Inlägg

Inlägg som sabelström har skrivit i forumet
Av sabelström

Ljud syncet är klart bättre, men tycker inte bilden flyter till 100%

Av sabelström

Prövar detta och återkommer med resultatet
Har dock aldrig förstått vad den gör känns ju som att "Adjust display refresh rate to match video" ställer in min tv till 23.976, 24, 29.97, 30, 59.94 eller 60 fps/hz om videon är i det formatet?
Borde då inte "Sync playback to display" vara tvärt om, typ om tvn är inställd på 60 fps/hz så ändras videon till det, i stället för att tvn anpassar sig efter videon?

Man det är ju uppenbarligen inte så då man inte har valet "Sync playback to display" om man inte använder "Adjust display refresh rate to match video"

Av sabelström

OpenELEC/KODI på Chromebox, vad är optimala uppspelningsinställningar?

Jag har köpt mig en HP Chromebox CB1-030 och installerat standalone OpenELEC 5.0.5
Den är sammankopplat till Samsung hemmabio HT-C5500 och LG 55" LED-TV 55LE750N med Argon Red Edition HDMI kablar.

Har läst om inställningar men blir inte riktigt klok på vad som är dom optimala för 1080p och 5.1 på en chromebox, i nuläget är ljudet osynkat, olika mycket beroende på om det är 1080p WEB-DL eller 1080p HDTV.

Undrar även om man kan få undertexten att hålla sig två radig och bli bredare i stället för att bli tre fyra rader som händer ibland.

Tycker även att bilden hackar till i bland vid snabba frekvenser över landskap.

Bifogar bilder på mina inställningar så kanske någon kan säga vad jag bör ändra.

http://i264.photobucket.com/albums/ii184/sabelstrom/20150309_213...

http://i264.photobucket.com/albums/ii184/sabelstrom/20150309_213...

http://i264.photobucket.com/albums/ii184/sabelstrom/20150309_213...

http://i264.photobucket.com/albums/ii184/sabelstrom/20150309_213...

Av sabelström

Nu måste jag bara hitta en fungerande app med...

Av sabelström

Det blev dessa Corsair Simple Audio Listen för 999kr Nu kostar dom 1790 som billigast på ProShop.

https://media.dustin.eu/image/124882/400/320/corsair-simple-audi...

Smidigt att köpa till en sub vid senare tillfälle

Av sabelström

Ok, kan gå upp 500kr för bättre ljud, kanske även till 2000kr.

Äger inte Iphone eller Ipad, bara tjejen som äger en Android platta.

Tanken är att plattan i alla fall ska vara i samma rum som högtalarna så både Air play och bluetooth funkar, men stödjer Logitech z623 det?

Länken gav ingen direkt uppspelningsapp utan mest div filhanterare.

Jag är inte ute efter att flytta låtarna utan kunna streama dom från nasen till plattan sedan till högtalarna.

Detta ser ju ok ut, då får man med bluetooth mottagre Logitech Z623 2.1 + Bluetoothadapter på köpet

Av sabelström

2.1 högtalare till PC och Android platta? Air play? Val av App då det ska spelas från NAS?

Sambon har tröttnat på att det är bökit att spela upp musik, då jag i daxläget spelar upp det från en NAS -> PC -> HDMI -> Bluray. Detta gör även att tvn måste vara i gång och att jag inte kan spela samtidigt.

Tanken är då att inhandla 2.1 högtalare som ska användas till musik från sambons platta som ska streama från NASen och jag ska även kunna spela upp från datorn om jag tex har fest för jag har ingen platta.

Jag tror sambon är nöjd om hon bara kan sätta i en kabel i sin platta och sen streama, men verkar ju även finnas trådlösa varianter.

Frågor:
1. Val av högtalare budget 1000-2000kr
2. Val av app som kan streama från NASen och gärna liknar Itunes så man kan lägga upp spellistor och bläddra lätt, är ca 14000 låtar.
3. Överföring av ljudet för och nackdelar, Wifi, Kabel, Bluetooth, Air play m.m

Har läst div trådar och prövat lite olika appar men hittar inte vad jag söker.

Av sabelström

Tröttnade på att laptoparna jag kom över inte stödde 5.1 via hdmi eller hade grafikbuggar eller inga drivers till KodiBuntu så jag köpte en HP Chromebox CB1-030 och tänkte köra med mjukvara OpenELEC/KODI, köpte en NAS med LaCie CloudBox Neil Poulton 4TB.

https://www.komplett.se/img/p/400/829484.jpg

https://media.dustin.eu/image/59995/400/320/lacie-cloudbox-neil-...

Blev inte i närheten av min budget, men vinstdelning och övertid på jobbet ger ju extra pengar att handla för

Kommer pröva köra allt trådlöst, funkar det inte så får jag dra kabel.

Av sabelström

Orkade inte böka mer med bärbara datorer och annan gammal skit, och inga svar fick man här heller så köpte en HP Chromebox CB1-030 att ha till HTPC som ska köra 1080P och 5.1 med mjukvara OpenELEC/KODI. Borde lira bra med min Asus RT-AC68U och LaCie CloudBox Neil Poulton 4TB

https://media.dustin.eu/image/59995/400/320/lacie-cloudbox-neil-...

https://www.komplett.se/img/p/400/829484.jpg

http://s3.pji.nu/product/other/800/2037634.jpg

Av sabelström

Har haft problem med glapp i anslutningen mellan TV och Bluray, så hoppas på en förbättring, kommer som vitt brus först och blir bara sämre och sämre, petar man då på kabeln försvinner bilden men kommer sedan tillbaka igen och strular inte mer för ens man brutit kontakten mellan TV och Bluray. Har bara deltaco kablar att pröva med. Sen är det ett rejält ormbo bakom TVn så trippelskärmad kan vara ide.

