Inlägg

Inlägg som Raphaei har skrivit i forumet
Av Raphaei
Skrivet av H00D:

Jag hade det inte förut och inget annat av Rockstar. När man väl laddat ner GTA V och installerat behövde man ladda ner och regga sig på Rockstar Social. Jag höll på bli tokig på deras Captcha. Klickade och klickade och klickade på den där bussen, brandposten och rödljuset. Trodde aldrig det skulle sluta.

Jag hade samma problem. Problemet för mig var grammatiken. "Click on buses", så ser jag en bild på en buss. Ska jag markera eller inte? "Click on firehydrants" ah okej, jag ser EN, ska jag klicka eller inte? Tog typ en kvart av från mitt perspektiv slumpmässigt klickande för att utbilda googles AI. Vet inte hur jag ska känna. Samma situation med "cross walks". Finns en ruta med EN cross walk, att klicka eller inte klicka, det är frågan.

Aja, tippat har man förr.

Av Raphaei

Att streama lokalt (spara streamen på HDD) och kika sen hjälper till viss del, men du skippar hela kommunikationen dator->twitch->viewers, och mycket kan hända där. Hjälper även lokalisera var ev. problem uppstår (och om du ens kan göra något åt dom!). Vänner är ett bra verktyg, även om ni spelar olika spel. Det är inte ovanligt att sitta på Discord med vänner där folk spelar olika spel och någon streamar där, känns självklart att slänga upp polaren på andra skärmen och ta del med vad denne gör. Det är väl lite vad vänskap är, att vilja vara engagerad i varandras aktiviteter.

Gällande intro var jag i samma sits, bestämde mig att ladda ner Blender och leka runt lite. Lyckades göra ett halvdant intro för Hearthstone (en av de spel jag hade tänkt spela). Vet ej om jag laddade upp den i samband med mitt projekt eller om det var långt senare när jag skulle visa för någon som sysslade med något snarlikt.

Guld-R:et var tänkt som min kanalikon uppe i hörnet du vet, gjorde en som långsamt roterade och var allmänt vacker. Kom runt halvvägs i processen med introt där jag testade olika saker, den där var sista innan jag la projektet på hyllan. Tanken var att man kommer in i en tavern, lokal tänds och folk sätter sig ner för att börja spela. Lärde mig en hel del, det roligaste som kanske var det simplaste av allt var att ge tjocklek till de två korten på bordet. Det jobbigaste var nog att få spelplanen att se bra (3D) ut vilket jag fuskade mycket med DoF med.

Jag hittade även "templates" för andra spel jag tänkte streama som var fria att använda, som man kunde använda som overlay. Lär fortfarande finnas mycket därute till alla möjliga spel.

Nu vet jag inte hur man gör countdowntimer mer exakt, men det fanns plugins man kunde använda för en rad olika funktioner. I värsta fall kan du väl bara gå till countdowntimer com (ej verifierat om sidan ens existerar, you get the jist) eller nåt, ställa in 10 min och streama den sidan. Finns många finurliga lösningar.

Av Raphaei

Vadå, funkar inget CSS? Har du länkat till rätt CSS-fil?

Och ett tips är att helt undvika automatiserade grejer som validerare när du lär dig. Läs genom varje rad själv och validera manuellt. Lär dig språket först. En validerare okejar ex "a=b" men om du förväntar dig att jämföra istället för att tilldela så sitter du fast om du inte begriper var felet är, och varför.

Av Raphaei

Gör ett testkonto på twitch. Streama när du spelar med polarna så de kan ha dig på andra skärmen, det är vad jag gjorde. De rapporterade problem och gav feedback på UI, delay osv. Jag tror jag spenderade en månad att work out the kinks så att säga. Det tränar dig också att inte peta dig i näsan, skrika svordomar och sånt så du får in de rutinerna. Du får också en bra uppfattning om vad du behöver uppgradera rent tekniskt om dessa behov finns, jag gick ganska snabbt till dedikerad mikrofon tex.

Jag spelade in alla sessioner lokalt, och testade friskt med olika saker (ex att äta på streamen) för att sen se genom allt och se vad jag tyckte funkade och inte från mitt agerande.

