Inlägg

Inlägg som tEan har skrivit i forumet
Av tEan
Skrivet av friArsenik:

Men vi skulle kanske vara någorlunda optimistiska ändå.
Här är filmer som jag hade tittat och tycker de var bra.
"Män som hatar kvinnor" - alla tre.
"Ondskan"
"En man som heter Ove"

Kan ni komma på några? Skriv här.

Utvandrarna,Invandrarna…fantastiska filmer med fantastiska skådespelare.Inget som produceras nuförtiden är i närheten.

Av tEan
Skrivet av Mörksuggan:

"Styrande eliten"? Låter som ett QAnon fan här.

Jaså?Tycker mer att det låter som att jag är för fri information och du är för censur.Alla vill inte leva i Kina.

Av tEan
Skrivet av Nimuel:

Nej då, o jag är inte alls osympatisk inställd till varför det är en tilltalande ide.

Jag tror snarare att missförståelsen ligger i vad innebörden av FCC's regleringar egentligen skulle (kunna) innebära. Om det ska regleras bör det göras genom lag, inte genom byråkrati. Det är nämligen långt ifrån självklart vad och varför detta bör regleras och i vilken mån.

Det finns en anledning till att jag drog liknelsen med demokrati o Nordkorea som kallar sig demokratisk. Ibland behöver man se djupare än vad etiketten säger o titta på innehållet.

Visst låter det trevligt med 'nätneutralitet' när implementationen i princip gör att du genom centralstyre kan strypa tillgång till misstänkt 'illegal' information, ja det finns en anledning till att vesselordet laglig finns med i hur de definierar var denna 'neutralitet' ska appliceras, gissa vad det innebär om du också behöver kunna urskilja mellan 'laglig' och potentiellt 'olaglig' data, i synnerhet när du själv kan definiera vad detta innebär och vem det ska drabba, i vilken utsträckning och när, om du är ute efter kontroll dvs.

Ingen bör ha den makten, i synnerhet inte då det verkar saknas anledning. Det har gjorts enorma framsteg vad det gäller tillgången till internet, inte minst vad gäller höga hastigheter, de företag (Comcast) som inte hade helt ren mjöl i påsen drabbades hårt för sina utsvävningar i gränslandet och är knappast skäl nog att misstänkliggöra hela marknaden.

Jag ser ett enda skäl till att försöka införa detta igen, och det är att att via FCC försöka ta kontroll över leverantörerna och styra tillgången till information. Inte en chans i h-e att detta är bra för konsumenterna eller utvecklingen av nätet.

Detta är bara en av anledningarna, det finns fler, bl.a. ekonomiska, men även tekniska sådana.

Jag anser helt enkelt att argumenten mot väger _väldigt_ mycket tyngre.

Lysande förklaring på varför regleringarna plockades bort och framför allt varför det är totalt huvudlöst att vilja ha de tillbaka. Självklart är det ett försök från FCC(och i slutändan den styrande eliten) att styra tillgången till information.

Av tEan

Har ett höj/sänkbart skrivbord som jag använde flitigt tidigare med att variera mellan sittande/stående men sen jag införskaffade min Embody stol så har jag blivit sittandes,den stolen är alldeles för djefla skön för att överges o det händer att jag byter ut sängen mot den för en god natts sömn👍

Av tEan

Spelade någon timme/timmar i ettan.Verkligen inte min kopp av te då det kändes som ett mobil-spel med idiot styrning.Har 2:an samma styrning?

Av tEan

For liten,minst 32 annars far det vara.

Av tEan
Skrivet av Lofen:

Du kan ha rätt i att du är bra på att förhandla men det är då det enda, jag misstänker dock att du snarare försöker lura dig själv mer än oss andra för att försvara ditt eget agg mot facket.

Vi pratar inte om mig här det är du som spelar duktig..

Vet inte varför du svamlar så mycket i dina svar och trycker på ordet duktig hela tiden?,det där med ”att försöka lura dej själv” är bara otydligt ordbajseri. Så tar vi det igen: Facken har spelat ut sin roll sedan sent 60-tal och är nu endast ett maktverktyg för deras hussar såssarna.Arbetslagen är väldigt stark i Sverige varav fack är överflödiga. Förhandlingar med arbetsgivare sköts med fördel av den ansatte själv.Som du ser har jag rätt.

Förövrigt tror jag du är fackligt anställd,ingen skulle försvara facken så hårt om den inte var avlönad av densamme.

Av tEan
Skrivet av Lofen:

Himla duktig du är, nu råkar du ha fel men annars låter det fint det du säger..

Duktig?,ligger väl fan i eget intresse att få så bra avtal som möjligt,och förövrigt har jag rätt i allt jag säger…du råkar möjligtvis inte vara fackligt anställd?

