för de som inte är insatta., multiplayer är det lite dåligt med till wii iofs, men vet inte hur det ser ut på den fronten exakt.

Hon gillar inte spel med särskilt mycket gameplay, det ska vara ganska plain och simpelt, right? När du berättar om pocket tanks låter det mest som hon är oerfaren av olika spelmekaniker och kontrollmetoder. Hon borde öva mer och återkomma med kritik när hon har gett det lite tid. Pocket tanks är enormt simpelt... Gillar hon brädspel som spelas i turer? finns massa sådana multiplayerspel.

Av Celeritax

Av egna erfarenheter: köp den DYRARE. Det är ingen skillnad i ljud och bildkvalitet mellan kablarna, men den billigare är av usel fabrikationskvalitet och går jättelätt sönder.

Jag hade en deltaco och den höll inte speciellt länge, så om du inte vill byta ut kabeln om och om och om igen och slutligen lägga ut över 400, köp en robust kabel istället som faktiskt håller.

Av Celeritax

Detta kort behövs verkligen. Ett prisvärt kort i kring 1800-2100 kr vore riktigt bra.

Av Celeritax

Catalyst 10.1.

Av Celeritax

Gå in på www.prisjakt.nu och sök upp ditt moderkort.

Leta sedan reda på moderkort med samma specifikationer eller bättre och kontrollera att dustin har dessa.

Av Celeritax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av metro
Okej men den klarar inte ens 720p om vi säger så
Jag har bara dragit ner Videolan(VLC) och kört via det? Ingen bra idé?
Windows XP Professional 32bitars

Tack för alla snabba svar!

Hmm, mitt 7600 GS klarar 720p galant. Kan det bero på att du har 256 mb eller att det är AGP? :/

Så vitt jag vet borde 7600 GS klara 720p. Annars kan du ju försöka få tag på ett AGP kort som är bättre, men det kan bli knepigt att få tag på ett bra och prisvärt sådant misstänker jag.

Av Celeritax

Jag skulle ha valt intels 80 GG SSD då den är mer prisvärd. Skulle dessutom valt Corsairs CPU vattenkylning, tycker det är att prioritera före andra entusiastsaker. (Du slipper en jobbig cpufläkt och datorn blir MYCKET tystare, du kan dessutom överklocka).

Av Celeritax

PC porten är helt värdelös, man ska spela det på konsoll tycker jag. Helst 360.

Av Celeritax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av micke_power
var ligger bios?

http://sv.wikipedia.org/wiki/BIOS

Av Celeritax

Den här tråden får mig att längta hårt efter ett nytt elder scrolls... waah ;_;

Oblivion var ett underbart spel, många roliga timmar det...

Av Celeritax

Fördelen med större skärmar: Mer yta.

Men då ska du också ha plats för det, och (inte nödvändigtvis) bra hårdvara som klarar av moderna spel i höga upplösningar.

Själv har jag ett minimalt datorbord i mitt redan trånga rum, och nöjer mig med 19". Personligen tycker jag att det är bekvämt med större ytor, men jag är inte särskilt petig, jag tycker 19" räcker bra. Har en 32" TV här inne också, men använder inte den till vardagssurf.

Av Celeritax

Ser nice ut, tyckte det inte var så onödigt... tycker snarare att det är en kul grej.

Av Celeritax

Hmm, nu har jag inte haft problemet på ett litet tag, fast jag har visserligen inte belastat kortet så mycket. Det är bara en tidsfråga innan det händer igen, haha.

Hmm, borde jag med andra ord byta in mitt kort? jag köpte det vid release, i princip, kanske har nyare HD4850-kort mer hållbarhet och högre stabilitet?

Av Celeritax

Temperaturerna är höga, precis som de ska vara på ett HD4850 med referensdesign. Inget förvånande precis. Dock så blir det ingen som helst skillnad om jag ökar fläkthastigheten till maximalt, så temperaturerna är nog inte problemet.

Btw, borde inte referens-VRM-kylningen duga? man räknar ju med att kortet iaf ska fungera normalt med den designen kortet har från början...

Av Celeritax

HD4850 som strular, kan inte starta spel, konstiga "artefakter"

Har haft ett speciellt problem ett tag som kommit och gått men blir allt vanligare.

Efter att jag har startat ett spel eller liknande och ibland helt random så får jag konstiga block och artefakter i spel, i aktivitetsfältet, startmenyn m.m.

Jag kan inte heller starta spel, för då kraschar spelet bara, samt skärmen blinkar till och det står att "Grafikkortsdrivrutinen slutade svara".

Jag har prövat att ta bort överklockningen från minnena samt cpu och dessutom testat en mängd grafikdrivrutiner gamla som nya, utan resultat.

Här är en bild som visar hur allt ser ut, kanske kan posta fler exempel senare:

http://img707.imageshack.us/img707/8363/konstigt.png

(Exempel från ett spel, Dragon Age... Menyn)

http://img46.imageshack.us/img46/4194/91592677.png

Exempel från en film:

http://img694.imageshack.us/img694/9459/filmua.png

Som sagt brukar problemet uppstå när jag spelar ett spel och grafikkortet belastas, men inte alltid. Ibland dyker problemet upp utan att några tunga program körs. Tacksam för all hjälp, som det är nu kan jag oftast inte starta ett spel utan att det kraschar, att grafikkortsdrivrutinen slutar svara eller att jag får en bluescreen.

Av Celeritax

Ålder: 18
Plattform: PC, X360, Wii, NDS
Favoritspel: Rhythm/musik, side-scrollers, co-op, RPG, indie/pussel, hack n' slash slash/beat em up/button masher/fighter, FPS, RTS.

Jag gillar det bästa utav allt, dock så gillar jag side-scrollers och RPG mest av allt mycket för pussel och spel som kräver tänkande.

Av Celeritax

Ett "dugligt" och riktigt billigt grafikkort.

Tjo!

Har en kompis som behöver ett nytt grafikkort för spel som TF2, L4D etc.

Tyvärr har han bara en Pentium Dual Core på 1.8 GHz och är i princip pank. Därför behöver jag förslag på ett grafikkort som matchar processorn som flaskhals och är så billigt som möjligt.

Jag har redan som första hand föreslagit ett begagnat grafikkort till ett bra pris, men dock inte haft något tur med letandet. Just nu vet jag inte om ett riktigt snålt budgetkort som t ex 4350 verkligen är värt pengarna om man bara ska ha ett riktigt billigt grafikkort som matchar en 1.8 Ghz DC.

Notera att en uppgradering av processorn inte är att komma på fråga (det blir för dyrt.)

Kom gärna med förslag och led mig ut ur den förvirrande labyrinten ^^

Av Celeritax

Hade samma problem fast skärmen blev svart redan innan windowsloggan visades. Jag prövade att starta i felsäkert läge, vilket fungerade förstås. Sedan blev jag tvungen att återställa till en tidigare grafikdrivrutin i enhetshanteraren.

Notera att jag hade två skärmar inkopplade, och bilden blev svart oavsett vilken skärm jag startade med.

Av Celeritax

Kör gärna 64-bitars Vista eftersom du ska ha 4gig RAM.

32-bitars klarar bara att hantera ungefär 3gig.

Av Celeritax

Jag tycker personligen att du ska köpa en helt ny dator eftersom ett nytt grafikkort ändå kommer bli flaskad av din processor.

Men om du nu verkligen ska uppgradera tycker jag du ska köpa ett 4670 eller ev sämre grafikkort och inte mer. Du behöver troligen också minst 1 GB ram till.

Eftersom du har PC3200 nu måste du köpa PC3200 minnen.