Jag kom fram till att på stream är jag mer av en (riktigt) tråkig tänkare än en pratglad "hej titta på mig"-typ av person, så valde att inte börja streama på riktigt av den anledningen. Men jag kände att det tekniska var stabilt och jag var redo att inte göra bort mig.

Av Raphaei
Skrivet av jnsson:

Vart ser man kupongen man får från Epic? Jag kan inte hitta vart man ser den

Saxat från OP:

Skrivet av Raphaei:

Det följer även med en rabattkupong som går ut 1:a Nov -20, som ger 95kr rabatt på spel som kostar 140kr och uppåt (klicka på ditt nick nere till vänster i launchern och välj Coupons/Kuponger[?]). Den heter MEGA Sale Coupon. (försökte länka till källa, men 403-errors)

Av Raphaei

Nu var det något år sedan jag sysslade med CSS, så saknar miljön att testa din kod för att se vad som kan vara fel. Mina tips kommer därför vara allmänna.

w3schools är en fantastisk resurs. Referera din kod med vad de visar för att se vad du gör annorlunda.

När du ber om hjälp (när det är kod inblandat), ett enormt starkt tillvägagångssätt att hjälpa andra hjälpa dig är att ta bort all kod som inte är problemet, vilket även visar att du gjort grundläggande felsökning och inte bara kastat upp händerna och gett upp för att "det fungerar inte".

"Vissa delar [fungerar inte]" är inte en bra buggrapport. Exakt vilka delar uppträder fel, vad förväntar du dig och vad är det felaktiga resultatet? Detta hjälper dig att få rätt svar snabbare.

Vad får du för output från din php? Jag har inte använt Wifeframe/Wireframe tidigare. Kan du länka rena HTML isf?

Det suger att du inte har kursmaterial, men läraren har rätt med google. Det är ett fantastiskt verktyg som du behöver lära dig använda på rätt sätt, speciellt när åkt fast (eller vill undvika).

Av Raphaei

@Pepsin:

Jag är lite på samma tankebana själv, mitt största pet-peeve är att det inte finns ett bra sätt att lista VR-titlar, vilket Steam gör fantastiskt. Epics motor stöder VR, men deras plattform verkar inte, ivf vad jag kan se. Men de är det nya barnet i klassen så att säga, att skynda långsamt och undvika felsteg är nog deras bästa chans till långsiktig framgång.

Och medan jag förstår varför de ger ut gratisspel, exklusiva titlar osv så är jag förvånad över hur bra spel de i överlag delar ut gratis. Definitiv goodwillboost i mina ögon. Det enda jag kan jämföra med (plattform vs Steam, dvs) är EA och att de skulle uppföra sig på detta vis existerar inte i min värld.

Så ja, de är lite Julas lågprismärke i hantverksvärlden, men de verkar ta små, seriösa och stabila kliv mot att bli IKEA-motsvarigheten inom möbelindustrin. Det är min optimistiska syn på det hela åtminstone.

Av Raphaei
Skrivet av MsSmith:

Hur stort är det?

Nästan 100GB.

Lycka till.

Av Raphaei
Skrivet av anon5930:

Control och Satisfactory får fina priser med rea + rabatt, om någon letar något mer.

Bra idé, tipsade mina polare som inte har Satisfactory ännu. Multiplayer lär bli riktigt kul, speciellt om CSS implementerar stöd för VR.

Av Raphaei

Jag började installera och den var ganska stabilt på ~60Mb/s (bit, inte byte), afkade lite och är nu nere på ~18Mb/s. Gjorde det mest av nyfikenhet (varför ens låta folk ladda ner när övriga services inte fungerar), har avbrutit installationen nu trots att jag kom till hela 4%.

Rapportera gärna i tråden när allt fungerar som det ska så jag kan uppdatera OP.

Av Raphaei

Min launcher verkar funka felfritt för mig atm, och jag kan nu installera GTA5 (har knappen men har inte testat). Får dock 403 på deras webstore, antar de stängt ner den tills de som redan har den laddat ner (eller nåt).

Av Raphaei
Skrivet av Ykalon:

Lyckades komma in, och nu har jag GTA 5 på både Steam och Epic.

Andra gången jag lyckas "köpa" spelet i launchern (tredje inkl. webbläsaren), denna gång på Engelska, men får bara en grå skärm efter det. Det verkar dock som att trycket börjar avta något.