Av tEan

If metall=LO=Såsseriet,så självklart försöker dom bestämma vad som är ”bäst” för den enskilde löntagaren.Facken är en gammal dinosarie som spelade ut sin roll någon gång på 60/70-talet i Sverige och numera bara existerar som en förlängning av den politiska(läs:socialdemokratiska) makten.Arbetslagarna är oerhört starka i Sverige så där behövs verkligen inga fackpampar som styr förhandlingar

På den tiden då jag var verksam i Sverige så förhandlade jag ALLTID mina egna arbetsavtal själv,inte fan ville jag låta något hjon på facket göra det åt mej…

Av tEan
Skrivet av goralux:

Det har ju redan kommit ut att nya gta har mindre sarkasm och parodi i sig för att inte uppröra folk... Misstänker att huvudkaraktären inte kommer vara en kriminell socio/psykopat och istället är någon som kämpar för en "god sak"

Om så blir fallet så sjunker gta som en gråsten i havet.Ett riktigt gta spel SKA reta gallfeber på snowflakes,”uppröra” diverse moralkärringar och skapa panik artiklar i slaskmedia.Annars är det inte ett gta spel.Se southpark som ett lysande exempel på hur man driver med ”wokeness” kulten.

Av tEan
Skrivet av HazZarD:

Det finns ju en poäng att ställa krav på en stor aktör som x tycker du inte det? antigen så rättar sig musk efter det eller så får han dra sig ur... samma med tesla i sverige dom vägrar ju gå med på kollektivavtal helt sjukt...

Jag skrev ju det,att låta maktfulländade Bryssel hjon sitta på sanningen är ju sjukt bra!..inget som kan gå fel där inte,och varför inte gå steget fullt ut o göra en Kina,låt dom bestämma ALLT som får finnas på nätet.

Av tEan

Jaaa,att låta hönsen i Bryssel bestämma vad som är sant låter ju som en utomordentilig fin ide! All makt åt Tengil!!

Av tEan
Skrivet av roosterx:

Näe i slutändan var det som dom flesta gissade bara en ursäkt för att låta fascismen och hate speech flöda fritt.
Intressant blir det och se om detta inlägg blir raderat av moderatorer som det gjorde första gång jag nämnde nåt om Elon's förtjusning för fascismen. Dock var det en stund sedan.

Fascismen och hate-speech flödar fritt på twitter?….herrejösses

Tror det är ett bra beslut med årsavgift,kommer att rensa en hel del bots.

Av tEan
Skrivet av coxen:

Japp,men föredrar ff duck.Kanske provar igen inom en snar framtid för o se hur mycket den utvecklats.

Av tEan

Brave med Duck som sök.Rumble ist för youtube.Apple ist för Android.Avskyr verkligen vidriga Google.

Av tEan

En av de ”stora” inom tech-branchen.Förstår inte hur vissa hyser sånt agg mot denna person,han är ju verkligen ”the american dream” personifierad.Fyf-n vad tråkig tech-världen varit utan honom/nvidia.

Av tEan
Skrivet av first:

Varför sprider sig boomer-mentaliteten att allt man läser på internet skulle vara riktat till en själv?

*Man med synen i behåll läser på internet att nu kan blinda se igen med hjälp av operation för 200.000 kr*
- Öööhhhh för dyrt! Hallå, hur tänker ni nu, då köper jag hellre glasögon för 200 kr!! Sänk priset!!

För övrigt: Fantastisk tjänst och billigt med tanke på vad tekniken gör åt en.

Dagens sanning! Vi provar starlink just nu på båten jag jobbar på o det funkar otroligt bra.Tidigare använde vi en annan satelit tjänst som är 3ggr dyrare med internet speed i klass med pre dialup.Nu kan vi tom streama film.Det här är en gudagåva för all flygtrafik mellan europa-usa som nu kommer ha en RIKTIGT nätuppkoppling under resan.

Starlink är verkligen något banbrytande för oss som reser mycket.

Av tEan

Musk är en av väldigt få riktiga visionärer vi har.Lite lustigt att så många verkar lida av MDS(Musk derangement syndrom).Säkert samma personer som oxå lider av TDS.

Han skulle vara perfekt som president i USA om det hade varit tillåtet.

Av tEan
Skrivet av deltascu:

Om de ändå vore det så hade jag köpt ett par hekto!

36000 THB * 0.31 (SEK/THB)* 1.25 / 1.07 = 13035 kr

Billigast 4080 på prisjakt 13990 kr, 7% högre. Inte så farligt stor skillnad?

Hmm,hur är det med räkningen?.Jag betalade 36000 bath,dvs c:a 11100 sek for kortet INKLUSIVE tax.Skiljer ju nästan 3000 i pris,så jo,priserna är bananas i swe.4070ti har ännu bättre prissättning här,går att få for 27500 bath dvs runt 8500 sek MED tax.

Av tEan

[quote postid="20055138" userid="282927" name="sweisdapro"]
är ju typ bara att lägga på moms så är du på de svenska priserna, så inte så bananas ändå
[/quote

Thailand har salestaxes på 7% så priserna i swe är verkligen bananas!