Inlägg

Inlägg som Celeritax har skrivit i forumet
Av Celeritax

Jag skulle nog köra på 4 gig istället för 6 gig ram och sen satsa på en mer prisvärd CPU. Core i5'an som går i 2.8 Ghz är ett bättre val. Sen kanske satsa på ett kraftfullare grafikkort.

Av Celeritax

Jag är bara så glad att jag ännu inte har köpt en SSD. Men jag kommer nog göra det ganska snart, för jag vill så gärna ha en trots att de ännu inte är nere i vettiga priser!

Av Celeritax
Skrivet av Knashatt:

Tittar mina 1080p filmer på min 24" 19:9 CRT-monitor som klår det mesta i bildväg. Kostade ca 23.000 kr när den kom ut. Har bättre bild än någon platt-skärm jag sett hittills när det gäller färgåtergivning, kontrast, djup mm. Och då har jag sett mycket i.o.m. mitt jobb.
Så jag sitter ca 1.5 meter ifrån skärmen och ser hur otroligt skillnad det är mot DVD-film.

Sony GDMFW900 24" CRT Monitor
Sony GDMFW900 24" CRT Monitor ( GDMFW900 ) - 24" + CRT Monitor - Sony Monitor

Nu var det inte skärmen som var det interssanta, utan själva formatet.

Jag kan inte se skillnad mellan 1080p och DVD två meter från en 32" HDTV. De som påstår sig notera skillnaden ljuger förmodligen...

Av Celeritax

Hoppas hela PhysXgrejjen blir allvarligt knivhuggen och förblöder i en trång gränd någonstans.

Rättvis fysik åt folket! såväl som på CPU och andra GPUer än de från Nvidia!

Av Celeritax
Skrivet av ajp_anton:

På grund av LCD-teknikens natur går kanterna inte att totalt eliminera.

Nån som vet varför?

Liquid Crystal Display.

Flytande kristaller. Skulle rinna ut om ingenting höll ihop vätskan på plats? bara en gissning.

Av Celeritax
Skrivet av teckim:

Snacka om att göra bort sig...

Håller med.

Av Celeritax

Beror mycket på vilka spel du spelar, t ex om det är viktigt för dig att maxa senaste PC spelet liksom.

Jag tror det håller sig fint i åtminstone 2 och ½ år innan du börjar känna av det. Tror säkert att du klarar dig i 3 år+ ändå om du inte är galet kräsen.

Och sist men inte minst: vilka pengar du har lagt ut och är beredd (eller kan) lägga ut senare för finare grafik.

Av Celeritax

Troll....

Och som tidigare sades, det är normalt för 4850 med referenskylning att bli överdrivet varmt. Visst klarar kortet mycket, men det är en riktigt dålig kylning som referensen har. Jag skulle köpa en Accelero S1 r2 + en 120 mm fläkt och sätta på. (Observera att VRM behöver kylas också).

Huvudsaken med att skaffa ny kylning är för att slippa det ohyggliga ljudet från fläkten.

Av Celeritax

När jag bytte mus och slutade använda kulmöss blev jag väldigt nöjd. Jag skulle aldrig gå tillbaka.

Av Celeritax

Jag rekommenderar paketet som plockades ihop från Inet. Om det nu bara är WoW och CS det handlar om så räcker 2 GB ram.

Datorn från greattech är betydligt mindre prisvärt än om du hade satt ihop en dator själv. Du får då betala 4,5k och får en riktigt klent budgetgrafikkort.

Ärligt talat så skulle en begagnad dator vara ditt bästa alternativ för den slanten, förutsatt att datorn i så fall är prisvärd.

Av Celeritax

Tycker fortfarande att PhysX är kasst. Hoppas och tror att AMDs öppna alternativ segrar och används flitigt i framtiden.

Av Celeritax

8800 GTX var en sådan prestandarevolution att den än idag står sig bra. Visserligen var den svindyr när den var ny, men jag tycker inte du ska uppgradera ännu. Beroende på hur länga du orkar vänta dvs, men tycker du ska vänta tills priserna på nuvarande toppkort har blivit vettigare, först måste fermi släppas också.

Av Celeritax

Till spelande är den ju inte särskilt bra, men som en surfdator som kan köra nyare spel på låga inställningar (förutsatt att du stoppar i 7950 GT) kan du kanske komma upp i 2500 kr. Jag skulle tippa kring 1800~ annars.

Av Celeritax

Jag skulle gärna se en ultraportabel dator med ION (v2) krets, SATA 6.0 Gbps, USB 3.0/HDMI... gärna med en prisvärd SSD innanför skalet. Det skulle vara ett givet köp för mig!

Av Celeritax

Q9550 håller definitivt måttet fortfarande, men är givetvis inte lika framtidssäker.

Tycker personligen det är lite tidigt för dig att uppgradera, men om du tänker sälja dina gamla grejer, så kör i5 om du inte tänker uppgradera på ett tag.

Det bästa du skulle kunna göra är att hitta en begagnad Q9550 för bästa prestanda per krona.

Det kanske skulle vara roligare att uppgradera hela paketet vid ett senare tillfälle när du verkligen kommer behöva QC, DX11, DDR3 och s1156.

Av Celeritax
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonas13
Det är skillnad i vissa spel men knappast i majoriteten. Starcraft 2 har ännu ingen signifikant skillnad mellan motsvarande hastigheter på quad och dual. Likaså med napoleon total war. Och bland de äldre spelen är det ju få som ens utnyttjar dual fullt ut. Men visst, som tur är verkar fler och fler spel nyttja quad och jag kommer definitivt skaffa en under slutet av året.

Det är definitivt dåligt stöd för dual när det gäller äldre spel, men idag är quad inte så ovanligt.

Skulle säga att det finns lite skilda meningar när det gäller det. De flesta 360-portar som finns stödjer quad.

Det är ju också en fråga om spelet ens kräver en quad för att köras bra, för många spel räcker det med en dual. Men jag tycker personligen att det är bäst att satsa på en quad idag, men om man redan sitter på en bra dual så är det lite overkill att uppgradera, då håller jag med dig, om att man ska vänta. (Så får man garanterat enormt mycket nytta för en quad.)

Av Celeritax

Jag har ett TX650 agg, men det låter ingenting från det. Antagligen ett problem som inte finns på alla 650w TX agg från corsair?

I så fall tycker jag du ska skicka tillbaka det så att du får ett agg utan det störiga ljudet.

Av Celeritax

Chrono Trigger, Mass Effect, Oblivion, Portal, The Sims, Super Mario Bros. 3.

Av Celeritax

Det låter som om problemet är att spelet körs single core. Enligt många sajter ska spelet vara rekommenderat att köras på en DC CPU.

Tycker fortfarande att det är märkligt att det inte flyter på ordentligt för dig på High. Ultra kan man ju nästan misstänka det att det krävs något extra för. Bara för att lägsta systemkraven är låga betyder det ju inte att höga krav inte kan vara ett alternativ för den som kräver överdrivet med ögongodis.

Av Celeritax

Crysis ser otroligt snyggt ut på vissa punkter om man kör det på very high. Kräver dock förhållandevis lite väl mycket.

Men om vi ska prata om spel som inte kräver galet kraftfull hårdvara och ändå ser snygga ut så svarar jag nog ME2 och Bayonetta/DMC4.