Såg med att rubriken på tråden inte stämmer längre så jag gått ifrån budget alternativ och satsar på kvalitet i stället.

Ska rita upp detta någon dag men datorn står mest i centrum men det handlar kanske bara om 1,5 meters skillnad om man räknar från centrum.
Routerns tänkta plats vid datorn har dessa mått från yttervägg 1,5m & 3,4m. Och den tänkta platsen vid Tvn har 0m och 1,5m från yttervägg.

Tror det kommer bli dom varianter att välja på, problemet är att det inte finns några trösklar så kabeldragning är osmidigt så länge den inte går längs ytterväggen.

Av sabelström

Tänkte lite så Fick lite shopping spree och beställde 2 st 1m Argon Red Edition HDMI-kabel att ha mellan HTPC, Bluray och TV, nu kör jag med deltaco 2m tror jag, kan ju bli bättre om man har tur

https://www.hifiklubben.se/globalassets/product-images/argon/arg...

Av sabelström
Av sabelström

Med tanke på att fibernätet inte är indraget än, bara bestämt att det ska dras in så är informationen från leverantörerna begränsad då dom kräver att man ska fylla i sin adress för att kunna få fram vad som erbjuds.

Men hade detta Traman när med Wasadata/Alltele som leverantör när jag bodde i hyresrätt och då var det bara kabel rakt in i väggen (LAN port) där emot erbjöds inget annat som tele eller TV. Men nu ska det grävas in i min bostadsrätt och det ska finnas tillgång till TV, Intrenet och Telefon så det kan ju vara annorlunda, dock börjar alla enheter på leverantören Vökby på DRG och det verkar skickas ut till alla.

Av sabelström

Priser ink frakt 649 och 999, så det spelar ingen roll. Dock har dom stöd för mobiltbredband vilket jag inte behöver, finns det någon med samma prestanda som inte har det till bättre pris?

Räcker IEEE 802.11n eller bör man skaffa en med IEEE 802.11ac för att vara framtidssäker?

Av sabelström

Idkort box? Vet inte vad det är så är nog inget jag använder. Kommer inte använda mig av TV eller Telefoni genom fiberanslutningen.

Letade faktiskt efter en planlösning men hittade ingen så kan nog rita upp något.

Prisklass vet jag ej, vet inte vad fungerande saker kostar, kan säg att min 4tb NAS gick på 1600kr ink frakt.

HTPC laptop ca 800kr. Kylning laptop 400kr.

Skulle jag bygga en HTPC skulle nog priset hamnat på 1700-2000 utan hdd.

Nu har ni lite koll på Vad övriga delar kostat, men visst tv soffan kostade 20000, TVn 15000, Gaming PCn 10000.

Av sabelström
Skrivet av FX9:

Om den har 5GHz så har den nästan garanterat 2.4 GHz. Dubbelkolla det innan köp, men tipset är väl att köpa en med båda banden

Det är klart. Hade ingen tanke på det.

Någon som kan rekommendera någon till vettigt pris?

Skickades från m.sweclockers.com

Av sabelström

Förmodligen sista budet, lärt mig en del nu

http://i264.photobucket.com/albums/ii184/sabelstrom/Namnloumls_2...

Nu är bara frågan vilken router passar mig?

5ghz kanske är att föredra, men tror inte grabbens nätverkskort stödjer det och ör osäker på sambons platta ( ASUS MeMO Pad FHD 10 ME302C Tablet) är kompatibelt med det.

Av sabelström

Ang. gränsande nätverk hittar jag just nu 12 olika trådlösa nätverk med surfplattan. Vet inte om det är mycket eller lite.

Prövat uppspelning av 1080p på plattan i hela lägenheten, inga konstigheter. Har även full WiFi mottagning överallt, dock sämre med mobiltelefonen som är en Samsung S3.

Av sabelström

http://i264.photobucket.com/albums/ii184/sabelstrom/Variant%201....

http://i264.photobucket.com/albums/ii184/sabelstrom/Variant%202....

Detta innebär att jag kommer få ha routern vid Tv:n och övriga saker som saknar WiFi i stället för att ha den vid Gaming datorn som jag tänkt, det ända som det drar med sig är en lång kabel mellan DRG och Router och en lång kabel mellan Router och Gaming Datorn.

Skulle kunna skifta kabel mellan TV och Bluray om det inte finns 5 utgångar, använder det bara till att uppdatera mjukvaran.

Av sabelström

Trevligt med många svar. Och vissa är helt rätt, ritar upp en ny så får vi se vad den kan tänkas tillföra.
Ang kabel till övervåningen så är det i nuläget inte aktuellt då grabbens dator endast använder nätverket för att uppdatera windows, han är 5år så det dröjer innan han behöver bättre mottagning.

I nuläget har jag ett modem från telia som används i telejacket och den har WiFi som verkar funka för plattan i lägenheten i alla fall att surfa få, kanske blir för dålig signal för att kolla på film, får pröva detta för då vet man att den funkar i alla fall och den står nästan i mitten i lägenheten på golvet på undervåningen.

Ritar upp två scenarios så får vi se, ett av dom kommer kräva lite mer kabeldragning dock och en router med fem eller fler portar.