Av Raphaei

Hade jag varit Epic hade jag varit orolig över att alla deras tjänster slutar fungera i en hel vecka, iomed vilket spel de nu erbjuder gratis. Det är mer än bara store som inte funkar, kan ju inte ens köra Satisfactory för jag får inte ens upp min egen spellista. Så jag nill åtminstone norpa åt mig GTA5 till mitt konto, ladda ner den kan jag göra när det lugnat ner sig.

Av Raphaei

Till de som misstänker att erbjudandet är bortplockat, jag lyckades komma in i launchern, men den var på fel språk. Gick vidare men efter jag klickade på vad jag antar vara Köp-knappen så blev allt grått.

https://i.imgur.com/QLpUwf0.png

Av Raphaei
Skrivet av Pelegrino:

Erbjudandet verkar bortplockat, hittar inget på GTA eller GRand Theft Auto.

Lustigt nog var det via den 404-sidan jag kom in i butiken medan mina andra 500/504 tabs inte kommit nånstans på över en timme nu.

Edit:
Din länk säger GTA-5 medan min purchase-länk säger GTA-V i adressen. De kanske tog bort 5:an och la till V:an som separat produkt?

Dvs. https://www.epicgames.com/store/en-US/product/grand-theft-aut... (?purchaseIntentId=<massa tecken>)

Av Raphaei

Lyckades få en 404 på den.

Edit:

https://i.imgur.com/dn6vciW.png

(inte direkt vackra print screen skills men men)

Av Raphaei
Skrivet av hellmix:

Fick error när jag tryckte igån Epic Launcher och nu står allt på ryska för mig 🤣

Så det är ryssen som ligger bakom överbelastningen.

Det var så jag upptäckte grejen från första början. Jag var i asset store för UE4 och allt bara dog, så kollade upp det och såg massa rykten överallt. Såg inget på sweclockers så tänkte om jag kan bekräfta rykten slänger jag upp en tråd.

Det går ju inte ens komma in i launchern för att lira sina installerade spel, allt är stendött.

Av Raphaei
Skrivet av jnsson:

Jo då. Det stämmer. Jag får upp GTA 5 i Epic Launcher

Har du möjlighet att screena dealen? Jag kommer fortfarande inte in.

Av Raphaei

@CubaCola:
Hittills har jag inte sett en screen eller bekräftelse efter 17, bara rykten. Jag hann dock se GTA5 (via scrollern som scrollar genom titlar) innan jag fick error igen. Så det är "bekräftat" men jag rekommenderar avvakta tills screens ploppar upp nånstans, reddit lär ju vara ett bra bet.

Edit:

https://www.reddit.com/r/EpicGamesPC/

Av Raphaei

GTA5 gratis på Epic Games Store

Det är Premium Edition.

Du har tills den 21:a Maj att hämta.

Vid 17 idag gick Epics servrar ner pga högtryck, och det cirkulerade bara obekräftade rykten (inkl ett raderat tweet från Epic). Jag startade denna tråd när jag själv såg att det faktiskt var GTA5 i deras store.

Efter timmar av att deras servrar var helt överbelastade med 500 och 504-errors konstant på slumpmässiga språk, har trycket på servrarna gått ner såpass mycket att det nu går att införskaffa spelet hyfsat pålitligt. Får ni error så försök igen, eller försök lite senare. Detta inlägg var kontinuerligt uppdaterat med rykten som efterhand blev bekräftade (oftast mha screens), och nu när stormen verkar ha lagt sig bakom oss är detta antagligen sista redigeringen (edit 16 typ).

Det följer även med en rabattkupong som går ut 1:a Nov -20, som ger 95kr rabatt på spel som kostar 140kr och uppåt (klicka på ditt nick nere till vänster i launchern och välj Coupons/Kuponger[?]). Den heter MEGA Sale Coupon. (försökte länka till källa, men 403-errors)

Allmänna länkar:

Epics Twitter: https://twitter.com/EpicGames
Deras reddit: https://www.reddit.com/r/EpicGamesPC/
Epic Games Store: https://www.epicgames.com/store/ (ger fortfarande 403-error i skrivande stund)